Alibaba ja muut kiinalaiset teknot

Oli mennyt itseltäni ohi, että BABA maksaa ensimmäiset osingot ja tammikuussa pitäisi kilahtaa tilille. 1,00USD toki vaan pär osake, mutta kuitenkin. Onko ollut mitään arviota jatkosta osinkojen suhteen?

Ei kovin suurta luottoa ole tämän osakkeen suhteen, mutta ehkä v.2024 kääntää pitkään jatkuneen alamäen.

Tuleekohan osingot myös ADR-omistuksiin?

1 tykkäys

Kyllä. 1USD per ADR. 0.125USD per osake (Hong Kong).

2 tykkäystä

Ymmärtääkseni myös alhainen kurssihinta vaikuttaa tohon osakekompensaatiolukuun. Korkeammalla osakehinnalla olisi korkeammat kustannukset?

Ovat toki jakaneet näitä aina avokätisesti. Onneksi tänään ostavat niin paljon omia osakkeitaan takaisin, että mennään jopa hieman negatiivisen puolelle tässä suhteessa.

Itse olen nämä omissa laskelmissa poistanut kassavirroista. Silti päästään mielestäni erinomaiseen tuotto-odotukseen.

1 tykkäys

Muutama kommentti tavoitehinnan (134 usd & Buy) lisäksi Goldman Sachsilta. Hekin kuten muut näyttävät korkeita tavoitehintoja vs kurssitaso

“Alibaba share price decline post-results overdone, Goldman Sachs sees favorable risk/reward”

6 tykkäystä

Liittyen Kiinalaisisiin peli- ja streamausyhtiöihin. Oikeastaan kaikki internetyhtiöt kärsijoinä. Kiinariskeistä on tässäkin ketjussa varoiteltu useasti.

Kiinan viranomaisten ehdottamat uudet säännöt kieltäisivät alaikäisiä antamasta tippejä videopelien livestriimaajille. Lisäksi pelien valmistajia vaaditaan asettamaan rajoja sille, paljonko pelaajat voivat ladata rahaa peleissä käytettäville digitaalisille lompakoilleen.

Älypuhelimen käyttöä rajoitetaan porrastetusti niin, että alle 8-vuotiaat voivat jatkossa käyttää puhelimiaan enintään 40 minuuttia vuorokaudessa ja 16–17-vuotiaat enintään kaksi tuntia vuoro­kaudessa.

13 tykkäystä

Kiinnostava huomio, mutta ehkä syystäkin “halpa”. :thinking:

5 tykkäystä

Alibaba stock rallies on report founder Jack Ma is buying shares

Tämä varmaan hieman selittää tätä nousua.
:+1:

8 tykkäystä

Tämä saattaa myös ”hieman” vaikuttaa.

12 tykkäystä

Miten tästä ei ole aiemmin ollut puhetta, että softbank on laittanut osakkeita pitkän aikaa laitaan isossa määrin?

Nyt sekin paine on loppunut. Monta hyvää juttua samaan aikaan $BABAlle🤷‍♂️

https://finance.yahoo.com/news/jack-ma-joe-tsai-replace-093000114.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAADxuHyvGJA-V5ijYND21OdH3NOELRDFzYWxLFdYWYC6bdoA7PvAChwDh255zX_xJhlxRBuNwt2RRM1LTwqGQ1dcGIQbkdr-Hws5yj5UpkQ2RavAAEAEO9HfC_j92dB_a9h6p5SDtNlKDp5436H1GwkxYWQr6MDJARcU46qH9rNMu

6 tykkäystä

Kyllä tässä ketjussa on vuosi ja kaksi sitten ollut juttua noista Softbankin myynneistä, joista valtaosa on tapahtunut siis jo jonkin aikaa sitten.

Alibaban tuoreempi laskettelu taitaa linkittyä ennen kaikkea Kiina-riskien vähentämishaluihin, ts pelko sapelien kalistelusta Taiwanin kanssa, ja osin myös huoliin Kiinan talouden kasvusta koska 4-5% on vähemmän kuin ennen.

Toki näissä Kiinaosakkeissa on rahaihmisten eli jenkkien silmissä riski ja pelko niin iso, että vaikka Alibabankin osalta on moni entinen riski jo historiaa, niin aina tulee joku uusi negatiivinen, koska ‘Kiina’ sitä ja tätä. Vertaapa tätä uutisointiin, jossa jokin jenkkifirma saa pienemmistä omista ja linkittyneistä asioista postiivista uutista.

6 tykkäystä

Baba julkisti tuloksen, pre-market 80,6 USD (US ADR), +3,0%.
Liikevaihto 0,7% alle odotusten, Adjusted EBITDA 4,0% yli. EPS kuitenkin 1,0% alle odotusten
25 Mrd USD lisäys omien ostoon.

The company reported revenue of 260.35 billion yuan ($36.19 billion) for the three months ended Dec. 31, compared with 262.28 billion yuan expected by 19 analysts polled by LSEG.

Earnings per share (EPS) came in at RMB18.97 ($2.67), missing analyst expectations of RMB19.17. The company’s revenue reached RMB260.35 billion, just shy of the consensus forecast of RMB260.65 billion.

In a significant move to enhance shareholder value, Alibaba announced a $25 billion increase in its share buyback program.

Adjusted EBITDA was up by 0.7% annually to 59.57 billion yuan, beating the estimate of 57.27 billion yuan.

11 tykkäystä

“Our top priority is to reignite the growth of our core businesses, e-commerce and cloud computing”
Back to basic business, sanoisin. Mutta tuskin tämä raketoi ennenkuin jotain helpotusta US-Kiina -suhteisiin tulee. Pitkä on Kiinan muuri…

17 tykkäystä

Alibaba teki sijoituksen MiniMax nimiseen tekoäly-yritykseen ja jäin pohtimaan olisiko näistä tämän vuoden sijoituksista katalyyttiä isompaan nousuun tälle vuodelle. Kenties muut seuranneet enemmän Alibabaa.

7 tykkäystä

Tämä kiinnostanee ketjun lukijoita, jutussa ei ole mitään sen ihmeempää, mutta ihan hyvä tiivis paketti. :slight_smile:

https://twitter.com/Quality_stocksA/status/1779125001179803960

image

6 tykkäystä


Pitkästä aikaa BABA:ssa näkyy käänteen merkit myös chartissa. Weekly up trend change ja iHS.

19 tykkäystä

Moi, sen verran hiljaista tässä ketjussa, että uskaltaudun kysymään…

Minkälaista price targettia näkisit tälle lähiviikkojen ja/tai kuukausien aikana? Moni asia tietysti vaikuttaa kiina-lappuihin(kin), mutta mitä sanoo puhdas TA-näkökulma? Monthly näkymässä vaikuttaisi olevan lähdössä breikkaamaan ylöspäin laskevasta wedgestä? Toki kuukausi on vasta alkanut :smile:
Ja sori jos käsitteet vääriä, TA kiinnostaa, mutta olen vain seurannut muiden tekemisiä…

Ps. Kiitos hyvistä viesteistä monessa ketjussa, keep up the good work! :+1:t3:

4 tykkäystä

Kuvasta näet oikeastaan lähiajan targetit, jos nousu jatkuu. iHS ennustaa noin 1.2 marginaalia eli noin 90 tasolle. Volume profile vuoden 2022 keväästä kertoo hyvin, että VAH on noin 100 tasolla, mikä ei fundamielessä ole edes korkea target.

Mutta - nämä on vain todennäköisiä keskipitkän aikavälin näkymiä, enkä tykkää yleisesti antaa ennusteita. TA auttaa todennäköisten skenaarioiden arvioimista, mutta vaatii jatkuvaa seurantaa ja sijoitussuunnitelman yhdistämistä. Ihmisillä on niin erilaiset aikajänteet sijoituksille, joten en halua olla ohjailemassa ketään mihinkään yksittäiseen hintatasoon.

Itse seuraan BABA:aa sijoitusmielessä weekly ja monthly aikajänteellä, jotka ennustaa nyt pohjien asettuneen 66.63 hintaan. Mikäli US-Kiina välinen poliittinen debatti ei kasva US-vaalien myötä, BABA:lla on mahdollisuudet nostaa arvostustasoja paljonkin.

10 tykkäystä

Itse pelkään kiinalaisia yhtiöitä, mutta tällaiset asiat tietysti laittavat miettimään. :slight_smile:

https://twitter.com/TheLongInvest/status/1786746153297404210

image

Kuva

13 tykkäystä

Tämä alla oleva tviitti kiinnostanee tämän ketjun lukijoita. :slight_smile:

https://twitter.com/nataninvesting/status/1789955920253829368

9 tykkäystä