Voxtur Analytics VXTR (entinen I Look About) TSXV - kiinteistödatan disruptio?

Annissa siis 50milj. osaketta merkattu a’ 0,70CAD, mikäli oikein ymmärsin. Melko suurehko tuo liikkeelle laskettujen lappujen määrä suhteessa olemassa olleisiin, mutta välitön vaikutus kurssiin ei ollut ainakaan negatiivinen. Tätä varmastikin osaltaan tukee se spekulaatio, että anti olisi ylimerkattu x5 ja takana olisi “arvostettuja sijoittajia”. Voisi olettaa, että liikkeelle lasketut laput eivät aivan heti tule myyntiin(onko jokin minimi pitoaika), mikäli instikoitakin takana, eikä sitä kautta aiheuta suurta laskupainetta kurssiin lyhyellä aikavälillä.

Onko tuossa olettamuksessani mitään perää? Omaa muutaman tuhannen lapun positiotani olen ollut aikeissa kasvattaa, mutten ole saanut mielikuvissa tarpeeksi lihaa luiden päälle, jotta näin olisin toiminut. Visio yhtiöllä vahva ja markkinat suuret, mutta oma ymmärrys vajaa.

2 tykkäystä

Tuossa annissa oli 4kk:n pituinen minimiaika. Tämä nousu on yllättänyt kaikki aivan täysin etkä varmaan ole ainoa joka ei toimialaa ymmärrä täysin. Joku viisas sanoi, että tässä on nyt kyse lähinnä siitä kuinka paljon sijoittajat luottavat Yeomaniin ja kumppaneihin. Nähtävästi heillä on aika paljon good williä Pohjois-Amerikassa.

Edit: tuli vaan mieleen, että muistaako joku osakeantia viime ajoilta, jota ei ole reilusti ylimerkitty?

2 tykkäystä

Endomines… siihen lienee syynsä…

1 tykkäys

Yoeman on kertonut, että rahat käytetään jo kartoitettuihin yritysostoihin? Ilmeisesti hän ja ostettavat yritykset näkevät yhdistetyn kootun laajan ratkaisun houkuttelevampaa molemmin puolin, kuin pistemäiset osaamisalueet.

Kun jostain on tulossa riittävän vahva kokonaisuus kannattaa siihen ehkä hypätä mukaan, mieluummin kuin jäädä itsekseen pyristelemään omalla kapealla ratkaisulla?

Lisäksi garyllä on olemassa Bank on Canadian luotto osteluun.

Hänellä on siis luottoa :roll_eyes::bank:

8 tykkäystä

Tää case on meille suomalaisille aika vaikea hahmottaa koska me olemme tottuneet aivan erilaiseen toimintaan kiinteistömarkkinoilla ja meillä ollaan niin paljon pidemmällä.

Jenkeissä systeemit on täysin erilaiset ja tähän asti se on ollut todella hajautettua, kallista ja hidasta. Lisäksi kiinteistövero näyttelee jenkeissä paljon suurempaa roolia kuin Suomessa, varsinkin Floridan kaltaisissa osavaltioissa joissa ei ole muita tuloveroja kuin federal income tax.

Tässä on nyt ensimmäinen vakava yritys kerätä nämä tärkeimmät palikat saman katon alle ja tehostaa toimintaa, jos tässä onnistutaan niin markkinan kokoa on vaikea ymmärtää, se on niin iso.

En väitä tuntevani tätä järjestelmää ja samaten en väitä täysin ymmärtäväni Voxturin toimintaa mutta ainakin kiinnostava tarina on rakennettu.

Tulevat hankinnat, 2-3kpl on jo putkessa ja aika lähellä maalia käsittääkseni, se mikä kiinnostaa on että mitä uusia palikoita reppuun tulee vai onko hankinnat volyymin lisäämistä jo olemassaoleville alueille eli ts. kilpailijoita.

17 tykkäystä

Energiaketjusta lainattua,Nordnetissa tulossa rajoituksia OTC lappuihin,koskeeko myös Kanadaa?
Eikö tämä VXTR ole Kanadan ns. “OTC”-listalla,TSXV?
edit: laitoin kysymyksen Nordnettiin,vastaavat 1-2vk päästä…
Kiitos @Haikala,vastaus tulikin nopeasti.

1 tykkäys

Tuossa @Seinakadun_Keisari:n ensimmäisissä virkkeissä kyllä kiteytyy tämän tapauksen avaamisen haasteet. Lisäksi tässä ei ole tuon yrityksen omien vakuuttelujen lisäksi ole muuta pohjaa kun valtavat markkinat ja niiden toiminta USA:ssa. Muusta on vaikea löytää konkretiaa. Joku täällä arvostelikin tätä ketjua paljon faktojen puutteesta. Hän on osittain oikeassakin. Tämä on seuraus tuosta tutkan alla pyörimisestä ja siitä, ettei tuosta toiminnasta ole vielä paljon kirjoitettua tai havainnollistettua dataa tarjolla. Siksi on kiva huomata, että muutkin ovat kiinnostuneet kaivamaan asioita netin syövereistä. Pääpointti on mielestäni se , että ymmärtää tämän yrityksen jaon useampaan divisioonaan ja käsittää sen mikä liiketoimintamalli kullakin on. Mielestäni ne on kuitenkin kuvattu eri videoissa ja esittelyissä, ei välttämättä kovin selkeästi ( yritys on alkutaipaleella ), mutta kuitenkin niin, että ainakin allekirjoittanut on saanut juonesta kiinni.

11 tykkäystä

Ei käsittääkseni liity millään tavalla Kanadan lappuihin. Tämän linkin takaa tosiaan löytyy tuo uutinen: Miten voin käydä kauppaa listaamattomilla osakkeilla? (OTC-osakkeet) | Nordnet

Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoita valvova SEC tiukentaa vaatimuksiaan OTC-markkinoiden osalta. Nämä Nordnetilta poistuvat kohteet ovat kaikki yhdysvaltojen markkinoilta. Vielä kun lähtee hieman kaivelemaan vanhoja ketjun jutttuja niin huomaa, että Voxturin jenkkilappu on rekisteröity SEC:n listoille. Eli kaiken järjen mukaan Voxturin Kanada-lappu on täysin turvassa tältä Nordnetin siivoukselta.

ps. Kyllä tuossa uutisessa varmasti Kanada jotenkin mainittaisiin jos liittyisi siihen millään tavalla.

3 tykkäystä

Hmm, tuli mieleen etten ole ostanut yhtään USA:n OTC-lappua. Ne kaikki (pienemmät, onhan tuolla näköjään myös Nintendo ja Panasonic :smiley: ) ovat vaikuttaneet jotenkin tosi hämäriltä bisneksiltä - ei siis laittomia, vaan bisnesmalli - kun taas Kanadan pörssissä tuntuu olevan tosi hyviä kasvuyhtiöitä jatkuvasti Venturessa (Greenlane Renewables, Voxtur, jne).

2 tykkäystä

Eikä Voxturkaan enää kauaa vaikuta Venturessa, kun listautuminen Toronton päälistalle siintää jo horisontissa.

6 tykkäystä

Jeps, TSX-V on vähän sama kuin First North eli pienemmän byrokratian listautumispaikka josta sitten voi ponnahtaa päälistalle.

Kannattaa muuten huomata että suuri osa jenkkiläisistä piensijoittajista ei pääse kiinni Toronton pörssiin (muistaakseni esim. Robin Hoodilla ei onnistu) joten joutuvat ostamaan jenkkien OTC:stä josta kaikki eivät tykkää, ehkä joskus tämä lappukin tulee Nasseen listatuksi jolloin näkyvyys yms. on aivan eri tasolla.

4 tykkäystä

Kanadan foorumilla puhutaan Yhdysvaltojen listautumisesta aika varman kuuloisena asiana:

  1. US listing isn’t in place yet. Once the listing is in place volume will crank up
  2. Because they don’t have the listing they aren’t marketing yet.

En ole kyllä tuohon tietoon mistään varmasta lähteestä törmännyt :thinking:

Toki SEC-rekisteröityminen viime kuussa voisi viitata tuohon suuntaan.

Edit: Luin ajatuksella noita aiempia viestejä, niin kirjoittaja taisikin vain viitata ”listautumisella” tickerin vaihtamiseen VXTR:ksi myös tuon OTC-kauppapaikan puolella:

no US listing on the OTCQB, just on the grey market as $ILATF

2 tykkäystä

Lähde on sama oraakkeli, jonka mukaan multibägätään seuraavina viikkoina monesti.

18 tykkäystä

Pardon mutta mitä tarkoittaa multibäggäys? Onko olemassa sijoitus - suomi sanastoa jossain?

1 tykkäys

Multibäggäys tarkoittaa, että kohde saattaa olla hyvin riskinen. Voi siis monin kertaistua… Sitä se oikeasti tarkoittaa.

3 tykkäystä

Multibägänään viikkojen aikana monta kertaa, se on kyllä vielä parempi :unicorn:

3 tykkäystä

Oho, kohta alkaa olla amerikkalaisten kiinteistökauppa suomalaiskäsissä :smirk:

Toivotaan että viime viikkojen nousu ei ole ihan täysin tähän perustunut.

23 tykkäystä

Aiempiin listautumiskeskusteluihin liittyen; kovasti varmana tietona esitetyltä kuulostaa tämäkin :thinking:

9 tykkäystä

Löytyiskö tuosta listautumisesta jotain aikataulua, vai onko tämä vain kaunis ääneen lausuttu ajatus?

Ei ole yritykseltä itseltään tullut mitään tietoa tästä, eli kauniin ajatuksen tasolla toistaiseksi. Ehkä Voxtur-position kasvaessa täytyy jossain kohtaa irrottaa se 1500$ tuon micro cap -palveluun tilaukseen, niin ei tarvi arvailla twiiteistä näitä Voxturin käänteitä :smirk:

Sinänsä taitavat Nasdaq-listautumisen kriteerit täyttyä näiden yrityskauppojen jälkeen, lukuun ottamatta osakkeen hintaa, jonka tulisi muistaakseni olla yli 4$.

6 tykkäystä