WSB - kansankapitalismia vai pörssiterrorismia?

Tämä oli itsenasiassa erittäin hyvä huomio.



Yllä AMC ja Gamestopin kurssi. Kuin käsi kädessä. Taitaa kertoa vain WSB sentimentistä, markkinarajoituksista ja hedge rahastojen vastatoimista.

7 tykkäystä

Mark Cuban pyörähti WSB:ssä

26 tykkäystä

Kyllä meneillään oleva velkakupla on vielä hurjempi, kuitenkin pokkana osa poliitikoistakin vääntää “velat täytyy maksaa takaisin, nyt pitää säästää!!” Mantraansa. Kyllä saa aina nauraa, kuinka harhaluuloinem voi olla ihminen. :joy:

1 tykkäys

Täytyy sanoa, että olen tykännyt Markin tyylistä aina. Siis sen mitä televisiosta ja Internetistä näkee. Ketään ei turhaan kumarrella, vaan uskalletaan sanoa myös se valtavirrasta poikkeava mielipide.

5 tykkäystä

Ilhan Omarin huulilta tulikin jo keskustelun avaus, ei tosin varsinkaan treidaajille mieleinen sellainen.

“Secretary Yellen believes the integrity of markets is important and has asked for a discussion of recent volatility in financial markets and whether recent activities are consistent with investor protection and fair and efficient markets,” Ms. LaManna said.

Mitenköhän tosissaan miettivät, kiinnostavaa nähdä johtaako mihinkään.

5 tykkäystä

Eikös tämä Mark Cubanin viesti oikeastaan ole hieman ristiriidassa aiemman “hedge fundit huijasi” viestisi kanssa. Cubanin tarjoamassa selityksessä ongelmaksi muodostui (ehkä vähän tylsästi) se, että valitut välittäjät olivat liian pieniä ja kasvavan volatiliteetin aiheuttamien kasvaneiden vakuusvaatimusten takia joutuivat ongelmiin. Eli periaatteessa WSB aktiivit hyökkäsivät vahingossa omaa välittäjäänsä vastaan aiheuttaen oman hyökkäyksensä lamaantumisen?

Toistan tässä myös kysymykseni siitä, että rajoittiko mikään ns. vakiintunut ja iso välittäjä kauppaa näillä osakkeilla? Jos ei, niin eikö se jo todista ettei systeemitasolla ostoja rajoitettu vaan rajoitukset tulivat pienten välitäjien kassahallinnan takia?

6 tykkäystä

Tiedossa on Venäjällä ja Kiinalla olevan trollitehtaita disinformaation levittämiseen. Saa nähdä perustavatko hedgerahastot vastaavia redditiä ja vastaavia varten, nythän robot ovat väitteiden mukaan edustaneet parhaimmillaan jo 90 %'a, viesteistä, mutta oikeat ihmiset kykenevät parempaan manipulointiin.

Siellähän oli jo useita “nukkuvia käyttäjätunnuksia”, jotka aktivoituivat ja monesti copy+pastettivat samaa wsb:n luottamusta horjuttavaa agendaa.

Itsellä yksi GME-osake kalliilla ostettuna viihteen vuoksi, mutta vähäinen usko vielä löytyy tuhkimotarinalle. Riskillä lähdettiin ja hyväksyin sen, että kaikki menee. Menetys kuittaantunee suht nopeasti salkussa kuitenkin.

On kyllä uskomattomia nämä Robinhoodin ja eToron pakkomyynnit ja ostokiellot, viikonlopun aikaiset maksetut mainokset, että mukamas shorttipositiot olisivat jo suljettu jne., CNBC:n FUD-uutisointi yleisesti. Silversqueeze oli lehdissä ennen wallstreetbetsiä ja Citadel on iso SLV-omistaja…

Kummaksuttaa myös S3, joka revitteli, että shortteja olisi enää n. 50% osakekannasta. Tuokin oli laskettu ml. ylishortatut. Suhteutettuna oikeaan floattiin eli oikeisiin liikkeellä oleviin osakkeisiin, joita on n. 43 miljoonaa, olisi tuo % aivan eri ja nimenomaan wsb eduksi.

Tässä on todella paljon hämäriä tapahtumia. Toivottavasti ne tutkitaan kunnolla ja sääntöjen kiertäjät oikeasti joutuvat vastuuseen.

7 tykkäystä

Kun ei ymmärrä mistään mitään niin lauotaan jotain roskaa mitä takapirut ovat käskeneet laukoa. Mutta menee aiheen ohi jonnin verran koska puhdasta politikointia “rivipoliitikolta” jolla ei oikeasti ole rahkeita tehdä mitään.

1 tykkäys

Trollitehtaat, tuo klassikkoselitys kaikkeen “epätoivottuun” käytökseen. Oli kyseessä sitten Brexit tai Trumpin valinta presidentiksi, niin ikinä syynä ei voi olla se, että kansa on saanut tarpeekseen toiminnasta x, vaan aina kaivetaan naftaliinista tuo defenssiselitys, eli venäjän/kiinan trollit :smiley:

3 tykkäystä

Tässä tapauksessa epäillään kyllä että lirissä olevat hedge fundit ovat ostaneet vähän PR:ää… voivat siellä somessa trollata ja shillata muutkin kuin TEH RUSSIANS. Informaatiosota on nykyaikaa…

5 tykkäystä

Aivan. Sori luin vähän nopeasti tuon viestin.

1 tykkäys

Trading Update for GME & AMC

Hi -------------------

From today, we will only be able to facilitate the selling of GameStop (NYSE: GME ) and AMC Entertainment (NYSE: AMC ) stocks for the time being. Unfortunately, our broker-dealer in the US, DriveWealth, can no longer offer Buys on these stocks due to increased capital requirements set by the Depository Trust Company (DTC) in the US.

What does this mean for me?

You can only sell out your existing holdings in these stocks. Any outstanding buy orders on these two symbols made after Monday’s (1 February) close will automatically be cancelled prior to market open on February 2 2021.

None of our other stocks are affected at this time and are available to trade as normal.

For customers with no holdings in these 2 stocks, neither GME, nor AMC will appear when searched. This is a standard practice when a position moves to sell only, as we don’t want to show you stocks you’re not able to buy at that time. As soon as they become available to buy again, you’ll be able to see them in the app.

Why is this happening?

When a stock is traded, it takes two days for the proceeds to go from the broker to the clearing house. This is known as T+2 settlement. Within this time, the clearing house requires the broker to front cash or capital guarantees to ensure funds are available through the settlement process.

The required amount of capital is usually around 10-15% of the value of a security’s holdings on broker’s books. However, this percentage can vary based on stock volatility. In the case of GME and AMC, the DTC has enforced an increase of capital requirements by 250% upon DriveWealth’s clearing partners.

This increase means that DriveWealth is now obligated to restrict trading in GME and AMC, as each stock has its own capital requirement rather than a broker wide requirement.

When will they be available again to buy?

This is not a decision Revolut has made, simply one that we are obligated to carry out. We are monitoring the situation very closely and will update you when our partner, DriveWealth, re-enables Buys for GME and AMC. We apologise for any inconvenience caused.

Team Revolut

Tää tuli spostiin nyt 2.2.

4 tykkäystä

Taas yksi leluvälittäjä jolla ei ole pääomia hoitaa bisneksiään kun volyymi kasvaa ja clearing-puoli vetää takuuvaatimukset tappiin.

Ainoa “uutinen” tässä on että nämä vakuusvaatimusmuutokset eivät olleen vain Robinhoodin ongelma ja se tietenkin olisi loogista - jos RH olisi yksinään saanut nämä tauluunsa niin homma haisisi entistä pahemmin järkätyltä jutulta. Eiköhän nämä koskeneen aivan kaikkia - toisilla välittäjillä vain on enemmän pelimerkkejä ja rahoitusta hoitaa silti kauppaa.

Kenties WSB-porukka oppi että ei ole ilmaista lounasta - jos käytät välittäjää jolla on ilmaiset kaupat, älä ihmettele jos välittäjä on persaukinen “välittäjä”. Saattaa tuoda lisää asiakkaita Oikeille Välittäjille jotka vaativat maksua palveluistaan :slight_smile:

8 tykkäystä

Miks vielä puhutaan massimiesten vilunkipelistä ja pukeudutaan Citadel-foliohattuihin? Eikö tässä ole todisteltu jo aika kattavasti että kyse oli sääntelystä ja budjettitason välittäjien liian pienistä taskuista? Vai oonko pudonnut kärryiltä?

1 tykkäys

No tässä on edelleen se pointti että miksi säänneltiin? DTC ei ole mikään valtion laitos, vaan yksityinen yritys… ja tuo koko rakennelma on vähän taas sellainen että ison wall street pelurit pyörittävät systeemiä ja voivat rukata asioita… Mutta se on selvää että RH ei ollut erikseen kohteena. Tässä on vielä paljon kysymysmerkkejä, mutta se että “joo Citadel käski Robinhuudin pistää ostot säppiin” on aika lailla selvästi huttua.

5 tykkäystä

Joo olet oikeassa. Välillä se unohtuu että suurimmalle osalle ihmisistä markkinat ja niiden termit ovat täysin utopiaa. Itsellekin vielä usein.

Ei mitään suurta, vähän vaan.

Näkeeköhän jostain heidän aiempia päätöksiä. Eli onko kuinka tyypillistä, että vakuusarvoja säädetään kun osakkeen volatiliteetti menee katosta läpi? Olisi kiinnostavaa tietää, onko tuossa joku automaaginen dynamiikka vai miten se toimii.

Periaatteessa ymmärrän tuon hyvin, sillä clearing housen näkökulmasta budjettivälittäjien kautta tuleva massa"tilaus" voi tosiaan herättää kysymyksen maksukyvystä jos se osake olisikin dipannut seuraavaksi.

Näissähän oli ongelma, kun RH muun muassa myi lupaa kysymättä osakkeita ja eToro pisti pakolliset stoplossit -20% ilmoittamatta asiakkaalle, eli jos ei tajunnut katsoa tiliä, niin saattoi olla hävinnyt omistukset.

Alunperinhän ongelma paisui, kun tätä ongelmaa ei viestitty selkeästi ja Tenev kielsi haastattelussa pääomaongelmat. Näistä on viestitty sekavasti ja huonosti asiakkaille, mutta myös suojatoimet ovat olleet kyseenalaisia siinä määrin, että on tehty kauppaa asiakkaan tietämättä ja toimet usein ovat olleet lähinnä osakkeen arvostusta automaattisesti alentavia.

7 tykkäystä