Wuhan Coronavirus (Osa 1)

Niin, on selvää, että (suurin) EDIT suuri osa tartunnansaaneista ei huomaa mitään voinnissaan. He kuitekin levittävät tartuntaa. Puhun siitä ajatuksesta, että osa ei saisi ollenkaan tartuntaa, vaikka altistus olisi hyvin voimakas ja tätä kautta kokonaismäärä tartunnansaajista jäisi matalammaksi kuin mitä laumaimmuniteetti edellyttää nykymalleilla.

3 tykkäystä

32 vuotta täyttänyt on nainen, ei tyttö. Tytöttely kuulostaa mun korvaan alentavalta nimittelyltä. Kritiikkiä saa ja pitää antaa jos se on aiheellista, mutta jos tarvitsee siinä samalla nimitellä alentavaan sävyyn, se kertoo enemmän kritiikin antajasta kuin kritiikin kohteena olevasta. Tämä on minun kantani tähän.

15 tykkäystä

Sen lisäks Sanna on valehdellut toistuvasti kansalle.

  • Kirkkain silmin vakuutteli Suomen varautuneen pandemiaan ja sitten on kuitenkin maskit ja suojavarusteet loppu jo muutaman vkon jälkeen.
    Hengityskoneitakaan ei älytty tilata hyvissä ajoin.
    Pääministerin pitäisi kantaa vastuu ja erota välittömästi tehtävästään. Thl:n porukka samoilla saranoilla menemään.
    Tehneet kymmenien miljardien vahingon toimillaan Suomelle ja lisää tulee. Vuosi on vasta alullaan.
5 tykkäystä

Pointti on, että koronakuolleisuutta olisi epärehellistä laskea vain ynnäämällä kuolleet, joilla oli todettu korona. Luvusta pitäisi vähentää jonkinlainen baseline-kuolleisuus, joka olisi saatu ilman koronaakin.

Varmasti korona on lisännyt kuolleisuutta tavanomaisesta. Ei yllämainitun toteaminen mikään koronakuolleisuuden kieltolause ole.

Kyllä ne kuolleet ihan oikeasti kuolivat, uskon.

1 tykkäys

Noniin, päivän poliittinen teema senkun jatkuu.

Etelä-Koreassa hallitseva demokraattinen puolue on voittamassa maan parlamenttivaalit. Kansalaiset ovat tyytyväisiä Koronan hoitoon maassa.

Kristallipalloni kertoo, että sama ei tule toistumaan USA:ssa, mutta Suomessakin Korona-ilmiö on nähtävissä. Suomen nuorimman pääministerin johdolla SDP on tavoittanut oppositiopuolue Perussuomalaisten gallup-etumatkan ennätysajassa. Siinä ei tytöttelyt auta.

SEOUL, April 15 (Yonhap) – The ruling Democratic Party (DP) is forecast to win a majority of parliamentary seats in Wednesday’s elections as voters apparently supported the government’s efforts to contain the new coronavirus

4 tykkäystä

Oxiklorin mahdollisesti auttoi Kaara-miestä

2 tykkäystä

Keihin tahoihin nyt viittaat tässä? Hyvin ovat joka tapauksessa nämä tahot tämän illuusion onnistuneet luomaan, kun sen vuoksi maailman talous on vajoamassa taantumaan, valtioiden rajat ovat kiinni ja sisäiset rajoittamistoimet päällä, valtiot taistelevat kilpaa suojavarusteista ja sairaalavälineistä, sairaalapaikat ovat loppuneet, kapasiteetti ei riitä vainajien käsittelyyn, asia näyttää ulottavan vaikutuksensa USA:n seuraavan presidentin valintaan jne. Ja kaikki tämä vain normiflunssan takia, joka pelkästään illuusion seurauksena on julistettu globaaliksi pandemiaksi.

6 tykkäystä

Nyt on eräänlainen laboratorio, tahaton ihmiskoe käynnissä:

“Ranskan puolustusministerin mukaan merivoimien lentotukialus Charles de Gaullen 2 000 hengen miehistöstä lähes kolmannes on saanut koronavirustartunnan. Yhteensä tartunnan saaneita on aluksella 668.”

Lähteet: STT, AFP

3 tykkäystä
1 tykkäys

En osa sanoa tarkkaan ketkä tästä hyötyvät eikä voi yksilöidä mitään yksittäistä ryhmää.
Media nyt ainakin tästä hyötyy se on selvä, jotkut lääketieteen edustajat, poliitikot (Suomessa SDP), suursijoittajat…

Yllättynyt olen miksi ei ole laitettu valtavasti paukkuja per heti sen selvittämiseen kuinka laajalle tauti on levinnyt. Eikö haluta selvittää?Sen sijaan kaikki päätökset tehdään mutu-tuntumalla vaikka ei pitäisi. Uskotaan että tauti on todella vaarallinen ja ylläpidetään vääristyneitä tilastoja jne.

On ollut kuitenkin aikaa selvittää Kiinasta lähtien. Uskon että tauti on levinnyt jo paljon kauemmin ja laajalle. Vanhuksia on kuollut hengitystiesairauksiin eikä ole tiedetty että on korona.

Kuulostaa kyllä täysin perusteettomalta joukkohysterialta ja panikoitumiselta ilman pienintäkään todellisuuspohjaa. Miten ihmeessä lähes kaikki on saatu uskomaan tuollaiseen vedätykseen, jopa toista kymmentä tuhatta ihmistä on useissa maissa suostunut heittämään henkensä vedätyksen onnistumisen varmistamiseksi.

3 tykkäystä

Oliko tämä viimeisin sarkastinen heitto jollekin vai miten pitäisi tulkita?

Koronakuolemista on tosiaan ”unohdettu” vähentää baseline-kuolleisuus eli mikä on ns. ylikuolleisuus verrattuna ikäluokan normaaliin kuolleisuuteen. Jenkeissä kuolee 8000 ihmistä joka päivä, kuinka paljon siis koronaan on kuollut noiden lisäksi? 85-vuotiaalla on 10% mahdollisuus kuolla ennen kuin täyttää 86-vuotta ilman viruksiakin.

Tuossa muutamia mahdollisia sairastumisen pitkäaikaisvaikutuksia.

In a study posted this week, scientists in China examined the blood test results of 34 COVID-19 patients over the course of their hospitalization. In those who survived mild and severe disease alike, the researchers found that many of the biological measures had “failed to return to normal.

Chief among the worrisome test results were readings that suggested these apparently recovered patients continued to have impaired liver function. That was the case even after two tests for the live virus had come back negative and the patients were cleared to be discharged.

At the same time, as cardiologists are contending with the immediate effects of COVID-19 on the heart, they’re asking how much of the damage could be long-lasting. In an early study of COVID-19 patients in China, heart failure was seen in nearly 12% of those who survived, including in some who had shown no signs of respiratory distress.

“COVID-19 is not just a respiratory disorder,” said Dr. Harlan Krumholtz, a cardiologist at Yale University. “It can affect the heart, the liver, the kidneys, the brain, the endocrine system and the blood system.

Still, doctors are worried that in its wake, some organs whose function has been knocked off kilter will not recover quickly, or completely. That could leave patients more vulnerable for months or years to come.

“I think there will be long-term sequelae,” said Yale cardiologist Dr. Joseph Brennan, using the medical term for a disease’s downstream effects.

“I don’t know that for real,” he cautioned. “But this disease is so overwhelming” that some of the recovered are likely to face ongoing health concerns, he said.

Another question that could take years to answer is whether the SARS-CoV-2 virus that causes COVID-19 may lie dormant in the body for years and spring back later in different form.

It wouldn’t be the first virus to behave that way. After a chicken pox infection, for instance, the herpes virus that causes the illness hides quietly for decades and often emerges as the painful affliction shingles. The virus that causes hepatitis B can sow the seeds of liver cancer years later. And in the months after the West African Ebola epidemic subsided in 2016, the virus responsible for that illness was found to have taken up residence in the vitreous fluid of some of its victims’ eyes, causing blindness or vision impairment in 40% of those affected. (Lihavoinnit tässä)

2 tykkäystä

Kolme viikkoa sitten WHO oli vielä sitä mieltä, että tauti ei tartu ilmateitse. :flushed:

Toisaalta jos tartunnan saaneita onkin satakertainen määrä, niin WHOn arvio kuolleisuudesta on kyllä aivan kuusessa. Kyllä WHO on aika hukassa ollut. Ei aivan aiheetta Trump ole tähän reagoinut.

4 tykkäystä

On se kyllä totta, että monesta voi Trumpia arvostella, mutta WHO on ollut täysin hukassa ja THL Suomessa vielä enemmän. En hyvää hyvyyttäkään löydä THL Salmisen hommista järkevää. Toki on nyt viime viikkoina parannettu mutta kuitenkin kyseessä pitäisi olla asiantuntijaorganisaatiot ja täysin hukassa lähes kaikessa.

14 tykkäystä

Etelä-Korean korona-asiantuntijan tuoreita näkemyksiä.

Ohessa joitain poimintoja keskustelusta:

  • Yllättyivät Koreassa tuloksista, joiden mukaan sairastunut alkaa tartuttamaan jo kaksi päivää ennen ensioireita
  • Koreassa jo 65 tapausta, jossa negatiiviseksi testattu saanut uudelleen oireita. Kyse on joko uudelleen sairastumisesta tai viruksen uudelleen aktivoitumisesta
  • Apinoilla tehdyn tutkimuksen perusteella on tehty alustava johtopäätös, että sairastumisesta kehittyvät vasta-aineet estävät uudelleen sairastumisen
  • Uudelleen aktivoitumisessa on kyse siitä, ettei kehon immuunipuolustus pysty täysin tuhoamaan virusta
  • PCR-testi antaa negatiivisen tuloksen jos viruskopioita on kehossa alle 3.000
  • Nuori terve ja normaalin immuunipuolustuksen omaava henkilö voi kuolla tautiin sytokiinimyrskyn seurauksena. Sytokiinimyrkylle tai sen todennäköisyydelle ei tunneta tekijöitä tai ennustavia mittareita
  • Covid-19 on petollisin ja ovelin virus, jonka tämä asiantuntija on tavannut
  • Veriryhmän vaikutuksesta tautiin ei vielä riittävää osoitusta, vaikka viitteitä tästä onkin raportoitu
  • Immuunijärjestelmän yleisestä vahvistamisesta ei hyötyä, koska vain juuri COVID-19 vasta-aineiden määrällä on merkitystä taudin kannalta
23 tykkäystä

HS-analyysi | Trump leipoo terveys­järjestöstä korona­kriisin kuoleman­enkeliä – Onko ennen­näkemättömän rajuissa syytöksissä mitään perää?: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006475829.html?share=a5167776050eb31e15781dfa97be269f

Tuo SDP nousu ei oo ihmeellinen nykytilanteessa.

Aamun luvut (tartunnat/kuolleet): 2,09M / 138435

Uusien tartuntojen määrä maailmalla palasi pienen notkahduksen jälkeen pääsiäistä edeltäviin lukuihin. Maailmalla todettiin 84500 uutta tartuntaa ja 8000 kuolemantapausta vuorokauden aikana. Suurin puheenaihe ympäri maailmaa on ollut WHO:n rahoituksen välitön jäädytys suurimman rahoittajan, USA:n, osalta. Rahoitus katkesi heti myös muiden vakavien ja nopeasti leviävien tautien, kuten tuberkuloosin, tuhkarokon, malarian ja HIV:n vastaiselta taistelulta maailman köyhimmissä, mutta väkirikkaissa maissa. Tätä pidetään suurena riskinä koko maailmalle, sillä WHO:lla on ollut iso rooli myös rahoittajiensa suojelussa. Rahoituksen palauttamista on tarkoitus arvioida 2-3 kuukauden päästä presidentti Trumpin määräämän selvityksen valmistuttua.

Yhdysvalloissa presidentti arvioi epidemian saavuttaneen lakipisteensä. Maassa todetut uudet tartunnat olivat kuitenkin nousussa ylittäen jälleen 30000 rajan. Myös kuolleiden määrä pysyi lähes 2500 tuntumassa. Presidentti Trump kertoi soittaneensa läpi maan suurimpien yritysten johtajia saadakseen tukea rajoitusten poistolle. Presidentin ajatuksena on saada aikaan “momentum” busineksen avaamiselle listattujen suurten korporaatioiden johtajien avulla. Yritysten johtajilta saatiin hyvin niukasti kommentteja asiaa koskien, mutta muutaman kommentin mukaan nimien listaamista pidettiin umpimähkäisenä ja ennen rajoitusten purkua vaadittiin merkittävää testaamisen lisäämistä.
Taudin leviäminen USA:ssa on rauhoittunut selvästi. Huolta on herättänyt uusien tautikeskittymien syntyminen väkiluvultaan pienempiin osavaltioihin lähinnä maan keskiosissa. Huolta herättää Nebraskan kaltaiset republikaanivaltaiset ja maatalouden kannalta tärkeät osavaltiot. Nebraskassa kuvernööri ei ole halunnut määrätä liikkumisrajoituksia ja tautimäärät ovat lisääntyneet 30% vain 3 päivässä.

image

Italiassa todettin eilen vain 2667 tartuntaa. Luku on pienimpiä moneen viikkoon. Espanjassa tilanne heilahti jälleen toiseen suuntaan, mutta se ei riitä vielä kääntämään laskevaa trendiä.

Saksassa on nähty yksi nopeimmista tautimäärien laskuista viime päivinä. Tauti on kurittanut eniten maan eteläosien osavaltioita Baijeria, Baden-Würtenbergiä ja Saarlandia. Selvästi köyhemmissä itäisen Saksan osavaltioissa tautimäärät ovat olleet moninkertaisesti pienempiä, kuin rikkaammassa etelässä. Liittokansleri Angela Merkel on esitellyt ehkä selvimmän suunnitelman tähän asti siitä, miten taudin kanssa mennään eteenpäin. Ensi viikon alusta maassa saa avata pienempiä kauppoja, mutta pääosin rajoitukset, myös taloudelliset, pysyvät voimassa vielä 20 päivää.

Maailman johtajat ovat seuranneet Etelä-Korean tapahtumia tarkasti viime viikkoina. Nyt kiinnostuksen kohteena oli maassa järjestetyt parlamenttivaalit, missä hallitseva puolue saavutti maanvyörymäksi kuvatun vaalivoiton. Maassa on kerrottu kansalaisten olleen erittäin tyytyväisiä maan johtoon Koronataistelussa, mikä näkyi myös korkeimpana äänestysprosenttina 28 vuoteen.

Suomessa oikeusvaltioperiaate näytti voimansa maan hallituksen noudattaessa lakia kirjaimellisesti ja kumotessa Uudenmaan liikkumisrajoitukset. Taudin leviämisen kannalta päätös voi osoittautua vielä huonoksi, mutta yksittäisen kansalaisen kannalta lain kirjaimellinen noudattaminen kansalaisten perusoikeuksien ollessa kyseessä on aina positiivinen asia.

Visualisointeja, käppyröitä ja uutisia:
Johns Hopkins , Worldometers , Reuters1 , Reuters2 , COVID tracker , TheBaselab, WHO1 , WHO2 , BNO News , NYC tracker , COVID daily USA , THL kartta , FHM kartta (Ruotsi) , Bloomberg

55 tykkäystä

Mielenkiintoinen juttu

9 tykkäystä