Alibaba ja muut kiinalaiset teknot

Tarkemmin kun tuota kattoi, nii haluavat ostaa 0,036 % osakkeista, eli ei vissiin ihan joka jarmolle oo tarjousta tullut. :sweat_smile:

3 tykkäystä

Itselleni tuli myös tänään postissa ostotarjous. Aika viime tinkaan jättävät kun tänään viimeinen vastauspäivä :confused:

Sain myös. Tänään klo 20:00 olisi viimeinen hetki myydä puhelimitse Nordean kautta.
Edot: hinta 290$ (premio 10%)
Maksuaika:- ei mainintaa (pienellä präntilla annetaan vapaat kädet maksuajalle ilman viivästyskorkositoumusta.)
Nordea toimii vain välittäjänä
En ainakaan siviilityössä uskaltaisi tartua tälläiseen tarjoukseen
Politiikkaa en ymmärrä , mutta BABA;n näkymät näyttää todella hyviltä lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä, joten uskoisin että nousee yli 300$ .
Mitä mieltä?

2 tykkäystä

Ite ainakin tankkaillut tässä pariin otteeseen kun on halpaa vaikuttanut olevan. Ihmettelen suuresti jos ei kohta olla takaisin $300 yläpuolella.

3 tykkäystä

Noita tullut ymmärtääkseni useamminkin muiden yhtiön osakkeista. Jos ymmärrän oikein niin 1 ehdoista on että osakkeen clousing on tarjousajan jälkeen tarjoushinnan yläpuolella eli tässä tapauksesa 18 Dec Alibaban pitää ylittää 290$, joten häviät aina jos tartut tähän.

1 tykkäys

En yksinkertaisesti ymmärrä, minkä vuoksi Nordea harjoittaa tai välittää tällaista kaupankäyntiä.
Nämä on 99% varmuudella huonoja kauppoja, ellei jopa erittäin huonoja. Laittakaa roskiin tällaiset tarjoukset. Pörssi on kaupankäyntiä varten ja jokaisella pitäisi olla sitä varten jonkinlainen arvostustaso, johon tähdätään. BABA on laskenut pitkään ja ollaan hyvin suurella todennäköisyydellä ainakin lähellä pohjatasoa, josta tarjouksentekijä on hyvin tietoinen.

5 tykkäystä

Op:n asiakkaana tämä sama tarjous tuli verkkopankkiin jo 27.11. Googlettamalla ostajaa löytyi vastaavia tapauksia historiasta ja tuli huomattua, että on tarjouksessa koira haudattuna.

1 tykkäys

Tämä pisti itselläni kanssa silmään kun tutustui tarjoukseen tarkemmin… Aluksi tuntui vähän liian hyvältä ollakseen totta ja kusetustahan se olisi ollut.
OP:lla tuli kyseinen ostotarjous monta viikkoa sitten.

Jack Ma paikkailee välejään hallituksen kanssa.

1 tykkäys

Mitkäs ovat raadin näkemykset Baban suhteen?
Analyytikoilta lähes järjestään tulee osta/lisää suosituksia…
Oma näkemys aika ristiriidassa analyytikkojen ennusteisiin.
Taitaapa kuitenkin pudota muun markkinan mukana,vaikka käsittääkseni korona ei kovin paljoa yhtiön toimintaan pitäisi vaikuttaa.

Oon ymmärtänyt että myynti on melko älytön. Single days oli ihan hervoton ja eiköhän Aasian joulukauppa puske. Epävarmuushan ei täten koske myyntiä vaan näitä ketjussa mainittuja levottomuuksia listausten, pilkkomisen ja Ant ipon kanssa. Sinällään voi sanoa että riski lapussa on sijoittajien silmissä noussut ja jokainen tekee omat johtopäätökset miten niihin reagoi. Jos tota vertailee puhtaasti fundan pohjalta verrokkeihin niin pitäisi ton lapun kai reilusti kalliimpi olla. Toi Jack Man kommentti on mielestäni hyvää lievitystä Baban ja hallituksen välillä ja seuraava kvartteri rapsa antanee ihan hyvää myyntiä lukujen valossa. Jos sieltä tulee isompaa korjausta vaikka sitten koronan tai muun varjolla niin samanlaista heiluntaa sieltä varmaan tulee kuin millä tahansa muulla lafkalla, mutta jossei mitään yleistä korjausta tule/tulisi niin aika hyvin tää taso on suht pohjahinnoilta vaikuttanut.

3 tykkäystä

Tällaista kurssiliikehdintää satunnaisen uutisvirran pohjalta kutsutaan kohinaksi, varsinkin kun ydinliiketoiminta sujuu yhtä hyvin kuin aina ennenkin.

Sen verran alas on jo tultu, että voisin kuvitella lisäileväni

3 tykkäystä

Alibaba tullut alas yli 8 % tänään. Syy löytyy tästä: China's e-commerce titan Alibaba hit with antitrust probe - “Today, Alibaba Group has received notification from the State Administration for Market Regulation that an investigation has been initiated into the Company pursuant to the Anti-Monopoly Law. Alibaba will actively cooperate with the regulators on the investigation,” Alibaba said in a statement.

Tällä osakkeella ei ole hetkeen juhlittu. Kurssia laskevia uutisia jatkuvasti.

https://finance.yahoo.com/news/house-jack-ma-built-chinas-050515693.html - mielenkiintoista nähdä lopulta, että mihin mennään. Jotain hyvääkin olisi välillä mukava lukea.

6 tykkäystä

Jep, Kiinan viranomaisten luoma uhka on paljon vahvempi, kuin US auditointimääräysten kiristykset (niihin löytyy aina ratkaisu). Uhka on sikäli kaksiteräinen, että Kiina tarvitsee omat teknologiajätit taistelussa länsimaita vastaan sekä niiden tuottamia dollareita. Toisaalta niiden valta ei voi ylittää kommunistihallintoa.

BABA:n kurssi on pudonnut 23% huipustaan, kun AMZN 10%. Siinä on valtava ero, kun molempien market cap on valtava (AMZN 1.6T, BABA puolet siitä). Jos joku kutsuu tätä taustakohinaksi, niin aikamoista aliarvostamista tai brassailua. Itse en ole positioon vielä koskenut, mutta en aio lisäillä, ennenkuin tilanne saa ratkaisunsa.

BABA:n kurssi oli pudonnut tosin vain 4% luokkaa tänään, jos mukaan lasketaan tuo postmarketin droppi.Viikossa reilu 5.5%.

  • edit: vai viittasitko @kto Kiinan pörssiin, sitä en olekaan tarkistanut, miten siellä on tänään edetty?
  • edit2: no niinpä, HK:ssa on tosiaan tultu reilu 8% alas
9 tykkäystä

Mielestäni ihan hyvä video fox businekselta missä käydään yleisesti läpi Kiinan poliittista riskiä, ei vaan Baban kannalta vaan yleisesti. Itselläkin Babaa salkussa ja hyvä ynmärtää miten erilainen Kiinan kommunistisen puolueen valta yrityksiin ja ihmisiin on suhteessa länsimaisiin valtioihin. Kiinasta yhteiskuntana voisi jatkaa pidempääkin mutta ei taas kuulu ketjuun eikä oikeastaan koko foorumille.

https://finance.yahoo.com/video/china-government-total-power-over-114526302.html

1 tykkäys

Hyvää juttua. Itse olen Kiinassa käynyt useasti business mielessä ja on muutama hyvä tuttukin siellä, jotka ovat avautuneet noistakin asioista, monta tarinaa olisi niistä ja nekään eivät kuulu tänne.
Määrätyllä tavalla se on myös vakaampi talous jos mikään ei “puolueen” asemaa horjuta. Siinä mielessä kuulunee palstalle, että näitä on hyvä pohtia jos/kun sijoittaa Kiinalaisiin osakkeisiin.

1 tykkäys

” “China wants to get out in front, rather than deal later, with more hardened consequences, as the U.S. is struggling to do,” said Peter Fuhrman, Shenzhen-based chief executive officer of China First Capital, an investment bank. “A concern would be that market power may potentially morph into political power.”

At the same time, any new regulatory oversight of the tech giants will likely be seen as part of Mr. Xi’s attempt to assert even more political control over the economy. ”

Vähän kukkotappelun elkeitä, mutta täytyy seurata vakavasti. Uskon kyllä, että asia sovitaan.

Ma’lla on välillä vähän uhoava länsimaiskapitalistinen tyyli, joka ei konservatiivista puoluejohtoa miellytä.

Toistaiseksi ei aiheuta toimenpiteitä omaan omistukseen. Mahdollinen hyvä ostopaikka, mutta täytyy vielä haistella tilannetta.

2 tykkäystä

Omasta mielestä nämä asiat menee just siihen “tausta kohina” kategoriaan vaikka termin ehkä väärä. Tosiaan poliittinen riski on noussu, joka puoltaa kurssilaskua kun osakkeen riski kasvaa, mutta en näe että Kiina oma-aloitteisesti heikentäisi näiden teknojättien kilpailuasemaa länsimaita vastaan, joten näkisin tämän hetkellisenä riskinä joka hinnoteltu osakkeeseen. Kunhan nyt vähän nokitellaan, näytetään kaapin paikkaa ja tehään selväksi kuka tätä laivaa lopulta ohjaa. Ainut konkreettinen riski on Ant Groupin pääomavaateet, jos niitä aletaan tiukentamaan niin Ant vaatii huomattavasti enemmän pääomia liiketoiminnan pyörittämiseen, jolloin ROE ym. omanpääoman multippelit laskee ja sitä kautta hyväksyttävä arvostus.

Voi olla että tämä on vähättelyä, mutta ei ainakaan brassailua :smiley: Lopulta kun on saatu selvitetltyy sisäiset nokkimisjärjestykset, BABAn ja Kiinan kommunistisenpuolueen intressit ovat samat ja arvostus palautuu entiselle tasolle. Sillä aikaa BABAn liiketoiminta porskuttaa entiseen tahtiin kuten juna. Jack Ma astu puolueen varpailla, ja sai ne huonoon valoon. Nyt tätä toimintaan oikaistaan.

Itse olen kerran lisännyt ja lisäilen varmaan näiltä tasoilta toisen mällin lyhyeen salkkuun.

4 tykkäystä

Ongelmallisintahan tässä on se, ettei tällaisesta ole aikaisempaa kokemusta. Alibaban toiminnasta on kirjoitettu paljon negatiivista (esim. kilpailijoiden polkeminen) ja mikäli liiketoimintaan puututaan ja se asetetaan valvontaan, sillä voi olla myös kassavirtaan vaikutuksia. Tätähän markkinat nyt käytännössä diskonttaa. Alibaba on vaivihkaa kasvanut todella isoksi ja sillä on lonkerot moneen asiaan. Ma:n käytös oli viimeinen pisara, joka olisi saanut jäädä tekemättä. XI:lle ei kukaan pullistele ilman seurauksia ja tässä voi Ma:lle käydä henkilökohtaisesti huonostikin.

Toinen iso ongelma on, ettei ole mitään käsitystä, kauanko tämän prosessointi voi kestää. Tämän vuoksi kurssi hyvin suurella todennäköisyydellä valuu alaspäin, ellei jokin ratkaisu tule nopeasti.
Mutta tämän asian prosessontia meidän tiedoilla on mahdoton sen enempää jatkaa, joten hankala tilanne.

10 tykkäystä

N -14 % reaktio tällä hetkellä ko uutiseen. Kun tuo pulkkamäki sieltä 300 USD pinnasta alkoi, useaan kertaa pohdin sitä että tietääkö smart money jotakin sellaista mikä selviää minulle myöhemmin. Nyt syy selvisi. Ehkä eniten olen huolissani siitä että miten pitkään tuon asian selvittämiseen ja ratkaisemiseen menee, pelkään sellaista vuosia kestävää vatvomista. Tosin en tiedä että onko sellainen kommunistisen puolueenkaan etujen mukaista. Kaiken kaikkiaan hankala tilanne, ja nostan itse kädet pystyyn, en osaa sanoa mitä tulee pahimmillaan ja parhaimmillaan tapahtumaan ja millä aikataululla. Aivan liian monimutkaista yksityissijoittajalle arvioida tällaista kokonaisuutta. 1 v konsensusennustehan on 338 USD ennen tätä tilannetta, siitä voi tietysti laskea onko nykykurssilla osake halpa vai kallis, toisaalta myös riski on kasvanut.

2 tykkäystä