Osakesijoittaminen

WSB - kansankapitalismia vai pörssiterrorismia?

Noniin, pyynnöistä huolimatta kukaan täysjärkinen ei lähtenyt tätä ketjua perustamaan. Eli ajan henkeen kuuluen “retardin” on otettava homma haltuun!

Täällä voisi kenties jatkaa keskustelua WSB:n ja finanssisektorin isojen poikien kädenväännöstä, niin ei Nokia-ketju ym. täyty siitä.

Aloitusviestiin haluaisin lisätä seuraavan pyynnön:

Toivon, että Inderes, tuo Suomen kansankapitalismin sanansaattaja, ottaa vahvasti kantaa tähän rapakon takana tapahtuvaan törkeään markkinamanipulaatioon. Ei voi olla millään lailla perusteltua, että kaupankäyntiä ja sananvapautta rajoitetaan korruptioveljien puolesta. Vaikka Inderes tekee arvokasta työtä suojellessaan yksityissijoittajia “hullutuksilta” ja kuplilta, niin nyt asia on mielestäni mennyt jo uusii sfääreihin. Kansankapitalismi ei voi hyvin.

Näistä rajoituksista ei seuraa mitään hyvää, ja luulenpa, että tästä saadaan hyvä katalyytti epävakaudelle niin finanssi- kuin reaalimaailmassa.

55 tykkäystä

“Nokia on sittenkin uusi nokia” -minä eilen. En kuitenkaan ostanut😂

Vapaat ja tehokkaat markkinat?

3 tykkäystä

Tänään on selvästi jokin ulkopuolinen taho alkanut vaikuttamaan markkinoiden dynamiikkaan; osa välittäjistä antaa esimerkiksi käyttäjien vain myydä hype-luokiteltuja osakkeitaan. Tämä on näkynyt tänään to 28.1.2021 jenkkien avauksesta 1h eteenpäin merkittävästi tuolla myyntihinnoissa. Voisi jopa sanoa suoraan, että moni näistä on hetkellisesti jäähtymässä ja kovaa.

3 tykkäystä

Oli kyllä tosi tehokasta, ei ehtinyt Nokia- possa paljoa kasvaa,)

Pelastaisivat markkinat minut yhtä tehokkaasti kun teen jotain typerää:)))

1 tykkäys

vanha sananlasku ei korppi korpin silmää noki sopii hyvin tähänkin tapaukseen. Omia lähdettiin suojelemaan ja vahvasti. Keinoja kaihtamatta kun reilulla pelillä eivät pärjänneet.

Ei ihan reilua ole myyjille että miljoonilta on osto kielletty. Ihmettelen että tätä jotkut hehkuttaa. Nyt paljon suurempi joukko menettää rahansa kuin reilulla pelillä.

24 tykkäystä

Oliskohan tässä tarkoituskin näpäyttää sormille ja näyttää kuka määrää. Luulisi kuitenkin että joku treidauspalvelu näkee tässä mahdollisuuden kasvattaa vähän asiakaskuntaa. Voipi vaan olla, että innokkaita vähemmän ensi viikolla.

4 tykkäystä

Ottakaa nyt hyvänen aika huomioon, että esim se Robinhood ei käy kauppaa suoraan pörssissä vaan välittää vain toimeksiantoja valitsemilleen market makereille. Jos nuo market makerit vaikka sanovat ettei ole riskien arvoista ottaa noita toimeksiantoja vastaan suuren volan takia niin siinä jää tuollaista välittäjää käyttävä rannalle ruikuttamaan.

Taisi muun muassa Robinhood toimittaa toimeksiantoja Citadelille joka taas taisi olla rahoittamassa Melviniä yms. kivaa pientä suhmurointia kulisseissa mikä on mahdollistanut Robinhoodin ilmaiset toimeksiannot asiakkailleen, mutta toisaalta myös riippuvuuden noista HFT toimintaa harjoittavista market makereistä.

18 tykkäystä

Osaako joku kertoa mitkä kaikki osakkeet on tällä hetkellä blokattuna robin hoodissa? Lienee selvää että näihin hypetetyt ostot ohjautuvat niihin joita ei ole satuttu blokkaamaan.

1 tykkäys

Voi olla, että GME-sota vaan kiihtyy tämän seurauksena ja lähdetään kahta kauheammin ostoksille auki olevien välittäjien kautta. Tapaus saanut myös niin suuret mittasuhteet mediassa ja WSB jäsemäärä paisuu, kun pullataikina, että veikkaisin että voi kääntyä isojen poikien tappioksi vielä.

Jännä nähdä, mutta eiköhän tästä ainakin joku leffa saada aikaan vuoden parin päästä :popcorn:

9 tykkäystä

Blackberry ja AMC ovat pahassa vapaapudotuksessa, nokia ja GME pahasti kääntyneet tappiolle myös… Olikohan tämä tässä vai ensi viikolla uudestaan? Redditissä näyttäisi porukka olevan sekannuksissa kun eivät tiedä millä appilla treidaisivat

2 tykkäystä

Tunnetun ohjaajan tutkivaa dokumenttia tässä kaivataan sitten joskus…

Mutta nyt… onko näillä välittäjillä oikeus tehdä näin?

Edit: tai siis ilmeisesti on mutta niinku, voiko ne tehdä niin ihan mille tahansa osakkeelle?

5 tykkäystä

Uusia johtajia tulee esiin

16 tykkäystä

Ainakin WSB foruumeilla tuntuu vielä nokia + muu hype vahvoilla olevan, kunhan nyt pääsisivät ostamaan sitä osaketta ilman rajoituksia.

Voi olla että tää kauppakäynnin rajoittaminen on vaan bensaa liekkeihin näiden osakeiden osalta mihin nokia esim. kuuluu, Ja WSB jengi alkaa vastavetona ostamaan nokiaa + muita kunhan rajoitukset lähtee pois.

9 tykkäystä

Ja kun aika tasii, niin “uusi nokia on sittenkin Nokia”… :grin:

3 tykkäystä

Mielenkiintoista olisi nähdä jälkikäteen, onko joillain isoilla toimijoilla ollut etukäteen hajua tästä ostobannista ja onko tietoa käytetty hyväksi shorttaamalla just ennenkuin tuli voimaan. Sitä sopisi tutkia siellä, pikemminkin kuin pienten kauppojen tekijöitä.

15 tykkäystä
1 tykkäys

Itse avasin pullon ja nyt mennään tunne, ei järki edellä.

Onneksi omat on rahat kiinni arvo-osakkeissa pl. Nokia. Mutta tämä nostaa totta vie taistelumielialaa! Yhdysvalloissa varallisuuserot on vielä ihan eri tasolla, kuin Suomessa. Ei sitä oikein meikäläiset osaa ymmärtääkkään, että miltä perusjenkistä tuntuu.


Ei olisi ensimmäinen kerta, kun porsastelevalla yläluokalla on päässyt ahneuksissaan kusi nousemaan päähän.

Vive la u/DeepFuckingValue ?
Vive la révolution ?

ps. olen kivenkova kansankapitalisti, mutta vasemmalle en kuitenkaan kallistu. En sitten lainkaan.

29 tykkäystä

Itseäni ainakin ajatuksen tasolla hieman vituttaa tuo GME-keissi. Hedgerahaston on täysin ok shortata 138% yrityksen osakekannasta sekä käyttää high frequency tradingia jne. Sitten kun joukko tuulipukuja ja rappusiivoajia kurmottaa geelitukkia heidän omilla menetelmillään, niin samantien isoveli tulee apuun.

93 tykkäystä

Itseäni naurattaa se, että nämä modernit Don Quijotet käyvät hyökkäykseen miekkanaan Robinhood joka työntää näiden toimeksiannot noille HFT-toimijoille. Sitten tulee itku, kun nämä ovatkin päättäneet turvata oman hanurinsa. Vaikea nähdä Robinhoodia tekemässä tuota päätöstä, koska heidän ansainta perustuu noihin toimeksiantomääriin, joten intresseissä ei varmaan ole hiljentää kaupankäyntiä. Voin toki olla myös väärässä.

6 tykkäystä