Alibaba ja muut kiinalaiset teknot

Toki seuraaminen on hankalampaa ja ymmärrettävistä syistä hyväksytyt arvostuskertoimet ovat erilaiset, jos on rinnakkaislistattu NYSEen tai jos ei ole. Mutta itse liiketoimintaan en usko homman vaikuttavan. Uskon, että riittävän pitkällä aikavälillä liiketoiminta on kuitenkin se, joka dominoi ja lisäksi uskon, että listalta poistumisen pakkomyynnit aiheuttavat suuremman dipin, mitä arvostuskertoimien hyväksyttävä lasku olisi. Mutta hyviä pointteja ja allekirjoitan ne pääosin itsekin.

1 tykkäys

Muistaakseni BABA totesi jo viime vuonna, kun näitä uhkailuja alkoi tulla, että he ovat valmiit näihin vaatimuksiin. Aika näyttää onko puheiden takana tekoja.

1 tykkäys

https://www.barrons.com/articles/berkshire-hathaway-charlie-munger-prefers-alibaba-stock-to-treasury-bills-51617813729
Mungerin kommentit Alibaba sijoitukselle.

3 tykkäystä

Exclusive: China’s Ant explores ways for Jack Ma to exit as Beijing piles pressure - sources

Julie Zhu

HONG KONG (Reuters) - Ant Group is exploring options for founder Jack Ma to divest his stake in the financial technology giant and give up control, as meetings with Chinese regulators signaled to the company that the move could help draw a line under Beijing’s scrutiny of its business, according to a source familiar with regulators’ thinking and two people with close ties to the company.

Reuters is for the first time reporting details of the latest round of meetings and the discussions about the future of Ma’s control of Ant, exercised through a complicated structure of investment vehicles. The Wall Street Journal previously reported that Ma had offered in a November meeting with regulators to hand over parts of Ant to the Chinese government. on.wsj.com/2QvkHbc

1 tykkäys

Mä luulen että jenkkisijoittajat maksoi jo sakot. Baba taisi varautua sakkoihin ajoissa. Jälkikäteen bondien laskeminen olisi ollut liian ilmeistä.

Jenkkilään nämä varmaan myytiin? Ja varmasti uudelleenrahoittavat tuon vielä uudestaan ja uudestaan.
Rahan suunta tuntuu näissä olevan aina sama. En tiedä onko baballa ne käteiset mitä väittävät että on. Saattaa hyvinkin olla, mutta CCP sanonu että sakkorahat pitää tulla jenkkilästä, baban omat rahat on Kiinan rakentamista varten. Ja puoluepatut nauraa partaansa kun jenkkidollarit kolahtaa tilille.

3 tykkäystä


Laitetaas päivitystä, edellinen oli 17pv sitten ja kurssi aika täsmälleen sama 238. Ollaan muutenkin aika samantyyppisessä tilanteessa, jossa ei ole selkeää suuntaa. Kurssi pääsee nousemaan ja se myydään takaisin lähtötasolle, tämä on toistunut nyt kolme kertaa. Onko neljäs tulossa vai pystyykö murtautumaan 245 tason läpi?

8 tykkäystä

Lueskelin tässä langan läpi kiinnostuttuani Alibabasta Nomadien blogin jälkeen ja tässä voisi varmaan vetää pari pointtia yhteen tästä keissistä.

-Ydinliiketoiminta on terveellä pohjalla suurella osuudella Kiinan sisämarkkinoista, jossa on houkuttelevat fundamentit.

-CCP:n arvaamattomuus sekä mahdolliset kirjanpito kikkailut tuovat Kiina osakkeille Yhdysvaltalaisia verrokkeja oikeutetusti alhaisemmat arvostukset. Ensin mainittu näyttää koskevan enemmän Alibabaa. Jack Man suun avauksen ja CCP:n “ohjeistuksen” Alibaballe myydä sen media toiminta voidaan varmaan todeta, että tässä yritetään sulkea suut kriitikoilta ja mahdollisesti sitä suunnittelevilta.

-En näe mediatoiminnan pilkkomista niin pahana kuin moni näyttää ajattelevan sillä:
a. CCP:n agenda näkyy tästä läpi sekä sitä ei ole toistaiseksi kansallistamassa vaan Alibaba saa myydä sen omin ehdoin.
b. Media segmentti tuo liikevaihdosta vain 4-5 % ja se ei ole erityisen kannattavaa. En osaa sanoa johtaisiko sen myynti ns. arvon purkautumiseen, mutta en uskoisi, että sillä olisi arvostukseen alentavaa vaikutusta.

-Yhdysvaltojen delistaus. Tosiaan Alibaba on suostunut SEC:n vaatimuksiin koskien Kiinalaisia firmoja, mutta loppujen lopuksi tässähän on kyse Bidenin ja Xin nokitteluista ei niinkään yhtiön halusta tehdä tai olla tekemättä yhteistyötä. Jos mahdollinen delistaus Yhdysvalloissa tapahtuu niin Frankfurtin listauksen omistajille tällä ei taida olla mitään merkitystä ? Niinkuin @mskomu mainitsikin China telecomin kohdalla niin kurssi laski delistauksesta ilmoittaessa mutta palautui sen jälkeen.

-Mielestäni alhainen arvostus on toistaiseksi ymmärrettävä sillä tämän kohdalla nähdään varmasti vielä volatiteettiä, epävarmuutta ja yllätyksiä. Aloitin kuitenkin tankkaamisen longina sillä pitemmällä aikavälillä uskon aliarvostuksen vähitellen purkautuvan.

Omasta mielestäni arvostukseen on jo vähintään diskontattu media segmentin myynti ja mahdollinen delistaus. Toki jos CCP:n kynnet iskevät kunnolla E-commerceen niin olen valmis tekemään kunnon takin käännön. Älä sijoita tämän perusteella.

13 tykkäystä

Ikävää kun Kiinan valtio ja isot pojat molemmat pitävät tätä jengiä kurissa. Yhtiön suunnan odotan kehittyvän kaupungistumisen trendin kanssa merkittävästi, vaikkei siitä kyydistä lyhyellä aikavälillä välttämättä päästäkään nauttimaan. Varmaa on vain epävarmuus

2 tykkäystä

Kysymys yhtiötä paremmin tunteville. Raaka-aineiden hinnat on nousseet aika vahvasti ja Alibaba myy esimerkkinä teräksiä. Tässä linkki: https://www.alibaba.com/countrysearch/CN/steel.html

Osaako joku sanoa yhtiön varastoista näissä. Onko ne omassa varastossa vai onko kyseessä pelkkä välitys? Amazonin kerrottiin hyötyvän Lepikön videossa juuri Inflaatiosta. Baban tulos tulee huomenna ja kurssi on mennyt aika kivasti alas muiden teknojen kanssa. Omistan Babaa ja hiljattain tankannut.

Hintaa Kiinassa (maailman tehdas) voi vilkaista vaikkapa tuolta: https://www.mysteel.net/price-curve.html

2 tykkäystä

" Unlike Amazon, Alibaba Group holds no inventory and owns no warehouses. Rather, Alibaba has created software platforms that facilitate the exchange of goods and services. While Alibaba’s revenues are lower than Amazon’s, it has higher operating margins and profit margins.

In that regard, Alibaba is more like eBay, which brings together buyers and sellers without ever touching the merchandise.

Amazon, by contrast, built and maintains a worldwide network of warehouses where orders are packed up and then delivered to individual consumers in 15 countries and counting. Software is easier to manage."

1 tykkäys

Mielenkiintoista. Linkki oli tarkoituksella ja laitan tähän esimerkinnä tuosta hydrauliikkaventtilin. Ne ovat usein varsin krittiisiä osia joissakin tuotantolaitoksissa. Sanotaan nyt vaikkapa Teslan tehtaalla lasahtaa hydrauliikka venttiili prässissä ja autotuotanto pystähtyy. Osaa ei ole saatavilla normaalitoimittajalta. Napautan sen Alibabaan ja heureka seuraavana päivänä linja pyörii? Onko kukaan koittanut itlata covid piikkiä Alibabasta tai niitä siruja joista pulaa?

1 tykkäys

Alibaba Q4 Earnings:

Revenue: CNY187.40B (est CNY180.40B)
Adj EBITDA: CNY29.90B CNY (est CNY35.91B)
Adj Earnings Per ADS: CNY10.32 (est CNY11.57)

Sees FY Revenue Above CNY930.00B (est CNY923.50B)

2 tykkäystä

Sakon maksu tuloksen pakkasen puolelle:

Alibaba said its loss from operations was 7.66 billion yuan as a result of the fine. But excluding that, its income from operations would have been 10.56 billion yuan, a 48% year-on-year rise.

6 tykkäystä

Hinta halpuu, 206 usd :thinking:

1 tykkäys

Paljon on säästynyt rahaa, kun on malttanut olla kärsivällinen tämän kohteen kanssa. Tärkeä weekly support breakdown, seuraava weekly support 189.53

17 tykkäystä

Otin vähän lisää Alibaba, kun mielestäni tuolla ohjeistetulla kasvulla on halvin suuri kasvuyhtiö. Vastapainona Kiina-riski, mutta tuskin valtio sitä joka vuosi sakottaa. Valtava monopoli ja megalomaaninen möhkäle aasian markkinoilla, ja otan mieluusti lisää kesän/syksyn aikana jos yhtä huokealla lähtee. Oma arvaus on, että Kiinan keskiluokan hitaasti mutta varmasti vaurastuessa BABA lentää yli 500 taalan 3-5 vuoden aikajänteellä, riittää itselle ainakin.

10 tykkäystä

ARKF 05/13/2021 Sell BABA 01609W102 ALIBABA GROUP HOLDING LTD 162,840 kpl

2 tykkäystä

Pitäiskö tästä päätellä jotain? Siis jotain muuta, kuin että ARKF luopui Babasta ja taisi myydä myös JD ja Baidun jos muistan oikein? Ehkä Kati ostaa John Deereä tilalle. Eikun sori se olikin avaruusosake. :face_with_monocle:

Kovasti tätä on lyöty ja vähän ihmettelen kurssireaktiota tulosjulkkariin. Eihän se ollut huono? Ja tulevaisuudennäkymät ovat positiiviset. Poliittinen riski painaa vielä todella paljon vaakakupissa?

Olen itse lisäillyt pieniä siivuja kun on dipannut isommin. Tämä on minulla melko pitkässä pidossa, koska voiko “Kiinan Suurin” tehdä muuta kuin kasvaa jatkossa?

2 tykkäystä

Woods on joutunut myymään kaikkien likvideimpiä osakkeita viime aikoina, Applet meni kanssa laitaan.

Mutta Babaan liittyen, tässä hyvää analyysia tuloksesta ja reaktiosta siitä. Tämä finding alpha on laadukas kanava jossa analysoidaan osakkeita fundapohjaisesti eli ei mikään yolo, meme kanava, niitäkin tubesta löytyy :smiley:

Nyt vasta mietin että tässä ketjun nimessä on Orgaaninen kasvu. Lieneekö joskus ollut huolena sellaisen puute vai mistäkö juuntaa juurensa…Tällä kertaa eivät analyytikot ja mediat siitä olleet huolestuneita vaan taas ihan muut murheenaiheet :wink:

11 tykkäystä

Kysytäänpä jos täälä joku on paremmin perillä, onko Xetrassa listattu Alibaban “osake” jotenkin parempi vaihtoehto suhteessa NYSEssä listattuun osakkeeseen mahdollisessa jenkki-delistauksessa? Frankfurtiin listatun voisi olettaa toimivan vaikka NYSEstä osake poistuisi?

Xetrassa(Frankfurt) tarjolla seuraava:

arvopaperin nimi: Alibaba Group Holding Limited American Depositary Shares each representing eight Ordinary share

tikkeri: AHLA

Oletteko käyttäneet tätä BABAn sijaan?

1 tykkäys