Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Noista luonnonvaroista… Onhan useat Afrikan valtiotkin erittäin rikkaita luonnonvarojen suhteen, ei se mahda kansalaisille näkyä. Nythän venäjän luonnonvaroja hyödyntävät yhtiöt ajautuvat yhä enempi silovikkien lähipiiriin. Tosin eihän ne nytkään kovin laajasti ole omistettu.

17 tykkäystä

Kun sota joskus päättyy ja nämä loput hengissä selvinneet palkkasoturit palailevat takaisin kotikonnuille nauttimaan murto-osaa sotimistienesteistä traumoineen, on Venäjällä odotettavissa valtava vakavien rikosten aalto. Valtaosa tuhlaa rahansa ja päätyy todennäköisesti tyhjätaskuina takaisin lautamajoihinsa, jos ylipäätään tulevat saamaan luvattuja palkkioitaan.

17 tykkäystä

Ihan asiallista pohdintaa, vaikka enemmän tosiasioista muistuttamista kuin uusia mullistavia oivalluksia:

11 tykkäystä

Venäjä aikoo julistaa Suomen kansanmurhaajaksi. Olisimme ylläpitäneet yli 100 keskitysleiriä ja tapattaneet 28 000 neuvostokansalaista

Venäjän syyttäjälaitos laittanut tämän hankkeen tänään liikkeelle.

https://karelia-news.net/incident/2024/06/27/236492-amp.html

16 tykkäystä

Niin, ja orcit varastivat meidän maat 1939-1940. Ja isosetä sai luodin samalla päähän. Maa ja henki lähtivät. Oispa orkeilla pokkaa tutkia omaa historiaa, eikä muokata sitä.

47 tykkäystä

Venäjä ei tyydy pelkästään räjäyttelemään Saksalaisia asetehtaita.

Juttu maksumuurin takana.

Tällä välin Tuomioja ja vasemmistoliitto kampittavat käännytyslain läpimenoa.

Hallitus ja kaksi suurinta oppositiopuoluetta pitävät nyt kokousta asian tiimoilta. Kaikkia tarvitaan, mikäli halutaan että laki menee läpi. Siihen tarvitaan 5/6 enemmistö eduskunnassa.

Tulee tiukka taisto, voittaako järki vai Tuomiojalaisuus.

54 tykkäystä

Vähemmän maksumuurattu versio

14 tykkäystä

Raimo Ilaskivi toteaa, että suomalaiset äänestäjät varmasti muistavat lakia vastustaneet kansanedustajat, jos Venäjä alkaa lähettää massoittain siirtolaisia rajan yli.

– Muistia tulee virkistämään kasvavat julkiset huolenpitokustannukset tänne päästetystä, joita Migri sitten hoitaa kilpailutuksista piittaamatta ja laskuja veronmaksajille kirjoittaen – kuten on tehnyt tähänkin saakka, Ilaskivi toteaa.

21 tykkäystä

Tähän käännytyslakikeskusteluun pitää vielä mainostaa Politiikkaradion tämänpäiväistä jaksoa, jossa haastateltavana on Perustulain asintuntija ja tutkija. Jaksossa käy hyvin ilmi kaksi asiaa, jotka menevät yleisessä keskustelussa iloisesti sekaisin: Lain poliittinen puoli ja juridinen puoli.

Juridisesti laki on selvästi ristiriidassa sekä perustuslain, että EU lain kanssa. Kaikki asiantuntijat ovat siitä samaa mieltä. Mikäli perustuslain keskeisimmät kohdat ovat rikkumattomia - kuten pitäisi olla - tätä lakia ei pitäisi voida säätää.

Poliittinen puoli on se reaalimaailma, jonka tutkijakin tunnustaa: Nykylainsäädäntö ei tarjoa mitään sellaista keinoa, jolla tuhannet Venäjän masinoimat rajanylittäjät voitaisiin kääntää pois. Nykylainsäädännön mukaan heidät on otettava vastaan ja turvapaikanhakuprosessi on käynnistettävä. Vaikka ne massat olisi kuskattu FSB:n toimesta rajalle ja kymmenin tuhansin heitä aseella uhaten työnnettäisiin rajan yli Suomeen.

Tutkijan paras ehdotus oli EU-tason lainsäädäntö - joka on hyvä ehdotus, kannatan sitä lämpimästi - ja sellainen ehkä tulee tämän 5-vuotisparlamenttikauden aikana tai sitä seuraavan parlamentin aikana. Mutta se ei ole tähän hetkeen ja Venäjän aiheuttamaan uhkaan.

Suosittelen kuuntelemaan.

18 tykkäystä

Venäläisiltä voisi vastapalloon kysyä, että ketkä ovat Pohjois-Venäjän ja Pietarin alueen alkuperäiskansaa ja missä he ovat nyt? Mitä kävi heidän kulttuurillensa?

kuva

Jos siellä kerta ollaan niin huolissaan Karjalan alueiden väestön väitetystä kansanmurhasta, niin olisiko tämän kansanosan vihdoin aika palata juurillensa ja opetella puhumaan esi-isiensä kieltä venäjän kielen sijasta :cowboy_hat_face:

41 tykkäystä

Tuon ristiriidan takia se säädetään kiireellisessä perustuslain säätämisjärjestyksessä. (tai ainakin yritetään säätää)

5 tykkäystä

Myös Tampereella murtauduttu kahteen kriittiseen vesihuollon kohteeseen.

21 tykkäystä

Ukraina pyrkii saamaan käyttöönsä Israelin vanhoja käytöstä poistuvia Patriot-järjestelmiä.

“Israel’s M901 PAC-2 batteries are of an older variety than many of the Patriot systems currently in Ukraine. But according to military analysts, the older model is still fully compatible with the newer ones. Crucially, Israel has also ample stocks of interceptor missiles — which Ukraine also needs — to go with the batteries, according to one person familiar with the size of Israel’s arsenal.”

“Israel said in April that it would begin retiring its eight Patriot batteries, which date back more than 30 years, and replacing them with more advanced systems.”

“Former officials and analysts said the Israeli systems would most likely be sold back to the US, which could then send them on to Ukraine. But they added that the bigger question is whether Israel is prepared to alienate its on-off ally Russia, despite Moscow’s ever-closer relationship with Iran. Israel has previously denied Ukrainian requests for air defence systems. It also has an agreement with Russia that allows Israeli jets to access Syrian air space.”

11 tykkäystä

Valtava Venäjän sabotaasiverkosto paljastuu: Mies jäi kiinni räjähteiden kanssa Pariisin lentokentän lähellä | Verkkouutiset

" Pariisin Charles de Gaullen lentokentän lähellä räjähteiden kanssa kiinni jäänyt mies kuuluu laajaan Venäjän sabotaasiverkostoon Euroopassa, Le Monde paljastaa.

Venäläisukrainalainen 26-vuotias kiidätettiin sairaalaan myöhään iltapäivällä kesäkuun 3. päivänä."

Mitä tarkoittaa Venäläisukrainalainen? Venäläinen jolla on Ukrainan passi vai Venäjämielinen Ukrainalainen?

17 tykkäystä

Eiköhän Bidenin mahkut presidenttiyteen ollut tässä ja samalla Yhdysvaltain tuen jatkuminen Ukrainalle ensi vuonna päätyy aika huteralle pohjalle.

kuva
kuva
kuva
kuva



kuva
kuva

Toivottavasti löytävät tilalle jonkun normaalin kuusikymppisen poliitikon, joka ymmärtää tukea Ukrainaa ja vastustaa Venäjää :pray:

70 tykkäystä

Le Monde artikkelista löytyy selitys: “a Ukrainian and Russian dual national”, eli molempien maiden kansalainen ja passi. Alkujaan Donbassin alueelta kotoisin oleva henkilö.

2 tykkäystä

Sä et voi tuota tietää. Trump voi käyttää retoriikkaa pelkästään päästäkseen pressaksi. Takki voi kääntyä hyvin nopeasti. Voi olla että tuki jatkuu samana tai jopa lisääntyy. Esimerkki: Obama ei halunut antaa tai myydä aseita ukrainalaisille. Kuka antoi Javelinit ukrainalaisille? Se oli Trump. Trump myös varoitti saksalaisia heidän energiariippuvuudesta. Noh, hän ei tietenkään tehnyt näin koska ajatteli saksalaisten hyvinvointia, vain koska halusi myydä shalekaasua heille. Mut pointti on se että Trump presidenttinä ei välttämättä tarkoita että tuki päättyy. Trump on täysin arvaamaton. Ukrainan sota on myös hyvä juttu jenkkien sotateollisuudelle, ja mun on jotenkin vaikea kuvitella että Trump yhtäkkiä ryhtyy pasifistiseksi.

20 tykkäystä

Lainasin yhden ristiriitaisuuden tekstistäsi: Kirjoitat että Trump on täysin arvaamaton, mutta sinun on vaikea kuvitella että hän ryhtyy pasifistiksi.

Trump ei välitä pätkääkään Ukrainasta, Euroopasta, Jenkkien aseteollisuudesta tai sen kaupankäyntivalmiuksista, maailmanrauhasta, naapurimme terroristivaltiosta tai mistään muustakaan puheena olevasta aiheesta. Hän välittää vain ja ainoastaan itsestään. Kaikki on kaupan kun valtaa ja ruutuaikaa on tarjolla.

Harmi että terroristivaltion johtaja Putler on haistanut tämän ensimmäisenä (epäilemättä jo parikymmentä vuotta sitten) ja kietonut äijän sormensa ympärille. Trumpin valinta presidentiksi olisi sama asia kuin päästää terroristivaltion johto kävelemään valkoiseen taloon ja asettumaan taloksi.

Trump ei siis ole vain arvaamaton, vaan myös täysin muiden, etenkin diktaattorien vietävissä. Hänen johtamansa vene voi suunnata minne vain, tai jäädä pyörimään ympyrää ilman että hänellä on mitään intressiä tehdä asialle mitään. Jos hallinnossa lisäksi on uinuvia myyriä, voi jälki jenkeissä ja varsinkin euroopassa olla karmaisevaa.

Tuo voi olla todellisuutta jo ensi vuonna.

31 tykkäystä

Trump on ennenkaikkea vaarallinen. Ensimmäisen kauden alussa hän pysyi sentään jollaina tavalla ruodussa ja politiikka oli jossain määrin jopa parempaa, kuin useiden aikasempien republikaanipresidenttien aikana. Lopussa kuitenkin alkoi sekoilu: covid hoidettiin surkeasti, käytiin tapaamassa Kimiä P-Koreassa - ja kehuttiin ”hyväksi jätkäksi”, vaalitappiota kieltäydyttiib hyväksymästä. Biden nähdään heikkona ja seniilinä, minkä kyllä ymmärrän, mutta Biden on hallittavissa. Trump ei. Trump olisi seuraavalla kaudella paitsi vanhempi ja estottomampi, myös voimakkaampi ensimmäisellä kaudella tekemiensä virkamiesvalintojen johdosta. Trump, jos joku voisi saada nykyisen herkän ja epätasapainoisen geopoliittisen tilanteen eskaloitumaan entisestään. Mielestäni on oksettavaa, miten itsekkäästi puhtaasti omaa etua ajatellen jenkkimiljardöörit ovat laumana asettuneet hänen tuekseen.

34 tykkäystä

Sentimentti somessa Yhdysvaltojen presidenttiehdokkaiden debatin jälkeen.

kuva
https://x.com/PhillipsPOBrien/status/1806605461392642546

En yleensä ole alarmistinen, mutta viimeisen 2v aikana Euroopan asetuotannon ylösajo on ollut abysmaalisen hidasta. Mahdollisesti aikaa on nyt vain 7kk, jonka jälkeen - amerikkalaisittain ilmaistuna - all bets are off. 2,5v on nyt hannailtu ja aika käy vähiin. Oli USA:n vaalien tulos mikä tahansa, Euroopan on seisottava omilla joillaan. Se on mahdollista, jos on tahtoa. Kaikki muut vaihtoehdot ovat huonompia.

17 tykkäystä