Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Kovaa henkistä vääntöä Orstedin ja Vestasin välillä, Iso-O taitaa olla innovatiivisempi ja aktiivisempi näissä yhteistyökuvioissa. Vestas vähän kankeampi kaikin puolin… Helpommalla pääsis jos omistaisi kumpaakin…

1 tykkäys

Minä olen kyllä laittanut rahani Orstediin. Koska heillä juurikin selkeä suunta ja halu kehittä yhtiötä isolla kädellä.

7 tykkäystä

Vestas on valinnut astetta konservatiivisemman taktiikan, toki silläkin näyttää kauppaa syntyvän joten suotakoon se heille. Jospa sitä itsellekin pieni seuranta siivu Orstedia seuraavasta pikku notkahduksesta.

2 tykkäystä

Kävin kattoo, miten Bloomilla menee. Rupes huolestuttamaan Bloomin velan määrä. Mitäs, siel ne vaan Bloomilla ovat ruvenneet korjailee hengityskoneita ja auttavat osaltaan hallintoa coronakriisissä. Helkutin hienoa työtä Bloomin brändin eteen!

Bloom vieny niitä pieniä powerplänttejä kenttäsairaaloihin jne. ja virittelee ihan täysillä kumppanuushankkeita. Hommat etenee kriisistä huolimatta. Eiköhän Bloom vastavuoroisesti saa rahoitusta jatkossakin. Kuppi kääntyy nyt kyl oston puolelle. :coffee: :cowboy_hat_face:
https://www.bloomenergy.com/covid19

5 tykkäystä

:slightly_smiling_face:

6 tykkäystä
6 tykkäystä

Mitäs mieltä veljet on Fuel Techistä? Itellä FT on 50% miinuksella. Lisätankillahan tuosta selviäisi. Olen pitempään odotellu, et tuo airpollutin control lähtis kunnolla myymään. Corona iski kurssiin isosti. Nyt on kuitenkin presidentti Vincent käyny tankilla. Velkatilanne ei myöskään rasita? Kiinnostava ison riskin tulevaisuuden cleantech kioski.
https://www.ftek.com/en-US/products/productssubapc/overview

1 tykkäys

Jokos täällä tästä oli mainintaa?

3 tykkäystä

https://webtools.bequoted.com/news/post?key=status-pa-hogvolymtester-bestallda-av-nkc-75927&channel=1369&ecss=https://www.cellimpact.com/wp-content/themes/cell-impact/css/cpm-style.css?ver=1.0.1
Kuulumisia Cell Impactin testeistä, jotka valmistuvat q2 aikana. Hyvin kuulemma menee ja tulokset ovat olleet kaikenkaikkiaan positiivisia.

4 tykkäystä

Mulla palautui portfolio mustille luvuille tänään. Merkkipaalu.

6 tykkäystä


Mikäs tälle tuli? Varmasti short squeeze, mutta jokin fundamenttiasia lienee taustalla? Onko ne saaneet lainojaan/bondejaan neuvoteltua uusiksi vai mikä?

2 tykkäystä

Minä en ainakaan ole törmännyt tänään mihinkään kunnon uutiseen liittyen Kukkaan… Vedyt ja muutenkin Energiat nousi tänään ihan hyvin. Minulla salkun arvo nousi tänään yhteensä +11.18% parhaat osakkeet yli +30%. Ei huono päivä :slightly_smiling_face:

10 tykkäystä
5 tykkäystä
2 tykkäystä

Elringiltä välitietoa Q1:stä, liikevaihto “yllättäen” kutistunut 10%, mutta EBIT nousi mallikkaasti. Liikevaihto ottaa varmaan vielä hittiä Q2:lla, riippuen vähän miten Kiina onnistuu torjumaan Koronan 2. aaltoa ja saamaan talouden auki.

https://www.elringklinger.de/en/investor-relations/releases/ad-hoc-releases/17-04-2020

4 tykkäystä

Miettikää näitä mahdollisuuksia esim. Suomen haja-asutusalueilla, mökki yms. käytössä. Tuollainen yhden kilowatin pannu pörisemään erilliseen tilaan ja kaupasta lisää vetyä kun säiliö tyhjenee. Ei tarvitse pelleillä Carunoiden yms. kanssa sähkönsiirron riistohintojen kanssa. Joo, ei varmasti vielä kovin halpoja mutta markkinatalous pitää tästäkin huolen. Vety = tulevaisuus.

12 tykkäystä

Tässä Merin alkujaan linkkaama, jo kaupallistettu verrokki. Nämä EFOY:n (SFC Energyn valmistama) polttokennovehjekset ovat jo laajalti käytössä veneissä, asuntovaunuissa yms. Tämmöisellä hoitelee jo kohtalaisen suuren sähkön tarpeen myös mökillä, koko pitäjää sillä ei vielä hoidella.

3 tykkäystä
7 tykkäystä

Onko foorumilla tietoa, minkä hintaista olisi tuottaa öljyllä vetyä hiilineutraalisti ja onko hankkeita vetämässä? Ihan sitä silmällä pitäen, että öljyntuotantoa ei voi lopettaa (kentät tuhoutuu) ja öljy on “halpaa”.

Tarkoitatko että öljyä poltetaan sähköksi ja sillä tehdään vetyä mutta otetaan CO2 talteen ja muutetaan metanoliksi? Vai mitä tuo hiilineutraalius tarkoittaa tässä yhteydessä?