Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Ainakin iShares World Clean Energy ETF löytyy Nordnetista.

Itsellä on tuo iShares Global Clean Energy ETF
https://www.blackrock.com/fi/yksityinen-sijoittaja/tuotteet/251911/ishares-global-clean-energy-ucits-etf

Invesco WilderHil Clean Energy ETF ja Invesco Global Clean Energy ETF olisivat myös houkuttelevia, mutta niitä ei regulaation vuoksi voi Suomesta käsin ostaa.

2 tykkäystä

Avasin McPhy:lle oman ketjun kun siitä keskustelua on tässäkin ketjussa virinnyt. Yritetään pitää yrityskohtaiset ketjut asiapitoisina ja päivitellään ne kurssiliikkeet vaikkapa kahvihuoneen puolelle!

Edit: Jos jotain merkittäviä virheitä/puutteita on niin ilmoitelkaa. Muokkailen avauspostausta :slight_smile:

7 tykkäystä

Miten arvioitte vetyalan tulevaa kannattavuus kehitystä? Nopea markkinan kasvu ei välttämättä tarkoita pitkäaikaista ja hyvää pääomantuottoa. Miksi vedyn valmistuksesta/jakelusta ei tule suht bulkkia kuten esim. terästeollisuus, energiayhtiöt, öljyfirmat ym.?

Itse teknologia alalla on käsittääkseni kohtuullisen simppeliä ja tunnettua. Toki varmasti kehitystä vieläkin tapahtuu, mutta niin tapahtuu noilla yllämainituilla bulkkialoillakin.

2 tykkäystä

Kiitos hyvästä vastauksesta @MoneyWalker. Olisi mielenkiintoista keskustella lisää esimerkiksi vety-yhtiöiden liikemallien skaalauksesta ja kuvaamasi bisneksen voittomarginaalista, mutta jätetään se toiseen päivään.

EDIT: Muutettu viestin loppuosaa rakentavammaksi. Kiitos @Johannes_Sippola

Kun tämä ketju nyt näyttää rönsyilevän useampaan suuntaan ja keskustelu “Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet” -aiheesta on alkanut korvautua pelkillä vetykeskusteluilla, niin olisiko järkevää perustella uusia ketjuja ja siirtää osa tulevasta keskusteluista sinne. Esimerkkinä mahdollisista otsikoista voisivat olla vaikkapa “Vetytreidaus”, jossa keskityttäisiin vetyosakkeiden päiväkauppaan tai “Vetysektorin Q&A”, jossa sektoria vähemmän seuranneet voisivat kysellä ‘tyhmiä kysymyksiä’. Näin ei tarvitsisi ihmisten ärjyä ‘tyhmistä kysymyksistä’ tai “päivän kurssi” -postauksista.

11 tykkäystä

Tämän ketjun käyn perustamassa heti, joten tästä lähtien tähän ketjuun EI esitetä kysymyksiä vetyteollisuudesta ja energia-alasta yleisesti, vaan keskustelu siirtyy ketjuun, jonka lisään tähän heti perustamisen jälkeen (Energia-alan ja vetysektorin Q&A) . Myös päivätason kurssien analysoinnissa käyttäkää sitä tervettä järkeä, ei pitäisi kovin montaa viestiä vaatia, että siirtymä voidaan tehdä Treidaus - liveseuranta -ketjuun, tai jättää viesti kokonaan lähettämättä. Toivottavasti tähän asiaan ei pidä palata enää ollenkaan.

19 tykkäystä

Pikkuhiljaa alkaa myös jenkeissä isot pojat heräilemään. Jännä nähdä kenelle tuo lyysi tilaus menee! Jotain saman tapaisia avauksia odottaisi myös Forttumilta… Niitä odotellessa :slightly_smiling_face:

17 tykkäystä

Jopa hesari herännyt, tosin maksumuurin takana

16 tykkäystä

Hyvä ketju putkistoihin liittyen

Edit: Otetaan vähän pienemmän skaalan juttuja

" he first phase of this strategy, the procurement of 40 hydrogen buses and a hydrogen refuelling station in Halton which could be delivered for £27.8m , is to be operational by late 2021."

Edit2: Vielä Ranskan hommia. Sama juttu minkä laitoin Mcphyn ketjuun.

7 tykkäystä

Aivan mielettömän hienoja juttuja!

18 tykkäystä

Saiskohan JKS tänään nostetta, oliko tuo palkinto eilen myönnetty? Kiinalaisten panelituotanto taitaa saada muutenkin tästä lisähuomiota.

2 tykkäystä

6 tykkäystä
5 tykkäystä

Ei paljon isompi firma olisi voinut liittyä, kuin mikkisofta :sweat_smile:

1 tykkäys

OP on nostanut tänään Lyxor New Energy UCITS ETF:n OP:n parhaat listalle.

Kävin nopeasti vilkaisemassa sisältöä ja OP on näköjään sekoittanut “Index information” ja “Fund holdings”.

ETF:n portfolio näyttää “mielenkiintoiselta”: https://www.lyxoretf.fi/en/instit/products/equity-etf/lyxor-new-energy-ucits-etf-dist/fr0010524777/eur#

FUND-CONSTITUENTS-FR0010524777-EUR.xls (62,5 Kt)

Tässä ei kyllä nimi ja sisältö täsmää sitten alkuunkaan. Onkohan OP:llä kukaan edes vaivautunut katsomaan sisältöä, otettu vain summissa joku ETF minkä nimi viittaa uusiutuvaan energiaan? Sieltä tuleekin yllätyspaketissa kaikkea randomia kuten mm. Orionia, Teliaa, Bridgestonea, Coca Colaa jne, eli ei mitään tekemistä uusiutuvan energian kanssa. Aika paha huti mun mielestä.

4 tykkäystä

Näin kuukausi sitten… Ja nyt alkaa niitä tilauksia tippumaan syliin. Karkeasti jos ei ole PSA.aata ei ole vetyäkään :grin:.

8 tykkäystä

Xebecin osari näyttäisi olevan TV:n mukaan vasta 31.8. - teknisesti yrittää tehdä daily HL:ää 4.0 kohdalle, alkaisi näyttää hyvältä paikalta ostaa.

12 tykkäystä

Tässä vielä Microsoftin sivulta lisää tästä vetyjutusta, tää ois kyllä kova juttu ja sais mennä Plugille :slight_smile:

Microsoft tests hydrogen fuel cells for backup power at datacenters | Innovation Stories

5 tykkäystä

The increased production of fuel cells to meet the demand from the datacenter industry could potentially further drive down costs, he added.

“We very much see ourselves as a catalyst in this whole hydrogen economy,” Monroe said.

From Microsoft’s perspective, other parts of this economy include infrastructure to procure, store and maintain a sufficient supply of green hydrogen to power the backup generators for 12 to 48 hours, which is standard in the industry to enable those “five nines” of service availability.

For example, for 48 hours of backup power generation, each datacenter would require up to 100,000 kilograms of hydrogen to fuel the backup generators for an extended power outage, Monroe said.

Ylipäätänsä jutun perusteella, kuulostaako vain minusta sille, että microsoft saattaisi itse jalkautua yritysostoissa tuolle datacenter osastolle?
:thinking:

Käsittämätön moka sekä Lyxorilta että OP:lta, jos tuo on kyseisen ETF:n sisältö.