Voxtur Analytics VXTR (entinen I Look About) TSXV - kiinteistödatan disruptio?

Nyt on kyllä tärkeää erottaa yhtiön antamat ennusteet ja muiden tahojen kertomat ennusteet/toiveet. Niin Voxturin kuin muidenkin yhtiöiden kohdalla. Itse omistan suhteessa paljon Voxturia ja onhan mukava kuunnella erilaisia oraakkeleja, mutta on syytä pitää jäitä hatussa ja peilata odotuksia yhtiön virallisiin tavoitteisiin ja ennusteisiin, jotka nekin ovat vain ennusteita.
Olisi hyvä, jos ensi kesään mennessä tulisi tarkempaa selkoa yhtiön talouden kehittymisestä. Ennen sitä tilanteen selkeytyminen on valitettavasti mielestäni toiveajattelua.

28 tykkäystä

Siis tämä tottakai. En itse ole laittanut isoa painoarvoa millekään muulle kuin yhtiön omalle ennusteelle. Mutta kaikki eivät tee niin. Siksi spekuloin tuossa ensimmäisessä viestissä q1 tuloksen olevan monelle pettymys koska monet ovat olleet siinä uskossa että tämä yhtiön ohjeistus ylitetään reippaasti.

4 tykkäystä

Ilmeisen moni on jättänyt ketjuna alun kokonaan lukematta, tai siltä ainakin välillä tuntuu. Monella ei selvästi ole oikein käsitystä yrityksen perustamisesta tai kehittymisestä voitolliseksi.

Voxtur on käytännösssä aloittanut toimintansa loppuvuonna 2020. Yritys ei silloinkaan ollut valmis pörssiin, ei samalla tapaa kun moni muu, joilla tuotteet, liikeidea ja strategia on jo valmiina. Edeltäjä Ilookabout sattui olemaan jo pörssissä ja sitä käytettiin hyväksi. Ainakin rahoituksen saamisessa tästä oli hyötyä. Alussa oli vain Garyn visio siitä minkälaiseksi kiinteistö markkinan digitalisaatio muuttuu ja miten siinä voisi olla johtavana yrityksenä mukana. Osa sijoittajista lähti tässä vaiheessa mukaan. Heille tölkin potkimis kommentit näyttäytyvät vähän erilaisina kuin myöhemmin mukaan hypänneille.

Voxtur 03/2021
Voxtur + Anow 03/2021
Voxtur + Benutech 06/2021
Voxtur + Xome 08/2021
Voxtur + Real Wealth 09/2021
Voxtur + MTE 6/2022
Voxtur+ BW 8/2022

Integroinnissa on mennyt aikaa, toisaalta omasta mielestä tässä markkinatilanteessa asiat ovat edenneet nopeasti. Asuntokauppa on jäähtynyt se on selvä. Oletusarvoisesti suurin osa tarjotuista palveluista on tästä kärsinyt. Haltuunotot ovat vasta nyt lähteneet käyntiin. Tästä huolimatta liikevaihto ei ole juuri taipunut.

Voitolliseksi kääntyminen tämän vuoden alussa olisi ollut käsittämätön vauhti. Tämän vuoden lopussa siihen pääseminen olisi edelleen melkoinen suoritus. Kurssi on aivan ymmärrettävästi pudonnut kehityksen hidastuessa.

44 tykkäystä

Jospa 2023. Kunhan uudet tuotteet alkavat rullata? Makro haasteellisempaa ehkä mitä 2021 ajateltiin.

6 tykkäystä

Tämä on hyvä pointti. Varmaan jo Trumpin aikana kiinteistömarkkinaa yritettiin modernisoida, mutta nyt Bidenin kaudellahan on alkanut oikeasti tapahtua. On tullut esim desktop apprisal, aol ja varmaan paljon muitakin konkreettisia uudistuksia jotka ei niin helposti aukea jos ei itse toimi US asuntomarkkinalla. FHA, Freddiet ja Fanniet kaikki edistää tätä muutosta nyt. Voxturilla on kuitenkin aikalailla tuotteet jo valmiina, mutta origination markkina suli alta ja orgaaninen kasvu siitä johtuen olematonta. Suurella mielenkiinnolla odotellaan, että onko tämä BW hankinta ja secondary mortgage market + valmis markkinapaikka Voxturin palveluille siellä niin hyvä siirto kuin annetaan ymmärtää.

22 tykkäystä

:partying_face: “including at least one top tier bank and several mid-sized national lenders”

Onhan tämä kova. Ei tarvitse enää pelätä (ainakaan niin paljon) että skaalautuuko AOL ja onnistuuko integraatiot jne jos tier-1 pankki on nyt ottanut AOLn käyttöön. Minusta “announced the roll out” tarkoittaa että testit ja pilotit on takana.

Ja Markun kommentit perään :wink:Voxtur AOL Roll Out With Top Tier Lenders - YouTube

108 tykkäystä

Jaetaan tänne random twitteraccountin twiitti:
(sirkuttelee paöjon voxturista)

Veikkailee wells fargoa tai fidelityä tuoksi “suureksi pankiksi”. Veikkaus on toki aina veikkaus.

35 tykkäystä

Osaako joku selvittää miksi eilisessä julkitulossa ei kerrottu Top tier Bankien ja Lendereittein nimiä?
Markkukaan ei tätä avannut. Tyytyi vain arvailemaan. Voimmeko odottaa kyseisiltä pankeilta omia ilmoituksia vai kuinka tämä paljastuu. Lopultahan se paljastuu. Kiitos.

7 tykkäystä

Täällä on tainnut olla aiemmin samasta aiheesta keskustelua ja oletettavasti asiakkaat eivät halua nimeään julkistettavan tai käytettävän Voxturin markkinoinnissa välittömästi, että kilpailijat eivät näe millaisia ratkaisuja ja palveluja ottavat käyttöön.

18 tykkäystä

Tämä pitää paikkansa. Lähes aina Voxtur tyyppisten toimittajien sopimuksissa on luonnosvaiheessa mukana referenssilupa, ja se on käytössä ensimmäinen asia, jonka finanssisektorin asiakas ruksii yli.

Suomessakin on yleistä, että tietyt osa-alueet (mm. markkinainformaatio) tai kokonaan tietyt verkkoplavelut (mm. valuuttakaupan alustat), jotka pyörivät täysin pankin logoilla ovat oikeasti white label tuotteita. Ei tästä huudella missään, koska ennen kaikkea halutaan korostaa omaa kokonaispakettia ja erinomaisuutta vs. kilpailijat. Pankki ei saa mitään etua siitä, että kertoisi, että ostamme firmalta X tämän palikan. Sitä parempi mitä enemmän asiakkaat miettivät, että onpa Nordea tai onpa OP rakentanut todella hienon palvelun.

Kilpailijat kyllä hyvin tarkkaan tuntevat mitä ratkaisuja toiset pankit käyttävät, koska samat Voxturiin rinnastettavissa olevat toimijat usein tarjoavat samoja palveluita pankeille - ellei ole sovittuna yksinoikeutta tietyn tahon kanssa X pituiselle jaksolle.

Mitä tulee Voxturin palveluihin niin en ole nähnyt infoa siitä, että heidän eri tuotteitaan myytäisiin yksinoikeudella vaan enemmän näyttää siltä, että myydään kaikille halukkaille. Tämä tietysti vaatii aikamoista neuvotteluvoimaa Voxturin puolelta, että pankkijätti haluaa ostaa tuotteen ilman, että sitä luvataan yksin heidän käyttöönsä X vuoden ajaksi. Mutta ehkä mm. AOL on niin hyvä, että se käy kaupaksi ilman tällaisia ikäviä vaatimuksia.

31 tykkäystä

Kiitos vastauksesta!

Top tier pankit ainakin ovat varmasti tietoisia AOL:stä,joten luulisi tulevan muillakin kiire hakeutua tämän pariin, kilpailijoitten jo kerittyä. Oliko “at least one”- ilmaisu jo lupaus tulevista soppareista.

9 tykkäystä

Itse en tähän usko, tosin voin olla väärässäkin. Perustan tämän tuohon viimeisimpään earning calliin, jossa Gary totesi:

“The Voxtur AOL sees increased opportunities. And since our last call, we have signed nine independent mortgage banks, and received the approval of several mortgage aggregators. These IMDs and aggregator partners are currently going through the Voxtur AOL onboarding and integration process.”

“And then I would expect that we’ll do the same thing like we are doing with the AOL, which is begin the onboarding process in Q4 and launch it in Q1 in earnest, but also having tested it with several smaller servicers. So, that’s the plan, rollout.”

17 tykkäystä

Totta tuokin, toisaalta tiedotteen otsikko antaisi ymmärtää että AOLää tarjoaa jo nyt moni lainaaja. Yhtäkaikki positiivista, että uskaltavat tulla ulos virallisen tiedotteen kanssa näistä asiakkuuksista.

Jimin arviot siitä, että vuoden lopussa olisi mahdollista pyöräyttää 10000 AOLää kuukaudessa näyttää ihan mahdolliselta jos näitä nyt syyskuussa jo siirretään tuotantoon ja osa jo tarjoaa.

UWM on tästä hyvä esimerkki. Apprisal directia markkinoidaan ihan suoraan “Thanks to UWM’s leading-edge technology” ja koska white label, niin Voxturin sopparit mahdollistaa tämän.UWM Appraisal Direct | UWM Eihän kukaan tietäisi varmaan vieläkään, että taustalla on Voxtur ellei @Incompentent_Investo olisi tätä kaivanut. Ja tästä “viisastuneena” voi olla jatkossa huomattavasti vaikeampi kaivella mitään Voxturin asiakkaita vastaavalla tavalla tai esim noista alidomaineista esille.

30 tykkäystä

Tällainen milestone oli ainakin itseltäni mennyt elokuussa ohi. Tuota edeltävänä päivänä taisi tulla se tiedote Blue Water -kaupasta, niin on hetkeksi unohtunut UWM:n vakoileminen :smirk:

39 tykkäystä

Kaivelin vanhoja kommentteja tästä ketjusta koskien UWMn tuomaa liikevaihtoa per appraisal. Ehkä se tuossa 50-100$ haarukassa kuitenkin on…

14 tykkäystä

ResiTitle -lakitoimisto on mukana Voxturin AOL -verkostossa :+1:

EDIT: @sukkana joo taitaa aika lailla yhden miehen firma ja nettisivut on sen mukaiset :slight_smile: mutta hyvä homma jos tällaisista muodostuu iso verkosto Voxturin taakse

25 tykkäystä

Tätä samaa katselin eilen, mutta en kehdannut postata tänne :rofl: Ei niillä toimi edes yhteystiedot sivu.

Mutta sinänsä ihan mielenkiintoista jos/kun tämä Voxtur AOL poikii asuntojuristifirmoja jotka ei muuta teekkään kuin pistää nimmareita alle AOL dokumentteihin. Joskushan täällä arvuuteltiin, että ALAWn juristit allekirjoittelisi myös niitä AOL papereita.

On kyllä mielenkiintoista alkaa seurata miten nämä (pelkät) title insurance yritykset reagoi tähän muutokseen. Jos/kun joku näistä ottaa Voxturin AOLn tai jonkun tulevan kilpailijan tuotteen omakseen, niin mitenhän loput siihen reagoivat.

Company Market share Premiums written (in millions)
First American Title 21% $4,008
Old Republic National Title 15% $2,830
Chicago Title 14% $2,664
Fidelity National Title 13% $2,599
Stewart Title Guaranty 8% $1,639
Westcor Land Title 6% $1,112
Commonwealth Land Title 4% $816
WFG National Title 3% $569
Title Resources Guaranty 2% $478
North American Title 2% $349
Largest Title Insurance Companies - ValuePenguin
21 tykkäystä

Voxturia Markku tässäkin podcastissa käy läpi, joten linkitetään tänne. BW hankintaa ja potentiaalia käy myös läpi ja numerot on luonnollisesti taas sellaisia, että jäitä hattuun. Mutta mukavahan tätä on kuunnella :slight_smile:

21 tykkäystä

AOL-hinnoittelu Arizonassa:

Linkki: https://difi.az.gov/sites/default/files/1004963_Voxtur_Settlement_Services%2C_LLC_07.14.22.pdf

59 tykkäystä

Hieno löytö taas, tuli vahvistus tällekin hinnoittelulle. Arizona ei tainnut kuulua niihin kalleimpiin osavaltioihin, vai muistanko väärin? Eli tällä noin 700 USD per AOL voisi laskeskella näitä Jimin AOL ennusteita. Escrow agent tarkoittaa mitä tahansa tahoa joka AOLn pyytää/toimittaa, poislukien “bulkkitoimittajat” jotka hinnoitellaan erkseen?

Hinnastossa on myös pitkä lista kaikenmaailman lisähilpemaksuja, dokumenttien vastaanotto sähköpostilla 5 taalaa yms jne joista tulee äkkiä lisää rahaa per AOL.

E. Muistaako/tietääkö kukaan paljonko yhdestä AOLstä jää katetta? Markku jossain videossa laskeskeli 100 taalaa per AOL, mutta pakkohan sen on olla paljon enemmän.

Did @Colin_Fisher have any idea or info regarding how much profit Voxtur will make per issued AOL?

E2. Average finance mutuili Twitterissä että kate huitelee 80-90%.

36 tykkäystä