Wuhan Coronavirus (Osa 1)

Ja mistäs rahat lopulta Puolan lomailijoille tulevatkaan??

5p. vihje: Kysy suoraan Sannalta :rofl: :rofl: :rofl:

Masse-setä, FA, miksi setä aina maksajien leirissä :japanese_ogre: :japanese_ogre: :japanese_ogre: ?

8 tykkäystä

Piti oikein mennä katsomaan luettuani hyvän pätkäsi, että mitä se lehdistöpäälikkö oli houraillut. Tuo mitä kirjoitit ei valitettavasti pitänyt paikkansa.

2 tykkäystä

Kiitos. :slight_smile: Kyllä kaikki kirjoittamani piti myös paikkansa.

Kuten @Iiiks tuossa aiemmin totesi ja mihin itsekin viittasin kirjoituksessani oli ehkä hieman asiayhteydestä irroitettu kommentti koskien tieteen roolia. Lehdistössä lauseesta otettiin kaikki irti kuvaamallani tavalla. Lehdistösihteeri itse toki tarkensi lausettaan hetkeä myöhemmin siten, että tiede tuki hänen mukaansa koulujen avaamista. Tosin sekin kommentti on jo haastettu amerikkalaislehdistössä, sillä yksityiskohtia väitteen tueksi ei Trumpin lehdistösihteeriltä herunut. :slight_smile:

8 tykkäystä

Winter is coming.

1 tykkäys

Aamun luvut (tartunnat/kuolleet): 14,19M / 599341

Ennätyspäivän jälkeen uudet tartuntatapaukset(+240400) kääntyivät laskuun. Myös kuolemantapaukset(+5550) olivat pienessä laskussa. USA:ssa tartunnat nousivat toiseen perättäiseen ennätykseen. Intia nousi jälleen Brasilian ohi päivittäisten tartuntojen määrässä, mutta katkaisi silti ennätysputkensa. Etelä-Amerikassa nopein tartuntamäärien nousu jatkuu Kolumbiassa(+8934) ja Argentiinassa(+4518). Euroopassa Espanjan tartuntamäärät jatkavat huolestuttavasti uutta nousuaan. Maailmalla todetaan nyt 10 000 tartuntaa – tunnissa.

Valkoisen talon “Coronavirus task force” kehotti tällä viikolla maan “Sun belt” -osavaltioita tiukempiin toimiin virusta vastaan osavaltioille lähettämässään (ei-julkaistussa) raportissa. Aurinkovyöhykkeen 18 osavaltiota asetettiin Valkoisen talon iskuryhmän toimesta “punaiseen tilaan” suurten ja vielä kasvavien tartuntamäärien takia. Tilanne ei kuitenkaan ole paranemassa ilman ihmeitä, sillä monet, erityisesti republikaanijohtoiset, osavaltiot pullikoivat tiukempia rajoituksia vastaan. Vapauden nimissä.

Floridan tilanteen vakavuutta on vaikea ymmärtää. Koko osavaltiossa on vain 21 miljoonaa ihmistä, mutta päivittäisten tartuntojen listalla se sijoittuisi 5. tilalle USA:n, Brasilian, Intian ja Etelä-Afrikan jälkeen. Määräykset ovat koventuneet tilanteen huonontuessa, mutta kuten on jo monta kertaa nähty, virustilanteen päästyä huonoksi, sitä on lähes mahdotonta saada nopeasti hallintaan. Floridassa määrättiin eilen ulkonaliikkumiskielto Miamin maailmankuululle South Beachille. Vanhukset ehtivät tosin ihastelemaan Art Deco -tyylisiä rakennuksia ja saamaan murua rinnan alle ennen nukkumaanmenoa, sillä erityisesti nuorten suosimalla biletysalueella ei saa liikkua enää klo 20 jälkeen illalla.

Mutta ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Katastrofaalisesta tilanteesta poikkeuksellisen nousun tehnyt New York ja N.Y.C. palautuvat vähitellen ennalleen. Osavaltiossa on edelleen paljon tartuntoja(+1023), mutta tilanne on hallinnassa. Kuvernööri Andrew Cuomo kertoi eilen, että New York City siirtyy avautumisen “rajoitettuun 4. vaiheeseen”. Sisätilat, mukaanlukien ostoskeskukset ja museot, pysyvät edelleen suljettuina, mutta kaupunki mm. sulkee katuja ja sallii ravintoloiden tarjoilualueiden laajentumisen ravintoloiden ulkopuolelle. Sisätilarajoitukset eivät koske jo aiemmin neljänteen vaiheeseen siirtynyttä New Yorkin osavaltiota.

image

Espanjan terveysministeriö kertoi eilen, että maassa on todettu eniten tartuntoja sitten toukokuun 8. päivän. Maa taistelee uusia tartuntaryppäitä vastaan erityisesti Katalonian ja Aragonin alueilla. Katalonian pääkaupungissa Barcelonassa neljän miljoonan ihmisen on pyydetty pysymään kotonaan ja poistumaan sieltä ainoastaan välttämättömissä asioissa. Samalla teatterit, elokuvateatterit ja yökerhot on suljettu. Viruksen uusi nousu iskee myös teollisuuteen. Autovalmistaja Nissan ilmoitti tehtaansa sulkemisesta Barcelonassa. Kuolemantapausten määrä on pysynyt matalana. Viimeisen viikon aikana maassa on tilastoitu 10 Covid-19 -kuolemaa.

Iranin tartuntaluvut(+2379) eivät tunnu muuttuvan miksikään. Epidemia jatkuu ja jatkuu. Levottomuudet maan pääkaupungissa Teheranissa ovat nostaneet päätään. Maan poliisi kertoi perjantaina hajoittaneensa jälleen “norminvastaisia iskulauseita” huutaneiden ihmisten mielenosoituksen. Levottomuudet muistuttavat jo marraskuun 2019 levottomuuksia, joissa uskotaan kuolleen satoja ihmisiä. Kolmelle vuoden 2019 mielenosoitukseen osallistununeelle nuorelle määrätyt kuolemantuomiot ovat toimineet tuoreiden mielenosoitusten sytykkeenä. Covid-19 on lisännyt entisestään erityisesti nuorten tyytymättömyyttä maan taloudelliseen tilanteeseen.

Ruotsin tilanne jatkaa parempaan suuntaan. Maan kansanterveyslaitos (FHM) ilmoitti eilen, että maassa oli todettu 404 uutta tartuntatapausta ja 26 kuolemaa. Luvut ovat edelleen suuret, mutta lasku taudin huippuluvuista on ollut huomattava. Maassa testattiin eilen julkaistun FHM:n viikkokatsauksen mukaan 81801 ihmistä viikon aikana, joista positiivisia oli 3,4%. Viimeisen viikon aikana todettiin 2789 uutta tartuntaa, mikä on kuitenkin 40% vähemmän, kuin edellisellä viikolla.

Suomessa tilanne jatkuu rauhallisena. Yökerho- ja baarielämässäkään ei, ainakaan toistaiseksi, ole ollut riittävästi sytykkeitä tautiryppäiden synnylle, mutta tilanne voi huonontua nopeasti erityisesti pääkaupunkiseudulla. Eilen koko maassa todettiin 8 tartuntaa, joista 5 Helsingissä ja 3 Espoossa.

Visualisointeja, käppyröitä ja uutisia:
Johns Hopkins , Worldometers , Reuters1 , Reuters2 , COVID tracker , TheBaselab , WHO1 , WHO2 , NYC tracker , COVID daily USA , THL kartta , FHM kartta (Ruotsi) , Bloomberg , rt.live (USA state tracking) , EndCoronavirus , CoronaVirusIndex(yonzzu)

46 tykkäystä

Harmillisen vähän täällä foorumilla on keskustelua noista rokotefirmoista. Viime päivät kuitenkin tullut isompia positiivisia uutisia rokotteiden tiimoilta & mielellään lukisi täälläkin hyviä poimintoja niistä. Itsellä aloittelijana vielä vähän hakusessa myös mistä ulkomaisilta sivustoilta (noistakin) löytäisi mahdollisimman laadukasta ja luotettavaa tietoa, sijoittajan näkökulmasta.

Suuntasin itse tän koronadipin takia osakeostoksille & “aloitin oikeasti sijoittamisen”, kun tietoa sijoittamisesta oli kertynyt edes vähän mm. kuunnellen podeja ja lukemalla, joten myin intuitiivisesti maaliskuun alkupuolella Nordean isokuluiset rahastot & maaliskuun aikana sit OST pystyyn sinne ekat osakepoiminnat. Virheitä toki on tullut vastaan (mm. kokemattomana ostin rokotefirmaa sieltä päivähuipulta), mut kivasti kokonaisuudessa kaikki sijoitukset nyt yht. reilut +20%. On se varmaan aloittelijalle hyvä 3kk startti.

Nyt viimepäivien rokoteuutisten takia omassa Degiron salkussa noiden koronarokote -yritysten tuottoprosentit alkaa näyttää jo mukavilta.
HEAT BIOLOGICS INC + 302,9%
MODERNA INC. - COMMON + 80,01%
BIONTECH SE +63,01%

Noihin tuli riskeihin nähden tehtyä hyvin pienet satsaukset, mut jostain pitää aina aloittaa. Toivotaan toki et rokote saataisiinkin mahdollisimman pian valmiiksi ja jakeluun.

6 tykkäystä

Tämä ei ole yllätys, mutta toivottavasti tässä ei ole taudin uusi suunta. Riski tartuntamäärien kasvulle on matkustuksen avauduttua ja erityisesti ravintolarajoitusten purkamisen jälkeen aikaisempaa suurempi.

3 tykkäystä

Aika vaikeaa uskoa, että kohtuullista nousua ei tulisi. Ei turvavälejä, ei maskeja, ei toimivaa karanteenia ja tartuntaketjuja joita ei pystytä seuraamaan. Näin ulkosuomalaisena on hieman vaikea ymmärtää miksei kohtuullisia rajoituksia voisi pitää voimassa. Esim yökerhojen aukiolo ei nyt luulisi olevan niin tärkeää. Saa nähdä onko suunnitelmat kunnossa siten, että nousut saadaan jäämään paikalliseksi kohdennetuilla rajoituksilla. Epäilen asiaa kun muistelee THL ja STM toimintaa tähän mennessä.

8 tykkäystä

Ja päiväkohtaisissa Uusimaa kompuroi kakkoseksi.

1 tykkäys

Näyttäisi olevan Päijät-Häme (+7) edustettuna, eli tässä varmasti sitä kausityöntekijäketjua. Oletan, että tuosta tulee vielä lisää. Jännää tämä ulkomaan matkustuksen avaus - mielestäni lomamatkat olisi saaneet odottaa, niistä seuraa helposti pirunmoinen lasku yhteiskunnalle ja ihan suotta. Myöskään en ole varma, kuinka uskottavia esim. Viron alhaiset lukemat ovat…sieltä tulleilla tartuntoja, mutta siellä ei? Ehkä olen vaan liian epäilevä…mietin, olisiko Virolla/baltian mailla varaa siihen, ettei turisteja tulisi…

6 tykkäystä

Mitäpä muuta vihreältä globalisti hallitukselta voi odottaa.
Nytkin Suomen pitäisi reagoida välittömästi Espanjan tilanteeseen matkustusrajoituksin…
Saksa ja Ranska on avaamassa matkustus kuplan Usan ja Intian kanssa. Välittömästi matkustus rajoitukset myöskin noihin maihin.
Kaikesta päätellen Suomi ei ole velkaantunut alkuvuoden hölmöilyissään vielä riittävästi.

Aamun luvut (tartunnat/kuolleet): 14,43M / 604917

Uudet tartunnat(+224400) ja kuolemantapaukset(+5000) olivat viikonloppuluisussa, mutta kauttaaltaan korkeana pysyneet tartuntaluvut lupaavat ensi viikosta jälleen ennätystäyteistä.
Taudin painopiste pysyy sitkeästi Amerikoissa, Etelä-Aasiassa ja Lähi-Idässä. Intia teki päivän tauon jälkeen uuden tartuntaennätyksen. Latinalaisessa-Amerikassa tartunnat ovat tasoittuneet tai laskussa taudin ensimmäisenä tavoittaneissa maissa ja nyt tartunnat kasvavat voimakkaasti uusilla alueilla. Taudin uusiin valloituksiin kuuluu mm. Guatemala, Argentiina, Kolumbia ja Bolivia.

Presidentti Trumpin hallinto on pysäyttänyt Senaatin republikaanien rustaaman rahoitusehdotuksen, missä haettiin mm. 25 miljardin lisärahaa Covid-19 -testaukselle ja taudin jäljitykselle ja toiset 25 miljardia tartuntatautivirastolle (CDC) ja terveydenhoitojärjestöille (NIH). Viikonlopun aikana Trumpin hallinnon edustajat kertoivat, että rahoitusta testaukselle tai terveysjärjestöille ei heru.
Ehdotuksen pysäyttäminen on suututtanut monet presidentin oman puolueen edustajat. Rahoituksen estäminen on kuitenkin linjassa presidentti Trumpin “liian suurta testien määrää” arvostelleiden kommenttien kanssa.

Tilanne erityisesti Kaliforniassa, Floridassa ja Teksasissa on erittäin huono. Teksas kertoi eilen viidennestä yli 10 000 tartunnan päivästä peräkkäin. Floridassa Miami-Daden piirikunta kertoi, että tehohoitokapasiteetti on ylitetty (122%) ja hengityskoneiden käyttö on lisääntynyt 64% viimeisen kahden viikon aikana. Valitettavasti tällaiset luvut tarkoittavat myös kuolemantapausten määrän kasvua lähiviikkoina.

Trumpin hallinnon toimet näyttävät käyvän askel askeleelta radikaalimmiksi vaalien lähestyessä, mikä ei lupaa hyvää maailmantalouden toipumiselle pandemiasta. Viikonlopun aikana useat nimettömät lähteet ovat kertoneet Trumpin hallinnon valmistelevan rajoitteita Kiinan kommunistisen puolueen jäsenten ja heidän perheenjäseniensä viisumeille Yhdysvaltoihin. Uuteen asetukseen käytettäisiin samoja perusteita, kuin vuoden 2017 kohuttuun muslimimaiden kieltolistaan. Trump ei ole toistaiseksi kommentoinut huhua.

New York sai lauantaina suitsutusta viruksen vastaisessa taistelussa maan kärkiepidemiologi Dr. Anthony Faucilta. Hän totesi PBS:n Newshour-ohjelman haastattelussa: “Tiedämme, että jos asiat tehdään kunnolla saadaan tartuntojen määrä laskuun. Me olemme tehneet sen. Olemme tehneet sen New Yorkissa.”. New Yorkin asukkaat ovat myös hyvin tietoisia taudin vaaroista. Sen näkee myös julkisten liikennevälineiden matkustajamäärien pienuudesta. Kaupungissa on raportoitu valtava kasvu “raikkaan ilman” matkustamisessa. Kaupunki on täyttynyt vuokrapyöristä (Citi Bikes) ja potkulaudoista. Kaupunkikuvassa skeittaajien määrä on myös lisääntynyt. Pääasia on, että julkisesta liikenteestä pysytään kaukana, vaikka aikaa matkustamiseen kuluisi aiempaa enemmän.

image

Euroopan tautikeskus (ECDC) julkaisi eilen dataa Euroopan unionin tautitilanteesta. Korkeimmat uusien tartuntojen määrät löytyvät Ruotsista, Portugalista ja Bulgariasta. Viimeisen kahden viikon aikana ylivoimaisesti pahin tilanne on ollut Ruotsissa, huolimatta maan positiivisesta kehityksestä.
Ranskassa maan terveysministeri Olivier Veran sanoi eilen, että maa ottaa käyttöön maskipakon julkisissa tiloissa heinäkuun 20. päivästä lähtien. Ilman maskia on sen jälkeen turha yrittää asioida mm. pankeissa ja kaupoissa.

Australiassa Victorian osavaltion aluejohtaja Daniel Andrews sanoi tänään, että Melbournen metropolialueen ja Mitchell Shiren asukkaat saavat 200 dollarin (120 €) sakot, jos liikkuvat ulkona ilman maskia. “Tulemme käyttämään maskeja vielä pitkään Victoriassa ja potentiaalisesti muuallakin maassa”, hän sanoi tänään. Victoriassa todettiin Andrewsin mukaan lauantain aikana 363 uutta Covid-19 -tartuntaa.

Suomessa todettiin eilen 17 uutta tartuntaa, mikä on suurin päivittäinen tartuntaluku viikkoihin. Kyseessä saattaa olla viimeisen kahden viikon aikana todettujen Rovaniemen lastentarharyppään ja kausityöntekijäryppään jälkipyykki, mutta tarkkoja tietoja tartunnoista ei ainakaan toistaiseksi ollut saatavilla. Toivotaan kuitenkin, että tartunnat jäävät vain piikiksi tilastoihin.

Visualisointeja, käppyröitä ja uutisia:
Johns Hopkins , Worldometers , Reuters1 , Reuters2 , COVID tracker , TheBaselab , WHO1 , WHO2 , NYC tracker , COVID daily USA , THL kartta , FHM kartta (Ruotsi) , Bloomberg , rt.live (USA state tracking) , EndCoronavirus , CoronaVirusIndex(yonzzu)

42 tykkäystä

Tuore artikkeli JAMAssa summaa dataan pohjautuen COVID-19n terveydenhuollon näkökulmasta.

Artikkeli: https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2768391

7 tykkäystä

Britain, Britain, Britain…

Näitä juhlia on nyt ollut uutisissa joka päivä viimeisen viikon ajan. Eilen myös meidän naapurustossa oli pienimuotoinen laiton musiikkitapahtuma, jonka johdosta poliisihelikopteri hyrräsi talon yläpuolella muutaman tunnin ajan myöhään yöllä. Näistä tapahtumista muutama on muuttunut väkivaltaisiksi yhteenotoiksi poliisin ja juhlijoiden kesken, etenkin täällä Lontoossa. Oma epäilykseni on, että näitä tapahtumia organisoi huumekauppiaat - he vähintäänkin hyötyvät näistä tapahtumista, kun on helppo myydä isommalle porukalle nopeasti.

3 tykkäystä

Minun mielestä Suomessa pitäisi ottaa nyt ennakkoa toisen aallon torjunnassa. Moni maa on näyttänyt että sellainen tulee helposti.

Aamun luvut (tartunnat/kuolleet): 14,64M / 608902

Uusien tartuntojen(+220100) ja kuolemantapausten(+4300) määrät jatkoivat laskussa, mutta viikon alkaessa suunta on taas ylöspäin. Intia teki jälleen uuden päivittäisen tartuntaennätyksensä. Ennätykseen ylsi myös Meksiko, missä päivittäisten tartuntojen määrä on ollut pitkään hitaassa, mutta varmassa nousussa.

Yhdysvalloissa tilanteen paranemisesta ei ole merkkiäkään. Kaliforniassa Los Angelesin terveysviranomaiset kertoivat eilen uudesta ennätyksestä sairaalahoitoa vaativien tartuntatapausten määrässä. Päivän aikana sairaalaan joutui 2216 potilasta. Toivoa toi kuitenkin päivittäisten tartuntatapausten määrän reilu pudotus 2848 tapaukseen. Viimeisen viikon aikana Kalifornian päivittäisten tartuntamäärien keskiarvo on ollut yli 9000.

Kaikki on Amerikassa suurempaa, myös maskikeskustelu. Sunnuntain keskustelu- ja uutisohjelmat täyttyivät poliitikoista ja asiantuntijoista, joilla oli kaikilla oma mielipiteensä maskeista. Valtaosa poliitikoista kannattaa maskien käyttöä, mutta niiden määrääminen pakolliseksi koetaan ihmisten vapauden rajoittamisena. Tieteellinen näyttö maskien hyödystä on kasvanut, tässä maailman suurimmassa maskitestissä koskaan, nopeasti. Presidentti Trump kommentoi sunnuntaina maskien käyttöä toistaen uskovansa maskeihin, mutta jatkoi, että jättää määräykset niiden käytöstä osavaltioiden kuvernööreille.

New Yorkissa rukoillaan apua, sillä yksi maan kuuluisimmista kirkoista, Pyhän Patrickin katedraali, on pulassa. Katolisen kirkon maamerkki Manhattanilla on ajautunut pahoihin maksuvaikeuksiin. Huolimatta lahjoituksista, kirkon budjettiin on tullut neljän miljoonan dollarin lovi. Syy löytyy Manhattanin keskikaupungin autioitumisesta pandemian aikana. Normaalisti yli 90% katedraalissa kävijöistä ei asu lähistöllä. Nyt turistit ovat kaikonneet ja kirkon kassa kaikuu tyhjyyttään. Kymmenien kuuluisan kirkon leivissä työskentelevien elanto on vaakalaudalla.

image

Euroopan mielenkiinto kiinnittyy edelleen Brysseliin, missä on neuvoteltu läpi yön tuki- ja lainapaketista viruksesta pahiten kärsineille EU:n jäsenmaille. Markkinoiden ja pörssien kannalta maraton-istunnon lopputulos on merkittävä. Jos EU kykenee näyttämään, että 27 jäsenmaata pääsee yhteisymmärrykseen elvytyksestä, talous kiittää ja pörssit siinä samalla. Jos ei - käy todennäköisesti toisin päin. Voittaako pieni kuva vai iso kuva, siitä kuullaan päivän aikana varmasti lisää. Jonkinlainen kani hatusta pitäisi taikoa, tai mennään aikalisälle.

Brasiliassa kävi, kuten palstalla uumoiltiin. Presidentti Bolsonaro kekkuloi eilen Covid-19 -tautiin sairastuneena huutavien kannattajiensa keskellä. Kaikki sopii kuin valettu presidentille rakennettuun kuvia kumartelemattomaan “kovan” kansan miehen imagoon, mikä on tuttu myös pohjoisemmalta Amerikan mantereelta. Hyvää esimerkkiä ei Bolsonaron, kuten ei esikuvansakaan, tarvitse näyttää.
Brasiliassa hyvätkin ajatukset ja asiat tuntuvat menevän pieleen. Alkuperäiskansojen parissa on todettu jo yli 15500 Covid-19 -tartuntaa. Tartuntoja ovat levittäneet natiivien terveydenhuoltopalvelu “Sesain” alkuperäiskansoihin kuulumattomat työntekijät.

Hong Kong on näyttävästi esillä uutisissa tautitartuntojen määrän noustua yli sataan päivässä viikonlopun aikana. Vähättelemättä tartuntamäärän kasvua ja riskiä tilanteen eskaloitumisesta on myös todettava, että huomion kiinnittyminen jälleen virukseen ei varmasti haittaa Hong Kongin kiinalaismielistä johtoa tai Kiinaa. Hong Kongin johtaja Carrie Lam kertoi eilen pitkään “kolmannen aallon” vaarasta, mutta kommentit someyritysten sulkemisesta uuden turvallisuuslain takia, Ison-Britannian ja USA:n antaman erityisaseman menettämisestä tai pelon ilmapiirin noususta loistivat poissaolollaan.

Suomessa koettiin jo toinen 17 tartunnan päivä peräkkäin. Paniikkiin ei ole aihetta, mutta jos tartuntamäärät nousevat uudestaan kymmeniin on varmasti syytä huolestua. Ehkä pieni muistutus taudin vaaroista olisi jopa paikallaan, ainakin jos katsoo mediassa leviäviä kuvia Helsingin yöelämästä. Jälleen yksi mielenkiintoinen viikko edessä.

Visualisointeja, käppyröitä ja uutisia:
Johns Hopkins , Worldometers , Reuters1 , Reuters2 , COVID tracker , TheBaselab , WHO1 , WHO2 , NYC tracker , COVID daily USA , THL kartta , FHM kartta (Ruotsi) , Bloomberg , rt.live (USA state tracking) , EndCoronavirus , CoronaVirusIndex(yonzzu)

51 tykkäystä

Lancetin päätoimittaja, hmmmmm…

4 tykkäystä

Tämä taitaa olla jo aika varmaa tietoa, että tänään tulee Oxfordilta tietoa 1-vaiheen tuloksista ja tulevista vaiheista:

Eiköhän tällaisista uutisista saada hyvin tukea kursseille varsinkin kun Q2-tulokset ovat olleet enimmäkseen pelättyä parempia.

8 tykkäystä

Jostain julkaisusta lukaisin aamutuimaan, että Oxfordin tutkijoilta olisi herunut kommentti siitä, että rokote olisi ylittänyt odotukset. Kyse oli rokotteen kahdenlaisesta suojasta. Se ei pelkästään nosta vasta-aineiden tasoa, vaan lisää myös T-solujen määrää. Virusta tuhoavien T-solujen avulla suoja virusta vastaan voi olla huomattavasti vasta-aineita pidempi. Mahdollisesti vuosia.

Arvelen, että tästä saattaa olla kyse.

22 tykkäystä

Ja tästähän siinä oli kyse. Markkinareaktio oli kuitenkin negatiivinen - Astrazenekan osake romahti 110 eurosta 101 euroon. Luulen, että Lancetin juttua on tulkittu väärin - ainakin haittavaikutusten osalta. Tätä kirjoitettaessa osake on jo alkanut toipua.

2 tykkäystä