Vuoden 2024 Top 3

Avataan perinteinen veikkaus ketju.
Veikkaillaan siis “leikkimielisesti” kolmea vuoden 2024 kovinta kurssi nousijaa Helsingin pörssissä.
Mielellään kuulisi lyhyet perustelut valinnoille. Viimeinen päivä veikata 1.1.2024.

Oma ajatus

Tecnotree: rahojen kotiuttaminen paranee loppuvuoteen mentäessä ja sijoittajien luottamus alkaa palautua. Kurssi poljettu mielestäni turhan alas.

Dovre Group: energia rakentaminen saa uutta buustia ja tästä potista Dovre onnistuu nappaamaan hyvin projekteja ja Ruotsin laajentuminen tuottaa hyvän tuloksen.

Fodelia: julkisen sektorin kilpailutuksissa napsuu diilejä taskuun, muilta osin odotan vakaata hieman kasvavaa tulosta

26 tykkäystä

KH Group: Ei ole päässyt tänä vuonna edes joulupukkirallin imuun. Kurssi matelee reilusti alle 1 P/B. Kirjanpitokäytännön muutos kesken vuotta 2023 sekoitti sijoittajia eivätkä esimerkiksi screenaus -ohjelmat ole vielä huomioineet pro-forma -lukuja, mikä on se olennaisin tässä piilotetussa helmessä. Vuonna 2024 kaikki on toisin (kuuluisat viimeiset hopiumit :wink:). Saadaan ehjä tilikausi Q -raportteihin ja liiketoimintojen suoritus paremmin näkyviin. Bonuksena mm. Tallinnan kiinteistömyynti, ja mahdollinen HTJ:n divestointi.

Duell: pörssin inhokki ja IPOjen antikliimaksi -ikoni. Uudet ja vanhat osakkeet yhdistetään 4.1. ja tehokas hinnanmuodostus alkaa. Kovenantit eivät enää pauku, kaksi v. 2023 säästökierrosta näkyvät tuloksessa ja kassassa on käteistä. Kysyntäkin elpynee vuoden loppua kohden ja jälleenmyyjät tarvitsevat hyllyillensä taas myytävää. Kriisiyhtiö kävi syvällä nettovelka/EBITDA -kovenanteissaan, mutta virheistä lienee opittu. Uusi tj ei voi kommunikoinnin luotettavuudessa pistää ainakaan huonommaksi.

Lassila&Tikanoja: “Vuosikymmenien mörnijä” jäi ilman joulupukkirallia. Hesulin ainoa kiertotalous/kierrätys -yhtiö. On luvannut (harkita) heittää kiinteistöhuollon huis Nevadaan. Puhdas ympäristöliiketoimintaan keskittyvä yhtiö on trendikäs ja jopa L&T alkaa hyötymään ESG-imusta vuoden 2024 loppua kohden, kun tietoisuus kasvaa. Divestoinnista tiedotettaneen 2024 loppuun mennessä.

20 tykkäystä
 • Kamux
 • Duell
 • Kesko

Toivottavasti osingot lasketaan mukaan.

11 tykkäystä

Boreo

On ollut kaikenlaista sykliä ja alakohtaista ongelmia… ehlä vähän huonoa tuuriakin. Boreossa on hyvä johto, joka omistusten puolesta ainakin näyttää uskovan yhtiöönsä. Uskon yhtiön olevan nyt pohjilla, mutta nousuvaraa on - Boreo on pääomakeveä toimija, jollla on kevyt kustannusrakenne ja velanottokykyä. Organisaatiorakenneuudistus tehnee hyvää ja tylsä sykli väistynee… sekä se, että yhtiö on hiljalleen luonut pyramidilleen pohjaa ja toteuttaa pitkäjänteistä suunnitelmaa saattavat tuoda kivasti kannattavaaa epäorgaanista ja orgaanista kasvua.

KH Group

Koen yhtiön olevan törkeän halpa tai sitten ikävä ansa. KH:ssa on potentiaalia ja se on ottanut melkoisesti alakohtaista damagea, mutta vähän pidemmälle katsoessa ikävän syklin päättyessä on tämän yhtiön aika tai siis uskon niin. Uusi strategia ja selkeää hiottavaa löytyy, joten miksei vuosi 2024 olis KH:n, lisäksi huonekalukaupassa on mörnitty syvällä ja syvemmäksi pitkään, joten kyllä uskon, että Indoorkin ainakin Askonsa kanssa pääsee hiljalleen taas nautiskelemaan.

Siili

Ei toistaiseksi alansa paras, mutta aivan hirveästi lyöty yhtiö, joka on kärsinyt talouden makrokuvioista. Yhtiö on nyt tehostanut ja pyrkii tehostamaan aktiivisesti toimintaansa, mikä tuonee kannattavuutta. Siili toimii kasvavalla alalla ja varsinkin pidemmässä juoksussa kansainvälinen kasvu sekä julkinen sektori auttavat tuomaan reipasta että kannattavaa kasvua. Siilin osaketta on lyöty ja kovaa - mielestäni aivan liiaksi tai sitten olen aivan väärässä. AI:sta en mitään ymmärrä, mutta Siili ja AI on mainittu. :cowboy_hat_face:

20 tykkäystä
 1. Gofore
  IT palvelusektorin suhdanne on ollut heikkenemässä jo vuoden päivät, mutta silti Gofore on laadukkaana alan kasvuyrityksenä pystynyt hyvään kasvuun ja kannattavuuteen vaikeassa markkinassa. Arvostustaso on koko ajan laskenut osakkeen polkiessa paikallaan kolmatta vuotta hyvästä tuloskehityksestä huolimatta, joten seuraavan 12 kk aikana kurssinousu on todennäköistä, mikäli alan näkymät paranevat ja korkotaso laskee.

 2. Admicom
  Vähän samanlainen keissi kuin Gofore. Alan suhdanne heikko ja diskonttokorko noussut, mikä on laskenut arvostusta hyvästä tuloskehityksestä huolimatta. Rakennussektorilla uskoisin, että suhdanteen alkaessa kääntyä tarttuu nousu ennemmin/todennäköisemmin Admicomiin kuin itse rakennusyrityksiin, joiden kasvu ja kannattavuus yli syklin on heikompaa.

 3. Elisa
  Korot tulevat todennäköisesti laskemaan ensi vuonna ja sen seurauksena bondien ja bondien korvikkeen eli Elisan arvo nousee.

11 tykkäystä

Nanoform, WithSecure ja Spinnova.

5 tykkäystä
 1. Optomed. Vähintään tuplaa kurssinsa ensi vuonna fda luvan jälkeen
 2. Faron. Myydään pois pörssistä tai partneroituminen
 3. Mandatum
6 tykkäystä

Kyllä se ensi vuoden suuri juttu on koronlaskut. Tästä hyötyy kasvuyhtiöt ja velkaiset yhtiöt. Näillä perusteilla:

 1. Talenom
 2. NoHo
 3. Boreo
5 tykkäystä

Kamux: automarkkina jatkaa piristymistään ja Tapio ohjaa toimintaa oikeaan suuntaan.
Incap: vaisun vuoden jälkeen homma palaa normiraiteille
Stocka, josta tulee pelkkä Lindex. Kaikki haluaa omistaa tätä laatuyhtiötä ja osake suuntaa suoraan kuuhun!

4 tykkäystä
 1. oriola
 2. rapala
 3. incap
5 tykkäystä
 1. KH Group: näyttää halvalta millä mittarilla hyvänsä, ei tartu tähän ralli sitten millään. Raksa alkanee elpymään viimeistään H2/2024. Odotan myös huonekalupuolelta elpymistä.

 2. Stocka: rallattelut laskevat nousuvaraa, mutta on sitä edelleen. Rakennejärjestelyt konkretisoituvat toivon mukaan ensi vuoden aikana ja oikeusjutut saadaan päätökseen.

 3. Reka: ei tästä varmaan kurssirakettia tule, mutta näyttää liian halvalta. Toivon mukaan keksivät rahoille hyvä käyttökohteen ensi vuoden aikana.

5 tykkäystä
 1. Marimekko
 2. Titanium
 3. Lifeline
5 tykkäystä
 1. NoHo Partners

 2. Boreo

 3. Aiforia Technologies

3 tykkäystä

1. Nurminen Logistics

Yhtiö on hirmuisessa tuloskunnossa ja markkina-arvo on vain 76M€. Kasvavat kansainväliset rautatiekuljetukset mahdollistavat erittäin korkean sijoitetun pääoman tuoton (30%) ja liiketoiminta ei sido käyttöpääomaa, joka voidaan sylkeä rautatieliiketoiminnan kehittämiseen Pohjoismaissa, Euroopassa ja Aasiassa yritysostojen muodossa. Uskon, että yhtiö tekee ensi vuonna yritysoston Ruotsista, joilla pyritään kasvattamaan rautatie- ja multimodaalikuljetuksia Pohjoismaissa. Yritysosto tukisi myös uutta Trans-Kaspian reittiä sekä mahdollista Kiinajunaa tulevaisuudessa, jos se vielä jonakin päivänä sodan jälkeen aukeaisi. Ruotsissa on 3x enemmän rautateille sopivaa teollisuutta kuin Suomessa, jota Nurminen pääsisi kuljettemaan eri puolille maailmaa. Inderesin ensi vuoden aika konservatiivisella ennusteella PE on 6,3x, jossa näen merkittävää nousuvaraa, kun yhtiötä aletaan hinnoitella kasvuyhtiönä eikä käänneyhtiönä. Yhtiö on ollut aikaisemmin kriisiyhtiö, kun opo meni miinukselle vuosia jatkuneiden tappioiden takia 2020 ja Kiinajunan loppuminen viime vuonna teki yhtiöstä kääneyhtiön, mutta yhtiö on osoittanut olevansa muutoskykyinen. Yksi syy miksi Nurminen on mielenkiintoinen sijoituskohde on, että he uudistavat hyvin vanhoollista toimialaa, jossa on käyttämätöntä potentiaalia. Yhtiön marginaalit ovat alan korkeaimpia, jonka uskon jatkuvan tehokkaan organisaation ansiosta. Baltian liiketoimintaa hyötyy myös Venäjän vastaisista pakotteista, kun rahdit eivät kulje enää Venäjän satamiin vaan Latviaan. Nurmisen keissi nojautuu hyvin pitkälti sen tiimiin, joka etsii opportunisesti uusia liiketoimintamahdollisuuksia, joista osoituksina ovat vuosien varrella mm. Kiinajuna, Pohjoismaiset rautatiekuljetukset,Trans-Kaspia ja North Railin hankinta, joissa kaikissa Nurminen toimii alan pioneerina.

2. HKScan

Tupakantumppi, jonka keissi nojautuu rakennejärjestelyihin, jotta velkaloukusta päästään eroon. Suomen liiketoiminnan tuloskäänne on mennyt parempaan suuntaan ja tuloskunto on käsittääkseni ennätystasolla vuosikymmenen taapertamisen jälkeen ja tänä vuonna voidaan tehdä 24M€ liiketulosta. Mikäli Suomen tuloskäänne on pysyvä olisi yhtiöllä ensimmäistä kertaa tähdet kohdallaan rakennejärjestelyjen ja omistuspohjan suhteen (Suomen liiketoimintoja ei tulla ikinä myymään osuuskunnan takia). Mikäli Ruotsin ja Tanskan liiketoiminnat myytäisiin, saisi HK kuitattua melkein kaikki velkansa pois ja jäljelle jäisi vain vuokrasopimusvelkoja Suomesta. Ruotsi on tehnyt parhaimmillaan vuonna 2021 22,6M€ liiketulosta ja varallisuuttakin yhtiöllä on, joten Ruotsin liiketoiminnoista voisi saada 200M€, kun tappiota tekevästä Baltiasta saatiin 70M€ + 20M€ ehdollinen erä mahdollisesta tulosparannuksesta (55M€ maksettu). Tanska on myös elämänsä kunnossa tällä hetkellä ja siitä voisi saada ehkä 50M€. Yhtiöön jäävillä Suomen tytäryhtiöllä on reippaasti tappioita joita se voi hyödyntää tulevina vuosina verotuksessa. Mikäli Suomen liiketulos vakiintuisi 24M€ vuositasolle ja muut liiketoiminnat myytäisiin, tekisi yhtiö rahoituskulujen jälkeen n. 20M€ tulosta 0% veroasteella, hinnoiteltaisiin yhtiötä 2023 PE-luvuilla 75M€ / 20M€ = 3,75x ja EV/EBIT (28,9M€ hybridi mukana laskelmassa) (75 + 300 + 28,9 - 200 - 50 - 15) / 24 = 5,7x. Tämä on toki hyvin karkea laskelma, jonka tein pintapuolisella tutustumisella yhtiöön.

Negatiiviset skenaariot ovat toki mahdollisia, mutta yhtiötä tuskin nurin ajetaan, kun yhtiöllä on vielä Tanskan ja Ruotsin liiketoiminnot, jotka voitaisiin myydä järkevään hintaan ja yhtiöllä on hyvä tuloskäänne käsillä, jota on jo vuosikymmen odotettu. Osake makaa silti vieläkin lähes ATL lukemissa. Näen mahdollisena, että osake tuplaa rakennejärjestelyjen jälkeen, jonka myötä yhtiö saa uuden alun. Tässä on vähän samoja elementtejä kuin Reka Industrialsin rakennejärjestelyssä, jonka jälkeen osake tuplasi.

3. Componenta

Tämä on oma korttini ensi vuoden yritysostoihin. Markkina-arvo on vain 22M€ ja omistuspohja ei näkemykseni mukaan estä mahdollista yritysostoa. Componentalla on myös mahdollisuus kehittää omaa liiketoimintaa orgaanisesti ja yritysostoihin, jonka nykyinen tase ja vuosien kitkuttelu yrityssaneerauksessa mahdollistaisi.

21 tykkäystä
 1. Neste
 2. Kempower
 3. F-Secure

Kaikki löytyvät luonnollisesti omasta salkusta :smiley:

5 tykkäystä

1: Optomed FDA lupa nostaa kurssia kymmeniä prosentteja ensivuonna.

2: Kempower Jatkaa kasvua ja FOMO ralli nostaa kurssia.

3: Enento Ostetaan pörssistä pois.

3 tykkäystä

Nämä on menneet minulla aina aivan surkeasti, joten yritetään tällä kertaa hävitä, jos se vaikka toimisi.

 1. Nokia
 2. BBS
 3. YIT
7 tykkäystä
 1. Nexstim - Myynti alkaa vetää ja kurssi myös.
 2. Admicom - Korot alas, rakentaminen ylös. Tai sitten joku ostaa.
 3. Raisio - Elovenaa myös muihin maihin.
3 tykkäystä

SSH
Solteq
Oriola

Perustelu: kukaan ei odota näiltä mitään, joten käänne tulee puskista jos on tullakseen.

4 tykkäystä
 1. Duell - Keskittyminen kannattavuuteen ja laskevat korot siivittävät Duellia (varaston pitäminen halvempaa). Alkuvuosi voi olla vielä vaikea. Sentimentti osakkeen ympärillä todella synkkä. (Uuden osakkeen arvostuksella nämä puheet. Vanha osake kuplassa annin takia)
 2. Toivo- Laskevat korot ja sen myötä paineet tuottovaateissa helpottavat. Myllymäet luovivat kiinteistösektorin myllerryksessä tuottoisasti.
 3. Kamux- Markkina elpyy ja viimein positiivista kehitystä myös Ruotsissa sekä Saksassa. Laskevista koroista ei ole myöskään haittaa Kamuxin rahoitusbisnekselle.
3 tykkäystä