Wuhan Coronavirus (Osa 1)

Jos kiina pysyy nollatilanteessa niin saattaa tulla myös helpotusrallia: Vaikka itse näkymä on pilvinen, epävarmuus se on mikä suurimmat dropit tekee. Jos alkaa ilmestyä jotain varmuutta tulevaisuuteen, kuten että tämä epidemia kestää x -aikaa by fact, saattaa isompikin pomppu olla edessä. Mikä ei toki käännä negatiivisten uutisten virtaa usasta vielä hetkeen, mutta jos on ns peruskauraa niin saattaa juna kääntyä. IMHO. Kiva vähän bullistella välillä :rofl:

6 tykkäystä

Kiinan tilanteesta alihankkijamme raportti tänään (kiitoksia heille):

Now most of the things are back to normal if not counting that people need to wear masks when going outside.

The big events like expos are still off but some smaller seminars and gatherings seems to be planned for April. No serious restrictions of movement inside Shenzhen, expect you might not get into some office buildings or apartment buildings without permission. Going outside of the Shenzhen still means 14d quarantine. Restaurants open but some tables are kept empty in order to make distance. Now that I checked schools are opened in some location in China, but not yet in Shenzhen.

Maybe the correct way to put it is that live in Shenzhen is looking pretty normal (Offices and factories are pretty much open, restaurants and shopping malls are open and lots of people in the streets and parks) but movement outside the SHZ is restricted. Getting to Finland at this point is starting to be a bit hard, since most of the flights are cancelled. Also there is 14d quarantine anyway waiting in every country so better to stay put at this point.

11 tykkäystä

Mutta vanha setä tietää yhden paikan, missä varmuusaste on 99.9% :slight_smile: Toi 0.1% tulee Masse-kissasta, kun se joka aamu (10minuuttisen pihapainin jälkeen sedän kanssa) lampsii piikkilangan raosta tontin ulkopuolelle :confounded:

Masse-setä, FA, kädet raapamilla, silti taistelu korona-prua vastaan jatkuu :face_with_symbols_over_mouth: :angry: :angry:

1 tykkäys

Olikohan tämä täällä jo (oireita lieventävä/lyhentävä lääke väitetysti löydetty):

12 tykkäystä

Hyvä uutinen. Kyllä tästä selvitään :heart_eyes: :+1:

8 tykkäystä

Aivan varmasti ja paljon nopeammin kuin useimmat ymmärtävätkään:

2 tykkäystä

omia simulointejanne varten tiedoksi R0: 1.5

4 tykkäystä

Valitettavasti tätä arviota ei voi vahvistaa kun eivät suomessa testaa :frowning:

4 tykkäystä

Mielenkiintoista. Ite laskin aika negatiivistä casea R0: 2.7, ja siihen nähden tuota voimakkaammat toimenpiteet jotka laskee R0:n vielä tuotakin alemmas.

Pitääpä simuloida noi tulokset vielä illalla uudestaan, mutta toi näyttää siltä että hirveän voimakasta mitigaatiovaikutusta ei ole laskettu hallituksen toimille.

Italiasta kuuluu mielenkiintoisia tietoja eräältä syöpälääkäriltä, joka puuhaa trialia erään syöpähoitojen sivuvaikutuksia supressoivan lääkeen käyttöstä COVID-19 ARDS:n hoidossa ja saanut jo 6 potilasta irroitettua hengityslaitteesta sillä. Ilmeisesti saanut Kiinalaisilta vinkkiä myös tästä.

(huono lähde näin kiireessä, mutta toistettu useassa paikassa ja tullut töiden kautta vastaan myös oikeasti tämä case)

2 tykkäystä

Venäjä nähnyt taas tilaisuuden hämmentää koko maailmaa.

4 tykkäystä

On totta, että valtion toimilla varmasti on vaikutusta, tottakai on kun kukaan ei liiku. Tuo 1,5 silti mielestäni yhtä hyvä arvaus kuin se, että THL:n mielestä virus ei tule Suomeen eikä Eurooppaan.

Nyt kun kaikki valtiot saaneet radikaalit toimet tehtyä, muutamaa lukuunottamatta, on mielenkiintoista seurata, miten lukemat muuttuvat 1-2 viikon kuluessa. Top10 etenkin näyttää suuntaa aika vahvasti tällä hetkellä.

3 tykkäystä
3 tykkäystä

Mitkä uutistoimistot? En ole tuollaista nähnyt.

THL ei muuten ole koskaan sanonut näin. 20.1. THL viesti, että viruksen leviäminen Suomeen oli (sillä hetkellä) epätodennäköistä. 21.1. THL:n johtava asiantuntija sanoi, että epidemiariski Euroopassa oli (sillä hetkellä) pieni.

Molemmat kommentit liittyivät keskusteluun siitä, pitäisikö lentokentille tai matkustajille ohjeistaa erityisiä toimia. Tuolloin (20.-21.1.) ei ollut syytä näihin toimiin, ja THL:n kommentit tässä kontekstissa asiallisia.

HS:ssa mielestäni erinomainen kuva taudin etenemisestä. (Kuvassa linkki juttuun)

image

5 tykkäystä

THL:n mukaan koronavirus on seuranamme kaksi kertaa pitempään rajoitustoimien vuoksi. KL uutrisoi myös, että virus kiertänee maapallon pariin kertaan. :mask:

2 tykkäystä
2 tykkäystä

En huomannut ketjuissa aiemmin mainittavan, että voisi olla riski koronan tarttumisesta samaan ihmiseen jopa pariinkin otteeseen (tai olla välillä testien näkymättömissä). Voivat kertoa jotain testien luotettavuudesta tai olla mittausvirheitä, tai sitten immuniteetin kehittymisessä oikeasti voi olla eroja eri potilaiden välillä. Nämä toki vasta uutistoimistojen tietoja, eivätkä tieteellisiä tutkimuksia kuitenkaan. Näitä uutisia on pompsahdellut vastaan muutamia tässä viime päivinä.

https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20200315_13/

Kyllä tästä jotain linkkiä oli jo aiemmin. Lukaisin muutama viikko sitten artikkelin jostain Kiinalaisesta lehdestä koskien aihetta.

Näiden uusivien tapausten määrä on toistaiseksi ollut hyvin pieni, joten on todennäköisintä, että tauti ei ole parantunut siinä vaiheessa, kun potilas on vapautettu sairaalasta. Testit eivät ole täysin luotettavia ja sairaalalääkityksen loppuessa tauti voi näyttää tarttuneen uudestaan, vaikka siitä ei ole kyse.

Kiina käyttää myös jotain CT-scan pohjaisia diagnosointeja, missä AI:n avulla todetaan tautia kuvasta. Näiden testien luotettavuus on noussut ilmeisesti hieman yli 80%.

3 tykkäystä