Supermicro (SMCI) - Kuin pikku NVIDIA

Taitaa olla USAn kuumin osake nyt. The Motley Fool lisää löylyä monta kertaa päivässä Yahoon sivuilla. Esim eilen: Assuming Super Micro trades at 30 times forward earnings (using the Nasdaq-100 as a proxy for tech stocks) after five years, its stock price could jump to $4,590 based on the projected earnings after five years.

Joskus on hyvä unohtaa TA (RSI ja muut). MInäkin onneton kevensin ensi kertaa toissapäivänä. P/S:n mukaan matka voi vielä jatkua vuosia. Tarkempi analyysi vaatisi patenttisalkun (79 patenttia) ymmärtämisen. Onko siitä kunnolliseksi vallihaudaksi?

1 tykkäys

:thinking: Huippu lähestyy, kun projektoidaan tulosta viiden vuoden päähän. Tuskinpa heidän patenttisalkku pitää kilpailijoita mitenkään aisoissa.

Päivitystä 14 tuntia myöhemmin: Huh, onpa ollut vauhdikas päivä. Ensin reilu ATH ja sit intraday reversal ja nosedive. Aika näyttää, jäikö tää piikiksi.

7 tykkäystä

Itse ajattelen niin, että tässä on kyse siitä, että on juuri oikea ratkaisu ylikuumenneeseen kysyntää. En ole tunnistanut SMCI:n ratkaisuissa mitään ainutlaatuista innovaatiota. Mutta kilpailuetu tulee sitä, kun liiketoimintakumppani NVIDIA kertoo ihan suoraan mitä tarvitaan. Silloin SMCI:llä on aina etumatkaa, ja ratkaisut osuu kohdalleen. Ei tämmöisiä symbiooseja kovin usein näe. Itse ajattelen, että trendinomainen kasvava kysyntä SMCI:n ratkaisuille ei ole hiipumassa, vaikka tietysti veto ottaa happea välillä. Yritysmaailman AI/LLM kysyntä liiketoimintasovelluksiin ja toiminnan optimointiin on vielä alkutekijöissään. Nythän koko hässäkän on pannut liikkeelle mainospohjainen some-liiketoiminta. Jos se pystyy generoimaan näin paljon kysyntää, niin kuitenkin iso raha ja tuottavuus saadaan lähivuosina teollisista toimialoista ja palveluista, logistiikasta jne. Siksi SMCI:llä voi olla vielä kasvavaa kysyntää runsaastikin edessään. Ehkä se kulminaatiopiste tulee silloin, kun AI laskenta siirtyy reunalle. Mutta ei sekään tapahdu yhdessä yössä, ja silloinkin tarvitaan datacentereitä.

8 tykkäystä

Mistähän tuota Bank of American analyysia Supermicrosta pääsisi lukemaan? Antavat tavoitehinnan 1040USD:tä.

Supermicron SEC-filingeja katsellessa näyttäisi että johdon herrat KAO GEORGE ja CLEGG DON ovat myyneet hieman osakkeita 14.-15.2.

4 tykkäystä

“Super Micro Computer already discounting solid upside - Wells Fargo”

4 tykkäystä

Hei kaikki, nyt on sellainen video, joka jokaisen kannattaa katsoa. Youtube suosikkini Singaporesta löysi vasta nyt Supermicron. On muuten vauhdikas video, kun Adam “hosuu” strategioitaan valmiiksi tiistain kaupan avausta varten. USA:n pörssi on kiinni maanantain, niin jokainen voi rauhassa tutkia Adamin strategioita ja kannattaa laittaa Adam tilaukseen, hänellä on minusta Youtuben parhaat videot.

14 tykkäystä

Kiitos, oli hyvä! Jätin itse pienen shortin auki viikonlopuksi (25 kpl), koska SMCI jäi perjantaina päivän alimpaan, mikä yleensä indikoi liikkeen jatkumista. Mutta tiistainapa se nähdään.

2 tykkäystä

Olen myös seurannut tuota Adam Khoota, ja löytänyt joitain yhtiöitä, jotka ovat olleet aliarvostettuja. Osakkeen käyvän arvon (Intrictic Value) laskeminen tuntuu kyllä niin tikanheitolta, että en tiedä mitä siitä ajatella. Adam saa SMCI:lle käyvän arvon 1005$ discounted net income -mallilla, ja joku muu saa 300$. Kaikki perustuu niin siihen, paljonko annat oletettuja kasvukertoimia yhtiölle. Onko koko mallilla mitään perusteita? Vallihautaa Adam pohtii tuossa myös, ja päätyy siihen, että SMCI:llä on jonkinlainen, joskin pieni vallihauta, ja siksi sille voi sallia korkeammat arvostuskertoimet kuin esim Dellille ja HP:lle.

3 tykkäystä

DCF-mallille on toki olemassa rahoitusteoreettiset perusteet. Yhden yksittäisen arvon arpominen mallista tosin on käyttöarvoltaan aika typerää. Parempaa käyttöäarvoa malleista saa esim. Bayes-tyyppisellä simulaatiolla, jossa annetaan eri skenaarioille todennäköisyydet ja lasketaan todennäköisyyksien perusteella tuotto-payback.

3 tykkäystä

“Super Micro Computer Announces Proposed Offering of $1.5 Billion of Convertible Senior Notes Due 2029”

6 tykkäystä

Jensen Huang on taas soitellut Charles Liangille SMCI:llä. Charles on sitten jutellut tuotantojohtajansa kanssa, joka sanoi, että heillä on vain puolet siitä kapasiteetista, minkä NVIDIAn toimittama sirumäärä tarvitsee, jotta asiakkaat saavat tavaransa sateelta suojaan ja räkkeihin vuonna 2026.

Eli SMCI:llä on aika pieni käyttöpääoma pystyttää uusia tehtaita. Tämä on siis todellakin positiivinen indikaattori.

8 tykkäystä

Näinhän nämä rahoitusmarkkinat toimii. Nahkatakkimies tarvitsee niin turkaisen paljon serverirunkoja ja Supermicro myy eioota kun tehtaat paahtaa punaisena, niin ratkaisu on hakea vähän rahoiitusta ja pistää pystyyn lisää tehdasta… varsin härkämäinen signaali, tosin sillä varoituksella että jos kysyntä hyytyy, se on Supermicro ja heidän osakkeenomistajat ja lainoittajat jotka jäävät katselemaan kun valmistuu uusi tehdas tyhjän pantiksi… No, toivottavasti näin ei käy. Ei näitä investointipäätöksiä ihan heppoisin perustein tehtäisi, että eiköhän tämä ole ihan fiksu veto nykytiedolla.

6 tykkäystä

https://www.investors.com/news/sp-500-super-micro-deckers-to-join-benchmark-index/?src=A00220

10 tykkäystä

Supermicrolle lisää hommia, alla poimintani tuolta Nvidia ketjusta:

Havahduin siihen, että NVIDIAn uudet GPUt kuluttaa 40% enemmän energiaa. Eli Jensen lienee soittanut Charles Liangille, tarvitaan isommat jäähdyttimet. Onko muuten kellään tuntumaa millaiset nuo B100 ja B200 prosessorit oikein ovat?

Nvidia’s next-gen AI GPUs could draw an astounding 1000 Watts each, a 40 percent increase — Dell spills the beans on B100 and B200 in its earnings call | Tom’s Hardware (tomshardware.com)

7 tykkäystä

GTC 2024 oli tietenkin NVIDIAn Blackwell supersirualustan julkistamishetki. Kun videon katsoo, niin ei voi välttyä ajatukselta, että ei Supermicron kysyntä ihan ensivuoteen lopu. On kyllä Jensenin tiimillä iso etukeno :slight_smile:

6 tykkäystä

Microsoftin ja OpenAI:n mega suunnitelmista oli jo pohdintaa NVIDIA ketjussa. Kyse on siitä, että uutisten mukaan MS ja OpenAI suunnittelevat jopa 100 mrd. investointeja lähivuosina.

Alkoihan asia kiinnostaa infran näkökulmasta. SMCI:n suhteen ei muutoksia – yhtiö on hyvässä kulmassa koko ajan, palvelee monipuolisesti monien siruvalmistajien/niiden asiakkaiden konesali-infra tarpeita. @sijoittaja-alokas nostit alkuvuonna Vertivin. Vertiviin olin kriittinen sen velkaisuuden takia. Katsoin Vertivin Q4/2023 lukuja ja kassavirta kehittyy hyvin. Yhtiö ei ole superkasvaja, mutta käännän takkiani Vertivin velkaisuuden osalta; jos yhtiö kasvaa nykyvauhtia, niin se syö velkansa kyllä pois. Vähän samanlainen tilanne on entisellä IBM:n infra palveluyhtiöllä Kyndrylillä. Velkaa on ja arvostus pohjissa, mutta kassavirta kääntynyt plussalle, ainakin hetkellisesti. Mutta mun pointti on se, että yhtiöt ovat kuitenkin moderneja, ainakin Vertiv, ja jos toi MS OpenAI boomi yhtään liikkuu eteenpäin, nii ainakin Vertiv jatkaa kasvuaan ja syö velkojansa pois. Lisäisin tähän infra ”potentiaaliset hyötyjät” listaan Arista Networksin, mutta se kuuluu sarjaan kalliit. Nyt(kin) kannattaa olla hereillä yhtiöiden suhteen, paljon näyttää tapahtuvan. Jos jollain rittää intoa, niin ainahan uuden ketjun voi avata noista infra yhtiöistä. Oman salkkuni pidän edelleen nykyisellään, mutta kieltämättä kuikuilen aika ajoin Vertivin, Aristan ja Kyndrylin suuntaan.

15 tykkäystä

Tullut kovasti alas. Tekisi mieli alentaa keskihintaa, mikä tässä on muuttunut? Ilmaa pois välillä?

1 tykkäys

Kovaa ylös, kovaa alas. Näin kurssit vain toimivat. Vielä ihan liian aikaista sanoa mikä on “oikea” hinta. Eiköhän kaikki riipu taas AI-alan rautafirmojen seuraavista kvartaalirapsoista. Jos meno jatkuu, pomppaa takaisin. Jos meno hyytyy, alapuolella on tilaa…

5 tykkäystä

Nyt tuli ensimmäinen merkki AI:n väsymisestä kun SMCI ei antanut enää posaria tänään, mikä saattaa indikoida että odotusten ylitykset olivat siinä. Markkina rankaisee tällä hetkellä -17%.

E: @robin24, erittäin vaarallista pysyä longina kun iso trendi muuttuu.

9 tykkäystä

Absolute ugly day for Super Micro $SMCI, down over 23% today.

3 tykkäystä