Vuoden 2024 Top 3

Omat veikkaukseni tälle vuodelle ovat seuraavat:

  1. KH group. KH koneiden hyvä tekeminen jatkuu haastavasta markkinatilanteesta huolimatta. H2:seen mennessä EKP laskenut jo ohjauskorkoja, joten rakentaminen ja mööpelien myynti alkaa taas rullaamaan vauhdikkaammin. Loppu vuodesta ilmoitetaan, että Indoorille tehdään ns “Mandatumit”.

  2. Vincint. 2023 oli melkoista rämpimistä. Perushyvä tekeminen pitäisi tuoda jo hyvän nousun kurssiin. EKP:n koron laskun myötä Vincintin (ja muiden it-pajojen) asiakkaat alkavat taas reilummin panostamaan it-projekteihin.

  3. Kamux. Team Pajuharju pääsee vauhtiin. Lainarahan halventuessa alkaa käytetyt autotkin kiinnostamaan kuluttajaa.

Näköjään jokainen veikkaus nojaa siihen, että Christine Lagarde ja kumppanit osaa ajoittaa koronlaskut niin, että inflaatio ei tee comebackia, mutta talous ei myöskään aja tämän pahemmin päin betoni-porsasta, joka myös taantumana tunnetaan.
“Turvallista matkaa” voisi siis näille veikkauksille toivottaa, vaikka jää hieman jalkojen alla rätiseekin. :sweat_smile:

Omistan näitä kaikkia.

7 tykkäystä

Heitetäänpä omat veikkaukset myös kehiin:

  • Remedy. Omistan. AW2 myy kuin myykin hienosti kaikista epäilyistä huolimatta. Kurssi saavuttaa pysyvämmin yli 30€ tason kevään aikana. Tätä auttaa myös euforia joka vallitsee osakemarkkinoilla :sweat_smile:. Loppuvuodesta toimiston oven takana kolkuttelee ostajaehdokas, joka tarjoaa 40€/osake. Eihän me Remedyä myydä mutta kurssi jää tuonne 40€ yläpuolelle pyörimään :money_mouth_face::money_mouth_face:

  • Kempower. En omista. Kempower tuntuu käyttäytyvän aivan villisti. Tulee mieleen Qt ja Harvia 20-21 vuosina. Osakemarkkinoilla villitsevä euforia siivittää yhtiön kurssin hillittömään lentoon ja tarjoaa viihdettä koko rahalla. Kurssimuutos ketjussa taivastellaan päivittäin nousuja ja laskuja.

  • KH Group. Omistan. Jospa se aliarvostus alkaisi purkautua ja osake saavuttaisi taas tuon 1-1,20€ tason. Kova lumimäärä auttaa Kramereiden myyntiä ja rakennuspuoli alkaa elpymään joten maanrakennuskonetta ja huonekalua alkaa menemään.

Hyvää uutta vuotta Arvon Foorumilaiset! :partying_face:

13 tykkäystä
  1. Omasp
  2. Nokian renkaat
  3. Fortum
6 tykkäystä

Kempower.
Harvia.
eQ.

6 tykkäystä

Top 3 2024 ovat:

  1. Kempower , kurssi nyt 1.1.2024 matala ja nyt vasta alkaa mm. Keski-euroopan autoilun sähköistyminen
  2. Kamux , korot laskee ja sitämyöti kuluttajien ostovoima paranee, patoutunut tarve autonvaihtoon alkaa näkyä luvuissa. Uusi tj herättelee organisaation jouhevampaan menoon.
  3. Mandatum jos miettii millaista hintaa on vuosia maksettu ex. emo-Sammon osakkeesta, niin tässä on nousuvaraa vielä ihan hyvin. Ja varainhoitaja/henkivakuuttaja ottaa siivunsa AINA, mentiin ylös tai alas!
4 tykkäystä

STOCKMANN. Näistä suurin osa toteutunee: Keskeneräiset oikeusjutut päätökseen, kruunu vahvistuu, saneeraus päätökseen, keskusvarasto valmiiksi, hyvä tuloskehitys jatkuu, osingon maksu alkaa, omistusjärjestelyjä, strategia päivitys.

COMPONENTA. Matala P/S-luku antaa vipua kurssiin kannattavuuden parantumisen jatkuessa. Tasaisesti nouseva liikevaihto. Osingon maksu alkaa -24/-25

NETUM. Hyvä työilmapiiri tuo tulosta. Nopeasti kasvanut liikevaihto jatkaa kasvuaan. IT-palvelusektori kokonaisuudessaan parantaa juoksuaan vaikean vuoden jälkeen.

7 tykkäystä
  1. Kamux
  2. Harvia
  3. Verkkokauppa.com
10 tykkäystä
  1. FODELIA. Uusia isoja asiakkaita/ sopimuksia tulee taatusti lisää…

  2. MANDATUM. Osinkoja odotellessa arvostus kasvaa…

  3. RELAIS. Pyörät pyörii ja yritysostot jatkuu…

8 tykkäystä
  1. KH-Koneet

Indoorin markkina piristyy ja se päästään spinnaamaan kohtuuhintaan. KH-koneet osoittavat resilienssiä vaikeassa markkinassa ja loppuvuodesta sijoittajat alkavat jo fronttaamaan vuoden 2025 rakennussektorin elpymistä.

  1. Stockmann

Tavarataloista päästään eroon ja Lindex jatkaa hyvää suorittamistaan. Lindexin hyväksytyt arvostuskertoimet nousevat, kun sen laatu tulee paremmin esiin ja uusi logistiikkakeskus mahdollistaa hyvät kasvunäkymät.

  1. Vincit

IT-palvelumarkkina normalisoituu ja samanaikaisesti oman pesän ongelmat saadaan kuntoon. Twin engine parhaimmillaan, kun arvostus sekä tulos alhaisella tasolla tällä hetkellä.

9 tykkäystä

Laitetaan talteen muutama potentiaalinen suurempi nousija perusteluineen.

En viitsi ihan arpoja jakamaan, vaikka niillä nousuprosentit voivat olla hyvinkin isoja.
:thinking: Vai tuliko sittenkin laitettua, joku voi olla sitäkin mieltä että SRV on toivotaan, toivotaan -osastoa​:grin:…

Stockmann: saneeraus päätökseen jahka avoimet tapaukset saatu klousattua, sitten jako tavaratalot vs Lindex. Tavaratalot menevät tietenkin P&C:lle pilkkahinta-arvostuksella, koska kannattavuus syntyy lähinnä synergioiden (ostot, toimintatavat, IT, jne), hädin tuskin positiivisella. Lindex-osake arvostus 4,5-6€ (nyt vajaat 3€), jota tukee valmistusva omni-channel -logistiikkakeskus eli peltihalli ja sen mahdollistava tehokkuus ja kasvukapasiteetti.

SRV: rämpivä rakentaja ehti siivoamaan nurkat ja saavuttamaan nettovelattomuuden (ilman vuokrasopimusvelkoja) kalliiksi käyneillä kahdella annilla, keräämään riittävän tilauskannan lähinnä matalakatteisilla mutta suht varmoilla projekteilla kantamaan 2024 yli, ja välttynyt isoilta myymättömiltä asuntomassoilta koska rahaa aloittaa isoja määriä omia gryndikohteita ei onnekkaasti ollut. Käänne on kestänyt ja firma ei kiinnosta ketään, näkyy arvostuksessa. Pienellä surkealla tuloksellakin P/E <7, toki sekin pitää saada aikaan. EKP pääsee toteamaan että korkoja äkkiä alas, muuttoliike Suomessa jatkuu ja asuntoylijäämä syöty 1h2024. SRV:llä tilaa lähteä asuntoaloituksiin väljemmällä pelikentällä. Pääomistaja Kokkilan lapset saattavat olla kiinnostuneempia toisista bisneksistään, ja taivutella isäpapan myymään liiketoiminnan sopuhintaan jahka sellaista suoritusta jolla saisi kohtuuhinnan takana joitain kvarttereita. Voi olla että pitäisi säästää Top2025 veikkaukseen, mutta tarjotaan nyt kuitenkin koska kurssikäänne voi olla nopea kun siihen on aihetta.

Eezy: firman bisneksistä raksa- ja teollisuus ovat olleet laskusuunnassa pidempään. Markkinat ovatkin tämän kiitettävästi noteeranneet, ja kurssilasku onkin ollut selvä. Laskua on vivuttanut S/D, eli ketään ei kiinnosta ostaa mutta myynti-intoa jonkin verran on ollut. Niinpä suht pienille vaihdolla kurssi on laskenut hienosti. Omistajapuolella toinen pääomistaja on pääomasijoitusrahasto jolla varmaan intressi irtautua ja toinen Noho joka haluaa virallisestikin irti omistuksesta joka on perua ravintolavuokrahenkilöfirman Smilen yhdistymisestä Eezyyn. EKP:n korkoprojektio on laskeva, ja aikainen yritysostaja voi ostaa firman vaikka 2,5-3€ /osake eli suht edullisesti mutta korkealla preemiolla pitkään jatkuneen kurssilaskun avittamana.

Olisi tehnyt mieli laittaa vaikka myös Outokumpu, jonka yritysarvo (eli nettovelkaisuus (-velattomuus…) on all-time low -luokkaa, suurinvestoinnilta juuri vältytty ja syklin pohja lienee joko päällä tai juuri takana.

8 tykkäystä
  1. Stockmann / Lindex Group
  2. Mandatum
  3. Spinnova
4 tykkäystä

1: Lapwall 3,1 >4,5 = n. 45%
2: Honkarakenne 3,2 > 5,0 = n. 55%
3: Orion 40> 50 = n. 25%
1&2 Kassat kunnossa, voivat ostella mätiä omenia pois markkinoilta. Rakentaminen elpyy 2025, joten kurssinousu tarttuu myös Honkarakenteeseen.
Orion on 50 euron osake, joten 25% kurssinousu on 100-varma

Tappiollista Honkarakennetta ja lihonutta Orion dippiä löytyy salkuista.
Helmikuussa otetaan Lapwall salkkuun tammirallin jälkeen.

:zipper_mouth_face: Viimevuoden TOP 2023 kisan voitot “myyty” ja laitettu nyt näihin. All in.
Huhtamäki +18% sis osingot
Puuilo + 58% sis osingot
Capman -9% sis osingot

5 tykkäystä

Nokian renkaat
Revenio, ostetaan pois.
Stockmann.

Mahdollisestihan suurimmat nousut tekee ihme senttifirmat, mutta listaan mieluummin niitä, joita voi omistaa itsekkin. Tai ostotarjouksesta.

2 tykkäystä

Kisa ohi ilmeisesti? Tarkemmat tilastot huomenna, ku jaksan…

17 tykkäystä
  1. SSH Kvanttiteknologian kehitys yllättää vauhdikkuudellaan ja SSH:n kryptiset salaustsydeemit ostetaan jenkkilään muhkealla preemiolla jo tänä vuonna.

  2. Nurminen Logistics viskaa konservatiiviset tuloskasvuennusteet veturin ikkunasta jonnekin Trans-Kaspian reitin varteen ja tuplaa kurssinsa.

  3. Dovre Group halpa tunnuslukujen perusteella ja Ruotsissakin jo pöhinää, +40% ytd

4 tykkäystä
  1. Neste
  2. Kempower
  3. TietoEvry
6 tykkäystä

Ajattelin, ettei ole mitään järkeä osallistua tähän, kun ei ole riittävää valistuneisuutta kisaveikkaukseen. Mutta itsensä ruoskiminen on sitä parasta ruoskimista - sillä melkein varmasti näitä saa taas hävetä vuoden päästä, kun tätä katsoo jälkikäteen:

  1. KH Group - ensi vuosi on korkojen laskujen myötä velkaisten koirankakkakonvehtien vuosi. Uskon yhtiön resilienssiin kyllä muutenkin, ja osaketta on lyöty jo aivan liikaakin. Kurssipotentiaalia on erityisesti loppuvuodesta, kun nähdään Indoorin elpyminen kohti vuotta 2025.

  2. Toivo Group - osittain samalla perusteella. Vivutettu tase alkaa toimia vähintään neutraalisti, ei enää vivulla alaspäin tuottovaatimusten reivaamisten myötä. Yhtiölle ei ole lyhyen pörssihistorian vuoksi hyväksytty verrokkien kertoimia, mutta jossain vaiheessa on tultava se hetki kun huutava ristiriita Kojamon korjausvelkaisten ruppanakiinteistöjen matalan tuottovaatimuksen ja Toivon uudiskohteiden korkeammalle asetetun tuottovaatimuksen välillä tulee laajasti näkyväksi. Niin - ja onhan Toivo myös kiinteistökehittäjä, jolle ei paljoa kurssissa arvoa anneta.

  3. Stocka vai Neste. Stockan laajan skenaariospektrin vuoksi valitsen kolmanneksi tähän Nesteen. Globaalisti katsoen biopolttoaineiden merkitys on kiistaton ja kasvava, vaikka kotimaista mediakohinaa seuraamalla voisi luulla, että huti tulee. Korkeita odotuksia niiden läpilyönnille on kenties lyöty alas perustellustkin, mutta niin on kyllä kurssiakin. Pieni riski on, että tämä menee syteen, mutta voi mennä saveenkin. :grin:

10 tykkäystä

Tässä Inderesin top 3 salkku vuosimallia 2024!

Vertaillaas taas muutoksia viime vuoden salkkuun:

Top 10 Nousijat (%-yksiköissä):

Kempower 0,7% → 5,8%
KH Group (ex. Sievi) 3,6% → 5,6%
Nurminen 0% → 1,9%
Incap 0,5% → 2,4%
YIT 0,4% → 2,1%
Mandatum 0% → 1,4%
Faron 2,2% → 3,6%
Bioretec 0,3% → 1,7%
Oriola 0,3% → 1,7%
Vincit 0,5% → 1,8%

Top 10 Laskijat (%-yksiköissä):

Wärtsilä 5,8% → 0,3%
Qt 6,0% → 1,5%
Nokia 3,7% → 1,0%
Kamux 5,2% → 2,9%
Valmet 2,6% → 0,7%
Marimekko 1,9% → 0,3%
UPM 1,6% → 0,1%
Robit 1,7% → 0,4%
WithSecure 2,2% → 1,0%
Remedy 1,6% → 0,4%

Entryjä tänä vuonna (human errorien kanssa) 720, joista löytyi 124 eri yhtiötä.

31 tykkäystä

Vieläköhän ehtii osallistua. Oma hypoteesi on, että top 3 yhtiöt nousevat kaikki +50%, joten myös valinnat mukailevat tällaista näkemystä. Maailman tapahtumat etenevät yhä synkempään suuntaan. 2024 alkuvuosi ei ole kulutusjuhlaa eikä vienti vedä. Uusia shokkeja on tulossa ja niiden vaikutus talouteen kotimaassa on nopea.

  1. Bioretec - nähtäväksi jää onko 2024 se vuosi. (salkussa)
  2. Kempower - kone kunnossa ja harvoja osakkeita, jossa alttiutta festivaalitunnelmalle. (salkussa)
  3. Stockmann - kansanosake + käänne = nousu. (ei salkussa)
3 tykkäystä

Vähän myöhässä, mutta menkööt. Voittajat näissä on lähes aina käänneyhtiöitä tai ostettavaksi päätyviä firmoja. Jälkimmäisten arvailu on ihan lottoa, niin kokeillaan käänneyhtiöillä. Varmaan joku biofirma pitäisi laittaa, mutta sivuutetaan ne kun en niistä mitään ymmärrä.

Leaddesk. Kurssi vähän heräillyt pohjilta, mutta pyörii 7 €:n nurkilla. 2021 kuplassa kävi 35 eurossa. Bisnes toki ottanut osumaa sen hetken odotuksista, mutta rullanut kuitenkin ihan ok. Korkojen lasku ruokkii pieniä kasvuyhtiöitä. En pitäisi ostotarjoustakaan mahdottomana.

Verkkokauppa,com. Eiköhän se kuluttajien ostovoima joskus ala taas heräilemään. Myös omaa pesää on siivottu (ilmeisesti?) ensimmäisellä kulusäästöohjelmalla ikinä, joten läskiä lienee löytynyt. Kurssissa nousuvaraa riittää. Toki 2024 voi olla liian aikaista.

Rush Factory. Pörssiyhtiö, jonka market cap on alle 1,5 M€. Eikö listapaikan arvokin ole paljon korkeampi :grinning: Tälle voi tapahtua ihan mitä tahansa, mutta voin luvata että liikkeet suuntaan tai toiseen on isoja. Nyt kuukaudessa +40%, mutta silti 2019 huipuista ollaan -85%.
Tämän disclaimer: vähän huijausta, kun näytti nousseen jo ekana kaupankäyntipäivänä (tänään) melkein 10%, mutta tällaiset päiväheilunnat on ihan normaaleja.

2 tykkäystä