Yleinen opiskeluketju

Olisiko jengillä näkemystä taloudellisen tiedon opiskeluun tai opiskeluun yleisemmin? Kauppatieteet on varmaan yleisin reitti taloutta koskien, vaikka tietotekniikan ja matemaattisten alojen kautta olisi kenties jopa helpompi edetä.

Kauppatieteiden valintakoe on nykymuodossaan ollut myös sen verran kansantajuinen, että se on minusta kiehtovakin päättelykoe. Kun neljän monivalintaväitteen tasolla joutuu ajattelemaankin, eikä vain muistamaan ulkoa kirjojen sisältöä, mikä on se yleisempi valintakoeformaatti Suomessa. Alla on esimerkkinä viime vuosien valintakokeita ja sivusto, jolta löytää avainsanahakutiivistelmä lukion taloustiedon kurssin kirjoista.

Disclaimerina voisi tarkentaa, että tein itse tuon jälkimmäisen sivuston osana ilmaisten opiskeluhyötysivustojen trilogiaa. Ensimmäinen eli Nopat.me kosketti helpoimpia opintopisteitä.

Mutta kuten sivustollakin tuli käsiteltyä, niin voi olla, että kauppatieteen valintakokeessa, joka on ennemminkin taloustietoa kuin taloustieteen malleja hakijaa hyödyttää enemmän esimerkiksi Pörssien suunta -ketjun lukeminen ja Vernerin Vartin seuraaminen YouTubesta kuin vaikkapa Matti Pohjolan Taloustiedon oppikirja tai Econ Coren Talous. Kun valintakoe kysyy ymmärrystäkin lukemastaan, mutta ei myöskään sukella taloustieteen malleihin ja teoriaan välttämättä ennen taloustieteen peruskurssia. Niin pystyy yleistietoaan kartuttamallakin myös opiskelemaan.

3 tykkäystä