Aurinkoenergia - mihin sijoittaa?

Asiaan paneutuneita on aina kiva seurata :+1:.
Bloom olisi varmaan hyvä kumppani.
Etenee hyvin tavoitteita kohti tällä hetkellä. Plugissakin olen mukana, vaikka keventilin sitä lähellä huippuja ja Bloomissakin mukana ja sitä olen tässä viime aikojen dipeistä lisäillyt.
Ala on ollut kokoajan mielenkiintonen ja nyt (1-2 vuotta) tuntuisi, että aletaan olemaan murroksessa myös tuloksellisen toiminnan suhteen.
Vetymurroksen seuraaminen on jo sinänsä ihan oma harrastus muoto !

6 tykkäystä

Katsoin huvikseen onko Enphase longi TJ Roberts koska viimeksi kirjoitellut firmaan liittyen. Linkkaan tähän joulukuussa tulleen postauksen jos siitä sattuu olla jollekin iloa: Enphase Energy For The Masses (NASDAQ:ENPH) | Seeking Alpha

Vaikuttaa oikein hyvältä aurinko/tuulifirmoille. Vielä seurannassa lisäystä :partying_face:

4 tykkäystä
9 tykkäystä

Canadian Solar (CSIQ) reported 4th Quarter December 2021 earnings of $0.17 per share on revenue of $1.5 billion. The consensus earnings estimate was $0.38 per share on revenue of $1.6 billion. Revenue grew 46.9% on a year-over-year basis.

The company said it expects first quarter revenue of $1.25 billion to $1.35 billion and now expects 2022 revenue of $7.00 billion to $7.50 billion. The company’s previous guidance was 2022 revenue of $6.50 billion to $7.00 billion. The current consensus revenue estimate is $1.45 billion for the quarter ending March 31, 2022 and revenue of $6.74 billion for the year ending December 31, 2022.

5 tykkäystä

No niin, solaria on nyt tutkittu ja panostettu. Eiköhän anneta ensin mielipide ja fomo-oikeus ystävällemme Der Aktionärille. :partying_face:

Stehen wir vor dem größten Solarboom aller Zeiten? Wegen stark steigender Inflation, dennoch weiter niedrigen Zinsen und der Energiekrise reagieren immer mehr Bürger und wollen Gratis-Strom von der Sonne. Die Anzahl der deutschen Solardächer könnte sich damit fast verdoppeln.

Eli Solarin toinen isompi pomppu 2020 luvulla on alkanut, hohoi. :cowboy_hat_face:
Kuten Saksassa myös jenkit ovat huomanneet energian, lämmitysöljyn, kaasun kallistumisen. Kerrotaas teille iSUNista.

iSUN toimii aurinkoenergian suunnittelu-, rakennus- ja hankintaurakoitsijana yksityisille ja teollisille asiakkaille Koillis-Yhdysvalloissa Vermont.

iSUN jakaantuu 4. divisioonaan: residential, commercial, industrial ja utility. Ennusteiden mukaan residentialissa paras bruttomarginaali 25 -30 % ja suurin liikevaihto industrialissa. Itse tykästyin eniten residentialin laidasta laitaan palveluun. Asennetaan jenkeille kerralla paneelit katolle ja evlaturit talliin. Huolehditaan huolloista, mittauksista, valvonnasta eli kukkarolla käydään mahdollisesti useampaankin kertaan - pitkäikäiset ja tyytyväiset asiakkaat.

Viimeisin diili oli commercialin 29,3 miljoonan dollarin sopimus latauskatoksille, paneelit ja ev-laturivermeet mukaan.

https://finance.yahoo.com/news/isun-inc-awarded-29-3-142700503.html

Tässä vähän talouslukuja ja ennusteita. Targetteihin voi suhtautua huumorilla. :smile:


isun target
buy

Uskon, kuitenkin että bear-case ois ihan mahdollinen. Näin kirjoittaa Roth Capital:

iSun initiated with a Buy at Roth Capital 03/10 ISUN Roth Capital analyst Justin Clare initiated coverage of iSun with a Buy rating and $7 price target. The analyst believes iSun is well-positioned to deliver significant growth in sales and profitability in 2022 with the support of a sizable backlog, a rebound in margins, and operating leverage.

Alustavat taloudelliset luvut jo julkaistiin.

Virallisesti q4 ja koko vuoden tulokset julkaistaan 30.3. markkinoiden sulkeuduttua ja puhelinkonferenssi sit seuraavana päivänä.

Hyvät toverit pyydän teitä kiinnittämään huomiota puhelinkonferenssin tulevaisuutta koskeviin lausuntoihin! :sunglasses: Toki, menneisyys luo pohjaa tulevaisuuteen. Kasvusta olemme joutuneet maksamaan kovan hinnan, kuten SunCommonin osto.

Uskon, kuitenkin oston tuoneen synergiaetua, katteet parantuvat ja viimeistään Q2 tulouttaisi jo muhkean EPS:n. Kohta julkaisen merkittävän oston. :slightly_smiling_face:

Tässä nyt tämä osto, josta mainitsin. Kasvua ja kannattavuuden parantumista on kivempi seurailla, kun on pelimerkkejä sisässä. Noi viime vuoden kohokohdat ja tämän vuoden ennusteet kun saadaan kirkastettua ja kunnolla hersyteltyä konfassa, niin voi olla et kurssi siitä sit elpyy, laput viedään käsistä… :laughing:

Uutinen seuraa iSunin äskettäin myöntämää 29,3 miljoonan dollarin sähköajoneuvojen infrastruktuuria koskevaa sopimusta, ja se antaa organisaatiolle hyvän aseman toteuttamaan ohjeistustaan ​​lähes 400 prosentin liikevaihdon kasvusta vuonna 2022.

Kohokohdat:

  • Ennätysneljännes korostaa vuoden 2021 kasvustrategian onnistunutta toteuttamista
  • Neljännen vuosineljänneksen liikevaihdon arvioitiin olevan noin 24,5–27,0 miljoonaa dollaria
  • Neljännen vuosineljänneksen bruttomarginaalien arvioidaan olevan noin 19–21 %
  • Vuoden lopun liikevaihdon arvioidaan olevan noin 42,8–45,3 miljoonaa dollaria, mikä ylittää vuoden 2021 tulosohjeistuksen.
  • Vuoden lopun bruttomarginaalien arvioidaan olevan noin 13–15 prosenttia
  • Neljännen vuosineljänneksen strategisten alustojen toteuttaminen iSun toimittaa 165 miljoonan dollarin ohjeistuksen vuodelle 2022

Kiitos Jannelle mielenkiinnosta iSUNia kohtaan. Tutustu ja kerro, mitä havaintoja teet? :+1:

9 tykkäystä

Kiitos @kaira avauksesta. Mielenkiintoinen case vaikka teknisesti näyttää pahalle. Pitänee tänään tutustua tarkemmin yritykseen. Auringoenergiaa pitäis salkkuun saada.

3 tykkäystä

Hyvä juttu, kiitos siitä!
Löytyy Nordnetistä vain tuolla THE PECK CO.HLD. (ISUN) vai olenko lähes sokea?
OP:stä löytyy iSUN:lla.

1 tykkäys

Kyllä vaan. Nordnet ei ole jostain syystä päivittänyt nimeä. Tickkeri kuitenkin: ISUN.
Tässä listaukset ja jos jollain on muutakin asiaa huomenna Nordnetille niin pyydättekö korjaamaan nimen! Kiitos! Poistan tämän postauksen… - edit: ok ei poisteta.

Edit: Lisään tähän pohdintoja ja säilytetään postaus.

Ownerseista paljon vanhaa tietoa liikkeellä! Fintelistä sain kuitenkin raavittua Peckin osuuden, muut maksua vastaan. Hämmentävää, lisäystä osakemäärään 61,5%, mut silti kokonaismäärään muutos pakkasella. :smiley: Kunnon vanhojen ukkojen jory lukuunottamatta Claudiaa, hieman dillutoitu! Peckillä kuiteskin iSUNissa paljon kiinni :+1:

Konffaan otetaan jo ilmoittautumisia vastaan. Tervetuloa! (paraskin kutsuja :slight_smile: )
31.3. klo 15.30 Suomen aikaa.
https://www.webcaster4.com/Webcast/Page/2298/44808

Maksullisella oli mielenkiintoinen? artikkeli, en pääse lukemaan. Joku tuonkin varmaan saanu rullattua auki. Oliko mitään järkevää bisnekseen liittyvää lisäarvoa tuovaa? Ei linkkiä, löytää kuka löytää…

iSun Revisited: Extremely Undervalued Thanks To Recent Contracts

5 tykkäystä

Enphaselle saksalainen kumppani, jolla tavoitteet kohdillaan:

5 tykkäystä

Tuossa tosiaan linkki siihen artikkeliin.

Nyt on artikkelit avattu, ip:n vaihto / uusi nickki auttoi. :expressionless: Hyvältä kyllä vaikuttaa. Kuka teistä on muuten tuo kommenttikentän suomalaissijoittaja Natunen? :+1: :cowboy_hat_face:

Tässä srollattavana screenshotsina. Klikkaa kuvaa parikertaa et saat ruudunlevyisenä.


4 tykkäystä

Kiitos, hyvin kairattu tämä iSun :sun_with_face:

On tullut myytyä pois kaikki muut auringot paitsi Enphase, jolle olen etsinyt jotain sopivaa kaveria. Tästä tuli nyt sitten toinen alan yritys salkkuuni.

Erityisesti kiinnostaa tuo mobility haara ja recurring liikevaihdon hakeminen mutta kyllähän iSun vaikuttaisi nyt muutenkin olevan oikeassa paikassa oikeaan aikaan tämän uusimman geopoliittisen tilanteen johdosta. Aurinkoenergia on suorastaan tuomittu kasvamaan julmasti lähivuosina. Suurin haaste siinä onkin se, että lähes kaikki ovat samaa mieltä ja siksi tarjontapuolella saattaa olla suuriakin haasteita. Hinnat eivät enää laskekaan totuttua vauhtia, jopa päinvastoin, ja erilaisista komponenteista/raaka-aineista voi tulla pulaa. Jos ISun onnistuu hankkimaan komponentteja ja siirtämään hinnat asiakkaalle niin, että päästään selvästi positiiviseen EPSiin, tässä on todellakin multibaggerin ainekset.

5 tykkäystä

iSun tulokset siirtyy ensi kuun alkuun. Mitä veikkaatte syyksi?

https://feeds.issuerdirect.com/news-release.html?newsid=6158767375320337

3 tykkäystä

Juu, huomasin tuon saman. Nyt oli vasta lomakepohjaankin päivittyny uus konffa-aika.
Wednesday, April 06, 2022 8:30 AM Eastern Time

Syystä ei ole löytynyt tietoa, pitäis olla vissiin myyrä sisäpiirissä joryssä. :rat:

2 tykkäystä

Yahoo keskesteluista löyty tälläinen:

@Blaise Check out the NT10-K SEC filing on 3/30/22.

“Due to the integration of the Company’s recent acquisition of SolarCommunities, Inc. d/b/a “SunCommon”, the preparation and
review of the Form 10-K by management and the Company’s independent accountants has taken longer than anticipated and
cannot be completed by the required filing date of March 31, 2022 without unreasonable effort and expense. The Company
anticipates filing its Form 10-K for the period ended December 31, 2021 within the fifteen-day extension period.”

Lähteen luotettavuudesta ei tietoa mutta hyvin voisi pitää paikkansa. Saman kirjoittajan mukaan tulokset tulisivat tämän kuun puolivälissä.

1 tykkäys

SunCommonin osto oli jo Q3:lla. Kai siinä sit joitain laskemista vielä on koko vuoden rapsan osalta. Tänään ois pitäny tulla rapsa pörssin sulkemisen jälkeen ja huomenna earnings call, mut taas joutuu lisää odottaa. Uutta päivämäärää ei ole edes annettu - POSTPONED. :disappointed:

Ei tämä viivästys automaattisesti ole mikään negari. Hyvä vaan et ootellaan kaikki leimat papereihin. :hourglass_flowing_sand:

3 tykkäystä

Enphase CEO Letter to Shareholders 2021

4 tykkäystä

Kiitos! Oli kyllä erinomaisen hienoa luettavaa. Jatkuvaa kehitystä kaikilla osa-alueilla ja nopeaa laajenemista kaikilla mantereilla.

Käänteentekevä IQ8, EV latauksen integrointi ja polttokennot ovat vasta lähtökuopissa ja loppuvuodesta saamme uuden tuplatehoisen 5P akun. Installerit saavat täydellisen ohjelmistopaketin leadeistä asennuksen loppuun ja nyt lähdetään vahvemmin myös small business puolelle.

Tässähän tämä hyvin tiivistyy:

‘With our introduction of new products and services in the past year, along with our acquisitions, we are now able to offer full home energy systems to our partners – solar, batteries, load control, EV chargers, compatibility with third-party generators, and grid services. There is a lot more to be done, but it is exciting to see that our transformation from a solar company to an energy technology company is starting to happen.’’

‘‘With all the important energy technology advances we have made since Enphase was founded 15 years ago, we are just getting started.’’

Huolimatta suurista haasteista komponenttien ja toimitusten suhteen, Enphase jauhoi viime vuonnakin hyvää kassavirtaa ja osteli omia osakkeita 500 miljoonalla. Firma alkaa olla sitä kokoluokkaa, että pystyvät ratkomaan materiaalipulaa ja logistiikkaongelmia paljon paremmin kuin pikkutalot, joten eiköhän kuluvastakin vuodesta selvitä kohtuullisesti.

Tää uusi geopoliittinen tilanne lisännee entisestään aurinkopaneelien kysyntää - ja samalla niiden raaka-aineen kysyntää. En enää malttanut katsella sivusta Daqo energyn rämpimistä ja otin kohtalaisen seurantapotin salkkuun. Firmahan on kiinalaisena toimijana pilahinnoissa, vaikka tulevaisuus näyttää valoisalta. Ovat myös lähtemässä mukaan puolijohdevalmistajien raaka-ainetoimittajaksi, kunhan saavat sertifiotua tuotteensa.

9 tykkäystä

Isunin 2021:

https://www.sec.gov/ix?doc=/Archives/edgar/data/0001634447/000114036122014703/brhc10036271_10k.htm

-0.86eps tais jäädä odotuksista mutta syyksi kerrotaan pääasiallisesti koronan aiheuttamat ohimenevät työvoimapula yms. Odottavat tekevänsä voittoa jo 6kk sisään. Mitenköhän markkinat reagoi?

3 tykkäystä