Alma Media - ketju

On niitäkin yhtiöitä, joissa haarukka noille sanamuodoille on eri suuruinen liikevaihdon ja liiketuloksen osalta. Tässä tapauksessa siis selvästi liikevaihdon osalta voisi esim. olla 5-10 % ja liiketuloksen osalta 10-15 %. Tämä on sinänsä loogista, kun tulos on lähtökohtaisesti alttiimpi suuremmille suhteellisille muutoksille. Kyllä yhtiöt ja hallitukset ovat erittäin tarkkoja näiden kanssa, joten en usko etteikö posaria annettaessa olisi ollut tiedossa mihin tasolle luvut asettuvat.

2 tykkäystä

Webinar -esitys tuli.

Tämänkin jälkeen ihmetyttää näkymien vaisuus, että Alma jäisi koronavuoden tasolla… Jotain tarinaa, että 1Q2020 oli vahva, mutta mukana läpeensä vaisu 2Q2020, 3Q2020 oli vahvempi kuin 1Q2020, tehostusta pitäisi olla tehty, yms. Toisaalta rekry ottanut hittiä ja toipumisen odotetaan olevan varmaan pitkä.

Toisaalta esitys muistuttaa, että Alma Media Partners hankittu, 35% osuus & 9,1 MEUR liikevoitto antaisi noin 35% x 9,1 / 82,4 mkpl = 0,04 EUR/osake extraa. Tuo hyvä varmaan oikaistu pois ohjeistuksesta.

Vuonna 2019 Alma Mediapartnersin liikevaihto oli 25,2 milj. euroa, käyttökate 10,4 milj. euroa ja liikevoitto 9,1 milj. euroa (IFRS-periaatteen mukaisena osana Alma Media -konsernia).

1 tykkäys

Kiitos Inderes-tiimi sijoituspäivästä - oli hyvä! Tulipa kertaheitolla tutuksi useampi (isompi) yhtiö joihin ei vuosien varrella ole tullut niin syvällisesti perehdyttyä. Esimerkkinä uutena tuttavuutena oli Alma Talent jonka esitysmateriaaleista voisi poimia tänne muutamat kiinnostavat kalvot:

Yritysostot ja divestoinnit - en esimerkiksi tiennyt että henk.koht käytössä olleet palvelut eli Etua.fi , urakkamaailma.fi ja autojerry.fi ovat alman omistuksessa

Uutena juttuna tuli myös että Alma tähtää isosi kansainvälisille markkinoille:

Esitys täällä:

6 tykkäystä

Alma Media ostaa 170 MEUR:lla Nettixin (Nettiauto jne), 2020 liikevaihto 22,5 MEUR, Liikevoitto 10 MEUR.

Asiasta johtuen ohjeistusta joudutaan nostamaan eli liikevaihto ja oikaistu liikevoitto kasvavat. Ennen sanottiin että flättiä menoa

8 tykkäystä

Almalta viime aikaisten pienempien kauppojen jatkoksi suurempi kauppa. Tässä ensikommentit: Alma Media ostaa Nettix Oy:n Otava-konsernilta | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

5 tykkäystä

OP:n tänään julkaiseman Q1-ennakossa arvioidaan Alman tekemien yritysostojen luoneen omistaja-arvoa tänä keväänä. Suositus ja tavoitehinta nousussa.

“Alma Median selkeästi arvoa luovat transaktiot eivät arviomme mukaan heijastu
täysimääräisesti osakkeen arvossa tällä hetkellä. Nostamme tavoitehintamme 11
euroon (10), suosituksemme nousee OSTA-tasolle (Lisää). H1 on yhtiölle vielä
vaikea, mutta toimintaympäristön normalisoituminen H2:lla lyö uuden vaihteen
silmään tuloskehitykseen. Osakkeen arvostus on vaativa kuluvan vuoden
ennusteilla, mutta 2022-2023 tuloskehityksellä näemme arvostuksessa selkeän
nousuvaran.”

4 tykkäystä

Almalta vahva startti vuoteen :+1: Ohessa aamarin ensikommentit Q1:ltä ja myöhemmin sitten Telanteen haastis ja päivitys

7 tykkäystä

Ei herätä Alma Media suurta keskustelua hyvästä osarista huolimatta. Itse ostin tänään uutena salkkuun, kun halusin katsoa Q1 tuloksen ennen ostamista. Selkeää nousupainetta näyttäisi olevan ennusteissa tälle vuodelle ennusteissa.

3 tykkäystä

Kannattaa katsoa, hyvää jutustelua ja tästä saa hyvää tuntumaa, mitä loppuvuosi voi olla.

Samaa mieltä. Jos korona menee parempaa suuntaan, voi Alma Median tuloskasvu yllättää positiivisesti. Nyt jo parempia merkkejä ilmassa ja patoutunutta kysyntää riittää.

1 tykkäys

Olipahan positiivinen eka kvartaali, rekrytointiliiketoiminnan palautumista osasikin odottaa, kuten HPL:n rapsoista ilmeni. Digin osuus se kasvaa ja kasvaa, hyvä näin. Täälläkin ihmetyttää, miten vähän Alma herättää sijoittajissa näin kuumana aikana keskustelua, kun suurin osa firman palveluihin tai tuotteisiin arjessa törmää. Eri alustojen synergioissa on vielä piilevää voimaa varmasti jäljellä.

4 tykkäystä

Tänään Almaa ekaa kertaa salkkuun. On mielenkiintoinen yhtiö ja monessa positiivisen oloisessa ja varmasti kannattavassa mukana!
Mutta olen kyllä todella hämmästynyt, miten vähän täällä keskustelua. No, ehkä se vaatii kunnon kurssinousua, niin siitähän se mielenkiinto viriää… Itsellä odotukset hyvästä pitkän ajan sijoituksesta.

4 tykkäystä

Nordean raportti 22.6.2021

  • Tavoitehinta 12 euroa
  • Liikevaihto 2021: 256 m€ , 2022: 276 m€ , 2023: 288 m€
  • Liikevaihdon kasvu -20 - 21, 10,9 %
  • “Pitkä aikaväli näyttää suosiolliselta”
  • 2/3 myynnistä tulee digitaalisista palveluista
3 tykkäystä
13 tykkäystä

Erittäin kova posari, koska KAIKKI liiketoiminnat etenevät oikeaan suuntaan. Digiliiketoimintahan on se pihvi pitkässä juoksussa, mutta laaja rintama sulattelee esim. yritysostot pois hetkessä.

Hyvä Alma, tulevaisuus näyttää valoisalta. :sunglasses:

9 tykkäystä

SEB nostaa tavoitetta viime viikon posarin jälkeen…

SEB: pidä → 12,90 EUR & Osta

ALMA MEDIA
SEB höjer Alma Media till köp (behåll), riktkurs 12,90 euro - BN (Finwire)
2021-07-15 07:40

6 tykkäystä

Täällä ensikommentit aamun tuloksesta:

Reilun viiden minuutin päästä alkavaa webcastia voi seurata täältä - tallenne tulee toki myös myöhemmin: Alma Media Q2'21 ke 21.7. kello 11:00 | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

6 tykkäystä

Alman nousu sitten katkesi. Mikäs siihen syynä? Se ettei annettu mitään tarkempaa arviota tämän vuoden tuloksesta ja liikevaihdosta?

Indereskin antoi 12€ ja vähennä.

2 tykkäystä

Suosituksissa näköjään hajontaa. Nordealla tänään 13 € ja osta. Digitaalisuuden merkitys nähdään positiivisena ja kasvavana pidemmällä ajalla.

5 tykkäystä