Ahlström Munksjö -Kestävää kuitua ja johtavaa kehitystä ekologisesti

Ostotarjous meni läpi, saivat 90.0026 eli 3007 osaketta yli vaaditun rajan. Harvoin pääsee itse näin merkittävään rooliin, hyväksyin eilen 5950kpl tarjoukseen ja ilman sitä ei olisi mennyt läpi :smiley:

6 tykkäystä

Joo-o, kasaan kuivui tämä erikoistilanne ja yhtiö poistunee alkuperäisellä tarjoushinnalla pörssistä. Yllättävän paljon kyllä löytyi jälkikäteisen tarjousajan puitteissa hyväksyntöjä. Todennäköisesti myös isommilta sijoittajilta.

Ihan mielenkiinnosta on pakko kysyä @Critter , miksi jätit tarjouksen hyväksymättä alkuperäisen tarjousajan puitteissa, mutta hyväksyit sen nyt? Vastata voit, jos haluat. :slightly_smiling_face:

1 tykkäys

Ostelin jälkikäteisen tarjousajan alkamisen jälkeen osakkeet, pääasiassa pienimmällä mahdollisella erolla eli 17.82, mutta tarttui alle 17.80 myös osakkeita, ehkä 150euroa tuli voittoa noilla, riskitöntä tuottoa kuitenkin, kun tarvittava määrä hyväksyntöjä oltiin saatu. Lisäbonuksena se, että tällä hetkellä tykkään pitää yrityksellä jonkun verran käteistä ja joudun maksamaan Nordnetissa negatiivista korkoa yritysasiakkaana, niin sai hyötyä sitäkin kautta, kun sai pienen määrän laitettua lyhyeksi aikaa muualle…

3 tykkäystä

Kirjoitin markkinahuhuista Twitterin puolelle.

tl;dr

Saattaa olla vilunkipeliä, kun noin täpärästi meni läpi. Toki voi olla, että moni pelästyi ja halusi varmistaa saavansa edes jotain ja siksi hyväksyi tarjouksen. Tai sitten @Critter kuvaamalla tavalla tarvitsi euroja.

Mitä mieltä muut foorumilaiset ovat?

3 tykkäystä

Olisi mukava lukea todisteita spekulaatioiden lisäksi tästä aiheesta.

1 tykkäys

Jos vilunkipeliä on ollut, tulee se kyllä esiin ennemmin tai myöhemmin. Ja jos kaikki on mennyt sääntöjen mukaan, tosi hienoa! Nyt kuitenkin on niin monta merkkiä vilungista, että case pitää tutkia.

Mikäli joku teistä on myynyt/holdannut ja haluaa antaa haastattelun Hesarille, niin tässä mahkut siihen:

3 tykkäystä

Tämä löytyy Osakesäästäjiä koskevalta sivulta, mutta laitetaan varuiksi tännekin.

Alkuvuodesta mediassa oli uutisia Ahlström-Munksjön ostajakonsortion käyttämistä kysenalaisista keinoista 90 % lunastusrajan saavuttamiseksi sekä kahden pääomistajan kaksoisroolista ja mahdollisista kassakaappisopimuksista.

Oikeusoppineet molemmin puolin Itämerta ovat todenneet kokonaisuuden rikkovan vähemmistöomistajien oikeuksia. Prosessi etenee välimiesoikeuteen, jossa otetaan kantaa muun muassa lunastuksen käypään hintaan ja siihen, onko lunastajalla oikeus lunastaa osake.

Oskesäästäjien jäsenille oikeusedustus on tarjolla ilmaiseksi. Ohjeet edustuksesta sekä listauksen aiheesta kirjoitetuista uutisista löytää täältä:

Lunastusprosessista on kuvaus Keskuskauppakamarin sivuilla:

2 tykkäystä

Lempiosinkolapsoseni. Vieläkin vatuttelee, jos tätä pysähtyy miettimään.

Tuostakaan casesta ei ole lisähyötyä kun luopui lapuista ennen aikojaan.

Tästä jäi kyllä karmea maku suuhun. Vuosia roikuin kyydissä ja uskoin “käänteeseen” ja kun käänne tuli niin ostettiin omaan taskuun itselle sopivalla hinnalla.

Mikäli te syylliset luette tätä viestiä niin ostamalla Suomisen 100% preemiolla voitte hyvittää tekonne.

1 tykkäys

https://viisasraha.fi/Markkinat/Ahlstrom-Munksjön-lunastusmenettely-kyseenalainen-–-Rothovius-”Mielestäni-tuo-rikkoo-lakia”

En ole koskaan Munkkia omistanut, mutta sivusta seurannut. Aika erikoinen keissi.

5 tykkäystä

näkynyt op:lla salkussani tällaisena osakkeet jo useamman kuukauden eikä osakkeista ole maksua tullut. onko kellään mulla samaa ongelmaa?

Rahat eivät ole vielä siirtyneet, ei siis sinänsä ole op:n ongelma.

Onko porukalla vieläkään tullut lunastuksia noista viimeisistä osakkeista?

Tätä jäi vähän vahingossa itselle yhteen salkkuun ja ärsyttää tuo muutaman tonnin ”toimettomana” lojuminen.

ei oo itelle ainakaan vielä tullut

No tippuuko osingot edelleen? Tämä on kyllä murheellinen luku omalla sijoitustaipaleella. Pidin lapusta kuin hullu puurosta.

Eipä ole pitkään aikaan lunastuksesta tullut a) lisätietoa aikataulusta eikä b) rahoja. Soitin A-M:n sijoitusdirikalle syksyllä ja hän arveli prosessin tulevan päätökseen joko v.2021 lopulla tai v. 2022 alkupuolella. Koko tämä A-M pörssistä poistaminen on ollut karsea case piensijoittajalle. Toivottavasti edes jotakin vähän hävettäisi. Tosin siihen on vaikea uskoa…

1 tykkäys

Laskin itse olevani kiipelissä sen jälkeen kun kauppapaikka katoaa. Maltoin odottaa pörssistäpoistouutisten jälkeen vielä yhdet osingot ja myin satsin pois karvan alle lunastushintaan. Pilkillä olisi päässyt vähän yli lunastushinnan kun taisivat ajoittain ostella myyntilaitaa hyvin ohueksi.

Ketuttaahan se kultamunakanan myyminen väkipakolla, mutta ainakin ne rahat nyt jo tahkoavat uusia osinkoja toisaalla. Toivottavasti vaikkapa yli koko keissin pois pörssistä viettäneet saavat myös lopulta rahansa ulos sieltä.

Saatko muuten edelleen osinkoja? Näkyvätkö ne edelleen samalla tavalla arvo-osuustililläsi, mutta ilman kaupankäyntinappeja, vai…? Sittenhän laput voisi pitääkin.

Ei näistä osinkoja tule. Yllättävän pitkään tässä on mennyt, nordic id tarjous taisi tulla myöhemmin kuin ahlstrom ja se saatiin maaliin viime vuonna. Ainahan sitä jännittää, tuleeko tässä hinnankorotusta välimiesoikeudessa. Joku 20€/osake kuulostaisi kivemmalta hinnalta. :smile:

Jätittekö laput itsellenne kenties periaatteesta ostomenettelyä vastaan? Jossain vaiheessa tämä kävi itsellänikin mielessä, mutta sitten järki voitti. Pitäkööt tunkkinsa.