Osakesijoittaminen

Vuoden 2022 TOP3

Olen jo odotellut, että joku avaisi taas tämän jo perinteeksi muodostuneen ketjun, joten avaanpa sen nyt sitten itse. Eli veikataan taas “leikkimielisesti” Helsingin pörssin kolmea kovinta kurssinousijaa ensi vuodelle. Aikaa veikata on 31.12.2021 asti. Mukava olisi kuulla myös jokaiselta lyhyet perustelut, mihin nojaatte mahdollisen kurssinousun.

Alla oma veikkaukseni ns. hypoteettisella skenaarioilla, jos kaikki sattuisi menemään näiden yhtiöiden kohdalla suunnilleen putkeen. Huomioikaa myös luonnollisesti, että nämä eivät ole sijoitusuosituksia suuntaan tai toiseen.

Stockmann (löytyy omasta salkusta)

 • Lindex jatkaisi hienoa vetoaan ja myöskin jo tämän vuoden Q3:lla voitolliseksi kääntynyt Retail-puoli tekisi voitollisen/nollatuloksen. Tärkeänä seikkana myös kiinteistöt saataisiin myytyä vähintään kelvollisilla ehdoilla. Näen yhtiön arvotuksessa huomattavaa nousuvaraa, mikä saattaa realisoitua nopeastikin, kun/jos kiinteistöt saadaan myytyä ja lisätietoja siitä, missä muodossa Retail jatkaa.

Orthex (löytyy omasta salkusta)

 • Kansainvälistyminen kiihtyisi entisestään ja myös kotoilu-trendi säilyisi suht vahvana koronatilanteesta huolimatta. Näkisimme vihdoin myös yhden tai pari hyvää yritysostoa, jotka integroidaan menestyksekkäästi yhtiöön. Yhtiö tekisi ainakin pienimuotoisesti ns. “Harviat”.

Rush Factory (ei löydy omasta salkusta)

 • Veikkausrivistäni näen tässä keississä huomattavasti eniten riskiä, mutta vastapainoksi myös mahdollisuuden kovaan tuottoon. Jos kaikki menee hyvin, niin epäonninen 2020-projekti saataisiin vihdoin lanseerattua ja se osoittautuu heti menestykseksi. Samaan aikaan myös vanha COR-projekti tuottaisi edelleen tasaisesti. Korona ei myöskään estäisi pahemmin tapahtumien järjestämistä.
51 tykkäystä

Solteq, tecnotree,Rapala.

7 tykkäystä

Tässä oma top-3:

 1. Orthex, samat perustelut kuin yllä. Riskinä kasvava inflaatio, jos sitä ei saadakkaan painettua hintoihin.

 2. Harvia. Tämä juna ei vielä pysähdy.

 3. Qt. Tätä en omista (vielä), mutta toivon aidosti, että tästä kasvaa sellainen megayhtiö, jolla sitä nyt hinnoitellaan.

8 tykkäystä
 1. Nokia
 2. Kamux
 3. Harvia
7 tykkäystä

Nexstim, Skarta, HK Scan

5 tykkäystä

Sampo
Nordea
TietoEVRY

2 tykkäystä

Optomed kamux orthex

1 tykkäys

Stonkmann, arvo purkautuu isosti kun tavaratalon seinät myydään ja yhtiö on tämän jälkeen nettovelaton Lindex vetoinen kassavirtakone.
Kamuxia potkittiin tänä vuonna niin pahasti maanrakoon etten yllättyisi mikäli sitä dippiä kurottaisi ensi vuonna vaikka Kamuxia ei tällä hetkellä omasta salkusta löydykään.
Villinä korttina heitetään puolestaan SRV, kurssi on niin pohjamudissa että jos sieltä pamahtaisi yksi saati kaksi positiivista yllätystä niin upsidea on tuloksissa kuin kertoimissa saatavilla. :smiley:

6 tykkäystä
 1. Käteinen
 2. Käteinen
 3. Käteinen

Juhlat ohi osakemarkkinoilla,markkinat -50% parissa vuodessa niin voi alkaa katselemaan ostoja,jos sittenkään.

37 tykkäystä

QT koska tästä yhtiöstä ollaan kuultu vasta alkusoitto. Moni ei ymmärrä miten uskomaton potentiaali tässä yhtiössä on.

Tokmanni on laajentuva yhtiö joka varmasti tulevaisuudessa laajenee Suomen ulkopuolelle. Mahdollista on myös se tilanne, että suurempi toimija ostaa Tokmannin.

OmaSP on yksi Suomen pörssin helmiä, joka ei saa tarpeeksi huomiota siihen nähden kuinka hyvä ja halpa yhtiö on kyseessä.

7 tykkäystä

Tecnotree, Solteq, Orthex

5 tykkäystä
 1. Qt
 2. Kempower
 3. Harvia
5 tykkäystä
 1. Finnair - lentomatkustus palaa!!!
 2. Stockmann - kiinteistö lähtee miljardilla ja lindex dominoi
 3. Innofactor - kertoimet tuplaa. Kyllä tää kasvaa vaikka sitä ei hinnoitella -päinvastoin
10 tykkäystä

Kamux

Faron

LeadDesk

Ilman kummempia perusteluita: kaksi mielestäni alihintaista sekä yksi biopuolen arpa.

3 tykkäystä

Kamux, Tokmanni, TietoEvry: kaikilla yhteisenä tekijänä mielestäni laadukas ja kuoppia kestävä funda yhdistettynä viimeaikaiseen kurssilaskuun. Epävarmoina aikoina ovat myös defensiivisiä, joka voi houkuttaa pakolaisia bumtsibumeista. Tai sitten näillä saa juhlavimmat turskat aikaiseksi, Shillerin p/e on kaikilla 30 paikkeilla, joten puolet saa höylätä pois jos kasvua ei tapahdukkaan. Jäävi mielipide, kaikkia omistan.

3 tykkäystä
 1. Nokia (5 & 6G tekniikka kehittyy entisestään ja alkaa hallitsemaan yhteiskuntaa ja sen palveluita enemmän.

 2. Neste (Uusiutuvat energialähteet alkavat dominoimaan pikkuhiljaa yhteiskuntaamme enemmän ja enemmän.

 3. F-Secure (Tietoturvan merkitys kasvaa kuukausi kuukaudelta enemmän ja enemmän. Kukaan ei voi varautua seuraavaan iskuun täydellisesti. On olemassa kuitenkin tahoja jotka tietävät niistä riittävän paljon pysyäkseen aallonharjalla tiedon ja taidon suhteen.

*Vielä (toistaiseksi) en omista ainuttakaan yhtiötä.

4 tykkäystä
 1. Nordea
 2. Outokumpu
 3. SSAB

”Seuraa villiä spekulointia, älä ota tätä sijoitusvinkkinä”

Nordeaa nostaa inflaation jatkuminen ja sen seurauksena tehdyt koron nostot, jotka menevät suoraan alariville.

Outokumpu ja SSAB
Rosterin hinta ei laskekkaan vaan supersykli jatkuu, tämä huomioidaan hinnoittelussa.

6 tykkäystä
 1. Stockmann
 2. Kamux
 3. Fondia

Pidätän oikeuden muutoksiin 31.12.2021 saakka.

12 tykkäystä
 1. Harvia
 2. Tecnotree
 3. Nokia
6 tykkäystä
 1. Kamux: Osoittaa, että kasvutarina etenee suunnitellusti. Kurssi pudonnut mielestäni suhteettoman paljon. Arvostustaso vuoteen lähtiessä on matala ja korjaantuu ensi vuoden aikana.
 2. Kempower: Kova hype ja todennäköisesti kasvu on nopeaa vielä pari vuotta.
 3. QT: kasvu jatkuu
2 tykkäystä