Aktia -konserni

Tämä Aktia Varainhoidon kahden miljardin hallinnoitavan pääoman saavuttaminen parissa rahastossa lienee positiivinen asia :thinking: :point_down:

5 tykkäystä

OP:n Q4/2020 tulosennakko



3 tykkäystä

Lisäys: VAROITUS! :warning::rotating_light::construction: TÄMÄ VIESTI SISÄLTÄÄ OSAKEPOPULISMIA :point_down:

Sauli-Matiaksen spekulaatiokone alkoi ottamaan jo kierroksia :point_down:

Mielestämme tiedote on tulkittavissa siten, että Larma tulee siirtämään fokusta enemmän yhtiön strategiselle tasolle, Koskimiehen ottaessa entistä suurempaa operatiivista roolia. Käytännössä tämä strategisen tason fokus tarkoittaa mm. yritysjärjestelyiden tai orgaanisten kasvuhankkeiden kartoitusta. Tämä on mielestämme täysin loogista, sillä eQ on kasvanut niin suureen kokoluokkaan, että arvonnousu seuraavalle tasolle vaatii mielestämme uusia merkittäviä kasvuavauksia. Nykyisellä tuotetarjonnalla kasvun kulmakerroin alkaa väistämättä loiventua absoluuttisten eurojen käydessä yhä suuremmiksi. Todennäköisin polku uusiin kasvulähtöihin ovat yritysjärjestelyt, sillä orgaanisesti uusien tuotteiden kasvattaminen eQ:n kannalta merkitykselliseen kokoluokkaan alkaa olla hyvin hankalaa.

eQ:n näytöt yritysjärjestelyistä ja omistaja-arvon luonnista ovat Helsingin pörssissä omaa luokkaansa ja näemme nyt tehdyt muutokset positiivisina osakkeenomistajien kannalta.

:musical_score: Aktia ja eQ ne yhteen soppii, huomenna pannaan pussauskoppiin… :wink:

12 tykkäystä

Eli Aktia sulautuisi EQ:hun?

Koska jos EQ sulautuisi näillä näppäimillä Aktiaan, olisiko EQ:n mielekästä muuttaa enää hallitustaan?

Viimeksi Joulukuussa Larma aika vahvasti antoi ymmärtää, että heitä ei pankkibussiness kiinnosta.

En näe minäkään mitään syytä miksi eQ lähtisi sotkeutumaan reguloituun ja hyvin heikossa huudossa olevaan pankkitoimintaan.

Aktian varainhoito eQ:lle ja Aktia jatkaa pienenä pankkina, joka syöttää varainhoitoasiakkaita eQ:lle? Uskoisin, että eQ pystyisi maksamaan Aktian varainhoidosta niin hyvän hinnan, että homma voisi jopa toimia.

Spekulaatiota kaikki ja en suosittele ikinä pohjaamaan mitään sijoituspäätöstä mahdollisen yrityskaupan varaan…

2 tykkäystä

Tässä toisesta ketjusta mielenkiintoinen juttu mikä koskettaa myös Aktiaa: Oma Säästöpankki "luultavasti Pohjoismaiden nopeimmin kasvava pankki" - #374 by Sauli_Vilen

Aktian Nordic Micro Cap ja Nordic Small Cap ovat olleet todella suosittuja Nordnetin käyttäjien keskuudessa tammikuussa. :+1:

5 tykkäystä

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/aktian-varainhoidossa-joukkoirtisanoutuminen-pankki-kommentoi-vaihtuvuus-on-osa-tyoelamaa/e900c52c-a1c1-4a84-9aad-74d8e1c94a59

”Pitää paikkansa, että kolme salkunhoitajaa ja kaksi analyytikkoa EMD-tiimistämme jättävät tehtävänsä. Tiimissä vastuut on jaettu uudelleen EMD-tiimin muiden jäsenten kesken. Myös korvaavat rekrytoinnit on aloitettu. Vaihtuvuus on osa työelämää”, Borgström kertoo.

1 tykkäys

Tässä OP:n kommentti aiheesta

6 tykkäystä

OP:n aamukatsauksesta poimintaa


2 tykkäystä

Aktia Pankki kertoo jatkavansa strategiansa mukaista palvelumallin kehittämistä sekä toimintojensa yhdenmukaistamista ja automatisointia. Yhtiön tavoitteena on selkeyttää ja sujuvoittaa toimintatapoja ja tehtäviä sekä vastata entistä paremmin kasvaviin asiakasodotuksiin ja -tarpeisiin.

Onkohan Aktiat yt:t osa valmistautumista huhuttuun Aktia-eQ fuusioon?

2 tykkäystä

Vaikea sanoa tuosta, voisi yksinään olla vain niukkuuden jakamista. Mutta, tuohon kun yhdistää varainhoidon tähtitiimin irtisanoutumisen, niin jotain voi olla tapahtumassa(tai sitten ei).

Poimintaa OP:n Q4/2020 tuloskommentista



1 tykkäys

Sauli ja Mikko niin ovelina viimeisessä kysymyksessä :smiley:

3 tykkäystä

Koko tiimin ulos käveleminen tuntuu mielestäni protestilta jotain toimintaa kohtaan, tässä tapauksessa kyseessä voisi olla yt-neuvottelua seuraavia irtisanomisia kohtaan. Itse en ainakaan viitsisi jättää tunnetun pankin varainhoitoa noin vain “pulaan”.
En kuitenkaan osaa sanoa mitään herkullista spekulaatiota siitä miten mahdollinen fuusioon valmistautuminen korreloisi yt-neuvotteluihin ja tiimin irtisanoutumiseen.

Niinpä. Eiköhän tähtitiimin osalta kyse ole vain siitä, että aidan takaa on löytynyt vihreämpää ruohoa. Ensin puhuttiin ympäri tiimin vetäjä, joka sitten napsi Aktiasta mukaan ne, jotka hän halusi mukaansa saada. Mutta, iso menetys Aktialle, tullee näkymään jatkossa Aktialle negstiivisesti.

1 tykkäys

“Swiss alternative investment specialist LGT Capital Partners has hired a Nordic team of six professionals to its fixed income competence center, but the group remains tight-lipped about the identities of its new employees as well as where they have previously worked.”

Tässä taitaa olla kohtuullisella todennäköisyydellä Aktian tiimin uusi koti.

21 tykkäystä

Hyvä tviittiketju Hemmingillä tuosta irtisanoutuneesta tiimistä

14 tykkäystä

Allekirjoitan:

  • Erikoista ettei kurssi reagoinut suoraan
  • Varainhoito on people business
  • Asiakkaat saattavat seurata lähtijöitä

En allekirjoita:

  • Varainhoito 100% people business. Ei nyt ihan kuitenkaan.
  • Lähtenyt tiimi vie suurimman osan asiakkaista mukanaan → vuotoa varmasti tulee, mutta tuskin tässä mittakaavassa. Ellei sitten tracki ala sulaa merkittävästi.
  • Joka tapauksessa on strateginen emämunaus, että tämä tiimi päästettiin menemään. Tavallaan joo, mutta jos jengi haluaa lähtä, niin ei heitä kannata väkisin pitää (esim. maksamalla kovempia liksoja). Se on tuhon tie.

Varmasti jättävät ison aukon, jonka paikkaaminen ei ole helppoa, mutta muistuttaisin, että Aktian pääomistajana häärii nykyään Janne Larma & co, joten saattaa tilallekin löytyä ihan kovia tekijöitä. Kurssi on myös tullut vähän alas tämän ja Q4 tuloksen myötä. Lisäksi ei uskalla hypätä pois junasta, kun perstuntuma sanoo, että jotain isompia liikkeitä Aktian ympärillä tulee tapahtumaan :smiley:

7 tykkäystä

Mikäli @Sauli_Vilen vaan jossain kohti ehdit niin olisi mielenkiintoista kuulla mitä ajatuksia tämä tiimin joukkoirtisanoutuminen herättää