Zaptec - Älykästä sähköautolataamista

Ruotsissa kasvua ja lisää rekryjä pukkaa:

16 tykkäystä

https://newsweb.oslobors.no/message/538987

Zaptec, Nordic Unmanned, Sandnes Sparebank, Kraft Bank and Norsk Solar have the pleasure of inviting to Rogaland Investor Forum, a new physical and virtual meeting point between innovative companies, investors, analysts, media, and other stakeholders in the Rogaland region.

Zaptec will present at Rogaland Investor forum at 12:30 - 13:00. The presentation will be livestreamed through the webcast.

If you would like to participate in the physical event, please register at the following link: Rogaland Investor Forum Registration - Nordic Unmanned

6 tykkäystä

Taas on ilmestynyt uusia shorttipositioita:

Chartilla aletaan olla sellaisissa asemissa että kohta saatetaan nähdä liikettä jompaan kumpaan suuntaan ja shorttipositioista päätellen suursijoittajat veikkaavat breikkaamista ~38NOK tasosta alaspäin:

10 tykkäystä
32 tykkäystä
7 tykkäystä

Vielä syvällisemmin ja tarkemmin :grinning_face_with_smiling_eyes:

4 tykkäystä



https://live.euronext.com/sites/default/files/company_press_releases/announcements/540266_Rogaland-Investor-Forum-Presentation_august2021.pdf 540266_Rogaland-Investor-Forum-Presentation_august2021.pdf (2,2 Mt)

37 tykkäystä

Tässä vielä linkki webcastiin Rogaland Investor Forumilla.

Zaptecin osuus alkaa noin 3:56 kohdilla. Lopussa vielä Q&A osio missä kyseltiin mm. Komponenttipulan vaikutuksista.

Esityksessä pisti myös korvaan miten toimari kuvaili Zaptecin “voittaneen” taloja. Mikäli ymmärsin oikein niin jos taloyhtiöön/toimitiloihin on valittu zaptecin tekniikka niin jatkossa sinne ei voisi asentaa minkään muun valmistajan latureita. Tästä odotetaan tulevan reilusti lisätuloja tulevaisuudessa kun latauspistokkeiden määrä nostetaan parkkipaikoilla tämän hetkisestä viidestä kappaleesta 50 kappaleeseen ja tämän pystyy toteuttamaan vain Zaptecin latureilla näissä “voitetuissa” taloissa.

19 tykkäystä

Kääntäjän kautta:

PARETO INCREASES PRICE TARGETS TO 80, BUY REPEATS

Meglerhuset writes that for the second time now they have to raise their estimates significantly, of which the EBITDA estimates for 2022-2023 will be increased by 20-40 percent. According to the analysis, the increase comes after the electric car charger company held a presentation at Rogaland Investor Forum, where the growth ambitions for 2022-2023 showed a 70 per cent p.a., up from the previous 35-50 per cent at the stock exchange listing.

“The company is approaching first sales in the UK and Germany, markets that are growing rapidly with EV sales up 300 percent on an annual basis. Here we note that their Norwegian competitor Easee has taken a firm grip on the market, and we believe Zaptec will follow suit” , writes the brokerage house and points out that they see a potential for 1.5 billion kroner in turnover by 2023.

Pareto høyner i tech-selskap – ser 80 prosent oppside | Finansavisen

29 tykkäystä

Käytännössä juuri näin. Zaptec Pro -latausasemat kommunikoivat keskenään, jotta koko taloyhtion latausasemien kokonaiskuorma (virta) voidaan pitää automaattisesti alle asetetun maksimikuorman säätämällä yksittäisten latausasemien virtaa. On helppo perustella taloyhtiön päätöksentekijoille, miksi tähän pooliin ei voi ottaa toisen valmistajan laitteita. Toistaiseksi näin. Ei välttämättä ikuista, kun lainsäätäjät keksivät, että eri valmistajien laitteiden tulee kommunikoida keskenään.

14 tykkäystä

Jep.

Ja sitten myös jos parkkihallissa on jo yhden firman latauslaite, niin helpompi on varmasti ottaa loputkin laturit samalta firmalta. Ja jos mukana on maksujärjestelmä, kuormanhallinta, eri applikaatioita tai ”lisäarvopalveluita”, niin vaikea nähdä, että tehtäisiin päällekkäistä työtä hankkimalla toisen firman latureita.

Zaptec toimii myös skaalautuvana CaaS (charging as a service) -firmana.

Q1 presentaatiossa vielä samasta asiasta:

”We delivered 840 new Pro installations (540 in Q120)
• A typical Zaptec Pro installation is a multi-family home with 10-200 in- or outdoor parking bays where all parking bays are equipped with Zaptec infrastructure
• In most of the installations, 10% of the parking bays are equipped with a charging station. The rest of the parking bays represent at future income for Zaptec as our technology is scalable and utilizes all of the installed electricity capacity in the building.”

Itseäni firmassa kiehtoo erityisesti hankittu Charge365, jonka kautta Zaptec saa 15% asiakkaiden maksamista latausmaksuista.

Jos nyt oikein olen ymmärtänyt, niin isompi kompleksi (esim. kerrostalo) hankkii Zaptec Pron ja halutessaan myös Charge365:n ja maksut hoituvat Charge365:n kautta. Myöhemmin kun latausasemia tarvitaan enemmän, on sitten helppo asentaa lisää latauspömpeleitä kun infra on jo valmiina, eikä tarvitse kaivaa kaapeleita maan alle.

Taloyhtiön kannalta tuo on myös helppo kun Charge365 hoitaa laskutuksen ja voivat itse keskittyä tärkeämpiin hommiin eikä tarvitse kinastella siitä, että kuka maksaa tolpasta kulutetun sähkön.

Lisähyötynä sitten loppukäyttäjälle on vielä sähkön hinnan mukaan säätyvä latausnopeus, jota tietääkseni ei ole muilla.

@Von_Wangell taitaa Wallbox olla listaamaton yhtiö. Edit: onkin SPACin kautta tulossa pörssiin.

20 tykkäystä

Sattui äskettäin puolivahingossa silmiin Wallbox Espanjasta. Näyttäisi kasvavan kuin syöttöporsas:

https://finance.yahoo.com/news/wallbox-closes-first-half-2021-050300373.html

Onko kukaan perehtynyt/sijoittanut siihen?

5 tykkäystä

Ei vielä pörssissä, tulee ulos tickerillä WBX.

5 tykkäystä

Enpä ollut yhtiöstä aikaisemmin kuullut, mutta tuolla näemmä saisi hyvin laajennettua maatieteellistä kattavuutta, kun Zaptec vasta laajenee Eurooppaan kun taas wallboxissa on myyntiä ilmeisesti koko Eurooppaan ja laajenevat vauhdilla jenkkeihinkin. Näemmä myös suomalenkieliset sivut löytyy. Olenko muuten ymmärtänyt oikein, ettei Zaptecin laturia voi vain tilata kotiin ja asennuttaa itse vaan Zaptecin kautta tulee myös asennus?

Iberdola merkittävänä sijoittajana tuo lisäksi tukea ja ensimmäinen 1000 yksikön tilauskin tehty. Eiköhän tuolta tule lisää tilauksia, kun kerran Iberdola suunnittelee asentavansa yli 150 000 latauspaikkaa seuraavan 5 vuoden aikana.

Kannattavuuslukuja en löytänyt mistään eli polttaako rahaa ja kuinka paljon. Liikevaihtokaan ei ole kovin merkittävä post-merger arvoon, kun ilmeisesti H1 liikevaihto 32 miljoonaa ja mergerin jälkeen yrityksen arvo olisi sen 1,5 miljardia. Zaptecilla vastaavat paremmassa suhteessa.

6 tykkäystä

Löytyy Wallboxin sijoittajapresentaatiosta.

Voittoa eivät tee vielä pitkään aikaan.

Post Merger EV on 1 477 M$ ja v. 2021 liikevaihto 79 M$. —> EV/S 2021 = 18,7. Vuodelle 2022 (jos EV sama kuin post merger) = 6,05 ja vuodelle 2023 EV/S = 3,19.

Zaptecille EV/S 2021 on Marketscreenerin mukaan 8,57 ja kahdelle seuraavalle vuodelle 5,05 ja 3,27.

On muuten Marketsceeneriinkin päivittynyt Zaptecille uudet kasvuennusteet (n. 70% vuosille 2021-2023), mikä on nyt linjassa yhtiön omaan ohjeistukseen.

17 tykkäystä

Mukavan nöyrän, mutta määrätietoisen kuvan saa kyllä toimarin puheista. Mukava oli saada erityisesti myös lisätietoja mahdollisesta Yhdysvaltojen valloituksesta, josta yhtiö on jo aiemmin vihjannut. Kuulemma on jenkeissä yhtiön testit osoittautuneet onnistuneiksi ja tarkoitus olisi käynnistää näillä näkymin vuonna 23 toiminta siellä, kun nykyiset pääkohdemarkkinat Euroopassa on otettu paremmin haltuun.

9 tykkäystä

Periaatteessa voi jo ostaa pörssistä KCAC spacia.

5 tykkäystä

19.4 on jotain osunut tuulettimeen?

Edit: Zaptec ei näytä ollekaan huonolta. Vähän riskiä tehdä tupla toppia mutta jos menee läpi niin…

12 tykkäystä

Jos ostaa Peugeotin yhteydessä latauspisteen, niin se on Wallbox. Hintaa tuolla on Suomessa noin 1600 euroa. En tiedä muiden Stellantiksen merkkien tilannetta latausasemien suhteen mutta Wallboxia saatetaan myydä nyt tai myöhemmin myös muiden merkkien kylkiäisenä.

Kensington Capital Acquisition Corp. (KCAC) vei QuantumScapen pörssiin keväällä.
Kensington Capital Acquisition Corp. II (KCAC) perustettiin sen jälkeen ja nyt se on viemässä pörssiin Wallboxin.

Noilla on hämäävästi sama tickeri ja sillä selittyy tuo “outo” käyrä.

2 tykkäystä