Wärtsilä - Kestävämpää merenkulkua

Huomasin foorumia selatessani että täältä puuttuu yksi omista sekä Wallenbergien suvun suosikki yhtiöistä.

Wärtsilä on edennyt mielestäni strategisesti erittäin mielenkiintoista reittiä, joista viimeisin on kulujen karsiminen, unohtamatta uusiutuvan energian strategian painottamista. Mielenkiinnolla seuraan miten yhtiö aikoo strategiat toteuttaa ja milloin hedelmät alkavat tippua sijoittajien taskuun.

Mitä mieltä muut pörssihait olette tästä 1834 perustetusta yhtiöstä? Näkeekö muut energian ja merenkulun strategian toimivana ratkaisuna?

6 tykkäystä

@erkki.vesola
Credit Suisse päivitti suositustaan, alipainota 12.50. Teillä lisää 15.50.
Jokainen tietysti arvio omalla tavallaan, mutta hinnassa noin 18% eroa, jos katsoin oikein.
Aika vastakkaiset näkemykset teillä?

2 tykkäystä

Moi, eroa kyllä on. Itse olemme sitä mieltä, että megatrendit ovat Wärtsilän puolella. Uskomme toimimisen integraattorina eri sähköntuotantomuotojen välillä (esim. aurinkovoima ja kaasukäyttöinen varavoima) sekä tähän liittyen älykkäiden varastointi- ja ohjausjärjestelmien (joita Wärtsilän omistama Greensmith tarjoaa) olevan vahva kilpailuvaltti murroksessa olevalla markkinalla. Marine-puolella Wärtsilän toiminta merenkulun “ekosysteemitoimittajana” (moottorien ja propulsiojärjestelmien lisäksi älykkäät navigaatioratkaisut, aluksen optimoitu energiankäyttö, digitaaliset kommunikaatiojärjestelmät sataman kanssa jne.) ovat jo vapauttaneet Wärren pelkän moottoritoimittajan asemasta. Moottorit ovat nykyisin noin 30 % Marine Solutionsin liiketoiminnasta. Lisäksi laivojen rikkipesurit tuovat runsaasti hyväkatteista liiketoimintaa muutaman seuraavan vuoden ajan. Kaikkiaan pidämme Wärtsilän riskiprofiilia matalana: tilauskanta ja tase ovat vahvoja ja toiminnan ennustettavuus hyvää. Myös arvostuskerroinvertailu suhteessa verrokkeihin indikoi edelleen nousuvaraa.

11 tykkäystä

Wärtsilän osari julki

Vähän jäi liikevaihto, liikevoitto ja eps inderesin ja konsensuksen ennusteista. Samoten liikevoittomarginaali taisi olla inan ennustettua alempi, samalla tilauskertymä taisi hienoinen pettymys olla. Toimitusjohtaja puhui energiamarkkinoiden heikommasta kehityksestä. Säästöt näkyvät vasta loppuvuodesta.

Seurailen toistaiseksi sivusta, luulen edelleen tämän vuoden jäävän aika vaatimattomaksi tuotto-odotuksen osalta. Pitkään salkkuun ei tämä tosin varmasti hullumpi olisi, varsinkin jos olisi pääomia mille pitäisi löytää joku turvasatama, jahka säästöt ja rikkipesurit näkyvät viivan alla ja voimalaitostilaukset lähtevät rullaileen…

3 tykkäystä

Kenelläkään käsitystä, miksi osake putoaa?

  • kauppalehdestä löytyikin jo syyllinen: JP Morgan laski tiistaina Wärtsilän suositusta tasolta ”lisää” tasolle ”vähennä”.

Juu kyllä.

Yleensähän näissä nähdään suosituksen osalta sitten mangusti-ilmiö, joten ostoille tuskin siinä mielessä kiire. Miltäs @DayTraderXL TA näyttää :thinking:
RSI tasot ainakin houkuttelee ostoille. (Voit halutettasi kommentoida tuonne TA ketjuun niin pysyy tämä fundapohjaisena.)

1 tykkäys

Voin jossain kohtaa laittaa charttia sinne, mutta kun kurssi on 3v takaisissa lukemissa ja JP Morganin tasoinen firma pudottaa lisää->vähennä, tp 12.50, niin lasku voi jatkua vielä paljonkin. Tuollaista muutosta ei tehdä heppoisin perustein eli varmasti tilauskirja huutaa tyhjää. En edes harkinnut bottom fishing peliä tässä kohtaa, edes päivän sisäiseksi. Jos tekee yhden legin vielä alas, niin sitten kiinnostaa jo intraday kohteena.

6 tykkäystä

Joo taitaa yleinen konsensus olla jo negatiivinen. Sentimentti voi toki muuttua nopeastikin mutta se vaatisi niitä tilauksia ja tuskin toisiaan JP Morgan ihan tuurilla näissä seilaa.

Tällaiset komentithan oli taannoin Inderesin puolesta. Olisiko ollut aamukatsauksessa mutta poimin tuon sharevillesta.

https://www.shareville.fi/osakkeet/wartsila-corporation/kommentit/wartsilalla-evaat-perussuoritukseen-q2lla-httpswwwinder-75167374?_ga=2.259376398.580256132.1562053596-169011874.1515506349

Mikä tässä wärtsilässä kiinnostaa? Olen viimeiset kymmenen vuotta odottanut käännettä kuinka uusiutuvat pelastavat ja pääsee painamaan ostonappulaa, Mutta tulosta ei synny. No onneksi löytyy pörssistä muitakin firmoja niin ei ole pakko ostaa. Kuvittelisin yhtiön vain pärjäävän paremmin mikäli heidän teknologia olisi oikeasti niin hyvää

Tuotto on ollut käytännössä pelkän osingon varassa ellei ole osannut näppärästi myydä ja ostaa sopivassa välissä. Heikkoa

2 tykkäystä

Jos ostit kymmenen vuotta sitten (10/2009 hintataso 2.585) ja myit viime vuoden lopulla (10/2018 hintataso 20.765), niin ei kai tuo kovin huonosti mennyt?
Itseä kiinnostaa kaikki kohteet, jos pääsee käännekohdasta ostamaan. Pohjat voi olla paljon alempanakin, mutta seurannassa tämä itselläni joka tapauksessa on.

3 tykkäystä

Sokea apinakin olisi onnistunut 2009 alussa melkeinpä millä tahansa osakkeella

Ostitko itse alimpaan hintaan…

Ei ollut ostoslistalla. Sinänsä harmitti hieman jälkikäteen, kun en osannut painaa ostonappia. Mutta tuossa kohtaa vaihtoehtoja tosiaan riitti.

1 tykkäys

@DayTraderXL Joo pistä vaa TA charttii ja ‘TA-Kuiskaajana’ kerro meille mitä se puhuu :slight_smile:

Ja Gadus, jos olisit ostanut 2009 Wärtsilää korkeimpaan hintaan mitä on closannut, eli 3,72€ niin olisi se silti ollut tuottoo myöskin kurssinousun kanssa nykyhintaan 12€+ , tai vaikka olisit ostanut 2007 huipuista. Fiksuna sijoittajana tietenkin hajautat myös ajallisesti ostosi? :slight_smile:

http://www.seatrade-maritime.com/news/europe/egcsa-predicts-4-000-scrubber-equipped-ships-by-january-2020.html?utm_content=EGCSA%20predicts%204%2C000%20scrubber%20equipped%20ships%20by%20January%202020&utm_source=Email&utm_medium=Seatrade%20Maritime%20News&utm_contact=17355648&utm_term=Newsletter_Seatrade%20Maritime%20Daily%20News&utm_campaign=97448

Wärtsilä has earlier provided the turnkey installation for the world’s largest bioLNG facility located in Skogn, Norway and will, by the end of the year, deliver two more bio-LNG plants to customers in Scandinavia. Interest from both the European and North American markets is high, and Wärtsilä anticipates continued strong growth in this sector.

8 tykkäystä

KL:stä lainattua:

Kokeile. Wärtsilän kurssi niiasi keskiviikkona, kun pankkijätti JPMorgan laski osakkeelle asettamaansa tavoitehintaa ja suositusta. Tavoitehinta laski 3,90 eurolla 12,50 euroon, ja suositus kääntyi kehotuksesta lisätä osaketta kehotukseen myydä. Myös HSBC , Carnegie ja DNB ovat laskeneet Wärtsilä-suosituksiaan viime osavuosiraportin jälkeen. Raportissa petti alkuvuoden tilauskertymä. Lisäksi odotukset tilausten kasvusta ovat matalat verrattuna muihin konepajoihin.

Yhtiö ei ole kuitenkaan erityisen kallis suhteessa verrokkeihinsa. Analyytikoistakin puolet suosittaa edelleen ostamaan osaketta.

Syklistä menoa tasoittaa huoltoliiketoiminta. Siitä kertyy noin puolet myynnistä.

4 tykkäystä

Juma! On alkanut päiväsellaisetkin lukemaan Masse-sedän sijoitusoppaan päiväkäskyjä :slight_smile: YES!

Masse-setä, FA, osta pohjilta, myy huipulta, oliko niitä nyt muitakin ohjeita??

2 tykkäystä

Täällä nostaa kätensä yksi sokea apina, joka osti osakkeita nelosen pintaan. Ei ole harmittanut :speak_no_evil::speak_no_evil::speak_no_evil:

8 tykkäystä

Wärre on hauska osake. Sitä ei ole koskaan oikein kunnolla hypetetty. Kuitenkin alla yksi sijoitustarina.

Ostin poikani salkkuun 2002 90kpl Wärreä. Sijoitus oli silloin himpun verran yli 2000€. 2004, 2011 ja 2018 splittien jälkeen kpl-määrä on noussut 810 ja omistus on viisinkertaistunut. Lisäksi W on maksanut osinkoja, jotka on sijoitettu muihin osakkeisiin. Joten korkoa korolle ei tässä näy suoraan.

Joku viisas :bear: on joskus sanonut, että parhaat osakkeet ovat vähän tylsiä. W:n osalta tämä pitää paikkansa, koska se on aina tuntunut vähän kalliilta, vähän tylsältä ja en ole aikaisemmin löytänyt hyvää saumaa ostaa sitä omaan salkkuuni. Nythän W olisi saumaa kiinnostavampaankin tarinaan. Se vain pitäisi kertoa suurelle (sijoittaja)yleisölle, siten ettei sanoma huku perinteisiltä näyttävien laiva- ja energialaitoskuvien alle.

9 tykkäystä

Samaa mieltä, Wärre on kasvanut pikku hiljaa merkittäväksi yhtiöksi kansainvälisesti, mutta tuo energiapuoli odottaa läpimurtoaan ja isohko kymysys.


Itsellä jäi pelkästään seurantaan vielä, kun JPM alensi arviotaan. Olen odotellut, josko tuo 12 vielä rikkoontuisi alaspäin. Triple top 12.275 tasolla ei ollut positiivista TA:n kannalta.

6 tykkäystä

https://viisasraha.fi/Markkinat/KUUKAUDEN-OSAKE-Wärtsilä

5 tykkäystä