Osinko-osakkeet

Tänään aamuyöllä kolmen aikaan puhelin piippasi Cibuksen osingoista, eli tulivat ihan ajallaan.

7 tykkäystä

Itse odottelen Nordeaan cibuksen osinkoja eikä vielä ole näkynyt, joten siellä taitaa myös päteä tuo T+2 :thinking:

mREITit leikkaavat osinkojaan kilpaa, mutta BDCt sen kun porskuttaa.

CION maksaa 15 c ylimääräisen osingon

Ja New Mountain Finance maksaa 10 c ylimääräisen osingon

5 tykkäystä

Näin myös MAIN

8 tykkäystä

En tiedä onko tällaista kyselyä tehty ennen, mutta nyt on.

Tuli tuossa kävelylenkillä mieleen, että mitäköhän ihmiset tekevät osingoillaan? Se on tietysti jokaisen oma asia ja jokainen tyylillään ja valitsemallaan strategialla. Silti kiinnostaa ja kiinnostaa kovastikin. Arvelen, että suurin osa rastittaa tuon ensimmäisen tai toisen kohdan, mutta voin olla väärässäkin. Pianhan tuo selviää.

Miten käytät saamasi osingot?

  • Samaan firmaan ja saman tien.
  • Samaan firmaan, mutta sillon kun osake on “oikean hintainen makuuni.”
  • Johonkin toiseen firmaan.
  • Kalijaan (sic.) & viskiin, mukavuuksiin, matkusteluun, huonekaluhin, autoon,ym.
  • Maksan niillä esim. lainoja pois ylimääräisen erän tms.
  • Johonkin muuhun. Minne? Kerro ihmeessä.
0 äänestäjää
1 tykkäys

Itsellä riippuu tilanteesta, joko

a) Samaan firmaan, mutta silloin kun osake on “oikean hintainen makuuni.”
b) Johonkin toiseen firmaan, mutta silloin kun osake on “oikean hintainen makuuni.”

Odottelen rauhassa seurantalistalla olevien yritysten putoamista ostohintaan. Jos firma on tarpeeksi laadukas ja maksaa turvallista sekä kasvavaa osinkoa, yleensä tulee ostettua. Toki samalla varon jonkun tietyn yksittäisen yrityksen osuuden nousemista salkussa liian suureksi.

20 tykkäystä

Käytän ne ihan tavallisiin arkisiin kuluihin kuten ruokakauppaan ja laskuihin.

2 tykkäystä

Joskus ajattelen niin että maksan sähkölaskuni Fortumin, E.onin, Consolidated Edisonin ja NextEran osingoilla ja virvoitusjuomani Coca-Cola Companyn osingoilla jne. :smiley:

5 tykkäystä

*Hyppään siihen kuvitteeliseen tilanteeseen että osinkoja tulee edes sellainen summa että huomaan.

Käytän samoin kuin minkä tahansa muunkin käteisen salkussa. Eli uusien sijoituskohteiden ostoon.

3 tykkäystä

Valitettavasti ei ollut vastausvaihtoehtoa “Samaan tai eri osakkeeseen”.

20 tykkäystä

Osingoilla lyhennetään automaattisesti Nordnetin sijoituslainaa. Lainaa pitää olla aina sen verran että korkojen verovähennykset kattavat osinkoverot ja osinkoja pitää aina olla sen verran että ne kattavat lainan korkokulut.

26 tykkäystä

Huomasin, että tuolta puuttuu näköjään useampi erilainen vaihtoehto. Pohdin nyt, että lisäänkö tuonne vaihtoehtoja näin jälkikäteen, vai sotkeeko se koko homman? Vaalivillppiä :wink: Vai mennäänkö tällä karvalakki-versiolla?

En tiedä voiko vastaustaan vaihtaa jälkikäteen, jos tuleekin uusia vaihtoehtoja?

1 tykkäys

Oikeastaan kaikki vaihtoehdot ovat pöydällä (ja käytössä), mutta ainakin itsellä ensimmäinen ja toinen kohta ovat ehkä ne harvinaisimmat vaihtoehdot (eli samaan firmaan joko heti, tai myöhemmin). Laadin yleensä jonkinlaisen alustavan pelikirjan vuosittain (perustuen ennustettuun osinkojen kokonaismäärään, haluttuun salkun allokaatioon ja mahdollisiin tuleviin muihin tarpeisiin) ja sitä pyrin jotakuinkin noudattamaan, ellei sitten markkinoilla tapahdu jotain poikkeuksellista (avautuu hyvä tilanne johonkin yhtiöön tms.).

1 tykkäys

Tää meinaa mennä “mitä sinulla on salkussa” -osastolle mutta äh, menkööt:

Ruoka ja juoma Keskon, NoHon, Huhtamäen, Coca-Colan, ADM:n, Nutrienin ja Starbucksin osingoilla

Puhelin ja internet Elisan, Crown Castlen ja American Towerin osingoilla

YouTube Premium Alphabetin buybackeilla :exclamation:

Sähkö ConEdin, E.onin, Fortumin ja NextEran osingoilla

Vakuutukset Sammon osingoilla

Pankkikulut Nordean osingoilla

…ja niin edelleen. :smiley:

Tällainen tapa johtaa aktiiviseen lyncheilyyn joka on mielestäni hauskaa.

5 tykkäystä

Osinkoja tulee kuukausittain (jenkkiosakkeista AOT:lle), mutta sen verran ohuena norona, että ei niitä Nordnetissa raaski osakkeisiin laittaa, mutta rahastoihin kylläkin! Tuottoprosenteista päätellen ainakin tämä sijoitustapa on onnistunut.

2 tykkäystä

Vastasin yllä olevaan kyselyyn, että sijoitan saamani osingot johonkin toiseen firmaan, mutta tarkka vastaus on, että odotan, että eri firmojen osingoista tulee riittävä määrä rahaa tilille, ja sopivan hetken tullen ostan jotain haluamaani firmaa tai indeksirahastoa tai muuta vastaavaa. Mieluummin siis merkittävä määrä kerralla sitä mitä kulloinkin ostan, kuin korvamerkityt osinkorahat pieninä erinä täsmälleen samoihin kohteisiin, mistä osingot ovat tulleet.

Eli useinkin osa niistä osinkorahoista on kotoisin samasta firmasta, mitä olen ostamassa, mutta pääosin osinkorahat menevät eri firmaan.

Ja vain melko pian, ei ihan saman tien.

6 tykkäystä

Sama kuin edellinen kommentti.

Mutta tähän vielä jatkona, että ostot loppuvat jossain kohtaa (2035?) kun siirrytään (köyhäksi) vapaaherraksi.

Tavoite on niukka 10te osinkoa vuodessa ja velaton omaisuus.

9 tykkäystä

Johonkin toiseen firmaan, mutta minulla on vuositason budjetti, jossa ostan joka kuu suunnitelman mukaisesti yhtä salkun pysyvää osinko-osaketta tietyn prosentin verran potista. Eli

Osto = (vuositason peruspotti + kaikki vuoden osingot kaikilta firmoilta (arvio)) * osakkeen prosentti potista

Ja ostot vielä hajautettu ympäri vuoden jollain tasolla optimoiden :slight_smile: Eli esim. vuoden eka osto on salkun kovinta vuositason osinkotuottoa, jotta koko vuoden määrä maksimoituu sen osalta. Sitten seuraavana seuraavaksi irtoava vuoden kovin, jne. plus tietyt spesiaalitilanteet, kuten kerran vuodessa irtoavat, joita ostan irtoamisen jälkeen, jotta määrä maksimoituu seuraavaa vuotta ajatellen :wink:

Niin ja toki ottaen huomioon, missä kuussa tulee enemmän/vähemmän osinkoja. Esim. maaliskuussa osinkoja tulee viisinkertainen määrä helmikuuhun ja syyskuuhun verrattuna, niin suurimmat ostot painottuu tuohon :smiley:

Excelissä tää himmeli on paljon selkeämpi :wink:

Suurin osa omasta salkusta maksaa kvartaali- tai kuukausiosinkoa, niin sekin vähän avustaa tuota. Toki jos salkun paperit maksaa pääosin vuosiosinkoa, on tilanne olla erilainen :slight_smile:

4 tykkäystä

Ideasi innoittamana päätin laskea viime vuoden kulutuksellani, kuinka suurilla summilla minun olisi pitänyt omistaa vastaavia tuotteita tai palveluita omistavia pörssiyrityksiä kattaakseni kaiken kulutukseni yhtiöiden jakamilla osingoilla. Olen käyttänyt yhtiöiden viime vuoden osinkoja suhteessa nykykurssiin, pyöristettynä lähimpään puoleen prosenttin. Käytin myös laskennallista 30% verokantaa.

Laskelmassa on vedetty kovasti mutkia suoriksi, Nordea kattaa kaikki asumisen kulut, Kesko kaikki ruokaostokset (ja niiden ohessa ostetut kodintarpeet marketeista), Tokmannin osingot kattavat kaikenlaisen pitkäkestoisemman käyttötavaran, NoHo kaikki ravintolat jne. Ymmärrättenne ideani.

Henkilöauton kulut on laskettu käyttäen vapaata autoetua, ja koska Volvo Car ei jaa osinkoja saa vanha emoyhtiö luvan täyttää tarpeen. Aika hillittömältähän tuo autoilun kustannus näin laskettuna näyttää, mutta yhtiöiden korkeammat arvostukset luonnollisesti vääristävät suhdetta omiin menoihini.

Lopputuloksena vajaan miljoonan osinkosalkulla voisin siis odottaa kattavani kaikki kuluni!

11 tykkäystä

En äänestänyt itse ollenkaan. Syy on se, etten yksinkertaisesti tiedä.

Isot kiitokset jokaiselle äänestäjälle ja kommentoijalle :heart: Laittoi miettimään. Opettelen hommia, olen ollut mukana vasta alle kaksi vuotta. Arvokasta tietoa. Tulen saamaan osinkoja kymppejä. Mutta jostain on lähdettävä liikkeelle ja kyllä se siitä. Tajuan varsin hyvin korkoa korolle ilmiön, joten ehottomasti takaisin bördeen menee, mutta minne, pitää vakavissaan pohtia.

Laitoitte kuulkaas mut miettimään, olisin todennäköisesti laittanut kaikki takaisin samaan firmaan ja saman tien, mutta nyt pitää pähkäillä. Ei siksi, että kyseessä olisi isot rahat, vaan periaatteesta. Opetellaan. Poika sai just vajaa 30€ osinkoja. Saatiin aiheesta hyvät keskustelut aikaan :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä