Wulff-yhtiöt Oyj

Tässä olisi Wulffin Elina Rahkosen katsaus yhtiöönsä. :slight_smile:

8 tykkäystä

Tässä on Ollin kommentit, kun yhtiö ilmoitti muuttavansa raportointirakennettaan vuodesta 2024 alkaen ja julkaisi vertailutiedot uusista segmenteistään vuodelta 2023. :slight_smile:

4 tykkäystä

Olli on ollut vähän etkoilutuulella, koska Wulff antaa maanantaina 22.4.2024 Q1-tuloksensa. :slight_smile:

Laajasti erilaisia työpaikkapalveluita ja -tuotteita tarjoava Wulff julkistaa Q1-tuloksensa maanantaina 22.4.2024. Odotamme liikevaihdon jatkavan Q1:llä laskussa heikomman markkinan vuoksi. Volyymien laskun odotamme vaikuttavan heikentävästi myös kannattavuuteen. Alkuvuonna käynnistetyn Wulff Worksin odotamme käynnistyneen hyvin seuraamamme aktiviteetin perusteella, minkä vuoksi nostimme myös hieman ennusteitamme. Ennustemuutoksien seurauksena nostamme tavoitehintaamme 2,80 euroon (aik. 2,60 euroa), mutta laskemme suosituksemme vähennä-tasolle (aik. lisää) kurssinousun jäljiltä.

EDIT:

Tässä on vielä itse yhtiörapsa. :slight_smile: :gem:

2 tykkäystä

Jännä nähdä, miten alkuvuonna aloittanut Wulff Works vaikuttaa konsernin lukuihin. Toki, osavuosikatsaus ei välttämättä tarjoa tähän kysymykseen vastausta kun samassa segmentissä on muutakin liiketoimintaa.

Bisneksenä varsinkin näin alkuvaiheessa tuo henkilöstövuokraus taitaa olla sellaista, joka tarjoaa kyllä liikevaihtoa mutta kulut voivat olla yllättävänkin kovat. Sinänsä Wulffille tuo henkilöstövuokraus voi tarjota sellaista liikevaihtopiristystä, mitä ei ole ollut tarjolla kopiopaperia ja niittejä myymällä oikeastaan ikinä. Riskejä toki liittyy tähän uuteen liiketoimintaan, mutta liiketoimintaa pyörittävillä henkilöillä on kovat näytöt kuitenkin myös onnistumisista. Huomasin myös, että Wulff Group oli nostanut LinkedInissä tässäkin ketjussa mainitusta yhtiöpäivityksessä esille juurikin lauseen “alkuvuonna käynnistyneen Wulff Worksin odotamme käynnistyneen hyvin”.

image

Wulffin osake on melko vähävaihtoinen, ja oli tänään ja eilen pienessä laskussa. Ostin osakesäästötilille kertyneillä osinkorahoilla hiukan lisää Wulffia tästä pikkualesta vielä ennen osaria. Osari voi joko yllättää liikevaihtopuolella positiivisesti verrattanut Inderesin arvioon, tai sitten Ollin kirjoituksissakin mainitut kulut ovat todella etupainotteisia ja osari on järkytys kulujen ja kannattavuuden osalta. Mielenkiinnolla odotan ensi viikkoa joka tapauksessa.

3 tykkäystä

2747512.pdf (cision.com)
Liikevaihto 23,3m€
Liikevoitto 0,4m€ (vertailukelpoinen 0,6m€)
EPS 0,03€ (vertailukelpoinen 0,06€)

Ymmärtääkseni liikevaihto yli ja tulos vähän ali inden odotusten riippuen katsooko raportoitua vai vertailukelpoista. Vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä en perannut, mutta onhan tuolla nyt kaikenlaista hässäkkää mm. worksin ylösajo, joten ei ehkä ihmeitä.

Kassa pullistunut 0,15m€>0,76m€. Rahavirrat oli tosin negatiivisia eli tämä saatiin aikaan luotoilla. Liiketoiminnan rahavirta oli sellaiset 0,7m€ negatiivinen.

Toimarin kommenteista oleellisin ehkä tämä:

Erityisen iloinen olen vuoden alussa käynnistyneen henkilöstövuokrausliiketoiminnan Wulff Worksin tammi-maaliskuun odotuksien mukaisesta alusta.

Varsinaisia lukuja Worksin osalta aika vähän, kun osa työelämän palvelut-segmenttiä, mutta tämän verran löytyi

Wulff Worksin välittämiä vuokratyöntekijöitä oli tammi-maaliskuussa 2024 keskimäärin 47 (0) henkilötyövuosina laskettuna.

Mielestäni ihan hyvä alku vuodelle, kun kerta Works lähteny kai ihan hyvin rullaamaan ja luvutkin kelvolliset, vaikka markkinat ei vieläkään suotuisat.

4 tykkäystä

Oli kokonaisuutena kyllä ihan hyvä raportti. Kannattavuus (oikaistuna) ja liikevaihto hieman päälle ennusteidemme. Etenkin Palvelu-segmentin 50 %:n kasvu tässä markkinassa oli ilo havaita. Wulff Works on kuin onkin lähtenyt hyvin liikkeelle raportin perusteella. Asiakkuuksia voitettu ja liikevaihtoa kertynyt jo mukavasti (segmentin luvuista päätellen). Konsernin kassavirtakin parani ja loppuvuonna pitäisi myös selkeästi nousta plussan puolelle, kun käyttöpääomaa vapautuu. Alkuvuonna usein tehdään ostoja varastoon vuoden toimituksia varten, joten tämä lisää varaston määrää.

Ohessa lisää raportin muodossa: Hyvää odotuksien mukaista kehitystä - Inderes

7 tykkäystä

Miten tuo onnistuminen/odotukset on laskettu/määritelty Worksin osalta? 47 kokoaikaiseksi käännettyä vuokratekijää keskimäärin 155-160 tuntia kuukaudessa ei vielä kovin paljolta näytä. Tekee liikevaihtoa varmaan q1 noin 600t€-700t€, toki paino varmaan maaliskuulla. Mutta siitä huolimatta yhdeksälle viimeille kuukaudelle jää yli 14 miljoonaa kurottavaa vs. lupaukset

2 tykkäystä

Tietenkin alku ei vielä runratessa näytä tuottavan 15 MEUR:n tavoitetta, mutta tuskin tätä kukaan odottaakaan. Pitää kuitenkin muistaa, että yhtiö on lähtenyt liikkeelle nollista ja ensimmäisen kvartaalin aikana on pitänyt organisaatiokin pystyttää. Tämän jälkeen saada asiakkaita ja rekrytoida tekijöitä, jotta liikevaihtoa edes syntyy. Siinä mielessä tämä on kyllä mielestäni hyvä suoritus ja todennäköistä on, että liikevaihdon kertyminen kiihtyy selvästi tulevina kvartaaleina. Tottakai tässä on myös riskinsä varsinkin, kun markkina henkilöstövuokrausalalla on epävarma.

10 tykkäystä

Edulliselta vaikuttaa osake, koska liikevaihtoa 93 miljoonaa, tulos verojen jälkeen yli 2 miljoonaa, osinko 6 %, uuttaa bisnestä henkilöstöpuolelta, jossa on potentiaalia kasvattaa liikevaihtoa toisella 100 miljoonalla. Yrityksen markkina-arvo 16 miljoonaa! Halvalla menee. Heikki Vienola on tunnettu myyntimies ja varmasti on jatkoakin varten mietittynä monenlaista bisnestä millä kasvaa ja kehittää yrityksen toimintaa.
Vertailun vuoksi Talenomilla liikevaihto 120 miljoonaa, tulos verojen jälkeen reilut 3 miljoonaa, osingot 3,5%, markkina-arvo 228 miljoonaa. Wulffkin lähtenyt tilitoimistoliiketoimintaan mukaan.

2 tykkäystä

“Nyt toteutetun yrityskaupan jälkeen Wulff-konsernin tilitoimisto- ja taloushallintopalvelujen vuosittaisen liikevaihdon odotetaan olevan yhteenlaskettuna noin 4 miljoonaa euroa ja asiakkaita palvelee yli 40 ammattilaista. Kaupan odotetaan vaikuttavaan kannattavuuteen myönteisesti.”

6 tykkäystä

Wulff jatkaa kasvua tilitoimistoalalla:

Pieni kauppa, mutta hyvä lisä Wulff Economyyn. Erittäin hyvä kannattavuus myös, jos ottaa tuon Wulffin oikaisun huomioon.

EDIT: Täydensimme hieman kommenttia arvostusosion kannalta. Nyt lukuja tarkasteltu EV-pohjaisesti ja hieman selvennetty tuota kaupan koostumusta.

8 tykkäystä

Tässä on tuore Ollin tekemä laaja rapsa, joka on muiden laajojen rapsojen tapaan kaikkien luettavissa. Todella hyvä laaja raportti, joten kannattaa ehdottomasti lukea. Suosittelen avaamaan jokaisen laajan rapsan, joka ilmestyy - en tarkoita, että tarttisi lukea kokonaan, mutta näissä on usein yleistä asiaa, joista saattaa olla iloa toisten yhtiöiden osalta.

Rapsasta lainattua:

Vaihtelevaan tuloskehitykseen tasaisuutta

Lukujen osalta historiaa ei ole, sillä entinen Asiantuntijamyynti-segmentti on nykyään sisällytetty tuotesegmenttiin. Segmenttiä ei voi näin verrata historiaan kuten tuotesegmenttiä, sillä pääosa nykyisen segmentin palveluista on ollut ennen muutosta Sopimusasiakas-segmentissä. Viime vuoden luvuista näkee kuitenkin selvästi sen, että segmentti on tuotesegmenttiä pienempi.

Kannattavuus sen sijaan on todennäköisesti vakaampi kuin historiassa Asiantuntijamyyntisegmentillä on ollut. Lisäksi kasvumahdollisuudet sekä kannattavuuspotentiaali ovat mielestämme segmentillä historiaa ja myös tuotesegmenttiä parempia.

*Arvioimme mukaan palveluiden kannattavuustaso voisi EBIT-marginaalilla mitaten nousta 4-8 % tasolle alojen keskimääräisiä kannattavuuksia käyttäen. Wulff myös pyrkii panostamaan palveluliiketoiminnan kasvattam

Lukemista riittää:

image

5 tykkäystä

Tuossa ylhäällä on tuore laaja rapsa, joka on kaikkien luettavissa. :slight_smile:

Sitten; @Sara_Antonacci haastatteli @Olli_Koponen:sta Wulffista laajan rapsan tiimoilta. :slight_smile:

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:14 Yhtiökuvaus ja liiketoimintamalli
01:28 Liiketoimintasegmentit
07:28 Segmenttien markkina ja Wulffin markkina-asema
13:30 Kasvun ja kannattavuuden parantaminen
17:59 Taloudellinen tilanne
20:56 Arvoajurit
23:29 Riskit
25:46 Ennusteet ja suositus

5 tykkäystä

Olli on kirjoittanut ennakkokommentit, kun Wulffi julkaisee ensi viikon torstaina Q2-tuloksensa. :slight_smile:

Työpaikkapalveluita ja -tuotteita tarjoava Wulff julkistaa Q2-tuloksensa torstaina 18.7.2024. Odotamme liikevaihdon olevan Q2:lla vertailukauden tasolla ja kannattavuuden säilyvän samalla tasolla.

2 tykkäystä

Pohdituttaa raportin lukemisen, sekä haastattelun kuuntelun jälkeen. Yrityskauppojen ennustaminen. Myös Wulff tapauksessa. Wulffissa ennusteessa ei anneta mitään plussia mahdollisista yrityskaupoista ja todetaan ”kassa ei anna lähivuosille mahdollisuuksia kappoihin tms.” Kuitenkin yritys itse on tehnyt pieniä ja hieman isompia ostoja tässä vuosien aikana kohtuullisilla kauppa hinnoilla. Esimerkiksi tilitoimisto segmenttiin ja muutama vuosi sitten toimisto tarvike puolelle (jälkimäisestä kirjattiin arvoa ylös taseessa.)
Mielestäni analyysi, joka kertoo tase ei mahdollista yritysostoja ja ”emme ennusta niitä” on ristiriitainen ja yhtiötä kohtaan negatiivinen. Tämä korostuu Yhtiössä jotka ovat tehneet vähintäänkin kohtuullisella tuloksella yrityskauppoja. Jos Yrityskaupat on yhtiön tavoitteissa sekä niitä toteutetaan tasaisesti, sekä tulokseen tai liikevaihtoon vaikuttavasti Yrityskaupat ei ole kaneja hatusta vaan yhtiön liiketoimintaa.
Esimerkiksi kun keskustelin Revenion Robinin kanssa paljonko menee aikaa mahdollisten yrityskauppojen läpikäyntiin sanoin muistaakseni 10-60% vaihdellen tilanteesta jos yritys kauppoja ei ennusteta pitäisikö ennustaa parempaa kannattavuutta kaikille yhtiölle? vaikka nyt ne usein hukkuu konsernikuluihin. kun näennäisesti tehdään rajaus, ettei kauppoja ennusteta Yritysten kannattavuus ei ole totuuden mukainen 12kk tavoitteissa.

Ps tiedän että tämä todella vaikea analyytikolle, mutta osakepoimijan kannattaa ottaa asia huomioon.

1 tykkäys

HUHTI–KESÄKUU 2024 LYHYESTI

Liikevaihto oli 25,5 miljoonaa euroa (24,4), liikevaihto kasvoi 4,6 %
Käyttökate (EBITDA) oli 1,7 miljoonaa euroa (1,3) ja vertailukelpoinen käyttökate (EBITDA) oli 1,7 miljoonaa euroa (1,3)
Liikevoitto (EBIT) oli 1,2 miljoonaa euroa (0,8) ja vertailukelpoinen liikevoitto (EBIT) oli 1,2 miljoonaa euroa (0,8)
Osakekohtainen tulos (EPS) oli 0,15 euroa (0,09) ja vertailukelpoinen osakekohtainen tulos (EPS) oli 0,15 euroa (0,09)
Omavaraisuusaste oli 39,4 % (42,1)

Tuosta luvut ylös.

3 tykkäystä

Käyttökatetta tehtiin kvartaalissa melkein 10% marketcapista ei paha ollenkaan.

1 tykkäys

Saa kyllä kannattavuuden ja tuloksen osalta Olli melkoisesti nostella ennusteita.

4 tykkäystä

Tällä kertaa jopa tj haastattelu!

6 tykkäystä

Tässä olisi vielä Ollilta Wulffin yhtiöraportti. :slight_smile: :gem:

Nostamme Wulffin tavoitehinnan 3,00 euroon (aik. 2,70 euroa) ja suosituksemme lisää-puolelle (aik. vähennä) hyvän Q2-raportin jälkeen. Toisen kvartaalin liikevaihto sekä tulos ylittivät ennusteemme ja kertovat Wulffin pärjäävän haastavassa työpaikkatuotteiden markkinassa hyvin. Palveluliiketoiminnassa hyvin edennyt Wulff Works kääntyi jo kvartaalin lopussa voitolliseksi, mikä muiden palveluiden kanssa luo kasvulle tänä vuonna hyvät mahdollisuudet. Markkinakehitykseen sekä Wulff Worksin etenemiseen liittyy vielä epävarmuustekijöitä, mutta maltillinen arvostus ja parantunut tulosnäkymä houkuttelevat lisäämään osaketta.

Rapsasta lainattua:

Hyväksyttävä arvostus

Käytämme arvonmäärityksessämme pääosin hyödyksi yhtiölle haarukoimaamme absoluuttista arvostustasoa. Hinnoittelemme Wulffin osaketta pääsääntöisesti tulospohjaisten arvostuskertoimien kautta. Suosimme arvonmäärityksessä erityisesti EV/EBIT- ja P/E-kertoimia. Käytämme Wulffille hyväksyttävänä arvostustasohaarukkana 10-12x P/Ekerrointa ja noin 8-10x EV/EBIT-kerrointa. Nojaamme tällä hetkellä kertoimien alalaitaan.

5 tykkäystä