DraftKings - Fantasy sports. Vedonlyönnin duopoli haltuun

DraftKingsin juuret ovat Daily Fantasy Sports (DFS)-peleissä. Vuonna 2018 korkeimman oikeuden päätöksellä uhkapelimarkkinat vapautuivat jenkeissä. Siitä lähtien osavaltiot ovat yksitellen laillistaneet joko urheiluvedonlyönnin, kasinon tai molemmat. Alalla on kaksi suurta toimijaa, DraftKings ja Fanduel. Fanduel väittää olevansa suurempi liikevaihdoltaan, mutta DraftKings voi olla muilla vertailuarvoilla suurempi.
Tähän asti jenkkien uhkapelimarkkinoista ei olla saatu vielä voittoa viivan alle, johtuen suurista markkinointikustannuksista. Kun uusi osavaltio avautuu, sinne investoidaan suuri määrä markkinointiin ja pelaajahankintaan ja voitot realisoituvat vuosia myöhemmin. Siksi DraftKings ei ole vielä kertaakaan tehnyt voittoa pörssihistoriansa aikana. Vuodesta 2024 odotetaan ensimmäistä voitollista vuotta. Yhtiö ennustaa n. 400-500m $ EBITDA vuodelle 2024.


Osakekurssin kehitys. 2020-2021 käytiin todella korkealla vaikka yhtiö oli vahvasti tappiollinen silloin.

DraftKingsin suurimman kilpailijan Flutterin ketju johon myös päivittelen alan näkymiä:

7 tykkäystä

Vedonlyönti on nyt alkanut North Carolinassa. NC on väestöltään Yhdysvaltain 9. suurin osavaltio ja 4. suurin vedonlyönnin laillistanut osavaltio.

DraftKings operoi myös tuoreissa Vermontin ja Mainen osavaltioissa.