Wulff-yhtiöt Oyj

Wulff julkaisi tiedon yhdistymisestä Staplesin kanssa 5/2021. Fuusio tuplasi Wulffin liikevaihdon.

Staplesin vaikutus oli viime vuonna noin 6kk jakso kaupan ajankohdan perusteella. Wulffin eps kehittyi 2021 0.32 → 0.43e.

Synergiat näkynevät vasta tänä vuonna paremmin. Hyvä Q1 tukee tätä oletusta.

Pidän edelleen 0.50e epsiä aika neutraalina odotuksena tällä vuodelle (inde 0.42e ennen Q1).

Yhtiö on myös ilmoittanut aiemmin kasvutavoitteistaan ja arvostuksen osalta se tarkoittaa, että historiallinen pe 10…11x taso on jäänyt pykälän verran vanhaksi.

Vuoden lopussa pe12x ja osake 6 eurossa ei tunnu yliampuvalta odotukselta juuri nyt. (En odota tätä vielä Inden TP:ksi, tullee sitten jos Q2 on myös vahva, sotakin tuossa lisää markkina-epävarmuutta. )

12 tykkäystä

Wulffin kyydissä ei ole tarvinnut toistaiseksi pettyä. Ostin ensimmäisen position Wulffia Staples-fuusiouutiseen, kun olin juuri tutkinut firmaa tarkemmin. Tiedotteen tultua ulos vaati ostopäätös ainoastaan näppäriä sormia.

Lueskelin tuolloin aiempia raportteja ja katselin videoita, joista ensimmäinen oli vuodelta 2018 ja sen otsikossa luki seuraavaa: ”Wulffilla on pitkä matka säädylliseksi sijoituskohteeksi”. Työn puolesta Wulff oli tuttu ja liiketoiminta mahdollisimman yksinkertaista ja tylsää. Kyseistä mielikuvaa vahvisti seuraavan videon koruton otsikko ”Kyniä ja messuja” vuodelta 2019. Kyniä myytiin ja kassaan ropisi välillä senttejä per osake, joten suurempaan hehkutukseen ei oikeastaan ollutkaan aihetta.

Videota ennen Elina Pienimäki oli siirtynyt Wulff:n uudeksi toimitusjohtajaksi syyskuussa 2019 samana vuonna listautuneesta Aallon Groupista korvaten Heikki Vienolan. Keväällä 2020 iski korona ja muiden yhtiöiden tapaan Wulff antoi maaliskuussa tulosvaroituksen kertoen vertailukelpoisen liikevoiton jäävän edellisvuodesta (1,7 milj € 2019). Tiukassa tilanteessa yhtiö kuitenkin reagoi, panosti puhdistustarvikkeisiin ja maskeihin myyden kaiken mitä sai tilattua ja antoi posarin heinäkuussa 2020. Raporttien välissä messut peruttiin, kurssi lähes puolittui, yhtiö osti omia osakkeita ja sisäpiiri tankkasi samalla, kun piensijoittajat tyhjensivät salkkujaan. Samaan aikaan ihmiset tuskailivat mistä maskeja saisi hankittua ja etenkin mihin firmaan voi epävarmassa markkinatilanteessa edes sijoittaa. Tästä nopeasta reagoinnista alkoi Wulffin nykyinen käännetarina, vaikka orastavaa käännettä oli ollut ilmassa jo pari vuotta. Henkilökohtaisesti en jostain syystä löytänyt yhtiötä koronakuopassa, vaikka vastaus luki toistuvasti laskujen yläkulmassa.

Käänne vahvistui entisestään toukokuussa 2021, kun Wulff poisti markkinoilta isoimman kilpailijansa edullisella 6 miljoonan euron yrityskaupalla tuplaten samalla liikevaihtonsa. Entinen pääomistaja halusi oletettavasti paikallaan junnaavasta liiketoiminasta eroon hinnasta piittaamatta. Kaupan erikoisuus oli, että Wulff kirjasi kaupasta itselleen positiivisen kertaluontoisen 4,5 miljoonan euron tuoton. Päällekkäisyyksiä ja kuluja karsittiin, kilpailu väheni, asiakkaat saatiin siirrettyä Wulffin alle ja työpaikkatuotteista kiinnostuneet saivat edelleen ostaa osakkeita seuraavien kuukausien ajan nykyisellä maltillisella 4-5€:n hinnalla, jos he luottivat että synergiat saataisiin ajettua aikataulua nopeammin sisään.

Staples fuusion mukana raporttiin kirjoitettiin omaan sijoitusstrategiaani sopiva taikasana: Markkinajohtaja. Toinen vieläkin enemmän sijoituselämyksiä tuottava sana on aiemmin mainittu käänneyhtiö. Edelliset sanat kun yhdistää lauseeksi, niin nykyistä Wulffia voisikin luonnehtia tämän päiväisen osarin jälkeen kasvavaa osinkoa maksavaksi aliarvostetuksi puoli defensiiviseksi käännettä tekeväksi työpaikkatuotteiden markkinajohtajaksi, joka pyrkii kasvattamaan omistaja-arvoa.

Joulukuussa 2021 Wulff päivitti strategiaansa ja mainitsi tiedotteessa kolme kertaa tekevänsä yritysostoja. Lisäksi painotettiin perinteisiä asiakaskokemuksen jatkuvaa parantamista, digitaalisten palveluiden edelleen kehittämistä ja vastuullisuutta. Uudet tavoitteet sisälsivät liikevaihdon vuosittaisen 15-20 %:n kasvun, vertailukelpoisen liikevoittoprosentin kasvun ja kasvavan osingon. Tammikuussa hankittiin ensimmäinen palveluliiketoimintaa kasvattava taloushallintopalveluyhtiö ja heti perään palkattiin uusi talousjohtaja, jolla on kokemusta yritysjärjestelyistä ja rahoituksesta.

Vaikka liikevaihto jäi raportissa hieman Inderesin odotuksista, niin tärkeintä on sijoittajalle kuuluva osuus, joka ylitettiin selvästi. Sijoittajilla on yllättävän pitkä muisti negatiivisten asioiden suhteen, joten aliohjeista ja ylisuorita on palkitseva ja toimiva konsepti, jota Wulff näköjään noudattaa. Vaikuttaisi tosiaan siltä, että synergiahyödyt on saatu ajettua sisään toimintojen samankaltaisuuksien ansiosta alkuperäistä arviota nopeammassa aikataulussa, mitä Wulffiin perehtyneet sijoittajat ounastelivatkin.

Inflaatio ja diktaattorin lietsoma sota eivät Wulffiin juuri vaikuta, joten tämän vuoden perusskenaariona täytyy pitää täälläkin mainittua 0,50€:n EPS:iä. Salaisena haaveena on tietysti aivan muut luvut ja päiväunena lukuisat Staplesin kaltaiset onnistuneet yrityskaupat, jossa myyjä luovuttaa firmansa lähes ilmaiseksi ja heittää rahanipun vielä kylkeen. Kasvu-, ja yritysostostrategia huomioiden ja aiemmat näytöt erilaisiin markkinatilanteisiin reagoimisesta puolidefensiivisellä alalla, jossa sopimusasiakkaat kattavat 87% liiketoiminasta, vaikuttaa P/E alle 10 nykymarkkinassa vähintäänkin maltilliselta.

Mahdollisena riskinä on Wulffin asiakkaiden hankinnoista päättävien henkilöiden kulutustottumusten kiristyminen ja firmojen kustannusherkkyys, joka voi nousta laajemmin pinnalle, jos TV:ssä aletaan joskus puhumaan säännöllisesti taantumasta ja lamasta. Ne merkit tosin huomaa aika helposti ja yksi sota ei vielä aiheuttanut kyseistä reaktiota. Paperimiesten pitkä lakko tosin tyhjensi Wulffin ja kaikkien muidenkin kopiopaperivarastot melko tyhjiksi, joten piileviä pieniä riskejä on yritystoiminnat pullollaan, joihin kaikki yritykset varautuvat parhaansa mukaan.

39 tykkäystä

Alla on Wulffin aamutuore yhtiöraportti. :slight_smile:

Suositus ja tavoitehinta toistetaan, eli 5,20 EUR ja lisää.

Wulffin Q1-tulos oli odotuksiamme parempi ja ohjeistus jäi ennalleen. Ennusteissamme ei ollut isoja muutoksia, vaikka kustannusinflaatio ja geopoliittinen tilanne ovat lisänneet loppuvuodelle hieman epävarmuuksia. Isossa kuvassa kasvu on ennusteillamme vahvaa vuonna 2022 yrityskaupan ansiosta ja tulostaso pysyy alkuvuodenkin perusteella oikein hyvänä. Tulostasoon nähden arvostus tarjoaa selkeää nousuvaraa, mikä yhdessä kohtuullisen osinkotuoton kanssa pitää tuotto-odotuksen houkuttelevana.

https://www.inderes.fi/fi/synergiat-alkavat-nakymaan

10 tykkäystä

Loistava teksti, voisi tykätä useammankin kerran! Erityisesti tuo kuvaus defensiivisestä, käänteen tekevästä ja kasvavasta markkinajohtajasta on juuri se, mitä itsekin olen ostanut :+1:

Itse aloitin ostot jo hieman ennen Staples-kauppaa, joten kun kaupan speksit tulivat ulos niin lisäyspäätös oli helppo tehdä. Tuo positiivisten uutisten virta senkin jälkeen on tehnyt helpoksi lappujen pidon, ja kun kurssikin on pärjännyt hyvin (tässä markkinassa), niin Wulff on samalla kivunnut salkkuni 2. suurimmaksi omistukseksi (heti Nimbuksen jälkeen).

Viime vuoden lopulla tekemäni skenaario tälle vuodelle oli 115m€ myyntiä 5%:n EBITillä ja 12:n eteenpäin katsovalla P/E:llä, josta sain tämän vuoden loppuun tavoitehinnaksi 7,2€. Eilisen Q4-tuloksen nähtyäni totesin, ettei tähän tarvitse tehdä muutoksia. Eli antaa matkan jatkua.

16 tykkäystä

Sisäpiiri on ostellut osakkeita viikon sisällä:

16 tykkäystä

Olen itsekin käyttänyt viime päiviä kasvattaakseni omaa Wulff-positiotani näillä 4,3x-hinnoilla, joka on mielestäni halpa hinta, eikä sisällä odotuksia minkäänlaisesta kasvusta.

Kerrataanpa vielä:

  • Inderesin 2022 ennusteilla P/E on n. 10 (ja ennuste on vielä todella maltillinen, käytännössä ennustetaan samaa oikaistua EPSiä kuin viime vuodelle)
  • Staples-synergiat on Q1n perusteella tulossa hienosti läpi ja jopa ennakoitua nopeammin.
  • Yritys vihjaili jo viime vuoden puolella mahdollisista tulevista yritysostoista (ja nyt kun yritysten arvostukset on jäähtyneet niin näiden pitäisi olla vielä houkuttelevampia).
  • Monelta on ehkä unohtunut, että yrityshän uusi strategiset tavoitteensa loppuvuodesta ja tavoittelee nyt 15-20%n vuosittaista kasvua ja lisäksi ei pelkästää kasvavaa liikevoittoa vaan myös kasvavaa liikevoitto-prosenttia. Vaikka kyseessä on siis yritysostoja tekevä voimakkaaseen kasvuun tähtäävä yritys, tätä hinnoitellaan kuin kyseessä olisi yritys, jonka liikevaihto ja kannattavuus laskee kuin lehmän häntä.
  • Sisäpiiri ostaa osaketta.

Luulisi, että näillä spekseillä voisi kiinnostaa jopa @Pohjolan_Eka aakin :wink: :smiley: Tai ehkä hän voi vastavuoroisesti tulla tänne karhuilemaan :slight_smile:

28 tykkäystä

Blogaaja kirjoittanut arvoituksellisesti Wolffista: Ostaisitko tätä yhtiötä? – Tuulipuku.fi

Allekirjoitan SijoitusSepon teesit, alhainen P/E luo turvamarginaalia tässä markkinassa → kuten tänäänkin huomataan, osake ei juuri heilu ja vaihtoa vain 1300€. :slight_smile:

Inderesin odotus tälle vuodelle on tosiaan varovainen ja pitää sekin sisällään paljon “pahaa,” näkisin ettei ennusteen ylittämiseen vaadita edes huippusuoritusta Staplesin synergioiden tullessa odotettua paremmin läpi.

Kauppalehti uutisoi tänään turvasatamista, Wulff ei jostain syystä kuulunut tuohon joukkoon. Ehkä syytä olisi etenkin nyt, kun arvostus on sen verran matala että se kestää pettymyksetkin ilman että kertoimet nousisivat merkittävästi.

14 tykkäystä

Wulff nostettu esille myös Kauppalehden tuoreessa jutussa (tilaajille): “Nämä osakkeet Warren Buffettin jalanjäljissä kulkeva guru voisi poimia nyt Helsingin pörssistä – Dhandho-sijoittaminen lupaa korkeaa tuottoa matalalla riskillä”.

10 tykkäystä

Pikkaraisen Ari vähentänyt vajaa neljäsosan aikaisemmasta potista ~84k osakkeeseen toukokuun aikana. Nyt kaksi kuukautta putkeen vähentynyt omistusta 5kk hiljaiselon jälkeen.

Omien ostot myös vielä tekemättä, josta tiedotettiin. Tosin en huomannut viime vuonna ilmoituksia osakkeiden hankinnasta, vaikka tiedote omien ostojen jatkumisesta annettiinkin ulos. Vastaavasti 2020 ostoja tehtiin tiedotteen jälkeen. Jäikö ostot tekemättä 2021 vai poikkeaako wulffin tapa tiedottaa omien ostoista muista firmoista? Mielestäni lähtökohtaisesti omien ostot toteutetaan, jos asiasta annetaan erikseen tiedote.

7 tykkäystä

Tämä näyttää todella hyvältä! Kaiken hyvän fundapuolen lisäksi vielä maukas single seller setup. Nuo Pikkaraisen myynnit on 25% koko toukokuun vaihdosta ja tästä kovasta myyntipaineesta ja markkinan yleistilanteesta huolimatta kurssi on mennyt kutakuinkin vaakaliitoa. Toivottavasti Pikkarainen jatkaa positionsa tyhjentämistä vielä kesäkuussakin niin ehtii vielä tankkailemaan lisää näillä edullisilla hinnoilla.

11 tykkäystä

Moi,
En nyt tiedä olenko tarpeeksi vakuuttava karhuilemaan, mutta yritetään:

P/E 10 olisi ollut vuoden 2021 markkinassa edullinen ja loistava ostopaikka, kun taas tänä vuonna se on varsin tavallinen kerroin ja pörssistä on mahdollista löytää monia muitakin yhtiötä, joille povataan isompaa kasvua ja kannattavuutta. Wulffin bisneshän vaikuttaa olevan aika hankalassa paikassa, kun EU:n johtava etätyömaa Suomi on iskenyt rajusti toimistoja vastaan, joka väkisinkin heijastuu toimistotarvikkeiden myyntiin. Emme vielä ole nähneet sitä että yrityksen alkaisivat rajusti säästämään toimistokustannuksistaan, mutta se on väistämättä edessä kun rakennemuutos etenee. Wulffille lienee tiedossa siis korkeintaan inflaation verran nimellistä kasvua ja reaalikasvu voi jopa laskea.

Tähän onkin keksitty uudeksi arvonluonnin ajuriksi yritysostot. Noh, kun tiedämme että lähtökohtaisesti luokkaa 70% yritysostoista epäonnistuu arvonluonnissa, niin vaatii aika kovaa luottamusta että uskoo Wulffin pystyvän transformoitumaan yritysostokoneeksi, joka luo arvoa kerta toisensa jälkeen. Lehmän häntä lienee yhtiön kohtalo, kunnes toisin todistetaan :smiley:

17 tykkäystä

Etätyön lisääntyminen on toki pieni huolenaihe, mutta Wulff myy myös etätyötarvikkeita ja kahden viime vuoden perusteella ihan hyvillä katteilla. Jos ajattelisi niin yksioikoisesti, että “etätyö+korona=bad”, Wulffin pitäisi olla viime aikojen kehityksen perusteella konkurssissa eikä ennätystuloksessa. Se, pystytäänkö hyväkatteisia hygieniatuotteita myymään jatkossa ja se, voidaanko etätyötarvikkeet “myydä uudelleen”, on minulle isompi huoli.

Yritysostot ovat etukäteen aina kysymysmerkki, mutta niitä on huomattavasti mukavampaa tehdä supistuvalla toimialalla, jolla näköjään jopa maksetaan, että toimintoja otetaan pois käsistä. Tähän mennessä Staplesin osto on ollut A+, mutta viimeisin pienempi osto vähän kysymysmerkki.

Osakkeen “aliarvostukseen” voinee todeta, että erittäin huono likvideetti tarkoittaa käytännössä, että arvostuskertoimet pysyvät jatkossakin matalina.

Disclaimer: omistan Wulffia ja minulla on lyhyt, mutta vankka väärässä olemisen historia.

13 tykkäystä

Millainen kuva sinulla on Wulffin TJ:stä? Voiko häneltä odottaa keskimääräistä parempaa vai kehnompaa suoriutumista yritysostoissa?

Kannattaa myös huomioida, että P/E 10 on aika konservatiivisilla ennusteilla. Staples-yrityskaupan synergiat näyttävät lyövän nopeammin läpi kuin analyytikko ennustaa.

Etätyöt ja mahdollinen lama ovat tietysti uhkakuvia yrityksille palveluita myyvän Wulffin kannalta (samoin kuin fantastisen Martelan :wink: ). Toisaalta nyt messuliiketoiminta on saatu pitkästä aikaa taas rullaamaan, joten siltä toiminnalta on luvassa myös helpotusta viime vuosiin verrattuna. Työpaikoilla on messuille (ja niiden jälkeen yöelämässä örveltämiselle) paljon patoutunutta kysyntää :smiley:

11 tykkäystä

En oikein osaa sanoa mitään merkityksellistä toimitusjohtajasta, koska johdon kyvykkyys on vaikea asia mitata ja havainnoida.

Myönnetään! Onhan osake aidosti edullinen mikäli nykyisen kaltaiset kassavirrat kyetään säilyttämään ja pienehkölläkin kasvuvauhdilla on aika helppo on nähdä kurssissa mittavasti nousuvaraa. Tuo siirtyminen kohti (hyväkatteista?) palveluliiketoimintaa kuulostaa varsin maukkaalta. Mutta kyllähän tämä on monelle sijoittajalle varsin tuntematon yhtiö ja varsin epäseksikäs ala, jonka vuoksi aliarvostus ei välttämättä ihan heti purkaudu ennen kuin saadaan vahvoja näyttöjä.

Yksi kysymysmerkki minun kaltaiselleni kasuaalille seuraajalle on tuo hygieniatuotteiden ja vastaavien menekin väheneminen koronahuolien väistyessä, inflaation näkyminen liiketoiminnan kannattavuudessa sekä yritysostojen synergioiden realisoituminen. Koska osake on loivassa laskutrendissä, uskon että tässä pystyy onneksi ihan rauhassa vielä muutaman kvartaalin seuraamaan menoa ilman että tulee kiire kyytiin. On kyllä muuten pientä vaihto, joten mukaan pääsenee muutenkin helpoiten vasta osarin läheisyydessä :cowboy_hat_face: :+1:

15 tykkäystä

Uusi Tavoitehinta
5.20 EUR
Uusi Suositus
Osta

Tavoitehinta säilyi ennallaan, mutta Lisää -suositus näköjään juuri päivitettiin Osta -suositukseksi :chart_with_upwards_trend:

22 tykkäystä

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/wulff-yhtiot-oyjn-puolivuosikatsaus-11-3062022

1.4.–30.6.2022 LYHYESTI
• Liikevaihto kasvoi Pohjoismaissa Sopimusasiakkaat-segmentissä; kotimaassa kansainvälisten messupalvelujen
ja taloushallintopalveluiden liikevaihdot kasvoivat selvästi
• Liikevaihto oli 24,9 miljoonaa euroa (23,2), kasvua 7,1 %
• Käyttökate (EBITDA) oli 1,0 miljoonaa euroa (5,1) ja vertailukelpoinen käyttökate oli (EBITDA) 1,0 miljoonaa
euroa (1,3)
• Liikevoitto (EBIT) oli 0,4 miljoonaa euroa (4,6) ja vertailukelpoinen liikevoitto (EBIT) 0,4 miljoonaa euroa (0,8)
• Osakekohtainen (EPS) oli 0,02 euroa (0,65) ja vertailukelpoinen osakekohtainen tulos (EPS) oli 0,02 euroa
(0,09)
• Omavaraisuusaste oli 38,8 % (33,0)
• Ohjeistus säilyy ennallaan; Wulff arvioi vuoden 2022 liikevaihdon kasvavan selvästi ja vertailukelpoisen
liikevoiton kasvavan vuoteen 2021 verrattuna

Aika pehmeät luvut, selitystä löytyy toimarin kommentista, mutta ainakin Staples-integraatio etenee edelleen hyvin:

Kiihtynyt ja monialaistunut hintainflaatio on vaikuttanut tulosparannustavoitteidemme
saavuttamiseen, sillä esimerkiksi julkishallinnon toimitussopimukset eivät ole mahdollistaneet tarpeeksi nopeaa
reagointia hankintahintojemme muutosten viemiseen asiakashintoihin. Viime vuonna tekemämme yritysoston, Staples
Finlandin, integroiminen osaksi Wulffia etenee hyvin ja suunnittellusti.

15 tykkäystä

Jäi kylä todella rajusti Ollin ennusteista. Kyyti voi olla kylmää tänään. Ilman Staplesin epäorgaaniset kasvua, olisi liikevaihto tippunut aika lailla.

3 tykkäystä

Nyt jäätiin kyllä selkeästi alle ennusteidemme:

Inflaation vaikutus on ollut odotuksia suurempi ja ilmeisesti myös materiaalien saatavuudessa ollut haasteita. Alkuvuonna haasteita ei liiemmin ollut ja tulos parantui selvästi vertailukaudesta. Siinä mielesssä voi olla, että kyse on kertaluonteisesta piikistä julkishallinnon sopimuksien osalta. Tilanne ei kuitenkaan ole ollut Q1:n lopussa ja nyt niin merkittävästi heikompi.

Positiivista on, että ohjeistus säilyi ennallaan, mikä voisi viitata, että kyse olisi enemmän kertaluonteisesta vaikutuksesta. Liiemmin tosin raportista ei tähän vastauksia kyllä saatu. Staplesin synergioiden läpitulo loppuvuonna voi olla avittava asia, jonka johto näkee. Integraatio näyttäisi kuitenkin etenevän suunnitellusti.

22 tykkäystä

Tässä on tuore Wulffin yhtiörapsa. :slight_smile:

Q2 oli pettymys, mutta arvostuksen puolesta nähdään jatkossa osakkeessa olevan nousuvaraa.

Wulffin Q2-tulos oli selvästi odotuksiamme heikompi hintainflaation paineessa. Ohjeistus jäi kuitenkin ennalleen, minkä näemme toteutuvan yhtiön Staples-yrityskaupan synergioiden avulla. Ennusteemme laskivat tulosalituksen ja epävarmuuksien lisääntymisen johdosta, mutta emme odota hintainflaation vaikutuksen jatkuvan yhtä vahvana yhtiön hintojen korotuksien astuessa voimaan. Isossa kuvassa kasvu on ennusteillamme vielä vahvaa vuonna 2022 yrityskaupan ansiosta ja tulostaso pysyy vakaana. Kasvaneista riskeistä huolimatta arvostus tarjoaa vielä nousuvaraa, mikä yhdessä kohtuullisen osinkotuoton kanssa pitää tuotto-odotuksen hyvänä.

https://www.inderes.fi/fi/system/files/company-reports/yhtiopaivitys_wulff_q222.pdf

6 tykkäystä

Raporttia en ole vielä lukenut, mutta hieman ihmetytti tuo inflaation yhtäkkinen suuri vaikutus Q2:seen kun toimitusjohtaja ei muistaakseni nähnyt tätä Q1:sen julkaisun aikaan merkittävänä riskinä. Eli tuntuisi että asia on päässyt vähän yllättämään johdon. Mistä päästään taas siihen, että jos asioita tulee yllätyksenä niin missä määrin tuohon ohjeistuksen pitämiseen uskaltaa nojata tässä vaiheessa.

11 tykkäystä