Wuhan Coronavirus (Osa 2)

Pikemminkin toksinen viesti.

Mitkä syytökset?

Postasitko jotain aiemmin itse aiheesta vai syytitkö silloinkin vain minua höpöjuttujen pilaamisesta?

Tiede ei tarjoa aina ratkaisuja ongelmiin ja joskus tieteen perusteella tehdyt päätökset osoittautuvat vääriksi. Tiede kuitenkin korjaa jatkuvasti itseään ja on ennen kaikkea parasta, mitä meillä on.

Maailma on kaikenlaista profeettaa ja julistajaa väärällään. Disinformaatio on aikamme syöpä. Jos epätieteellisiä teorioita tai tarinoita päättää alkaa julistamaan ilman, että on valmis tutustumaan tai hyväksymään parhaan saatavilla olevan tiedon – tai tieteen – kannattaa hakeutua sellaiseen seuraan ja sellaisille foorumeille, jossa nämä teoriat hyväksytään mukisematta.

Tällä foorumilla jokainen ajatus, oma tai jonkun toisen keksimä teoria, tai vaikkapa uutinen, on ollut ainakin neljän vuoden ajan vapaata riistaa keskustelulle. Ja hyvä niin.

Tämän ketjun aihe ei ole OldFeki. Jos sinulla on jotain sanottavaa pandemiasta tai sen hoidosta, kakista ulos ja väitellään aiheesta. Tulen kaikesta päätellen olemaan asiasta eri mieltä, mutta mistä sen tietää. :slight_smile:

3 tykkäystä

Ymmärrän, että pandemia kosketti elämääsi kohtuuttomasti ja ymmärrän sitä myöten myös aiheellisen harmituksesi siitä, että kirjoitin eteenpäin menemisestä samaan aikaan, kun joidenkin asianosaisten haavat ovat vasta parantumassa.

Aihe ei ole minulle mitenkään henkilökohtainen, eikä minulla ole tunnesiteitä tai henkilökohtaisia kokemuksia, joiden pohjalta kirjoittaisin. Ylätason kirjoitteluni saattaa kuulostaa kylmältä, mutta olen aidosti pahoillani siitä, että jouduit kärsimään pandemiasta kohtuuttomasti.

Pandemian isku kohdistui joidenkin elinkeinojen harjoittamiseen pysäyttävällä tavalla. En koskaan ymmärtänyt aikoinaan tehtyjä tukipäätöksiä tai koko tukimallia, joissa tukia myönnettiin yritysten digitalisaatioon ja myös yrityksille, jotka eivät välttämättä kärsineet millään tapaa pandemian seurauksista. Pandemiapäätösten suorille kärsijöille olisi pitänyt myöntää suoria tukia, joiden olisi pitänyt olla paremmin yhteydessä esim. liiketoiminnan juokseviin kuluihin.

Kannatan ajatusta pahiten kärsimään joutuneiden businesten korvauksista myös jälkikäteen. Sen verran pitkään olen kuitenkin tämän maan politiikkaa seurannut, että sellaista päätöstä ei taida olla tulossa.

4 tykkäystä

Niinpä, nämä harvainvaltamaat ovat lopulta, korostaen sanaa lopulta, aivan oma lukunsa, Putler-Venäjällä kehitys on ainakin ollut ns. “positiivista”:
(=venäläisiä tiedotteitaan täytyy vain osata oikolukea länsimaisesti)

https://interfax.com/newsroom/top-stories/88748/

  • Since the beginning of the pandemic, Russia has seen a total of 22,467,942 cases of Covid-19, including 396,734 deaths…

Luojan lykky, että turistivirta Suomeen saatiin tyrehtymään, suurelta osin ainakin…

1 tykkäys

Jälleen uutta teoriaa pandemian synnystä.

Kansainvälinen tutkijaryhmä on löytänyt todisteita, että virusta löytyi 2019 Wuhanin eläintorilla myynnissä olleista supikoirista. Enpä tiennyt, että kiinalaiset syövät supikoiria. Nyt tiedän.

4 tykkäystä

Aiemminhan on uutisoitu, että koronaa löytyi jo maaliskuussa 2019, Barcelonassa otetuista vesinäytteistä:

Ehkäpä sen jäljet yltää paljon kauemmaksi kuin arvaisi.

Tässä vielä vähän tieteellisempi tutkimus, jossa todennäköisyys aitoon tulokseen on varmempi, kuin tuossa yksittäisessä Barcelonan tapauksessa, joka voi johtua myös kontaminaatiosta. Tässä Brasiliasta on löytynyt kahdesta toisiinsa liittymättömistä näytteistä koronaa marraskuusta 2019 alkaen joka päivä maaliskuuhun 2020 asti (jolloin seuranta päättyi?).

4 tykkäystä

Siihen meni vähän yli kolme vuotta, mutta pandemiaa, sen alusta asti, sitkeästi flunssaksi väittäneet ovat kohtapuoliin tavallaan oikeassa.

(Valitettavasti emme kuitenkaan voi unohtaa kulunutta kolmea vuotta, yli 650 000 000 raportoitua tautitapausta ja yli 6 800 000 raportoitua Covid-kuolemaa.)

4 tykkäystä

Pitkältihän se siis vastaa espanjantautia. Sehän ei koskaan virallisesti loppunut, eikä siihen ollut rokotusta. Mutta ei siihen nykyisin kukaan kuole (suurissa määrin).

4 tykkäystä

Kiintoisa twiittiketju josta opin, mm että labrasta on aiemminkin levinnyt sars-cov2 tautia ihmiseen. Tartunta 1 on ollut luonnollinen ja tartunnat 2-5 ovat tapahtuneet labrassa. Nämä siis vuosina 2002-2004.

Totuus lab leak asiassa ei selviä ikinä, koska

  1. Jos lab leak teoria olisi totta, Kiina ja Wuhan labran tutkikat tekisivät kaikkensa että päinvastainen saataisiin osoitettua.
  2. Virustutkimuksen parissa toimivilla tutkijoilla on ns oma lehmä ojassa. Jos lab leak teoria osoitetaan todeksi, monelta katkeaa rahoitukset kun gain a function tutkimus ja muut kansan mielestä vaaralliset labratutkimukset lopetetaan.

Rahallisesti ja poliittisesti on hyödyllistä ettei lab leak ole totta. On ainoastaan poliittisesti hyödyllistä (Kiinan vastustajille) että luonnollinen tartunta olisi totta.

Omat odsit juuri nyt 80% lab leak ja 20% luonnollinen.

1 tykkäys

USA:n tutkimus päätyy juuri tuohon tulokseen. Heidän 302 sivuisen raportin lopputoteama on, että Wuhanin instituutissa kehitettiin myös USA:n itsensä rahoittamana (tällainen kehitystyö on vastoin USA:n lakeja, siksi maan ulkopuolella) rokotteita, mm. koronaa varten. Rokotekehitystä varten kehitetty virus sitten karkasi labrasta jotakuinkin elokuussa 2019 ja lähti sitten leviämään ympäri maailman jo silloin. Tutkimuksen mukaan koronan geneettisestä materiaalista ei löydy yhtään viitettä eläinperäisyyten, koska se raportinkin mukaan on juuri suoraan labrasta karannut ihmisen kehittämä versio viruksesta.

13 tykkäystä

Pitkä juttu siitä miten Kiinan valtio sabotoi kiinalaisten ja länsimaisten covid tutkijoiden työtä mm pakottamalla kiinalaisia tutkijoita poistamaan akateemisia julkaisuja ja poistamaan jo julkaistuja dna sekvenssejä avoimista data aineistoista.

Jutun lopussa todetaan, että Kiinan valtio on sitä mieltä että koko tauti ei edes alkanut Kiinasta ja seuraavaksi käynnistyy tutkimukset koronan todellisesta alkulähteestä.

7 tykkäystä

WHO:n mukaan korona ei ole enää pandemia:

7 tykkäystä

Here we go again

1 tykkäys

Artikkelin mukaan kyseessä XBB-linjan variantti, joka on kiertänyt muuta maailmaa jo pitkän aikaa. Kiinassa on sekä rokotuskattavuus että teho ollut aika pientä (heillä on oma vaisu Sinovac, Wuhan-variantin ajoilta), eikä omikronille vielä ole laajaa altistumista ollut ennen kuin nyt. Tuskinpa tuosta mitään suurempaa syntyy muissa maissa.

3 tykkäystä

Liittyy Pfizer/Biontechin rokotehaittoihin

3 tykkäystä

Joko olisi aika ketjua päivittää kun Krista Kiuru on noussut taas otsikoihin vaatimalla kovempia korona toimia, Krista Kiuru kritisoi rajusti koronatoimia. Long covid mainittu → "“Kiuru painottaa, että myös koronan sairastamisen pitkäaikaisvaikutukset ovat vasta hahmottumassa. Hänen mielestään long covid -ihmisten oireita ei oteta vielä vakavasti.”

On se huima hahmo. Ihan suoraan tässäkin kertoo, että välillä joutui toimimaan THL:n vastaisesti, kun hän itse tietää esimerkiksi rokotuksista paremmin. Kovalla itseluottamuksella painaa menemään.

6 tykkäystä

Ei Kiuru nyt ihan tuota mielestäni kuitenkaan tarkoita, kun toteaa, että “Olen itsekin joutunut olemaan THL:n kanssa välillä eri mieltä siitä, mikä on oikea aika rokotusten antamiseen.”

Erilaisia näkemyksiä ovat esittäneet mm. WHO, lukuisat lääkärit ja monet muutkin tahot. Tuskin siis ainakaan pelkästään Kiurun omia päätelmiä ja “tietämystä”, vaikka THL:n kanssa eri mieltä rokotuksien aikatauluista olisikin. Siitä tuskin moni on eri mieltä, että tämä loppuvuosi meni noiden osalta totaalisen vihkoon, kun +80v ihmisiä jonottaa tuntikausia rokotuksia jopa ulkoilmassa.

4 tykkäystä

Bisher alles in Ordnung ist?

(“bissel”)

Saksassa tutkijat ovat havainneet, että oluen sisältämä humala estää koronaviruksen lisääntymistä.

Tehoava humalalajike on tutkimuksen mukaan Humulus Iupulus. Sen sisältämä xanthohumolin johdannainen esti jo pieninä määrinä koronaviruksen lisääntymistä.

4 tykkäystä

Jos joku vielä joskus kysyy olenko (korona)rokotettu, vastaan että olen juonut olutta.

6 tykkäystä

Muuten vain vilkaisin tuota korona-ajoilta tuttua worldometersiä. Näkyy todella selvästi kuinka leviäminen loppui. Toki siinä voi jonkin verran olla harhaa siitä, että niitä ei ehkä enää raportoida niin tarkkaan/ahkerasti.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Tuo ensimmäisen Omikron-variantin tapauspiikki oli kyllä isossa kuvassa aika hurja. Mutta se tuntui sitten lopulta tappaneen koronan, kuten jo silloin arveltiin - leviää liian nopeasti, että vaarallisemmat variantit pääsisivät kiertämään.

7 tykkäystä