Hims&Hers - Kolmessa vuodessa kannattavaksi

Truist Securities päivitti analyysin ja nosti tavoitehintaa $13 → $23

He odottavat myös $15M ylitystä Q2:lle mutta pitävät Hold suosituksen koska näkevät riskejä 12-18kk jaksolla erityisesti GLP-1 myynnin suhteen.

3 tykkäystä

Shorttipuolella ilmeisesti hieman tuskainen tilanne
Hieman näyttäisi markkinan manipulaatiolta :thinking:

https://x.com/FaxorWeb/status/1814329896627327237
image

https://x.com/galacticbarrier/status/1814333003562131764
image

Erääntyvissä optioissa tänään max pain on 20$ kohdilla, joku taisi haluta käyttää kurssia tuon alle.


Lähde: Marketwatch

No, otin aiemmin 23,13$ myydyt takaisin 19,99$ :grin:

10 tykkäystä

Oli huhuissa jotain perää, tosin “inquiry for information” ja ei tarkempaa tietoa, mistä on kyse :man_shrugging:

Hims & Hers Says ‘Voluntarily Cooperating’ With FTC Inquiry

By [Madison Muller]
(Bloomberg - Are you a robot?)

July 19, 2024 at 7:41 PM UTC

Hims & Hers Health Inc. is cooperating with an inquiry from the US Federal Trade Commission for more information.

“We support the FTC’s mission to protect customers and we strive to ensure best practices in everything that we do,” a spokesperson said in an email to Bloomberg. “We are voluntarily cooperating in responding to an FTC inquiry for information.”

The company declined to detail what the probe is about.

5 tykkäystä

Käsittääkseni FTC on amerikkalainen kuluttajan etuja puolustava virasto. Hims ainakin antaa ymmärtää että he ovat kuluttajan puolella ja siten tekevät yhteistyötä. Tietysti, kuuluukin sanoa niin ja uskon että se pitää paikkansa.

FTC:n sivuilla voi myös tehdä ilmiantoja. Ei ole uutinen että Hims nyt astui jonkun varpaille tuodessaan GLP-1:n markkinoille.

Olen luottavaisin mielin, justiinsa keväällä nimitetty Anja Manuel Domestic Regulation Advisor mukana. Asiat on mietitty.

Uusin nimitys onkin Novo Nordiskiltä:

15 tykkäystä

Olen itse ihan samaa mieltä kuin US FDA. Lääkityksessä tulee olla tarkkana, mm. annoskoon kanssa. Ainahan näin on ollut.
US FDA flags dosing risks from compounded versions of Novo’s weight-loss drug (yahoo.com)

3 tykkäystä

Osaria odotellessa kiva nähdä miten asiallisesti hommat hoidetaan. Sertifikaatti tuotteiden aitoudesta ja alkuperästä saatavilla eräkohtaisesti. Himsissä vaan vakuuttaa se että asiat tehdään vimosen päälle.

Yksi tarkoitus varmastikin on hälventää huolia, joita on noussut GLP-1 tuotteiden puhtauden suhteen.

12 tykkäystä

Jep, saatiin kova tulos. Voi olla että pitää huomenna laskea uudestaan lukuja, mutta ohjeistus vuodelle 2024 alarajallaan on kova, tarkoittaa 57% kasvua 2023->2024. Kasvu siis jopa hieman kiihtyisi tästä kvartaalista loppuvuotta kohden. Kassavirta on kohdallaan ja nettotulos jo nyt kunnolla plussalla. Voiko sijoittaja enempää toivoa! Yhtiö tekee just sitä mitä me täällä toivotaan. Eikös?

Hims Inc. - Hims & Hers Health, Inc. Reports Second Quarter 2024 Financial Results

30 tykkäystä

Liikevaihto oli 315,6 miljoonaa dollaria vuoden 2024 toisella neljänneksellä, kun se vuoden 2023 toisella neljänneksellä oli 207,9 miljoonaa dollaria.

( Liikevaihto kasvoi 107 miljoonaa vuodeessa, mutta nyt pelkästään seuraavassa q3 kvarttaalissa odotetaan liikevaihdon kasvavavan 60-75 miljoonaa, eli kasvun odotetaan kiihtyvän todella nopeasti tällä hetkellä jo käynnissä olevalla vuosineljänneksellä ).

Vuoden 2024 kolmannella neljänneksellä odotamme:

  • Tulot 375–380 miljoonaa dollaria.

Mutta täytyy tunnustaa että odotin kovempaa jytkyä GLP-1 lääkkeen vuoksi, liikevaihdon kasvuun ja tilaajamäärään, mutta ehkä resurssit rajoittavat viellä nopeamman kasvun.
( Vaikuttavan lääkeaineen saatavuus, tilausten vastaan-ottajat puhelimessa, reseptejä kirjoittavat lääkärit puhelimessa jne… )

11 tykkäystä

Nyt täytyy kuitenkin muistaa, että GLP-1 lanseerattiin osaksi tuoteportfoliota vasta toukokuun lopulla ja nyt esitetyt luvut heijastelevat kesäkuun lopun tilannetta eli vain noin kuukausi sen jälkeen. Lisäksi mikäli asiakkaat ovat tilanneet yhtä kuukautta pidempiä laihdutusohjelmia, näkyy tämä kasvu taseessa rivillä deferred revenue, sillä näitä ei olla voitu tulouttaa Q2:lle.

Mielestäni tästä on hyvä jatkaa!

19 tykkäystä

Tärkeimmät indikaattorit menee oikeaan suuntaan jatkuvasti:

  • Jatkuvalaskutteiset tilaajamäärät. Q1/24 lopussa näitä oli 1,71 miljoonaa, kun taas Q2/24 lopussa jo 1,86 mljoonaa. Aika rapsakka Q-to-Q kasvu, jota varmasti tämä GLP1-hype avustanut.
  • Myös keskimääräisen asiakkaan kuukausittainen laskutusaste kasvoi 55USD → 57 USD.

Mielenkiintoinen tarina kyllä kaikinpuolin. On kuitenkin hyvä muistaa, että tuo GLP1-myötätuuli varmasti loppuu tässä jossakin vaiheessa ja siitä tulee sitten negaa kurssiin enemmän tai vähemmän.

10 tykkäystä

Sijoittajapuhelusta poimittua: “In the second quarter, we were able to drive north of $300 million of revenue from our suite of offerings outside of GLP-1s. Fully consolidated revenue in the second quarter grew 52% year-over-year to $315.6 million, representing a 6 point acceleration in year-over-year growth relative to the prior quarter.”

Sijoittajapuhelun mukaan toi GLP-1 tuli niin myöhään, että HIMS olisi ilman sitäkin ylittänyt ohjeistuksensa. Sijoittajapuhelussa oli muutakin mielenkiintoista, täytyy palata siihen vielä…

14 tykkäystä

Eilen oli kiva mennä hymyssä suin nukkumaan, kun oli lukenut rapsan.
Käyttökate laski, mutta vain 82 % → 81 %, muuten erinomaista tekemistä. Lisäksi osakkeiden määrä laskee.

7 tykkäystä

Eiliset HIMSin esittämät luvut ja ennusteet tarkoittaisivat hiha-arvioini mukaan n. 30 miljardin markkina-arvoa tänään, jos kyseessä olisi AI-siruyhtiö. Ja eilen HIMSin markkina-arvo alkoi kolmosella, 3,83 miljardia. Ero johtunee siitä, että laaja markkina ei vieläkään oikein usko, että HIMS pärjää jatkossa.

Mutta kyllä se pärjää.

Muutamia nostoja sijoittajapuhelusta. HIMS on ostamassa uuden FDA registered 503(b) facilityn, eli lääkkeiden tuotantoyksikön. Toimitusjohtaja Dudum kuvailee hankkeen tavoitteita näin: “Over the long term, this acquisition will present additional opportunities across specialties such as hormonal therapy and other treatments that require sterile compounded medications. In the near term, this further enhances the durability of our supply chain for compounded GLP-1s and positions us to improve accessibility as we verticalize these operations.”. Ts. HIMS varmistaa kapasiteetin valmistaa itse lääkkeitä useisiin eri tarpeisiin.

HIMSin kassavirta on kunnossa. Jos kerran yhtiö myy jo nyt halpoja tuotteita/palveluita, niin hintaeroosio lienee pienempi riski, kuin jos HIMS myisi preemium hinnalla. Yhtiöllä on siis varaa investoida. Ja sen lisäksi yhtiö ilmoitti uudesta 100 miljoonan osakeosto-ohjelmasta, jonka tarkoitus Dudumin mukaan on suurelta osin kompensoida osakepalkkio-ohjelmasta syntyvä liudennus. Minusta tämä on iso + signaali osakkeen omistajien suuntaan.

Onko sitä vallihautaa? Pätevä liikkeenjohto, jonka käytössä on nuori ja ketterä yhtiö ilman vuosikymmenien painolasteja, kyllä se on HIMSin kilpailuvaltti. Vuosi sitten yhtiö puhui alentavansa hintoja. Yksisilmäinen markkina ei siitä tykännyt, kurssi lasketteli samaan tahtiin, kuin HIMSin palveluhinnat laskivat. Mutta lopputuloksena oli liiketaloudellinen menestys. Erittäin hyvä johto on yhtiön vallihauta.

Analyytikoiden suurin kiinnostus sijoittajapuhelussa kohdistui GLP-1 laihdutuslääkkeen merkitykseen liiketulokseen ja yhtiön tulevaisuuteen. Siihen ei saatu sen suurempaa vastausta. Koska kysymys ei ole HIMSin kannalta olennaisin. HIMS panostaa personoituun hoitoon ja lääkitykseen omien vahvuuksiensa kautta. Ei yhden hopeanuolen kautta. Edes kysymys Lillyn viimeviikkoisesta ilmoituksesta laihdutuslääkekapasiteetin paranemisesta ei saanut Dudumia muuttamaan tarinaansa, jonka pointti on tarjota personoituja tuotteita ja palveluita amerikkalaisille ja kohta muihin maanosiin - kohtuuhintaan. Eli tämä maantieteellinen laajeneminen nyt mainittiin. Dudumin mukaan heillä voi olla tarjoomassaan myös brändituotteita, mitään polkua ei ole suljettu pois. Mun mielestä Dudumin porukoiden menestys perustuu siis kovatasoiseen liikkeenjohtoon, eikä mihinkään yksittäiseen juttuun.

Sijoittajapuhelussa tuli esille jatkuva automatisoinnin kasvattaminen hoidontarpeen arvioinnista personoituun hoitoon ja toimiviin tuotanto-toimitusketjuihin. Tässä yhtälössä keskisenä vahvuutena on HIMSin oma potilastietojärjestelmä, joka on olennainen elementti AI kyvykkyyksiä kehitettäessä. Dudumin tuntien, he tekevät enemmän kuin puhuvat. Siksi arvelen, että heidän omaa toimintaansa tukeva ICT-kokonaisuus on myös parasta laatua. Mutta kun eivät ole IT-talo, niin asia jää kertomatta.

HIMS ei ole telelääketiedeyhtiö eikä se ole mikään vastaava olemassa oleva yhtiö, eikä se ole lähelläkään Teladocia tai esim. Eli Lillyä. HIMS on oman polkunsa luoja, polun, joka palauttaa terveydenhuoltoa kohti sen alkuperäisiä arvoja, joihin kuuluu omasta hyvinvoinnistaan itse aktiivisesti huolehtiminen, terveyspalveluiden helppo saavutettavuus, niiden kustannustehokkuus ja yksilöllisten tarpeiden huomioiminen terveyspalveluissa.

40 tykkäystä

Ei se huonosti mennyt ollenkaan. Markkina ei vaan tykännyt. Todellisuudessa kvartaali oli yksi parhaista. Katoin just korista, Serbia voitti jatkoajalla. Tee taktisesti oikeita asioita, mutta älä ole laiska - Hims tekee jatkuvasti asioita laadukkaasti ja hyvällä pelikirjalla. GLP-1 meni markkinaodotuksissa överiksi, kuka muistaa että keväällä hinta nousi kympin pinnasta yli tuplat lyhyessä ajassa. Uskon että moni sijoittaja ei tunne Himsiä juuri muuten, mikä on surullista. Itselleni on pyhäinhäväistys jos rahaa syydetään sopulina ilman perusteellista tutkimusta.

Kiitokset kaikille hyvistä kommenteista yllä, erityisesti @karhulalainen sijoittajapuhelun purkamisesta. Samat jutut oli muuten pitkälti Shareholder letterissä.

Tuloksen jälkeen ekana Piper Sandler piti Neutral ja $18 suosituksen ennallaan.

Piper Sandlerilla asian ytimessä lienee pettymys liikevaihdon kasvuun, mutta kuten @karhulalainen yllä sanoi, asiaa valaistiin sijoittajapuhelussa. Vaikutus liikevaihtoon ei vain ehtinyt tähän kvartaaliin.

Lisäksi koko vuoden liikevaihdon nosto näkymissä 170 milliä on kans liian vähän.

Tämä on näkökulmakysymys, omasta mielestäni se on paljon. Himsin arvio keväällä oli, että GLP-1 myynnin vaikutus liikevaihtoon olisi n. 100 milliä.

Mut joo, firmaa täälläkin tuntevat tietää että ei tässä ole kyse vain yhdestä lääkkeestä. Tässä rakennetaan paljon isompia asioita.

Ai niin, se kasvun tahti… Jotenkin tässä käy usein niin että kasvun hyytyminen on laskelmissa aina. Muistan kun 2022 piti kasvu joidenkin mukaan hidastua n. 33% :iin (mikä sekin yleensä on paljon) mutta tulikin jotain 100% luokkaa. Olen rohkeasti sanonut täälläkin, että markkina on niin suuri ja se kasvaa sellaista vauhtia, että ei Himsin kasvu noin vain hyydy. Minusta sen kuuluukin kasvaa nopeasti tai muuten jäädään näpertelijöiksi. Nyt juuri näin on käymässä, että kasvu kiihtyy, jälleen kerran.

19 tykkäystä

Näyttäisi olevan analyytikkoja jotka näkevät eri tavalla. Tässä yksi. Olisi hieno nähdä kuka on nyt myynyt, veikkaan että instikat eivät ainakaan tai sitten tulevat nopeasti takaisin.

12 tykkäystä

Hyvä TJ:n haastattelu kiinnostuneille.

7 tykkäystä

Deutsche Bank:

  • Hold to Hold
  • $16 → $23
14 tykkäystä

Sananen valuaatiosta, joka on mielestäni äärettömän houkutteleva juuri nyt. Mutta miten voin sanoa näin kun eihän firmalla ole vielä yhtään voitollista tilikautta eikä firma ole ollut kuin hetken aikaa hädin tuskin kannattava?

Hims käytti H1/24 aikana pelkästään markkinointiin 275Me. Jos firma olisi käyttänyt saman verran markkinointiin kun vuosi sitten, niin tulosta olisi tullut +75Me enemmän kuin raportoitiin. Tämä kuvastaa hyvin HIMSin aggressiviista kasvuhalukkuutta. Firman tuote ja strategia on sellainen, että tässä vaiheessa markkinointiin on tärkeää käyttää paukkuja, mutta kun tuote/palvelu leviää laajemmin tunnetuksi, niin tämän osuus laskee merkkittävästi suhteessa liikevaihtoon. Hyvä esimerkki, että 3v sitten (H1/21) firma käytti vain +50Me markkinointikuluihin.

Tulos tulee skaalautumaan hävyttömällä vivulla, mikäli käyttäjäkunnan kasvu pysyy edes vähäkään samalla kasvu-uralla kuin aiemmin → tuote markkinoi itse itseään ja kun gross profit% on 83 % luokkaa niin se tulee näkymään tuloksessa kun markkinointikuluja ei tarvikaan enää lisätä samalla tavalla.

Markkinointikuluista oikaistu EPS oli H1 aikana 1,07 USD ja annualisoituna siis 2,14 USD. Hinta / markkinoinnista oikaistu tulos on siis luokkaa 7,5x päivän hinnalla. Joo, ei markkinointikuluja pysty kokonaan poistamaan ja osittain ne ovat operatiivisiksikin kuluiksi luokiteltavia, mutta tässä on tärkeä hahmottaa että markkinointikulut ovat todella suuret tällä hetkellä ja bisnesmalli huomioiden enemmänkin kasvuinvestoinnin tapaisia kuluja. Ja aika korkean ROIC:n investoinniksi tulkittavia onkin kun huomioi miten hyvin uusia käyttäjiä on tullut viime kuukausina (vuosina) ja mitkä on firman bruttokatteet näistä.

Markkinat menee imo tällä hetkellä aika lyhytnäköisesti vain GLP1 höyryjen perässä. Sitä kautta on varmasti tulevan 0-3v aikana tulossa lunta tupaan kun USA:ssa noiden myyntimahdollisuus tyrehtyy kun saatavuus paranee mutta eihän HIMS ole mitenkään tuon varassa ja käytännössä koko sijoitustarina on luotu ilman tuota näkökulmaa. Tämä voi luoda tulevina kuukausina/vuosina erinomaisia entry- tai lisäyspaikkoja sillä oletuksella, että tarina etenee muuten oikeilla urilla (= käyttäjämäärät lisääntyvät, bruttokatteet pysyy korkealla ja keskimääräinen asiakkaan maksama hinta ei romahda).

Ja kaiken lisäksi tämän tyypin kasvufirman tase on vahva kuin mikä. Ei ole paljon huolta koroista tai taseen kestävyydestä.

35 tykkäystä

Joop, tämä kuva :point_down: :point_down:
kertoo että suunta on jo nyt selkeä. Markkinointiin tulee palamaan jatkossakin rahaa julmetusti, mutta jäätävä >80% gross profit ja reipas liikevaihdon kasvu saa markkinointikulujen suhteellisen osuuden laskemaan kivasti.

7 tykkäystä

Jos katsoo HIMS osaketta chartin puolesta niin itseäni häiritsee, että siellä on jäänyt kaksi gappia, joista ei ole avattu uusiin kurssitasoihin ja siten näiden täyttäminen jollain aikajänteellä jää mielestäni edelleen mahdolliseksi. Ensimmäistä ollaan hyvin lähellä ja se melkein käytiin viime päivinä hakemassa 14,75$, Sekä sitä edeltävä gap helmikuulta 10,28$ johon olisi vielä todella reilusti matkaa, jos se alkaisi toimia magneettina.

3 tykkäystä