Salkkujen tuotto-%

Tänään vietettiin salkun kolmekymppisiä, mukavasti reilu 2v ennen omiani :partying_face: Vuosituotto melko vaivattomasti noin 11,4%, sijoitustyylinä ei spekulointia, rahat indeksiin ja turpa kiinni.

Salkku koostuu pitkälti MSCI World + MSCI EM kombosta ja kuusi vuotta sitten ostetusta Suomi ja Norja -superrahastoista joihin en ole toistaiseksi lisännyt. Uusina täsmälisäyksinä robotiikkaa 2023 lopussa (nyt +19,6%) ja MSCI World Healthcare + Franklin Intia viime kuussa pienellä painolla.

Lyhyellä tähtäimellä tankkaan salkkuun hieman lisää Suomirahastoa, jota mielestäni saa nyt suhteellisen halvalla verrattuna jenkkeihin ja samalla tasapainotan kasvanutta teknologian/jenkkien osuutta salkussa. Jossain vaiheessa harkitsen myös suoria osakeostoja laatuyhtiöistä.

Juhlitaan seuraavaksi viisikymppisiä, toivottavasti pian :slight_smile:

51 tykkäystä

Tyreksen erikoistilannesijoitukset buustaa tänään näemmä koko salkkua mukavaan laukkaan.

Edit: minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy…

Edit 2: aivan kreisi päivä!

6 tykkäystä

Huhheijjaa ja ytd plussalla!

Eiku ainiin joo hetkinen…

Oppirahat maksettu ja tästä on hyvä lähteä vain ylöspäin.

69 tykkäystä

Aikas hyvältä näyttää kuluva vuosi ja etenkin maaliskuu salkun statsien valossa. Oppirahat on myös maksettu korkojen kanssa.

12 tykkäystä

Päivitän salkkuseurantaani aina perjantain päätöskursseilla. Joka viikonloppu en kuitenkaan raportoi palstalle, ettei mene floodaamiseksi.

Tällä viikolla salkun arvo nousi lähes 13%. Suurimpana ajurina Renkaiden vipulaput, joita pudotin suhteellisen reilulla kädellä kyydistä loppuviikosta välttääkseni salkun tippumisen takaisin lähtökuoppiin. Vipu kun toimii molempiin suuntiin.

Seligsonin Phoebus on myös lähtenyt kiihdyttämään perään rivakasti, joten jos Oldenburgin jalokiven aion voittaa, haastetta riittää.

Edit: Olen hankkinut alkuvuodesta myös Phoebusta, mutta se ei ole tässä Nordnet-salkun kehityksessä huomioituna. Phoebuksen paino olisi noin 10-11% salkun koosta, mikäli se olisi mukana.

12 tykkäystä

Nappasin hiljattain velkavipua niin paljon kuin kantti kestää, sitten vain kirurgintarkkaa fokusointia oikeisiin kohteisiin, ja kyllä kelpaa: tänään meni sata tonttua rikki tämän vuoden tuottokäyrässä, eli ennen kuin edes vuoden eka kvartaali on ohi.

Älkää peljätkö velkaa tai rohkeaa näkemyksen ottamista, rakkaat sijoittajaveljet ja -siskot. Jos et veikkaa, et voi voittaa.

85 tykkäystä

Heitin helmikuun lopussa suomipörssille hyvästit ja vaihdoin toistaiseksi osoitteeksi kryptot ja muiden maiden tuulet.
image

18 tykkäystä

Alkaa vaikuttaa sille, että salkku saattaa päästä pääsiäislomalle YTH-lukemissa.

21 tykkäystä

Muistelin, että multa löytyisi tällainen postaus. Aikani kun hain, niin löytyi.

Tämä muistui mieleeni, kun huomenna ois synttärit ja matkaa maaliin kaksi vuotta.

On se ehkäpä mahdollista. Ainakin hyvältä näyttää. Vuosi sitten 2000 ja nyt 5000. Tai ei ihan. Vitosen vajaa :smile:

Olen monesti kertonut täällä olevani nappikauppias. Tässä todiste. Mutta ole ihan hemmetin onnellinen ja ylpeä itsestäni! Mulla ei ole koskaan, koko elämäni aikana ollut tuollaista määrää rahaa jemmassa. Pienestä lähihoitajan palkasta aina pikkuisen sivuun ja perhana, 5000 jemmassa vajaassa kahdessa vuodessa. Hyvä minä!

Saanko tavoitteeni täyteen, se selviää kahden vuoden kuluessa. Riippuu monesta asiasta. Kurssikehityksestä, miten tämä III-Maailmansodan näytös etenee ja siitä, että joudunko myymään esim jeesaamalla poikien auto/ajokortti/kevari/opiskelujen tukemisen vuoksi. Ja sen saakelin Kempowerin, joka on tällä hetkellä monta sataa pakkasen puolella :grin:

Rok rok vaan ja onnea ja menestystä kollegoille.

140 tykkäystä

Upeaa suorittamista :clap: Jos onnistut pitämään vastaavan tuottotason niin olet miljonääri alle kymmenessä vuodessa :grin:

8 tykkäystä

Tässä vielä hyvä muistaa minkälaisessa reaaliympäristön inflaatio kurimuksessa olet tämän tehnyt! (Ruoka, sähkö, polttoaineet, korot yms yms.) Hieno saavutus ja tsemppiä tuleviin tuottoihin!

16 tykkäystä

Lottosalkku on saanut olla alkuvuoden lähes rauhassa, kun ei ole jaksanut keskittyä treidaukseen. Latasin vuoden alussa salkkuun EVO mini long tuotteita ja jäin odottamaan aliarvostuksen purkautumista.

Pari viime viikkoa on ollut vauhdikasta ja hyvin alkanut nousu kopsahti ”analyysitalon” onnettomiin paljastuksiin. Vauhtia käytiin hakemassa SP500 muodostamalta tukitasolta asti :sunglasses: Tästä en lannistunut vaan vaihdoin futuurit isommalle vivulle. Monttua on jo mukavasti lapioitu täyteen mutta yhä odottelen, että loputkin arvonnousut saadaan kotoutettua.

Jonkin verran olen sentään Faronin osakkeilla treidaillut etten täysin passivoidu, sielläkin on hintaliikettä riittänyt.

10 tykkäystä

Viime vuoden loppupuolella päätin alkaa vähän pelailemaan Nordnetin viputuotteilla ja tein erillisen salkun pelailua varten. Ihan hyvin on mennyt.

18 tykkäystä

Maaliskuu:

YTD:

Viimeinen viikko meni penkin alle, mutta onneksi taas virheistä opittiin. Maaliskuun osalta jäin 7%:n tuottoon tavoitellun 10%:n sijasta. Noh, tästä hyvä jatkaa. Positiivisena kuun keskellä oli jo viiden päivän winning streak.

Jos muuten kiinnostaa niin näitä chartteja tuottaa Tradesviz (maksullinen), johon voi ladata brokerilta saatavan treidaushistorian csv-formaatissa. Ollut todella hyödyllinen ostos oman treidauksen seurannassa ja analysoinnissa (verrattuna siihen että kirjaa treidit käsin exceliin).

14 tykkäystä

Hei, sehän on kvartaali paketissa. Q1 takana päin.

Hyvin tuo reppu kiipeää, tosin OMX-hesulin voittaminen tuntuu jo vähän sellaiselta ramman ankan potkimiselta. Tuonhan voittaisi jo määräaikaistalletuksella… NVIDIA, AMD ja Microsoft saattavat olla pääasiallisia syypäitä tähän käppyröiden divergenssiin. :sweat_smile:

Kauppaa käyty aika vähän, yleensä ehkä pari-kolme liikettä kuukaudessa.

22 tykkäystä

Salkun kehityksen kokonaiskuva ensimmäiseltä kvartaalilta euroina. Vihreällä salkun kumulatiivinen tuotto.

Kuusi suurinta sijoitusta, jotka muodostaa salkusta 48 %:

  1. USA indeksi 13,42 %
  2. Metsäliitto 9,44 %
  3. Osk Tradeka 7,93 %
  4. Puuilo 6,17 %
  5. Kehittyvät markkinat 5,56 %
  6. OP-Aasia 5,43

OP:n arvo-osuustili, jossa sijoituksista 25 %.
Suurin sijoitus on OP-Aasia indeksi. Tämä on Suomi-salkku aasialaisin maustein. Titanium on suurin osakepoiminta.


YTD on -0,27 %.


Nordnetin arvo-osuustili, jossa sijoituksista 27 %. Suurin sijoitus on Tokmanni.


YTD on 6,87 %.


Nordnetin osakesäästötili, jossa sijoituksista 2 %. Ainoa sijoitus on Tesla.


YTD on -27,59 %.


DEGIROn arvo-osuustili, jossa sijoituksista 8%. Suurin sijoitus on Grafton Group.


YTD on 6,13 %.


Allokaatio:
Osakkeet 39 %
Rahastot 35 %
Listaamattomat yhtiöt 3 %
Osuuskunnat 17 %
Korot 5 %
Käteinen 0 %


Osakkeet:

Rahastot:


Koska osakesalkun Suomi-paino on 39 prosenttia, niin voidaan pitää salkun kehitystä kohtuullisena. Toisaalta myös Teslan kehitys on ollut surkea alkuvuonna. Berkshire ja USA indeksit ovat kehittyneet hyvin. Q2:n mielenkiinto kohdistuu osuuskuntiin, jotka muodostaa merkittävän osan salkusta, sekä siihen lähteekö Helsingin pörssi vihdoin nousuun. Osuuskuntien tuotto maksetaan Q2 ja odotan siitä suurinta sijoitushistoriani aikana.

Toivotan hyvää pääsiäistä!

21 tykkäystä

Viimeiset 5kk on mennyt hyvin. Reilu 30% plussaa pohjilta. Ytd on nyt noin +3%. Salkun arvo reilusti uusissa ennätyksissä. Krypto salkku ath vaikka kevennellyt jo pitkään. Henkilökuntarahastokin kohta kuusinumeroinen.
Varallisuuden kertymistä ei voi estää.

33 tykkäystä

Q1-käppyrällä ei kuuhun mennä. Osinko irronnut muttei maksettu - multippelilla korjattuna YTD ”ponnahtaa” reilun prosentin plussan puolelle.

Toistaiseksi tänäkin vuonna olisi kannattanut tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä asunto- tai autolainaan.

Mut onhan tää nyt mielenkiintoisempi harrastus. Hiukan kun pääsisi vielä tienaamaan tässä sivussa :wink:

10 tykkäystä

Sijoittamista takana: 4,2 vuotta
Keskimääräinen vuosituotto: -5,2%

Kk tuotto: 7,8%
S&P 500: 3,1%
Nasdaq 100: 1,2%

YTD: 19,8%
S&P 500: 10,1%
Nasdaq 100: 8,5%

Kokonaistuotto (2.1.2020): -20,3%
S&P 500: 62,6%
Nasdaq 100: 109,0%

Drawdown: -44,7%

Nousu jatkuu, nyt jo viidettä kuukautta putkeen. Viiden kuukauden putkia oli entuudestaan kaksi, mutta kuuteen ei olla vielä päästy. Saa nähdä josko tulisi uusi ennätys tällä kertaa.

Matkaa nollille on vielä reippaasti ja ATHhon ja indekseihin vielä enemmän, mutta ollut nyt kyllä melkoista raketointia tämä alkuvuosi. Jos nousu jatkuu samaa tahtia koko vuoden niin YTD tulee olemaan noin +105% vuoden lopussa. Tuskin toteutuu, mutta tuon jälkeen oltaisiin jo ihan reippaasti nykyisen ATHn yläpuolella. Hyvin lähellä SP500 nykyistä arvoa itseasiassa. Realistisena tavoitteena voisi ehkä ottaa sen että on kokonaistuotossa plussalla vuoden lopussa. Vaatisi vielä 25% nousua, mikä on toki aika paljon, mutta viimeisen 4kk aikana on nyt noustu jo 31%, niin ehkä tuo 25% lisää on mahdollinen :smiley:

Kryptotkin kävi viikko pari sitten plussalla ensimmäistä kertaa sitten helmikuun 2021. Vielä kovempaa raketointia niissä kuin osakkeissa, YTD tällä hetkellä +65% :smiley:

19 tykkäystä

Nordnetin tili Q1

@Vanerihands Saitko tuon Degiron kurssikehityksen näkyviin heidän ohjelmallaan?

3 tykkäystä