Voxtur Analytics VXTR (entinen I Look About) TSXV - kiinteistödatan disruptio?

Voxturkritiikissä pännii se, että vasta-argumentit eivät pääasiassa perustu yrityksen kassavirtaan.

Jos ajattelee että yrityksen arvo on tulevat kassavirrat, niin mikä vaikutus on sillä, että yritys ei ole listautunut Nasdaqiin, tai mikä vaikutus on Suomalaisella omistajarakenteella yrityksen kassavirtoihin vs. mikä on uusien asiakkaiden vaikutus yrityksen kassavirtoihin? Jos on esittää kritiikkiä, joka vaikuttaa kassavirtoihin, kiinnostaa toki kuulla.

Hyvä esimerkki hyvästä kritiikistä on vaikkapa ALAW-saatavat, tai nykyinen markkinatilanne, joita on toki täällä käsitelty ja jotka ovat varteenotettavia red flaggeja, mutta kiinnostaa toki kuulla mitkä muut tekijät heikentää kassavirtaa.

Tai onko kenties uusien asiakkaiden merkitys kassavirtaan yliarvioitu, tai tuleeko asiakkaita liian hitaasti? Onko yrityksen voitolliseksi saaminen tällä bisnesmallilla liian haastavaa, ja mikä on se salainen tieto, jonka muiden maiden älykkäät sijoittajat laittaa vaakakuppiin huomatakseen, että Voxtur ei uusista asiakkaistaan huolimatta ole hyvä sijoitus? Jos näihin löytyy vastaus, kiinnostaa kipeästi kuulla.

30 tykkäystä

Listaa toki tähän Voxtrurin kassavirtapositiiviset vuodet ja quarterit kun nyt niistä kassavirroista kohkaat.

1 tykkäys

Mikä argumentti menneisyyden kassavirrat on tuleviin kassavirtoihin liittyen?

Jos tämä nyt menee tällaiseksi väittelyksi, niin saa toki liputtaa. Ymmärtäisin argumentin jos et luota tuleviin kassvirtoihin (ja silloin kiinnostaa mikset (koska uusia asiakkaita on jonossa)), mutta kaikella kunnioituksella, menneisyyden kassavirrat on 0-argumentti.

7 tykkäystä

Selvä nollargumentti minulla ja tulevat rehti-Garyn ja rehti-Jimin lupaavat positiiviset kassavirrat on ehdottomasti luotettava ja todellinen 0-argumentin vastakohta? Koska mitään faktaahan sinulla ei ole tulevista kassavirroista, pelkkä Jimin ja Garyn lupaus jonka joutuvat jo ammatin puolesta antamaan.

Ihan kaikissa vastaavissa, niin Talvivaarassa, Nikolassa, Hyzonisss, WinCapitassa jne on luvattu niitä positiivisia kassavirtoja sitten joskus. Mutta ei niitä koskaan tullut. Tässä yhtiössä toteutuu lukematon määrä red flägeja jotka ovat tuttuja aikaisempien vuosikymmenten ihan puhtaista kusetuksista surkeasti johdettuihin bisneksiin. Valitettavasti näissäkin jokaisessa uskovaiset eivät ole uskoneet missään vaiheessa matkalla pohjalle. Gary ja Jim eivät virkansa puolesta tule tietenkään muusta puhumaan kuin tulevaisuuden positiivista kassavirroista mutta tässä tapauksessa ne jäävät vain puheiden asteelle.

7 tykkäystä

Ei pitäisi ruokkia trollia, mutta mitä se sinua haittaa, kun ei kukaan sinun rahoja sijoita? Harmittaako sekin jos naapuri ostaa eri merkkisen auton kuin sinä? :sunglasses:

Naurattaa tämä sama joka kerta toistuva ääretön hyökkäys Voxtur arvostelua kohtaan

Niin, asuuhan tossa itänaapurissakin mies joka ajattelee että se oli muut jotka hänen kimppuunsa ekaksi hyökkäsi :ok_hand:

17 tykkäystä

Harva täällä hyökkää Voxtur-arvostelua kohtaan; Ei täällä kukaan ole pitkään aikaan rakettiemojeita postaillut tai muuten yritystä hehkuttanut, päinvastoin - kaikkihan täällä päivittelevät viimeaikojen toilailuja lähipiirisaatavista tilintarkastajan irtisanoutumiseen ja koittavat parhaan kykynsä mukaan kaivella tietoja jotta omaa sijoituskeissiä voisi arvioida edelleen.

Keskustelu yrityksestä on mielestäni pääosin asiallista, poikkeuksena nämä sinun ja muutaman muun oudot julistukset ”hyökkäyksistä kritiikkiä kohtaan”. Sinä et esitä kritiikkiä yritystä kohtaan vaan taivastelet täällä ”jälleen yhtä kusetusta” muiden joukossa. Jorma, olemme kuulleet sinut. Minäkin olen huolissani Voxturin ja sijoitukseni tulevaisuudesta, mutta voitko antaa meidän tähän sijoittaneiden keskustella aiheesta rauhassa ilman että tarvitsee kuunnella jatkuvaa huutelua siitä miten ”kulta-jim” ja ”puolan markku” sanoivat sitä ja tätä. Asenteesi on lähtökohtaisesti ylimielinen ja tapasi kirjoittaa on provosoiva. Yritä ymmärtää - tämä ei ole kritiikkiä sinun Voxturia koskevia varoituksiasi kohtaan - kyllä me kaikki ne täällä itsekin tiedostamme. Tämä on kritiikkiä sinun esitystapaasi kohtaan, joka loukkaa täällä asiallisesti yritystä tutkivia, siitä kirjoittavia ja siihen sijoittaneita.

75 tykkäystä

https://app.hubspot.com/documents/19575479/view/500171592?accessId=9e8722

new addition to Anow (Reports Now) ?

4 tykkäystä

Tähän on kyllä pakko nyt kommentoida, että Talvivaara on kassavirta-positiivinen 90M€, Nikola ja Hyzon on olleet puhtaita puhalluksia jo pelkästään tuotteiden valmistuskustannusten puolesta.

En nyt ihan ymmärrä miksi pitää verrata omenoita päärynöihin, mutta toki olet siihen oikeutettu.

Oletko menettänyt merkittävän summan rahaa Voxturiin ja siksi keljuttaa, ja nyt näet koko yrityksen yhtenä suurena demonina ja purat pahaa oloasi moisilla osittain epäasiallisilla kommenteilla?
Se itsessään myös vääristää keskustelua

21 tykkäystä

Kyllä täällä on Jorma isojakin rahoja kiinni ja tietysti huolestuttaa.
Harmittaa että koko kiinteistömarkkinat usassa tökkii ja pahasti ja verrokitkin kurssin puolesta sulaneet ja vähän kaikki muukin.

Makron osalta jo pelkästään on hankalaa ja kaikenlaiset käänteet siihen päälle.
Johdon puheita voi varsinkin jälkeen päin arvostella, kun markkina tilanne oli erilainen aikaisemmin ja eittämättä uusissa palveluissa osa on jäähyllä ja osaa odotellaan. Toki itse alunperinkin ajattelin, että 2023 olisi se milloin uusia juttuja saadaan vasta oleellisesti kenttään…

Varmasti johto on voinut voxtur positiivisten lasien läpi katsella mahdollisuuksia.

Toisaalta onhan näillä ihan oikeita tuotteita ja kauppapaikkaa.

Jotkut näistä kohteista epäonnistuukin.

Toisaalta onhan niitä onnistumisiakin joskus esim itsellä tulkut vuosien varrella, kun tappiolliset tekno on kehittyneet suotuisasti: vaikkapa ses imagotag, qt, efecte jne.

Toisaalta salkusta löytyy varmaan puolitusinaa-tusina lappuja joissa on taulussa - 50-80%.

Mutta kyllähän näitä kusetuksia löytyy suomestakin vaikkapa Solteq… Jossa tj. Osasi myydä osakkeensa oikeaan aikaan ja poistui firmasta heti perään…

En ole vielä kuopannut voxturia, ja olen ollut liian isolla panoksella ilman stoppia liikkeellä. Paremmin itse toimien olisi kuitattu osa voitot nousu piikistä takataskuun stoppeja siirtelemällä ja tappiot olisivat paljon rajatummat.

Koitahan Jorma pärjäillä, terveisin 100k eur miinuksella viljo.
Onneksi salkku on ytd +10%…silti, toistaiseksi.

58 tykkäystä

Onko tässä vaan päivitetty uusi nimi vanhalle palvelulle?

1 tykkäys

Jännä miten osake johon kaikki ei ole edes sijoittanut herättää foorumissa niin paljon tunteita. Tervettä karhuilua on ok, mutta kun täällä jo puhutaan jostain ketjun varoittamisesta ja kiinni laittamisesta yms niin menee vähän yli. Itse olen arvostanut tämän ketjun infopläjäyksiä todella paljon ja hyvää keskustelua ollut yhtiöstä. Aika näyttää oliko tämä sijoitus tolppalaukaus vai ei. Paljon on tölkkiä potkittu eteenpäin ja kaikki ei ole mennyt suunnitelmien mukaan, mutta se kuuluu lajiin kun näihin microyhtiöihin sijoittaa. Saa liputtaa ja viestini ei varmaan tänne kuulu, mutta pakko oli myös itse avautua hieman.

43 tykkäystä

Riskeistä kun on ollut puhetta niin Gurufocus on muodostanut taloustiedoista tälläisiä lukemia:
image

Jos nämä ei ole jollekin tuttuja mittareita niin

  • Altman Z-Score pyrkii haarukoimaan yrityksen riskiä ajautua maksuvaikeuksiin. Voxtur saa ison varoitussignaalin tuolta mittarilta.
  • Beneish M-Scoresta on jonkin verran palstalla viime aikoina puhuttu ja sekin herättää kysymyksiä. Tuo mittari pyrkii seulomaan esiin mahdolliset tulosmanipuloijat.

Pakollinen disclaimer siitä etten itse ole yrityksen taloustietoja penkonut ja verrannut Gurufocuksen lukuihin.

28 tykkäystä

Joo, taitaa olla vaan Nexus Report Writerin nimi muuttunut. Muuttui mielestäni parempaan suuntaan kyllä, näkee ainakin heti nimestä että on Anowin tuote.

That’s a good point - they did have sketching, but I don’t think it was previously based on Apex. So that might be a new feature :+1:

8 tykkäystä

did nexus have Apex integration before?

3 tykkäystä

Kun kattoo historiaa, on liikevaihto ja Gross profit on kasvanut ajan saatossa.
Tappiota taas on tullut parina viime vuonna, ja miten kauan rahat riittää, on varmaan isoin kysymysmerkki.

“Alphan” peer group (miten lie valikoitu) on performoinut 3 v aikana suhkoht samalla tavalla.

14 tykkäystä

Tämä iTitle transferin kaverin mielipide-essee resonoi aika hyvin sen kanssa mitä Jim juuri kirjoitti.

Title industry ei maksa yleensä korvauksia ilman haastetta ja Fannie & Freddie ovat antaneet ALTAlle kättä nenään sen vaatimuksiin lykätä/rajoittaa AOLn käyttöä jne.

ALTA Desperately Steps Up Anti-Competition Rhetoric and Dis-Information
Strategy Viewed as Title Insurance Monopoly’s Elimination of Consumer Choice
Opinion Essay by Theodore Sprink
March 29, 2023

Several days ago, ALTA promoted their tired attack on Attorney Opinion Letters, alternatives to costly and often unnecessary title insurance, prepared by licensed real estate lawyers to review lender-originated loan transactions for safe, reliable, low-cost closings. The GSEs purchased $3 Trillion in mortgage loans in 2021, have authorized the use of Attorney Opinion Letters to provide consumer choice and lower closing costs.

ALTA’s ill-conceived strategy of lobbying to protect the title insurance monopoly is inconsistent with GSE Seller Guides, approved by FFHA and HUD, to accept AOLs in the underwriting and purchase of mortgage loans. Lenders, loan brokers, Realtors and borrowers should look closely at AOLs, as a
safe, reliable alternative to title insurance.

Title insurance industry revenue in 2021 was $26 Billion, dominated by a monopoly of four corporate conglomerates, paying less than 3% in consumer claims. ALTA, representing four corporate conglomerates that control 85% of the title industry published a report that 75% of land title searches reveal “clean title”, rendering title insurance unnecessary.

The clear implication: There is no correlation between price and risk in the use of title insurance. And, there exists a general view that a lawsuit is required to enforce title insurance coverage.

In 2021 iTitleTransfer introduced an E2E Loan Closing Platform which includes search, examination, risk scoring, curative, escrow, GSE-compliant AOL, eSigning, eNotary, eRecording and deed monitoring, saving consumers up to 65% of traditional closing costs. iTitleTransfer’s Loan Closing Platform is particularly important to DEI and first-time home buyers struggling to qualify and make
monthly loan payments.

In recent months ALTA has demonstrated desperation to prevent competition proposed by the GSE-authorized alternative, evidenced by political rhetoric, dis-information and falsehoods designed to denigrate AOLs. ALTA has demonstrated a frightening lack of understanding of the substance of current and popular AOLs. To propagate the monopoly, ALTA recruited two Congressmen (out of 535 members) to influence multiple Federal Agencies to eliminate the GSE-authorized alternative to title insurance. The GSEs are steadfast in their decision to provide consumer choice of a closing alternative to title insurance monopoly’s role in the multitrillion-dollar real estate market.

Lenders, loan brokers and Realtors should closely evaluate iTitleTransfer’s E2E Loan Closing Platform as a significant benefit to their seller, borrower, and investor clients.

1680113116816.pdf (259,3 Kt)

Taas on Voxtur ketjun kärjessä hetken aikaa, mahtaa mielensäpahoittajia ottaa päähän…

49 tykkäystä

Sukkana on saanut uudet silmälasit :smile: Hienot.

62 tykkäystä

iAnthus on ainakin löytänyt uuden tilkkarin: iAnthus Announces Change of Auditor. Tosin tuosta ymmärsin, että itse olisivat päätyneet vaihtamaan. Ehkä Voxturdikin löytää uuden nopeaa tahtia. :slight_smile:

14 tykkäystä

Joo saman totesin ja jos oikein tiedotteesta ymmärsin niin mitään puutteita/moitittavaa ei sinällään ko tilintarkastusfirman tarkastuksista löytynyt. Tai ainkaan mitään riittaa yrityksen ja tilintarkastajan välillä joka tämän irtisanomisen aiheutti. Toki kyseessä on kannabisfirma, Kanada ja kyseinen tilintarkastusfirma on juuri saanut noottia, joten mistä näistä tietää.

Toivoin salaa, että Voxtur olisi vielä tänään ennen pääsiäistä saanut tiedotettua uudesta tilintarkastajasta, mutta ehkä se oli liian optimistista.

23 tykkäystä

Lisää turinaa AOL:stä. Maksumuurin takana itse juttu.

20 tykkäystä