Walmart - Meemejä kansalle ja tuottoja sijoittajille?

image

Walmart on yhdysvaltalainen monikansallinen vähittäiskauppayritys, joka toimii hypermarkettien, halppistavaratalojen ja ruokakauppojen ketjuna Yhdysvalloissa sekä 23 muussa maassa (yllättävän vähän mielestäni!). Yhtiön pääkonttori sijaitsee Arkansasissa ja yhtiön perustivat veljekset Sam ja James “Bud” Walton vuonna 1962 Rogersissa, Arkansasissa. Vuonna 1969 yhtiö rekisteröitiin Delaware General Corporation Law’n alaiseksi.

Lokakuussa 2022 Walmartilla oli 10 586 myymälää 24 eri maassa, ja se toimi 46 eri nimellä. Yhdysvalloissa ja Kanadassa se tunnetaan nimellä Walmart, Meksikossa ja Keski-Amerikassa Walmart de México y Centroamérica jne. Walmart on maailman suurin yritys liikevaihdolla mitattuna ja myös maailman suurin yksityinen työnantaja, jolla on 2,1 miljoonaa työntekijää. Vuonna 2023 yhtiön liikevaihto oli 611,3 miljardia dollaria.

Walmart on perheomisteinen yritys, jota hallitsee Waltonin perhe, joka omistaa yli 50 prosenttia yhtiöstä. Yhtiö on ollut erittäin menestyksekäs Yhdysvalloissa, mutta sen kansainvälistyminen on onnistunut varsin vaihtelevasti.

Sijoittajan näkökulmaa:

Walmartille avautuu jatkossakin lukuisia mahdollisuuksia, mutta myös merkittäviä haasteita. Yritys voi hyödyntää globaalin laajentumisen tarjoamia kasvumahdollisuuksia ja vahvistaa asemaansa verkkokaupassa. Myös diversifointi uusiin liiketoiminta-alueisiin, kuten terveyspalveluihin, sekä uusien teknologioiden hyödyntäminen voivat myös tuoda merkittäviä etuja, lisäksi Yhtiö pystyy suuren kokonsa avulla neuvottelemaan kilpailukykyiset ostohinnat, minkä ansiosta se pystyy tarjoamaan asiakkailleen halpoja tuotteitta samalla saaden tyydyttävän katteen. Tämän vuoksi kilpailijoiden on vaikea haastaa Walmartia - ainakaan tässä suhteessa.

Samalla Walmart joutuu kuitenkin kohtaamaan tietysti kovan kilpailun, talouden heilahtelut ja entistä nopeammin muuttuvat kuluttajatottumukset, lisäksi pohdituttaa miten yhtiö pysyy mukana AI:n säästeämässä verkkokaupassa… no… mutta toistaiseksi yhtiö on saanut siitä lisää tukea kasvulleen. Walmartin on jatkuvasti seurattava markkinakehitystä ja mukauduttava muuttuviin olosuhteisiin säilyttääkseen kilpailuedun. Kansainvälistyminen on yksi suurimmista kysymyksistä ja se on mennyt yhtiöltä vähän vaihtelevasti. :thinking:


Ensi viikon torstaina yhtiö kertoo Q2-tuloksestaan. :slight_smile:

image


11.8.2024:

P/E-luku: 29,06

Osinkotuotto: 1,22 %

Markkina-arvo: 546,56 mrd. USD


Eka kvartaali 2024:


Osakkeen historiaa:

7 tykkäystä

Hyvä aloitus.

Tämä on varmaan itsestään selvää jo kaikille foorumin kokeneille konkareille.

Tärkein tietää Walmartista on, että se on ollut liikevaihdoltaan maailman suurin yritys jo vuodesta 2014.

Mutta vaikka sillä on paljon liikevaihtoa katteet on hävyttömän olemattomat.

Tämä on jo hieman vanha, Q124, kuinka hävyttömän surkeista katteista on kyse.

Tämä on ollut ja itsestä on vaikea nähdä, että Walmart pystyisi kauheasti nostamaan katteitaan, koska se on brändätty halpa tavarakaupaksi, skaalaaminen ja tehokkuus viety äärimmäisyyksiin ja datan analyysitaidot ja niiden hyödyntäminen mm. tuotesijoitteluun ovat olleet jo pitkään oppikirja esimerkkejä.

Jollei se siis jotenkin muuta liiketoimintaansa merkittävästi.

Mielenkiintoista oli huomata, että Amazon on ottamassa kiinni Walmarttia liikevaihdossa.

Vertailun vuoksi
Amazon net profit Q124 oli 10,4B ja Walmartilla 1,9B

Korkeampi nettotulos mahdollistaa yrityksen investoimaan uusiin liiketoiminta-alueisiin, jotka tukevat kasvua.

8 tykkäystä

Knoppi a, että kun itse omistan vusion grouppia, niin tiedän, että Walmart digitalisoitu juuri myymälöitänsä esim hinnoittelua tämä joustavoittaa ja varmaan se voi säästää rahaa pidemmän päälle.

Walmart sai kyllä myös jotain warrantteja hankkia osan vusion ista. Taisi olla about miljardin investointi Walmart osalta.

3 tykkäystä

Kiitän. :slight_smile:

Kiitos myös viestistä ketjuun, siinä tuli hyvää lisätietoa ja -pohdintaa yhtiöstä.

@Arhi_Kivilahti on käsitellyt useampaan otteeseen Walmarttia, joten kävin hänen X-tililtään bongaamassa muutamia juttuja.

ja tässä vähän artikkelia siitä ja vähän referoisin sitä:

Walmartin liikevaihto kasvoi viimeisellä neljänneksellä 6%, ja kasvu tuli erityisesti kansainvälisestä segmentistä (+12%) sekä USA verkkokaupasta (+22%). Verkkokauppa tuotti 66% USA:n kasvusta ja ylitti ainakin Amazonin kasvuvauhdin. Verkkokauppa oli ainakin tuolloin vielä tappiollista, mutta se tuo jutun mukaan merkittävästi uutta liikevaihtoa ja kasvattaa myös marginaaleja. Kansainvälisesti verkkokauppa kasvoi 19% ja edusti kokonaisuudessaan 36% Walmartin kokonaiskasvusta. Verkkokauppa muodosti 16,1% Walmartin USA myynnistä Q1/2024.

Arhin “kautta” bongattua:

https://x.com/juokaz/status/1791474755088073149


Amazonin osakkeen kehitys toki kertonee jo paljon onnistumisesta, ja Walmartilla tuo käyrä on tosiaan vähän erilainen viime ajoilta. Se on tietysti selvää, että ovat erilaisia keskenään vähän joka tavalla, vaikka yhdistäviäkin elementtejä löytyy. :slight_smile:

Walmartin verkkokauppapuoli on varmaan sijoittajia kiinnostava tekijä, ja ehkä se, että miten muuten meinaavat kansainvälistyä. :slight_smile:


Kumpaakaan yhtiötä en tunne kovinkaan hyvin, enemmän olen lukenut mm. Keslasta, Piiposta, PunaMusta Mediasta (miksi :open_mouth: ) , eli kevyin taustatiedoin (oikeastaan aina) menen argumenteissani jne. :slight_smile:

4 tykkäystä

amazoniahan ja walmarttia nyt ei voi ihan suoraan verrata toisiinsa kuitenkaan. Itse vertaisin Amazonia ennemmin googleen, apple ja muihin big techheihin sen AWS:n, mainosliiketoiminnan sekä primen takia.

2 tykkäystä

Mä luulen, että niitä verrataan usein toisiinsa, koska molemmilla on paljon liikevaihtoa. Walmart on aika pitkään pitänyt tuota liikevaihdollisesti maailman suurimman yrityksen pallia ja hieman varoituksena, että yrityksen kannattaa kasvaa kannattavasti.

Amazon on muuntautunut kirjakaupasta logistiikkaa tehokkaasti hoitavaksi verkkokaupaksi, josta voi tilata kaikenlaista.

Walmart on hieman niinkuin Stokka. Digitalinen murros on saanut odottaa. Toki Walmart on ymmärtänyt jo 90-luvulla ottaa digitaaliset työkalut käyttöönsä. Stokkasta poiketen pieni vuosittainen tulos on estänyt sitä ajautumasta kriisiyhtiöksi.

4 tykkäystä

Walmart ja Q2 :slight_smile:

https://x.com/EconomyApp/status/1824080237476319295

CEO:

“We’ve used multiple LLMs to accurately create or improve over 850,000,000 pieces of data in the catalog. Without the use of generative AI, this work would have required nearly 100X the current headcount to complete in the same amount of time”

image

3 tykkäystä

Sivusin päivän Vartissa Walmarttia.

Mikä pistää silmään, on yhtiön osakkeen hinnoittelun evoluutio.

Walmartin osake oli muiden kasvuosakkeiden tapaan kuplassa 2000-luvun taitteessa. Kupla, mihin viitataan nimellä “teknokupla”. Mutta se oli yleisesti ottaen kasvuyhtiöiden kupla.

Tätäkin laadukasta kaupanjättiä on saanut 2010-luvun alussa päälle forward P/E 10x. Nyt hinnoittelu on jälleen teknokuplan tasolla! :smiley:

4 tykkäystä

Alla on Arhi Kivilahden tviitti. Laitoin tviitissä olleen linkin tuon tviitin alle. :slight_smile:

Verkkokauppa muodosti lähes 45 % Walmartin kasvusta. Koko Yhdysvaltain vähittäiskauppamarkkinoilla verkkokauppa edusti 52 prosenttia kasvusta, ja sen osuus kaikesta vähittäiskaupasta nousi 15,7 prosenttia. Verkkokauppa on suurin kasvumahdollisuus vähittäiskauppiaille tulevina vuosina.

https://x.com/ArhiKivilahti/status/1827942194038063263