Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Nikolan ketjussa tästä käydään keskustelua sekä myös NEL:n osalta, eiköhän nämä 2 ketjua varmasti riitä tämän asian puimiseen?

Edit @Sener en siis tarkoittanut mitenkään pahalla, ei sitä itsekkään aina kaikkea huomaa mitä ketjuissa on keskusteltu :slight_smile:

Laitetaan vähän ketjun asiaakin.

10 tykkäystä

Varmaan riittävät. Pahoittelen, että en käynyt Nikola ketjussa lukemassa ketjua ensin läpi. Vielä kerran, anteeksi kaikille.

3 tykkäystä

Shellissä alkaa kovat uudelleen järjestelyt

12 tykkäystä

Ei hätää, tiedon jakamisen otan aina lämpimästi vastaan :muscle: toivotaan että tämä oli vetyalalle vain pieni töyssy alaspäin, niinkuin se onkin.

https://twitter.com/adamvaughan_uk/status/1307973382349221889

6 tykkäystä

Walmart päättänyt päästä nollapäästöihin 2040

7 tykkäystä

Tosiaan löytyy Nnetiltäkin! Kiitos, @JarnoM ja @Rauta.

En kirjottele mihinkään foorumeille niin katsotaan meneekö linkittäminen ihan reisille, mutta tosiaan seekingalphasta bongattu Ballard powerin lyhyet kommentit Kiinan viranomaisten päätökseen panostaa miljoonaan vetykulkuneuvoon 2030 mennessä. Eka postaus foorumille, terve kaikille ja toivottavasti tota ei ollut jo linkattu johonkin.

27 tykkäystä

Tuulivoimamarkkinasta olisi kiva kuulla kommentteja. Aika huonoja kommentteja saan Vestaksen tai SGREn ostajilta. Isoa droppia ensi vuoteen tulossa?

Toisaalta Nordex on onnistunut myymään hyvin isompaa ropelliaan.

1 tykkäys

Mikähän niitä tiputtaisi, alenevat kwh-tukieurotko? Koko ala on kovassa nosteessa Green Dealin ja muiden uusiutuvien energistrategoiden vuoksi, että eiköhän koko ala ole menossa todella vahvasti eteenpäin, oli kyse sitten laitteistojen valmistajat, tuulivoimapuistojen pystyttäjät ja/tai niitä hallinnoivat sähköntuottajat.

1 tykkäys

Sanovat ihan suoraan, että projekteja on lykätty. Olivat aika hyvin suojattu alussa, kun saivat pitää tehtaita auki vaikka muut teki lockdowneja. Nyt on ainakin Vestas ja SGRE tiputtanut ensi vuosien siipien määrää aika paljon.

1 tykkäys

Vaikea väittää vastaan ilman faktaa mutta ainakin uutisoinnin perusteella vauhti vaan tuntuisi kiihtyvän, erityisesti Kaukoidässä ja Etelä-amerikassa. Paljon on rakenteilla puistoja myös jenkkeihin ja pitkin Pohjanmeren rannikkoa mutta niiden ropellit lienee myyty jo aikaa sitten.

2 tykkäystä

Tuulivoima varmasti pärjää jatkossakin. Mutta kuka maksaa parhaan osingon meille sijoittajille on sitten eri asia. Nordex on mielestäni juuri nyt parhaalla hapella. Vestaksen meno hirvittää… SGRE on potentiaalisin. Ja tämä analyysi perustuu vain yhtiöiden viestintään minua kohtaan.

1 tykkäys

Jos ihmettelitte Enphasen +päivää niin tässä syy

8 tykkäystä

Jinko myös aika hyvässä vauhdissa (+8%), tänään, meinaa listautua Kiinassa STAR-listalle ja ilmoitellut saaneensa kutsun pitää oikein “Key Note Speech” New Yorkin Climate Weekille.

https://www.jinkosolar.com/en/site/newsdetail/1462

5 tykkäystä

Liittynee tähän, että Aker Carbon Capturen kurssi on noussut 50% viikossa

6 tykkäystä

Tästä oli 3 lappua DPHC, DPHCU sekä DPHCW.
Tyhmänä kysyn että mikä näistä mergeröidään Lordstown motoriksi? :smiley:
Mitä siis ostaa?

1 tykkäys

DPHC=Normaali osake
DPHCW=Warrant
DPHCU=Unit,eli normaali osake+warrant

Edit.Typo

2 tykkäystä

Kiitos! Tämä selvensi!

1 tykkäys

isin US25280H1005 tuolla mennään.