Wuhan Coronavirus (Osa 1)

Bolsonaro, Johnson ja nyt vielä Trump. Niin vain “vähättelijöihin” pöpö iski.

7 tykkäystä

Trump tartutti Bidenin huutamalla ja sylkemällä päin, Biden sairastaa sen ja kuolee, ja jälleen Trumpista presidentti.

Pahin skenaario? :grimacing::mask::rofl:

13 tykkäystä

Ei tartunta ainakaan huononna Trumpin mahdollisuuksia. Jos siis tartunta on lievä, eikä vaadi mitään dramaattista hoitoa. Demokraattitoimijat kun ovat jo alkaneet paljastaa keskitien tyypeille todellisen karvansa, toivomalla äänekkäästi Trumpin kuolemaa. Vaikka peli on vaaleissa erittäin likaista, niin vastustajan kuoleman toivominen ennen vaaleja on se missä raja kulkee.

Kävin tälläkin viikolla retkellä. Lensin Dusseliin puoliksi tyhjällä Embraerilla. Puolivälissä tuli radio vika ja haimme Helsingistä uudestaan vauhtia uudella koneella. No se siitä.

Saksassa tilanne ennallaan. maskeja käytetään ja homma näyttää sujuvan. Belgiassa, jossa kävin viimeksi heinäkuussa tilanne on hieman parempi. Toimistoilla on toki tiukka kuri. Maskin saa ottaa naamaltaan vain omalla paikallaan, mutta ne maskit onkin sitten ihan mitä sattuu. Myös nenän paljastaminen maskin takaa näytti olevan maan tapa. Hotellissa, ei niin tarkkoja taas oltu. Tarjoilijat pitivät maskeja, mutta respa ei. Hotellin ravintola on paikallinen illan vietto paikka. Vaikka maskien käyttö oli nyt parempaa kuin heinäkuussa on illan vietto aika vallatonta.

Lentoja on sen verran vähän, että Amsterdamista tullaan takaisin. Paljon on viikossa muuttunut. Alkoholin myyntikiellosta kerrottiin heti respassa. Kello 22 tulee nyt pilkku. Viime viikolla vallattomat virkailijat pitivät kiltisti etäisyyttää maskit kasvoillaan. Pahoittelivat vielä, että säännöt ovat viikossa muuttuneet.

Opin tällä viikolla myös paljon näistä rajojen yli hyppimisistä. Maiden väleillä on paljonkin karanteenipakkoja, mutta ovat yllättävän helppoja kiertää.

9 tykkäystä

Menee jo vähän off topiciksi, mutta vastustajan kuoleman toivominen ei todellakaan ole se, missä menee raja, vaan sen pitää tulla vastaan jo paljon paljon aiemmin.

7 tykkäystä

Pata kattilaa soimaa, jos Trump alkaa valittamaan “rajojen ylittämisestä” :sweat_smile: No, toivon mukaan herra paranee ja päästään näkemään (edes yksi) kunnollinen vaaliväittely.

1 tykkäys

Keihin nyt viittaat? Jos tuollaista tänne heittää pitäisin asiallisena myös kertoa kuka on toiveen esittänyt ettei mene pelkäksi yleistämiseksi. Sillä on eroa jos toivottajana on esim. Pelosi tai joku tuntematon pikkutekijä jostain takahikilästä.

Voi olla että tästä on Trumpille hyötyä, paransihan tartunnat esim. Bolsonaron ja Johnsonin suosiota.

Hieman foliohattuiluksi menee, mutta voisikohan olla ettei Trump olekaan saanut tartuntaa? En nyt tosissani väitä ettei olisi saanut, mutta ajatusleikkinä mielenkiintoinen.

10 tykkäystä

Heehee, leikiskelin heti asiasta kuultuani samalla ajatuksella, sellainen vaalijengin viimeinen riskikortti, jota ois säästelty :smiley: Pallottelin myös sillä, että ottaen huomioon kuinka itsepäisesti hän on ollut kontaktissa suojatta ihmisiin, olisi ollut jopa todennäköistä, että on jo sairastanut.

Ja sallittakoon tässä foliohattuhuumassa nyt esittää tämä aamukahvinhuuruinen teoria:
Melania, joka ei koskaan olisi halunnut pressan vaimon ikävään asemaan, on jo aika päiviä sitten saanut mittansa niin täyteen myös teeveetä ramplaavasta, pussyja kourivasta ukostaan tyttärinen, että on hengaillut koronapositiivisten kanssa ja vihdoista viimein suostunut pitämään ikääntynyttä ukkokultaansa kädestä… :smiley:

5 tykkäystä

Tää vuosi 2020 on tuntunut todella maailman hullulta vuodelta. :exploding_head: Jos Trump vielä huusi tartunnan Bidenillekin, niin se olisi kirsikka kakun päälle.

3 tykkäystä

Nyt tulee rokotevalmistajiltakin vahvistusta kommenteille, joita kuultu jo aiemmin. Vielä menee tovi…

1 tykkäys

donald trumpilla O- veriryhmä. ennuste ehkä sixi positiivisempi:

1 tykkäys

Obaman hallinnon edustaja Zara Rahim esimerkiksi. Toimi lisäksi esimerkiksi Hillaryn kampanjassa. “I hope he dies” oli tämän rauhankyyhkyn sanat sairastuneelle presidentille. Nyt tuo viesti on jo poistettu ja tili laitettu privaatiksi, mutta googlaamalla löytyy. Jos lisää sosiaalipornoa haluat, niin sen kuin avaat twitterin.

Mitenkähän muuten on, jos rokote olisi jo olemassa ja sen ottaisi ja kävisi testissä, niin tulisiko positiivinen tulos? Tällaista perjantai-illan foliohattuilua :cowboy_hat_face:

3 tykkäystä
5 tykkäystä

Tuskin. Riippuu rokotetyypistä (ja testityypistä), onko edes teoriassa mahdollista että näkyisi. Jos ajatellaan RNA-rokotetta ja PCR-testiä (yleisimmin käytössä oleva, ns normaali koronatesti), vaatisi se sitä että rokotteessa käytettäisiin juuri samaa RNA-pätkää, jota testi tunnistaa. En ole tarkistanut, mutta mutulla sanoisin että kohde tuskin on sama. Lisäksi RNA:n pitäisi päätyä nieluun, josta testi otetaan.

Antigeenitestin kanssa voisi olla vähän todennäköisempää että testi tunnistaa rokotteen, mutta silloinkin epäilen että rokotetta (tai RNA-rokotteen tapauksessa siis rokotteen tuottamaa viruksen pintaproteiinia) ei ole nielussa tarpeeksi.

3 tykkäystä

Michael Moore tuumailee tässä, miten luotettavaa Trumpin tartuntatieto on aiempien valheiden valossa ja pallottelee erilaisilla motiiveilla. Toivottavasti ei mene kellään ihon alle, hänhän ei Trumpista perusta.

Mulle tuli mieleen, että tappio olisi liian paha hänen egolle, mutta helpompi ja “kunniakkaampi” ulospääsy tilanteesta, jos voisi hävitessä sanoa, että ihmeköa tuo, kun joutui etänä vetämään loppumetrit/ei pystynyt vuoteesta kampanjoimaan.

Toivottavasti paranee, sairastaa tahi ei.
Log into Facebook | Facebook

Trumpin oireiden kuvaus on vaihtunut: aluksi oli tietoa että on asymptomatic, myöhemmin mild ja nyt moderate.

Tämän lisäksi:

Edit: päivityksiä

Ei järin hyvältä kuulosta. Toki hyvä olla mahdollisimman varovainen asian kanssa, vaikka vielä ei varsinaista sairaalahoitoa tarvitsisikaan.

Vakavien oireiden ei pitäisi edes alkaa kuin noin viisi päivää ensioireiden alkamisen jälkeen, joten tila voi muutaman päivän kuluttua heiketä ja tällä halutaan varautua siihen. Tai sitten tila on nopeasti huononemaan päin.

5 tykkäystä

Oho, pääsevät testaamaan vähän korkeamman profiilin koekaniinilla :open_mouth: Nyt tarttis Faronin olla hereillä ja lähettää pikana vähän solidaarisuutta Trumpille :sunglasses:

2 tykkäystä

Aamun luvut (tartunnat/kuolleet): 34,83M / 1,03M

Sekä uudet tartunnat(+316300) että kuolemantapaukset(+5600) pysyivät edellispäivän tasolla. Taudin kärkilistalla Argentiina jatkoi uusien tartuntaennätysten tekemistä. Euroopan(+66509) päivittäisen tartuntalistan kärjessä jatkaa Ranska, mutta tartuntamäärien kasvu on nopeinta Venäjällä. Italia(+2499) ja Saksa(+2833) ovat edelleen muita Euroopan suurmaita jäljessä tartuntamäärissä, mutta ne kasvavat tasaisesti.

Maailma järkyttyi eilen presidentti Trumpin sairastumisesta Covid-19 -tautiin. Asiat etenivät vain muutamassa tunnissa Trumpin avustaja Hope Hicksin positiivisesta testituloksesta presidentin itsensä ilmoitukseen karanteenista. Presidentti on nyt siirretty Walter Reedin sotilassairaalaan, missä hänen kerrotaan vastaanottaneen lääkeyhtiö Regeneronin valmistamaa, vasta-ainecocktailiksi kutsuttua, kokeellista lääkettä, joten ihan taviksien Buranaa Trumpille ei tarjota. Trumpin tilasta ei ole virallista tietoa, mutta epävirallisten lähteiden mukaan hänellä on lievää kuumetta, nuhaa, kevyttä yskää ja väsymystä. Sairaalakomennus tulee samojen lähteiden mukaan kestämään päiviä. Taudin etenemisestä tiedetään, että yleensä pahimmat oireet ovat parin viikon sisällä tartunnasta ja tyypillisesti jo sairastamisen ensimmäisellä viikolla.

Kahden vuorokauden sisällä ennen sairastumistaan Trump matkusti kolmen osavaltion (Ohio, Minnesota, New Jersey) alueella. Viimeisen viikon aikana Trump matkusti seitsemässä osavaltiossa. Clevelandissa pidetyn vaaliväittelyn jälkeen Trump matkusti keskiviikkona Minnesotaan, missä hänen kampanjatilaisuutensa kesti vain 45 minuuttia, mikä on puolet tilaisuuksien tyypillisestä kestosta. Tilaisuuden aikana presidentin avustaja Hope Hicks alkoi saada oireita. Paluumatkalla Hicks eristettiin koneen takaosaan ja Trumpin kerrotaan epätyypillisesti nukahtaneen matkalla. Torstaiaamuna oli jo selvää, että jotain on pielessä, sillä Valkoisen talon henkilökunnalla nähtiin maskit naamalla, mikä ei ollut tavanomaista aiemmin.

Trumpin sairastuminen on järkyttänyt myös hänen kannattajiaan. “Se oli järkyttävää”, sanoo Maranda Joseph(43), jolla on pihansa koristeena Halloween-luurankoja ja 12 Trump-lippua. “Se, että hänellä on tauti pistää ajattelemaan. Kuka tahansa voi saada sen, myös presidentti”. Dan Madden, riippumaton äänestäjä Orange County:sta tiivistää amerikkalaisten tuntoja: “Jos hän sairastaa sänkypotilaana ja tarvitsee hengityskonetta, se varmasti muuttaisi amerikkalaisten mielipidettä. Mutta hänellä voi olla vain flunssaoireita. Hän voi tarvita vain muutaman päivän pedissä. Sitä ei tiedä.”.

image

Joe Biden, Trumpin vastaehdokas kuukauden päästä järjestettävissä presidentinvaaleissa, jatkoi perjantaina kampanjointiaan Michiganissa, mikä on yksi niin kutsutuista vaa’ankieliosavaltioista, joilla on suuri merkitys vaalien lopputuloksen kannalta. Jo aiemmin Biden ja hänen vaimonsa Jill kertoivat toivovansa Trumpille pikaista paranemista ja rukoilevansa hänen puolestaan. Biden sanoi perjantaina Trumpin diagnoosin osoittavan, että pandemia pitää ottaa tosissaan ja että maskin käyttäminen on tärkeämpää, kuin olla “kova jätkä”. Biden itsekin esiintyi poikkeuksellisesti sinisessä kirurgisessa maskissa eikä ottanut sitä pois edes puheensa ajaksi. “Tämä ei ole poliittinen asia”, hän totesi. “Tämä on tärkeä muistutus meille kaikille, että virus pitää ottaa vakavasti. Se ei ole menossa pois automaattisesti”.

Maailman johtajat kiirehtivät toivottelemaan pikaista paranemista Trumpille. Joukosta löytyi niin Boris Johnson kuin Sauli Niinistökin, mutta myös kiistanalaisempia johtajia, kuten Putin ja Turkin Erdogan. Trumpin saama kokeellinen lääkitys voi tulla tarpeeseen, sillä USA:n tartuntatautikeskuksen mukaan 65-74 -vuotiailla on on tilastojen valossa viisinkertainen riski joutua sairaalahoitoon ja 90-kertainen riski kuolla verrattuna nuoriin 18-29 -vuotiaisiin aikuisiin. Tämän lisäksi 74-vuotiaalla Trumpilla on korkea verenpaine ja ilmoitettu painoindeksi (30,5) kertoo ylipainosta, mikä tiedetään yhdeksi suurimmista riskitekijöistä.

Dr. David A. Nace on vanhustenhoidon asiantuntija Pittsburghin yliopistosta. Hänen vastuullaan on 35 vanhusten hoitolaitosta USA:ssa. Hän sanoi perjantaisessa haastattelussa, että ihmiset, jotka eivät käytä maskia altistuvat suuremmille viruspitoisuuksille, mikä voi pahentaa tautia jatkossa. Vanhat miehet ovat jopa kaksi kertaa alttiimpia kuolemaan sairauteen, verrattuna samanikäisiin naisiin. Miesten tiedetään tuottavan naisia heikomman vastustuskyvyn taudille. Dr. Nace sanoo, että 5-15% noin 75-vuotiaista miehistä kuolee tautiin. Kuoleman riski on kuitenkin Trumpin kohdalla hyvin pieni, silllä tautia osataan jo hoitaa hyvin ja Trumpin tapauksessa hoidon taso vastaa hoidon tasoa Suomalaisissa sairaaloissa.

Ruotsissa kerrottiin eilen kahdesta uudesta kuolemantapauksesta ja uusia tartuntoja todettiin 668. Suomessa todettiin eilen 144 uutta tartuntaa, joista 85 oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Uusia tartuntoja todetaan laajasti kautta Suomen, mikä on erittäin huono merkki taudin leviämisestä.

Visualisointeja, käppyröitä ja uutisia:
Johns Hopkins , Worldometers , Reuters1 , Reuters2 , COVID tracker 1, TheBaselab , WHO1 , WHO2 , NYC tracker , COVID daily USA , THL kartta 1 , FHM kartta (Ruotsi) , Bloomberg , rt.live (USA state tracking) , EndCoronavirus , CoronaVirusIndex(yonzzu)

57 tykkäystä

Rokotetyypistä riippumatta tilanne on sama: PCR-testi tai antigeenitesti eivät löydä nielusta mitään.
Verestä tehtävästä (serologisesta) vasta-ainetestistä tulee luultavammin positiivinen tulos jos rokotus on onnistunut.