Vuoden 2022 FLOP TOP3

herantis pharma - Tällä jo muutama pettymys lääkeaihioissa ja sama meno jatkuu.
fifax- itsellä ei löydy tähän uskoa ollenkaan, vaikka kurssi tullut jo hyvin alas.
tulikivi - tämä noussut niin paljon ja huomataan, ettei mikään harvia ole.

E: vaihdettu savo pois niin saadaan vähän erilainen rivi aikaiseksi.

3 tykkäystä

Jos pohditaan myös liiketoiminnallisesta lähtökohdasta, niin:

Savosolar - turvallinen veikkaus
Lehto - toinen melko turvallinen veikkaus
Betolar - joku tämän vuoden listautuja varmaan epäonnistuu ja valitsin tämän.

Lähtökohta-ajatuksena se, että huonot pysyvät todennäköisesti huonona myös jatkossa.

Jos taas puhtaasti kurssin näkökulmasta, niin Qt voinee kyllä laskea reilusti, vaikka liikevaihdon ja tuloksen kasvu pysyisi edelleen jopa kiihtyvänä. Qt:ta kuitenkin vielä reippaasti salkussa, sillä liiketoimintaan tuskin isompia säröjä tulee.

4 tykkäystä

Ah mikä aloitus, Harvia kun vetäisi tuollaisen -80% pinnaa niin panttaisin taloni, myisin auton ja tuhkatkin pesästä. Saunamarkkina kun kasvaa vuosittain 5-10% niin paljon saa tapahtua että tilauskirjat tyhjenee. Mutta saahan sitä haaveilla. Heitäs vaikka ne laskelmat tähän millä tuohon päädyit @Laatumies :smiley:

Oma floppisuora:

  1. Betolar
  2. Nightingale Health
  3. Savosolar
24 tykkäystä
  1. Finnair
  2. Outokumpu
  3. Nightingale Health
3 tykkäystä

Fifax
BBS
Savosolar

Pitäisikö mennä samoilla myös parhaat top3 -veikkaukseen :slight_smile:

5 tykkäystä
  1. Digital Workforce Services Oyj - Yhtiö arvostus on niin täynnä ilmaa, että Johtokin myi omat lappunsa heti IPOn avauspäivänä. Myyntiorganisaation holtiton laajentaminen kaikkialle tuottaa vain pelkkää turskaa eikä jatkuvia palveluita saada kaupaksi. Eivät itsekään tiedä mitä ovat oikeasti tekemässä, lopulta yhtiö häviää vähin äänin pörssistä kuin pieru saharaan.

  2. Efecte - Ilmasta puheen ollen, tässä toinen hyvä kandidaatti, jonka arvostus tulee sulamaan, kun TJ:n raportointikikkailut ja muut hömpät ei enää uppoa ja sijoittajat ymmärtävät, että tuotekehitys unohdettu, Suomen markkina vallattu ja Eurooppalaisuus vain puhdasta pilvilinnaa.

  3. Kamux - Kun kyseessä arvauspeli, niin veikkaan, että Kesko kaappaa Kamuxilta kaikki kovimmat tekijät , kasvuhaaveet haudataan ja yhtiö ajautuu ongelmiin.

5 tykkäystä

Jos lasketaan vain yhtiöt, jotka ovat olleet ainaki meikän foorumikuplassa kovassa huudossa niin 2022 flopeiksi jäävät tietenkin täydellä varmuudella:

  1. Qt - Kilpailijat nostavat päätään ja uusien asiakkaiden määrä ei kasva riittävästi
  2. Kamux - Melkein onnistunut digiloikka ilman todellista digiä ei vain riitä
  3. Tokmanni - Mr. Tokmannin neuvottelemat Rexonat eivät vain riitä poistamaan tavaratalojen tunkkaisuutta
6 tykkäystä
  1. Savo-Solar, konkkaan menee.
  2. Fifax, lohiturskat tuoksahtaa
  3. Modulight, ei lyö läpi

Nämä siis ainoastaan omia worst case- arveluja. Voin olla väärässä varsinkin Modulightin kanssa, mutta joku ääni päässä estää sijoittamasta.

2 tykkäystä

Ah, oletat siis että Harvian liikevaihto ja sitä myöten tulos laskee jonnekin 2019 tasolle tuossa -80% arviossa. OK :smiley: Tottakai firma on hyötynyt koronasta ja kotoilusta, mutta samaan aikaan yritys on kasvanut myös epäorgaanisesti ostoilla EOS, Kirami, Saunaeurox. Kapasiteettia on kasvatettu ennätysmäärät, jotta markkinan kysyntään voidaan vastata. Sitä mukaan kun Harviaa karhuillaan niin seuraavana vuonna on taas syöty edellisen vuoden arvostukset kiinni. Samaa on karhut jauhaneet jo kohta kolme vuotta. Minäkin toivon että sentimentin mukana saataisiin tuollainen dippi, niin voisi sitten eläkepäivillä hieroa hikisiä sormia mökin lauteilla.

Mites tuo Kone, siellä mennään P/E +30 ja Kiinan kiinteistömarkkinalla ei nyt näytä erityisen euforiselta.

14 tykkäystä
  1. Käteinen
  2. Käteinen
  3. Käteinen

Romahdus ei tulekaan vielä ensi vuonna. Inflaatio taantuu bullwhipin vuoksi kuin itsestään, ja FED näyttää ammattitaitoiselta sijoittajien kaverilta. There is no alternative. Samalla talous pysyy kuumana.

T. Kesästä asti 20-40 % käteistä.

Edit. Lisätään nyt vielä, että pörssin/maailmantalouden on pitänyt romahtaa joka vuosi sitten vuoden ~2016, kun rupesin taloutta seuraamaan. Ja varmasti ennen sitä on ollut sama juttu. Ilman Malistelua olisi minunkin salkku suurempi ja mieleni virkeämpi.

38 tykkäystä

Rapalan ketjussa oli tällä viikolla keskustelua Inderesin analyytikon Ollin kanssa, että defensiivisiä ja kannuksensa todistaneita kuluttajafirmoja on historiallisesti hinnoiteltu pörssissä preemiolla p/e 20 paikkeilla. Harvian voinee laskea tällaiseksi. 2022e ennuste nykyisellä kurssilla p/e 23. Melkoisesti saisi firmalle tapahtua, että p/e laskisi tuonne 10 tienoille. Jos 2021 Q4 - 2022 Q1 alkaa näkyä heikkoutta niin ihan varmasti on laskuvaraa. Ei nykyisellä arvostuksella ole paljon varaa mokailla, ja en olisi edes tätä keskustelua aloittanut, jos et olisi vetänyt hihasta tuollaista rajuhkoa -80% heittoa :smiley:

8 tykkäystä

Finnair - korona ei katoa mihinkään ja pottunokat varailevat jo karavaanilomaa ensi kesäksi. Antia pukkaa.

Lemonsoft - aivan liian korkea arvostus, eikä tuote ole maata mullistava. Putoaa tonttiin.

Incap - tässä yhtiössä ei liene mitään vikaa, mutta +286% YTD elektroniikkavalmistajalle. Kontrataan markkinaa ja veikataan töyssyistä vuotta 2022.

1 tykkäys
  1. Qt

En missään nimessä toivo Qt:n laskua. Siltikään en pitäisi mahdottomana, että Q4 olisi toinen osaripettymys putkeen. Pahempi kuin Q3 ja sitä myöten lähtisi vielä rajumpi lasku käyntiin heti alkuvuodesta. Tähän päälle vielä korkeat kertoimet, joissa löytyy reilusti laskuvaraa muunkin markkinan kyykätessä.

  1. Kamux

Tämän vuoden heikot suoritukset saavat jatkoa Q4:lla ja ensi vuonna. Tärkeitä henkilöitä lähtee Keskolle ynnä muualle ja johtoportaaseen alkaa ilmestyä ihmisiä, joilla on sama sukunimi kuin toimitusjohtajalla. Toimitusjohtaja pitää foorumilaiset tyytyväisenä lisäämällä aina välillä omistustaan 0,0001%, kuten Hannu Lehto konsanaan.

  1. Lehto

Vanha kunnon Lehto on ollut luotettava tässä kategoriassa ja tällä kertaa se riittää kolmospallille. Tonttuilu jatkuu kvartaalista toiseen eikä loppua näy. Luurankoja riittää kaapeissa. Ei ole vieläkään niin halpa kuin pitäisi olla. Eikä ole sellaista ohjeistusta, jota Lehto ei pystyisi alittamaan.

13 tykkäystä
  1. Savosolar - Aina varma. Ainoa asia josta huolestuisin, on meneekö firma konkkaan ennen 2023. Vaikka kai se anneilla pystyssä pysyy. Löytyy muuten omasta salkusta sijotusuran alkupuolelta, vaatimaton -97% taulussa.

  2. BBS - En tiedä paljoa firmasta, mutta eiköhän pettäjä petä jatkossakin. Kilpailijatkin menee ohi?

  3. Betolar - Ensi vuonna voi tehdä arvostukselle tiukkaa, jos ei ole liikevaihtoa. Vai voiko sitä silloin arvostaa?

3 tykkäystä

Jotta floppaa, niin joko nykyinen korkea arvo romahtaa tai korkea kasvuodotus jää näkemättä. Mörniminen ei automaattisesti ole floppi. Eli näillä spekseillä:

  • Qt. Jotenkin tuntuu niin kireältä, että pienikin rasahdus vie kurssin pikahissillä pitkälti takaisin kaksinumeroisiin euroihin. Markkina tuntuu siirtyvän pois teknoista ensi vuodeksi.
  • Finnair. Jo tämän päivän kurssi on splitin suhteen korkeammalla kuin ennen koronaa, jolloin kasvu ja odotukset oli jo valtavia. Siihen sitten omikron, uudet rajoitukset ja Aasian aukeamattomuus, niin alas tullaan ja lujaa…
  • Kamux. Ei ole homma mennyt niin putkeen kuin piti ja kilpailu on kiristynyt jopa odotettua kovemmin. Ei kyllä kestä yhtään heikompaa kvartaalia, eikä varsinkaan pienintäkään tulosvaroitusta. Sitten nähdään yksinumeroiset luvut.
4 tykkäystä
  1. Fifax
  2. Betolar
  3. BBS
3 tykkäystä
  1. Kamux - Liian kilpailtu bisnes, josta ei Kamux erotu mitenkään edukseen. Lisäksi johtajat vaihtuvat tiuhaan tahtiin, eli kaikki ei ole hyvin pinnan alla

  2. Finnair - Ei vielä ole Finnairin aika loistaa

  3. Käteinen - Se raha mikä ei ole pörssissä kiinni hyvissä ja kannattavissa yrityksissä, sama sitten minkälainen markkinatunnelma on, ei tuota mitään

4 tykkäystä

Tähän on helppo laittaa pari varmaa ja yksi musta hevonen:

  1. Valoe
  2. Savosolar
  3. Lemonsoft
1 tykkäys
  1. Rivian - 100 miljardin valuaatio eikä liikevaihtoa. Pitänyt vielä suht hyvin pintansa mutta viedään lankulle vääjäämättä

  2. Nightgale - n 200M markkina-arvo ja liikevaihdon ennustetaan olevan muutama miljoona 2022 ja jopa 2023. Joko alkaa tulee mottipäistä kauppaa tai valuaatiosta otetaan yksi nolla pois. Inderes ei osta vieläkään tätä mallisalkkuunsa

  3. Kotimainen IPO markkina - sentimentti hyytyy, alkuvuodesta vielä yrittäjiä jotka kompuroi ja lopulta ostajat loppuvat kun hinta / laatusuhde on huono ja ketään ei kiinnosta jahdata muutaman markan pikavoittoja

Kunniamaininnat QT ja Betolar!

1 tykkäys