Digital Workforce - Automaation ja ohjelmistorobotiikan palveluyhtiö

Onpa ketju hiljanen! :slight_smile:

Talousjohtaja Heini Kautonen oli kertomassa yhtiöstä sijoituskohteena.

Huomasitko @Joni_Gronqvist, että tuossa ylemmässä viestissä on sulle kysymys? :slight_smile:

7 tykkäystä

Head of customer operations Tuomo Sievilä myynyt ihan hyvän kokoisen siivun omistuksestaan. Omistajalistauksen mukaan 31.5 omistuksessa ollut 4500 lappua ja nyt ulkoilutukseen lähti noista 2500.

5 tykkäystä

2023 H1 luvut ulkona:

PROFITABILITY IMPROVED BY 14 PERCENTAGE POINTS
AND NET INCOME TURNED POSITIVE, REVENUE
INCREASED
January-June 2023:
• The revenue was EUR 12.6 (12.0) million, which was an increase of 5.2%.
• EBITDA was EUR 0.1 (-1.6) million and adjusted EBITDA was EUR 0.3 (-1.3) million.
• Operating profit was EUR 0.0 (-1.7) million.
• Revenue from Continuous Services was EUR 7.6 (7.1) million, which was an increase of 6.6%. The
proportion of total revenue rose to 60.5% (59.7%).
• Revenue from Professional Services was EUR 5.0 (4.8) million, which was an increase of 3.2%. The
proportion of total revenue was 39.5% (40.3%).
• Earnings per share (EPS) amounted to EUR 0.02 (-0.17).

2 tykkäystä

Vähän pettymys tuo liikevaihdon pieni kasvu.

2 tykkäystä

Mutta kasvun taas kiihtyessä kannattavuusvipu näyttäisi parantuvan entisestään.

3 tykkäystä

Kelkka kääntynyt, itse kyllä suosin tässä markkinatilanteessa hitaampaa kannattavaa kasvua kuin kannattamatonta nopeaa kasvua. Minusta yhtiöltä hyvä suoritus.

4 tykkäystä

Tase on erittäin kevyt, nettotuloskin oli plussalla.

Vahvasti kasvuyhtiö tämä kuitenkin on. Fokus on heillä eritoten skaalautuvuudessa (henkilöstömäärä pienentynyt vuoden takaisesta ja pysynyt kurissa).

2 tykkäystä

Juu, onhan tuo nollan paremmalla puolelle pääsy hyvä saavutus. Toivotaan, että kasvu jatkuu hiukan paremmin loppu ja ensi vuonna. :sunglasses:

1 tykkäys

Joni on tehnyt uuden yhtiörapsan. :gem: :slight_smile:

Digital Workforcen liikevaihdon kasvu jäi selvästi odotuksista kypsien markkinoiden painamana H1:llä. Tulostaso oli kuitenkin linjassa odotuksiin. Yhtiö fokusoi nyt ensisijaisesti kannattavuuteen, mikä nykyisessä epävarmassa markkinaympäristössä on loogista. Odotamme nykyisessä markkinaympäristössä maltillisempaa, mutta kannattavaa kasvua lähivuosina. Osakkeen arvostus on näkemyksemme mukaan houkutteleva useasta näkökulmasta katsottuna (2024e EV/S 1,1x, EV/EBIT 15x ja DCF 6,7), erityisesti kun huomioidaan keskeneräinen kannattavuuskäänne.

image

https://www.inderes.fi/fi/fokus-vaihtunut-kannattavuuteen-kasvun-sijasta

2 tykkäystä

Puolustusvoimien kanssa sopimusta:

"The Finnish Defense Forces have entered into an automation services agreement with Digital Workforce, valued at 1.2M euros
6.10.2023 08:00:00 Digital Workforce Services Oyj
Press Release 6 October 2023

The Finnish Defense Forces have entered into an automation services agreement with Digital Workforce, valued at 1.2M euros.

The Finnish Defense Forces have inked a deal with Digital Workforce for automation services. This contract encompasses RPA and Artificial Intelligence solutions along with related professional services. The estimated worth of this procurement stands around 1.2M euros for the entire contract duration, which spans up to three years. The collaboration between Digital Workforce and the Defense Forces commenced in 2017.

The Defense Forces are persistently aiming to automate service production processes and operations, a significant portion of which involves routine manual work on information systems. RPA can dramatically enhance performance and reallocate resources towards more strategic tasks.

Furthermore, the Defense Forces are endeavoring to broaden the range of automation across organizational units and are gearing up to automate the first end-to-end operational processes.

The Defense Forces place substantial emphasis on the security and reliability of solutions under all circumstances.

In-house experts from the Defense Forces are collaborating closely with Digital Workforce to design and implement the organization’s automation solutions."

12 tykkäystä

Negari: Sisäpiiritieto, Tulosvaroitus: Digital Workforce Services Oyj alentaa ohjeistustaan vuoden 2023 liikevaihdosta | Kauppalehti

"Päivitetty ohjeistus vuodelle 2023

Digital Workforcen koko vuoden 2023 liikevaihdon arvioidaan olevan 24-25 miljoonaa euroa ja kannattavuuden olevan oikaistun käyttökatteen osalta positiivinen."

Inderesin ennuste 26 miljoonaa liikevaihdoksi. Ei ollut kyllä maatajärisyttävä ilmoitus, kun liikevaihto viime vuonna 25,5 miljoonaa ja sen yli ei sitten tänä vuonna päästäkään.

10 tykkäystä

Tässä on Jonilta tuore yhtiörapsa negarin jälkeen. :slight_smile:

Digital Workforce perjantaina kertoma tulosvaroitus vuodelle 2023 oli varsin lievä. Samalla ensi vuoden kasvu ja kannattavuusnäkymä kuitenkin heikkeni. Uusasiakashankinta ja projektien käynnistymiset ovat ymmärryksemme mukaan edenneet odotettua hitaammin, mikä on painanut kehitystä. Ennustamme nyt selvästi historiaa maltillisempaa kasvua lähivuosina, mutta odotamme kannattavuuden paranevan liikevaihdon rakenteen ja varovaisempien investointien ajamana. Laskeneilla ennusteillamme osakkeen arvostuskuva (2023e EV/L 0,9x, osien summa 4,5 € ja DCF 6,0 €) on edelleen houkutteleva.

image


Ja aamarikommentti:

5 tykkäystä

Yhteistyö Robocorpin kanssa jatkuu. Fokuksessa erityisesti Yhdysvalloissa laajentuminen.

8 tykkäystä

Tässä on Jonin ennakkokommentit, kun Digital Workforce julkaisee tilinpäätöksensä tiistaina. :slight_smile:

Ohjelmistorobotiikkaa hyödyntävä automaation pioneeri Digital Workforce julkistaa tilinpäätöksensä keskiviikkona ymmärryksemme mukaan kello 9.00. Tulosliveä voitte seurata InderesTV:ssä kello 8.55 alkaen. Yhtiö antoi lievän tulosvaroituksen marraskuun lopulla. Näin tiedämme liikevaihdon laskeneen, mutta kannattavuuden säilyneen kuitenkin positiivisena H2:lla. Siten keskiössä on yhtiön näkymät ja kommentit markkinasta, joka on jatkunut haastavana.

2 tykkäystä

Muistutetaan vielä: tuloslive alkaa tänään keskiviikkona 28.2. kello 8.55 @Joni_Gronqvist:in johdolla . Linkki liveen löytyy alta. :warning: :slight_smile:

3 tykkäystä

@Joni_Gronqvist on tehnyt uuden yhtiöraportin Digital Workforcesta. :slight_smile: :gem:

Digital Workforcen H2 oli isossa kuvassa jo tiedossa ja liikevaihto laski selvästi ja tulos oli lievästi tappiolla. Yhtiö oli kuitenkin luottavainen kuluvaan vuoteen ja ohjeisti liikevaihdon ja tuloksen kasvua. Näkemyksemme mukaan käänteeseen liittyy kuitenkin markkinan haasteiden myötä selvää epävarmuutta. Lisäksi yhtiön strategisesti tärkeä OutSmart-alusta ja kasvumarkkinat ovat edelleen suhteellisen alkuvaiheessa ja vaativat lisää näyttöjä, jotta houkuttelevaan pitkän aikavälin kasvutarinaan voitaisiin paremmin tukeutua. Ennusteillamme osakkeen arvostuskuva (2024e EV/S 0,8x, osien summa 3,6 €) lyhyellä aikavälillä puoltaa varovaisuutta.


EDIT:

Tässä olisi vielä kommentit:

1 tykkäys

@Joni_Gronqvist on tehnyt todella hyvän laajan raportin yhtiöstä. Tuttuun tapaan Laaja rapsa on ihan kaikkien luettavissa. :slight_smile:

Jos IT-palvelumarkkina ja sen yhtiöt kiinnostavat muutenkin, niin kannattaa jo siksikin lukea tämä rapsa.

Digital Workforce automatisoi asiakkaiden tietotyön prosesseja hyödyntäen ohjelmistorobotiikkaa. Viime vuosina strategian fokus on luonnollisesti tarkentunut valittuihin toimialoihin, valituilla kasvumarkkinoilla ja uudella omalla alustalla. Kilpailuetujen ympärille tarkennettu fokus tekee tuloskasvusta uskottavampaa, mutta vaatii vielä näyttöjä vahvemmasta läpimurrosta. Ennusteemme heijastelevat lyhyellä aikavälillä yhtiön painopisteen muutosta kasvusta kannattavuuteen. Osakkeen arvostuskuva on kurssilaskun myötä muuttunut houkuttelevaksi.

image


EDIT:

Tässä on vielä kommentit:

2 tykkäystä

Kuvailtiin tänään @Joni_Gronqvist kanssa DWF:stä laajan raportin tiimoilta video. Yhtiöllä on ollut ainakin aiemmin varsin kovat tavoitteet, joihin ei näillä näkymin olla yltämässä, ja tavoitteita onkin otettu alas melko reilusti. Onko yhtiöllä kuitenkin tällä kertaa realistisemmat edellytykset yltää omiin tavoitteisiinsa, kun strategian mukaan tekemistä pyritään fokusoimaan alueisiin, joissa yhtiöllä on kilpailuetuja? Muun muassa tätä kyselin Jonilta videolla. :smile:

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:16 Tietotyön automaatiota
01:56 Digityöntekijän ja automatisoidun prosessin ero
03:02 Tekoälyn hyödyntäminen
03:24 Liiketoiminnan skaalautuvuus
04:29 Asiakaskunta
07:05 Kohdemarkkinan koko
07:53 Fragmentoitunut kilpailukenttä
08:30 Markkinan kasvu
11:08 Taloudelliset tavoitteet
15:37 Arvostus

5 tykkäystä

Vähän outo strategia muutos meneillään, kun markkinan pitäisi kuitenkin kasvaa reippaasti lähitulevaisuudessa. Periaatteessa kannattavuuden pitäisi parantua kasvun mukana, mikäli kasvusta ei jouduta älyttömästi maksamaan. Mielenkiintoista kuitenkin nähdä, miten suuria toimenpiteitä tehdään ja mihin suuntaan luvut lähtevät tästä kehittymään.

1 tykkäys

Outo on väärä sana kun kyseessä oli ihan puhdas vanhojen omistajien rahastuscase, eikä johdolla ole mitään käsitystä mitä ovat tekemässä ja miten tällä bisneksellä tehdään oikeasti rahaa. Listautumisen yhteydessä mm totesivat:
“Kilpailuetuna fokusoitunut laaja palveluvalikoima”
"Strategiana on kasvaa kasvamalla "

No sitä saatiin mitä luvattiin, eli ei paljon mitään, Ilmat puhkaistu kuvitteellisesta kasvutarinasta ja nyt keskitytään kannattavuuteen, kun vanhat omistajat saivat jo rahansa ja ilmaista rahaa ei enää tarjolla kasvuun, jossa myydään asiakkaille muiden tekemien sovelluksien käyttöönottoja ja halpaa ylläpitopalvelua Puolasta.

3 tykkäystä