Zaptec - Älykästä sähköautolataamista

Joo, katsoin itse että vaihtoehtoja on paljon mutta rupesin vain miettimään että mikä on todennäköisesti se tavallisin tapa ja että onko Zaptec tarjolla siellä mistä ihmiset laitteita hankkivat. Pitää varmaan lukea ketjua uudestaan, että muistaa mikä tässä oli se juttu. Nämä laturit näyttävät kaikki ihan samalta ainakin omakotiasujille.

Payment, service and value-add solutions

Kuulostaa mainiolta. Ilmeisesti vähän kalliimpi tuote kuitenkin kyseessä niin hyvä jos saadaan laatu- ja palvelumielikuvaa aikaan. Autokauppiaat voivat nousta aika tärkeään asemaan tässä. Ei taida Zaptecia näkyä paikallisessa K-raudassa.

Zaptecin pääkohteet tuntuu olevan yritykset ja talonyhtiöt. Näihin kun laitetaan latauspisteitä on kyse isommasta latausjärjestelmästä eikä vain, että laitetaan laturit seinään. Tähän tarvitaan suunnittelua ja osaamista.

Kun yrittää löytää zaptecin laturille esimerkiksi hintaa netistä ei sitä juuri missään mainita. Vaikuttaa siltä, että zaptec ei ainakaan vielä ole kiinnostunut myymään pelkkää laturia kuluttajalle, vaan keskitytään enemmän avaimet käteen periaatteeseen. Zaptec tuntuu kouluttavan asentajia ja voi olla, että he myyvät latureita vain näiden koulutettujen asentajien asentamana. Juuri yritykset ja talonyhtiöt varmasti aina haluavat koko paketin samalta taholta, eikä laturia sieltä ja asentajaa täältä. Tällä tavalla asiakkaana on myös helppo selvittää vikatilanteet kun on yksi numero minne soittaa. Tämä helppous tietenkin aina maksaa hieman enemmän mutta siitä ollaan myös yleensä valmiita maksamaan. Varsinkin yritykset ja talonyhtiöt jotka tuntuvat olevan zaptecin pääasiakkaita.

Zaptecin sivuilta:

In Norway, we are the market leader in providing charging installations for housing cooperatives and companies.

6 tykkäystä

Itse en myöskään löytänyt meidän maaperältä vielä heidän latureiden myyjiä, tosin Zaptecin sivuilta pystyi jättämään hakemuksen, jos mielisi noiden jälleenmyyjäksi. Tosin tietyt kriteerit pitää täyttää ja kilpailijoita on runsaasti niin ei mikään läpihuutojuttu alkaa vain myymään tuotetta. Kuluttajan silmin kun katson (bensiiniauton omistajana) olen todella pihalla vielä näistä. Vaatii tosiaan vielä paljon asioiden sisäistämistä.

1 tykkäys

12 tykkäystä

Onkohan Puolaa mainittu Zaptecin yhteydessä? Tällainen sikäläinen toimija osui silmään. En löytänyt muuta tietoa elveh-firmasta kuin tuon kotisivun (alisivut vielä osittain vaiheessa) sekä hiljattain avatut some-sivustot.

3 tykkäystä

Hyvä bongaus. Sivut vaikuttavat lähes Zaptecin kopioilta ja Zaptecin laturi noissa kuvissa näkyy.

3 tykkäystä

Kilpailija listautumassa Q1 2021

3 tykkäystä

Löytyykö jostain miten markkinaosuudet on jakautunu tällähetkellä.

2 tykkäystä

kuva

E: @III21 Samaa mieltä. Nyt vain kaasua pohjaan ja isompia markkinaosuuksia havittelemaan. Jos kassa on tiukoilla niin ei muutakun antia tulille. Rahaa pitää kerätä kun rahaa saa helposti!

5 tykkäystä

Kova on kyllä tahti ja niin pitää tässä tilanteessa ollakin :+1: Riskit halliten toki.

Mitenköhän kassa kestää? Pukkaakohan ensi vuonna uutta suunnattua antia?

1 tykkäys

Listautumisessa rahaa juuri kerättiin 125 miljoonaa kruunua laajentumistarkoituksiin (orgaanista ja yritysostoja). Luulisi oman toiminnan tuolla rahamäärällä laajentuvan ihan kiitettävästi, kun nykyisestä toiminnastakin jää jotain viivan alle. Yritysostoja markkina varmasti rahoittaa ihan mielellään :slight_smile: Listautumisesta sain sellaisen käsityksen, että hankintoja oli tarkoitus suorittaa aivan lähitulevaisuudessa, mutta vielä niistä ei ole mitään kuultu. Kyydissä on hyvä istua.

4 tykkäystä

https://jobs.zaptec.com/country-manager-uk/en

12 tykkäystä

Jossain Euroopan suurimmissa markkinoissa UK, Saksa, Ranska jne näkisin mielelläni yritysoston jolla vauhtia kasvuun paikallisesti.

Norjassa kyllä tämä murros sähkö/hybrideihin on ollut ihan hurja, alla artikkeli aiheesta tältä aamulta ja muutama poiminta. Itsestään selvää että muukin Eurooppa seuraa perässä vaikka perässä ollaankin vielä selvästi. Ensi vuonna aletaan jakamaan mm EU:n elvytysrahoja ja voisi kuvitella että aika monessa maassa aiotaan käyttää niitä latausinfrahankkeisiin jotka varmasti menee läpi EU tasolla green deal kriteereistä.

NRK:n artikkelista:

-4/5 nybiler kan lades → 4/5 uusista myydyistä autoista ladattavia

Elbilsalget har særlig i høst gått til nye rekordnivåer og har de siste månedene ligget over 60 prosent av nybilsalget60% uusista syksyllä myydyistä autoista ovat sähköautoja

Forhandleren Cirkle K har de siste to årene firedoblet antall ladestasjoner til 500 → Cirkle K kauppaketju on viimeisen vuoden aikana nelikertaistanut latausasemien määrän 500:een

12 tykkäystä

Norjassa pohja sähköautomarkkinan vahvalle kasvamiselle jatkuu => “EEA Authority ESA has today decided to extend the VAT exemption on electric zero-emission cars until 2022.”

Tuolla Circle K:lla oli muuten kotikäyttöön laturimallina tarjolla vain kilpailijan (Easee) laturi.

2 tykkäystä

Tuo Zaptecin ja Easeen kilpailutilanne on kyllä mielenkiintoinen. Molemmat yritykset ovat Stavangerista lähtöisin, mutta heillä on jonkin verran eroja liiketoimintamalleissa. Mitä luin Sharevillesta norjalaisten keskustelua, niin ilmeisesti Easee nostanut päätään kuluttajien keskuudessa. Zaptecin ”onneksi” Easeella oli kuitenkin iso serveriongelma nyt syksyllä, mikä aiheutti mainehaittaa ja saattoi jopa siirtää joitain asiakkaita Zaptecille.

6 tykkäystä

Ei ole tuttu firma minulle, mahtaako joku tuntea? Sinänsä kyllä mielenkiintoista että paneelivalmistajan kanssa yhteistyöhön.

11 tykkäystä

Hienoja uutisia :+1: Näen tämän ehdottomasti win-win yhteistyönä molemmille yhtiöille. Aurinkoenergiapaneelit kasvattavat suosiotaan samoin kuin sähköautotkin. Mikäs sen parempaa, kun voi ladata oman sähköautonsa oman kodin aurinkopaneelien turvin.

5 tykkäystä

Oma veikkaus on, että he yrittävät jotain tälläista:

Beam Globalin tuotteet kuvassa. $BEEM

Parkkipaikalle ei tarvitse kaivaa ollenkaan johtoja ja nuo saa tarvittaessa siirrettyä vaikka eri puolelle pihaa. Kai siinä on myös autokatos samassa.

Edit: nyt kun tutkin Smart Energin sivuja tarkemmin niin ei sieltä varmaan mitään näin lennokasta tule :smiley:

7 tykkäystä

Tosiaan houkuttelevalta sijoituskohteelta tämä vaikuttaa. Fundaa käyty illan suussa läpi ja heräsi kysymys: Miten uskotte Zaptecin autolaturin performoivan esim. Teslan Superchargeria vastaan? Tosin Norjan sähköautomarkkina suhteellisen kovassa vauhdissa. Jospa kahdelle latureita tarjoaville firmoille löytyy tilaa toimia? :oncoming_automobile:

3 tykkäystä