Osakesijoittaminen

Vuoden 2021 musta joutsen

Musta joutsen on nykyään niin usein käytetty termi, että aina kun joku käyttää sitä termiä, alkaa väittely siitä voidaanko asiaa kutsua termillä musta joutsen. Joten annan luvan tässä ketjussa käyttää termiä hyvin laajalla katsannolla. Ei tarvi siis olla määritelmällisesti Nassim Talebin Black Swan.

Itse asiaan, mikä se voisi olla?

Heitän ilmoille että se voisi olla nopeasti kiihtyvä inflaatio, joka alkaa yllättäen ja melko nopeasti.

Toisena se, että rokote ei jostain syystä lopetakkaan koronapandemiaa.

2 tykkäystä

Valtava, kaikkien aikojen tuhoisin maanjäristys taloudellisesti erittäin tärkeällä alueella. Tämä on vuosi vuodelta lähempänä.

5 tykkäystä

Tästä aiheesta on jo olemassa ketju:

@Verneri_Pulkkinen @Johannes_Sippola

2 tykkäystä

San Franciscossa paikalliset pitivät järistystä todennäköisenä seuraavan 30v aikana. Edellisestä kuulemma sopivasti aikaa. Teknofirmat ottaisivat tuosta osumaa ainakin hetkellisesti.

Eikös viime aikoina ole ollut suht kiihtyvää muuttoliikettä pois Friscosta ja ylipäätään Kaliforniasta? Tosin en tiedä kuin moni on jo lähtenyt, mutta varmaan koronavuosi on vain korostanut liikettä ja suunnitelmia. Vähän kuin muuttoliike pois Helsingistä, kun toimistovuokrat (ja etätyöt) plus eläminen on halvempaa.

Keltainen kivi eli Yellowstone. Siis 7 vuoden pilvinen sää niin hyville, pahoille kuin rumillekin - ihan kuten reilut vuosituhat sitten.

Ei kyllä vielä tarvittaisi, kun SARS2:sta ollaan vasta toipumassa. Silti ennen pitkää todennäköinen globaalisti uhkaava supertulivuoren kepponen. Lentokielloista ei silloin välitä kukaan, jos vilja ei kasva missään.

Niin tämä ei sitten ollut uudenvuodenlupaus. :shushing_face:

PS. inflaatiohan meillä on jo tässä ja nyt omaisuuden osalta, jonka esim. jatkuvasti kohoavat pörssikurssit osoittavat. Samalla rahalla saa yhä vähemmän osakkeita. Pitäisikö käyttää termiä ‘kulutusinflaatio’, jos tarkastellaan sitä näkökulmaa inflaatiosta, jota Tilastokeskus mittaa? @V_Trader

1 tykkäys

Olet oikeassa, finanssi-inflaatio on ollut rajua viimeiset 10 vuotta mutta kulutusinflaatio loistaa poissaolollaan.

La Palman saaren tulivuorenpurkaus, maavyöry ja tsunami

Tätä tai vastaavia kukaan toivoo alkaneelle vuodelle

CCP puskee aggressiivista imperialismia ja uhriutumista, jossa kansalaisille toistetaan kaikkien muiden sortavan Kiinaa. Laitetaan joutseneksi heikkohermoinen kiinalainen laivastoupseeri, joka antaa tulikomennon jota ei olisi pitänyt antaa. Tapahtukoon tämä sitten kansainvälisillä vesillä tai Japanin saarilla.