Digital Workforce - Automaation ja ohjelmistorobotiikan palveluyhtiö

Annissa oli kyllä rahastuksen makua kun hinta oli 6,58. Voi olla jo vuonna 2026 siellä…

Tuo Q3:lla kaupallistettava alusta on uusi versio, joka rakennettu aikaisemman päälle. Siihen päälle on rakennettu orkestrointi-teknologiaa. Lisäksi, tärkein uusi ominaisuus on mielestämme, että asiakas voi ottaa tämän itse käyttöön.

Alustan kehitys mahdollistaa markkinaosuuden kasvattamisen nykyisillä markkinoilla sekä kasvun kiihdyttämisen uusilla markkina-alueilla, joilla yhtiöllä on vähän tai ei ollenkaan kilpailua. Aikaisemmin yhtiö toimitti pelkästään suuremmille asiakkaille ja teki koko tarvittavan käyttöönoton itse. Toisin sanoen uudistus ajaa entistä voimakkaammin strategian mukaista alustapohjaista jatkuvaveloitteisten palveluiden kasvua. Asiakkaalle tämä tarkoittaa edullisempaa automaatioalustan käyttöönottoa.

5 tykkäystä

Tehtiin @Joni_Gronqvist’in kanssa tänään video Digital Workforcesta seurannan aloituksen kunniaksi:

12 tykkäystä

Pientä avustusta saatu hankkeeseen. :+1:
Outsmart-alustahankkeen kustannusarvio on 3 miljoonaa euroa, josta Business Finland rahoittaa 1,37 miljoonaa euroa avustuksena. Hanke jatkuu vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen loppuun.

7 tykkäystä

H1-analyysi ulkona nyt:

Strategiset kasvuhankkeet etenevät

Digital Workforce raportoi torstaina ennusteidemme kanssa linjassa olleen Q2-raportin. Liikevaihdon kasvua ajoi strategisesti tärkeät jatkuvaveloitteiset palvelut. Kasvu oli vauhdikasta yhtiölle tärkeillä kasvumarkkinoilla UK:ssa ja Yhdysvalloissa, kun taas yhtiön päämarkkinoilla Pohjoismaissa kasvu on hidastumaan päin. Tätä heijastellen yhtiö käynnistää tehostamistoimenpiteet nopeuttaen kannattavuustavoitteisiin pääsyä. Tämän pohjalta olemme tehneet etenkin lähivuosien tulosennusteisiimme pieniä tarkennuksia. Osakkeen arvostus on näkemyksemme mukaan edelleen houkutteleva useasta näkökulmasta katsottuna (EV/S 1,3x, SOTP 4,6 ja DCF 6,4). Toistamme yhtiön lisää-suosituksen ja 4,50 euron tavoitehintamme. Katso yhtiön toimitusjohtajan videohaastattelu tästä. Toukokuussa julkaistu, mutta edelleen hyvin ajankohtainen seurannan aloitusraportti yhtiöstä on luettavissa tästä.

Isossa kuvassa ennusteidemme kanssa linjassa oleva raportti

Digital Workforcen Q2-liikevaihto kasvoi 9 % 6,2 MEUR:oon ja oli linjassa ennusteidemme kanssa. H1:lla liikevaihto kasvoi 8 % eikä yhtiö itse ollut kasvuvauhtiin tyytyväinen. Etenkin Pohjoismaissa kasvuun vaikutti negatiivisesti epävarmoista talousnäkymistä johtuva asiakkaiden investointipäätösten lykkääminen. Sen sijaan yhtiölle tärkeät kasvumarkkinat UK ja Yhdysvallat kasvoivat vahvasti. Positiivista liikevaihdon osalta oli, että kasvu oli odotuksiamme voimakkaampaa strategian keskiössä olevan ja kannattavuuden skaalautumisen kannalta tärkeiden jatkuvaveloitteisten palveluiden osalta (H1: +28 %). Asiantuntijaliikevaihto sen sijaan laski selvästi (H1: -11 %) hidastaen kokonaiskasvua. Yhtiön Q2-käyttökate laski -1,0 MEUR:oon (Q2’21: -0,2 MEUR) alittaen ennusteemme (-0,6 MEUR). Tulosta painoi hieman odotettua enemmän omaan alustaan ja kansainvälistymiseen liittyvät kasvuinvestoinnit sekä palkkainflaatio.

Kypsillä markkinoilla keskitytään jatkossa kannattavuuteen, kasvumarkkinoilla painetaan kaasua

Digital Workforce ei ole antanut ohjeistusta kuluvalle vuodelle eikä tähän tullut Q2-raportin yhteydessä muutosta. Yhtiö kommentoi markkinanäkymien muuttuneen heikommiksi geopoliittisten jännitteiden ja epävarman talousympäristön hidastaessa asiakkaidensa investointipäätöksiä. Markkinatilannetta heijastellen ja Pohjoismaiden markkinan osoittaessa kypsymisen merkkejä yhtiö kertoikin aloittaneensa tehostamistoimenpiteet ja nopeuttavansa kannattavuustavoitteidensa saavuttamista. Tätä muutosta heijastellen olemmekin tehneet tarkennuksia lähivuosien tulosennusteisiimme. Lisäsimme myös Eclair-yrityskaupan ennusteisiimme, mutta liikevaihtoennusteemme ovat lähivuosien osalta pitkälti ennallaan. Odotamme Digital Workforcen kasvavan kuluvana vuonna 11 % 24,9 MEUR:oon ja käyttökatteen olevan -3,4 MEUR.

Arvostus on maltillinen monella mittarilla tarkasteltuna

Digital Workforcen sijoitustarina on hyvinkin houkutteleva ja yhtiöllä on historiassaan vahvat näytöt kasvusta Pohjoismaissa. Onnistuessaan strategisilla kasvumarkkinoillaan on kasvun kulmakerroin todennäköisesti selvästi ennusteitamme jyrkempi ja yhtiön sijoitusprofiili muuttuu entistä houkuttelevammaksi. Tuloksen ollessa ennusteidemme mukaan vielä lähivuosina tappiollinen tulospohjaisista kertoimista ei löydä arvostukselle tukea. Tarkastellemmekin yhtiön arvostusta liikevaihtokertoimen, kassavirtamallin, verrokkianalyysin sekä osien summa -laskelmamme kautta. Digital Workforcen vuosien 2022-2023 EV/Liikevaihto-kertoimet ovat 1,3x-1,2x. Peilaten vuosina 2022e-2024e ennustamaamme liikevaihdon kasvuun (CAGR: ~15 %) ja kannattavuuspotentiaaliin (EBITA >15 %) investointivaiheen jälkeen, on arvostus mielestämme varsin maltillinen. Myös DCF-mallimme ja osien summa -laskelmamme indikoi osakkeelle selvää nousuvaraa.

13 tykkäystä

Digital Workforce julkaisee torstaina Q3-rapsan ja Joni sitä varten näpytellyt ennakkokommentin. :slight_smile:

Yhtiö listautui viime vuonna ja investoi nyt listautumisessa kerättyjä varoja valituilla kasvumarkkinoilla. Odotamme liikevaihdon kasvaneen yhtiölle ”maltillisesti” strategisten jatkuvaveloitteisten palveluiden vetämänä. Tulosta painavat strategian kanssa linjassa olevat investoinnit omaan alustaan ja kansainvälistymiseen. Toukokuussa julkaisemamme ja edelleen hyvin ajankohtainen laaja raportti yhtiöstä on luettavissa tästä. Tuloksen lisäksi meitä kiinnostavat markkinakommentit, jotka olivat Q2:lla jo hieman varovaisia, erityisesti Pohjoismaiden osalta.

2 tykkäystä

Pahoittelut, lainaan vanhaa postausta, mutta kiinnostaisi saada parin luun ympärille lihaa…tai edes vähän rustoa pureskeltavaksi :smiling_face:

Jossain määrin yllättävä tieto, jos Pohjoismaat saavuttavat näin pian maturiteetin ja kasvu tippuu yksinumeroiseksi!

Johtuuko maturiteetin lähestyminen Pohjoismaiden esim. muuta markkinaa nopeammasta teknologian omaksumisesta (esim. verrattuna UK, Keski-Eurooppa), vai onko vain kyseessä potentiaalisten ostajien rajallinen määrä?

Voisin kuvitella, että harvassa keskisuuressa tai pienessä yrityksessä saataisiin irti skaalaetuja ja prosessit ovat enemmän ad-hoc-tyyppisiä, jolloin robotisoinnin edut hukkuvat. Olenko hakoteillä?

Entä onko syynsä myös tarjonnan määrällä? Tuotteita ja konsultteja kun löytyy monen it-palveluyriryksen tarjonnasta. Tästä syystä markkinan konsolidoituminen vaikuttaa seuraavalta stepiltä?

4 tykkäystä

Q3 tulos ulkona, ainakin pikaisella vilkaisulla mentiin yli Jonin liikevaihtoennusteista, ennuste 14,1% ja toteutunut 20,8%. Liiketulos ja käyttökate taas vähän enemmän pakkasella kuin ennustettu, ennuste käyttökate -0,8 ja toteuma -0,9. Positiivisesti myyntimix etenee kuitenkin oikeaan suuntaan, jatkuvaveloitteiset haukkaavat suuremman osan liikevaihdosta ja asiantuntijapalvelut vähemmän. Omaan silmääni ihan positiivissävytteinen rapsa, en tiedä toki miten markkina tykkää tässä ympäristössä siitä että kannattavuus oli pahemmin pakkasella kuin odotukset vaikka liikevaihdossa mentiinkin yli.

1 tykkäys

@Joni_Gronqvist haastatteli toimitusjohtaja Mika Vainio-Mattilaa Q3:sta ja kansainvälistymisestä. :slight_smile:

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:19 Q3:n pääkohdat
01:43 Kansainvälisten liiketoimintojen kehitys
03:00 Outsmart-alustan kehitystyö ja kaupallistaminen
07:02 Eclair-yritysoston integraation eteneminen
08:28 Kannattavuuden tehostamistoimenpiteet
09:59 Epävarman talousympäristön vaikutukset
12:11 Kilpailukentän muutokset

3 tykkäystä

@Joni_Gronqvist on tehnyt yhtiöraportin Digital Workforcesta. :slight_smile:

Digital Workforce raportoi torstaina isossa kuvassa ennusteidemme kanssa linjassa olleen Q3-liiketoimintakatsauksen. Liikevaihdon kasvua ajoi edelleen strategisesti tärkeät jatkuvaveloitteiset palvelut. Kasvu on ollut vauhdikasta yhtiölle tärkeillä kasvumarkkinoilla UK:ssa ja Yhdysvalloissa koko vuoden. Erityisen positiivista oli kuitenkin yhtiön tehostamistoimien voimakkaat vaikutukset, joka nopeuttaa selvästi yhtiön kannattavaksi nousemista. Tämän pohjalta olemme tehneet etenkin lähivuosien tulosennusteisiimme selviä tarkennuksia ylös. Osakkeen arvostus on näkemyksemme mukaan hyvin houkutteleva useasta näkökulmasta katsottuna (EV/S 0,7x, SOTP 4,7 ja DCF 7,1), erityisesti kannattavuuskäänne huomioiden.

https://www.inderes.fi/fi/odotettua-nopeampi-kannattavuusparannus-luvassa


Tässä olisi vielä aamarikommentti Digital Workforcesta, joka on kaikkien luettavissa. :slight_smile:

Nostamme Digital Workforcen suosituksen osta-tasolle (aik. lisää) ja toistamme 4,5 euron tavoitehinnan heijastellen nousseita ennusteita ja tuottovaatimusta. Digital Workforce raportoi torstaina isossa kuvassa ennusteidemme kanssa linjassa olleen Q3-liiketoimintakatsauksen. Liikevaihdon kasvua ajoi edelleen strategisesti tärkeät jatkuvaveloitteiset palvelut. Kasvu on ollut vauhdikasta yhtiölle tärkeillä kasvumarkkinoilla UK:ssa ja Yhdysvalloissa koko vuoden. Erityisen positiivista oli kuitenkin yhtiön tehostamistoimien voimakkaat vaikutukset, joka nopeuttaa selvästi yhtiön kannattavaksi nousemista. Tämän pohjalta olemme tehneet etenkin lähivuosien tulosennusteisiimme selviä tarkennuksia ylös. Osakkeen arvostus on näkemyksemme mukaan hyvin houkutteleva useasta näkökulmasta katsottuna (EV/S 0,7x, SOTP 4,7 ja DCF 7,1), erityisesti kannattavuuskäänne huomioiden. Katso yhtiön toimitusjohtajan videohaastattelu tästä. Toukokuussa julkaistu, mutta edelleen ajankohtainen seurannan aloitusraportti yhtiöstä on luettavissa tästä.

3 tykkäystä

Toimitusjohtaja “jättää” tehtävänsä välittömästi.

7 tykkäystä

Tässä on juttu uudesta toimitusjohtajasta. :slight_smile:

Digital Workforce kertoi eilen, että uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu diplomi-insinööri Jussi Vasama. Vasamalla on pitkä kokemus kansainvälisen ohjelmisto- ja palveluliiketoiminnan johtamisesta. Vasama toimii tällä hetkellä ohjelmisto- ja palveluyhtiö QPR Software Oyj:n toimitusjohtajana ja sitä ennen Baswaren palveluksessa useissa liiketoiminnan johtotehtävissä.

3 tykkäystä

Mites digital workforcesta on niin vähän keskustelua? Kuitenkin ihan mielenkiintoinen lafka, joka tarjoaa ns digitaalidia robotteja tehostamaan yritysten toimintaa ja hoitamaan tylsiä tehtäviä.

5 tykkäystä

Firma ei tee rahaa, ei kasva kovaa vauhtia, myytävä palvelu on aika geneerinen ja uuden toimarin träkki on työskentely kahden sijoittajan kannalta täysin epäonnistuneen verrokkifirman puikoissa. Mistä halusitkaan keskustella? :smiley:

28 tykkäystä

Tilinpäätöstiedotteen pääkohdat alla:

Heinä-joulukuu 2022:
• Liikevaihto oli 13,5 (11,3) miljoonaa euroa ja kasvoi 19,7%.
• Käyttökate oli -0,2 (-0,7) miljoonaa euroa ja oikaistu käyttökate 0,5 (-0,3) miljoonaa euroa.
• Liikevoitto oli -0,9 (-0,8) miljoonaa euroa.
• Jatkuvaveloitteisten palveluiden liikevaihto oli 7,8 (6,1) miljoonaa euroa ja kasvoi 29,2%.
Osuus liikevaihdosta nousi 58,1%:iin (53,8%).
• Asiantuntijapalveluiden liikevaihto oli 5,7 (5,2) miljoonaa euroa ja kasvoi 8,7%. Osuus
liikevaihdosta oli 41,9% (46,2%).
• Neljännen vuosineljänneksen oikaistu käyttökate oli 13,9% (-3,3%) liikevaihdosta.

Tammi-joulukuu 2022:
• Liikevaihto oli 25,5 (22,4) miljoonaa euroa ja kasvoi 13,9%.
• Käyttökate oli -1,8 (-1,0) miljoonaa euroa ja oikaistu käyttökate -0,9 (-0,6) miljoonaa euroa.
• Liikevoitto oli -2,6 (-1,2) miljoonaa euroa.
• Jatkuvaveloitteisten palveluiden liikevaihto oli 15,0 (11,7) miljoonaa euroa ja kasvoi 28,6%.
Osuus liikevaihdosta nousi 58,9%:iin (52,1%).
• Asiantuntijapalveluiden liikevaihto oli 10,5 (10,7) miljoonaa euroa ja laski 2,1%. Osuus
liikevaihdosta oli 41,1% (47,9%).
• Osakekohtainen tulos (EPS) oli -0,27 (-0,62) euroa.
• Yhtiö julkisti päivitetyn strategian – uusi, asiakkaiden liiketoimintaprosessien
automatisointiin tähtäävä Digital Workforce Outsmart -prosessikehikko ja siihen liittyvä
teknologia-alusta vauhdittamaan liiketoiminnan kasvua.
• Yhteistyösopimus sveitsiläisen Flowablen kanssa Outsmart-alustan edelleen
kehittämiseksi.
• Business Finland myönsi yhtiölle 1,37 miljoonan euron tuen tutkimus- ja kehitystyöhön
Outsmart-alustan jatkokehittämiseksi ajanjaksolle 4.3.2022–28.2.2023.
• Useita sopimuksia julkisen terveydenhuollon organisaatioiden kanssa (NHS) IsossaBritanniassa.
3
• Uusia Roboshore-pilvipalvelusopimuksia useilta eri toimialoilta Yhdysvalloissa.
• Digital Workforce Services sai 7.7.2022 suurelta energia-alan yhtiöltä Yhdysvalloista
tilauksen asiantuntijapalveluista 1,5 miljoonan euron arvosta vuoden 2022 loppuun
mennessä.
• Digital Workforce Services allekirjoitti 17.7.2022 sopimuksen, jonka mukaan se ostaa
Eclair Group Limited (Irlanti) -yhtiön.
• 19.12 tiedotettiin toimitusjohtaja ja yhtiön perustajaosakas Mika Vainio-Mattilan jättävän
toimitusjohtajan tehtävät.
• 20.12 tiedotettiin, että yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri
Jussi Vasama. Hän aloittaa tehtävässään Digital Workforce Services Oyj:ssä viimeistään
19.4.2023.

https://digitalworkforce.com/fi/sijoittajat/raportit-ja-esitykset/

ja inderesin haastattelu

13 tykkäystä

Minulla pisti silmään Digital workforcella tapahtunut palkkakulujen suhteellisen voimakas kasvu vuosittain viimeisen kolmen vuoden ajalta. Viime vuonna palkkoihin meni 12,4 miljoonaa euroa, 2021 11,2 miljoonaa euroa ja 2020 10,4 miljoonaa euroa. Viime vuonna palkat siis nousivat 10,7% vaikka henkilöstömäärä kasvoi vain kahdella 193 (191). Vielä vuodesta 2020 vuoteen 2021 palkat kasvoivat maltillisemmalla 7,6% tahdilla. Tälläinen palkkainflaatio herättää minussa ainakin hieman huolia kannattavuusnäkymää ajatellen, varsinkin kun se ei ole selitettävissä henkilöstön määrän kasvulla kasvupanostuksia varten. Miten @Joni_Gronqvist näet tuon palkkakehityksen jatkossa, millaista palkkainflaatiota olet huomioinut ennusteissasi kannattavuutta ajatellen? En nyt kaikkien IT-palvelufirmojen palkkainflaatiota lähtenyt haarukoimaan vertailuksi viime vuodelta, mutta GoForella palkat nousivat keskimäärin 6,2% viime vuonna.

7 tykkäystä

Onpa ketju hiljanen! :slight_smile:

Talousjohtaja Heini Kautonen oli kertomassa yhtiöstä sijoituskohteena.

Huomasitko @Joni_Gronqvist, että tuossa ylemmässä viestissä on sulle kysymys? :slight_smile:

7 tykkäystä

Head of customer operations Tuomo Sievilä myynyt ihan hyvän kokoisen siivun omistuksestaan. Omistajalistauksen mukaan 31.5 omistuksessa ollut 4500 lappua ja nyt ulkoilutukseen lähti noista 2500.

5 tykkäystä

2023 H1 luvut ulkona:

PROFITABILITY IMPROVED BY 14 PERCENTAGE POINTS
AND NET INCOME TURNED POSITIVE, REVENUE
INCREASED
January-June 2023:
• The revenue was EUR 12.6 (12.0) million, which was an increase of 5.2%.
• EBITDA was EUR 0.1 (-1.6) million and adjusted EBITDA was EUR 0.3 (-1.3) million.
• Operating profit was EUR 0.0 (-1.7) million.
• Revenue from Continuous Services was EUR 7.6 (7.1) million, which was an increase of 6.6%. The
proportion of total revenue rose to 60.5% (59.7%).
• Revenue from Professional Services was EUR 5.0 (4.8) million, which was an increase of 3.2%. The
proportion of total revenue was 39.5% (40.3%).
• Earnings per share (EPS) amounted to EUR 0.02 (-0.17).

2 tykkäystä

Vähän pettymys tuo liikevaihdon pieni kasvu.

2 tykkäystä