Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Selvitystyöt saatiin minun ymmärtääkseni maaliin ja eivät aio investoida biovoimalaan eikä muuhunkaan energialaitokseen tontillensa (ainakaan tässä vaiheessa). Lämmön kulutus oli 2017 32,0 GWh ja 2019 31,5 GWh. Nyt kun KE siirtyy CO2 vapaaseen tuotantoon, niin toistaiseksi se riittää yhdessä lämpöpumppujen kanssa Sff:lle. Lämpöpumpuilla (joita käytetään vihreällä sähköllä) saadaan hyvin tuotettua tarvitsemaa lämpöä yhdessä KE lämmön kanssa ja lämpöpumppuinvestointeja tulee lisää.

Kasvua lähdetty hakemaan kiinasta ja ihan hyvältä näyttää alku.

12 tykkäystä

PLUG:ille vähemmän toimituksia, mahtaako näkyä PLUG:in tuloksessa? Ei tainnut BLDP:kään osua ennusteeseen, ainakaan liikevaihdon osalta.

2 tykkäystä

Marsh on sanonut ettei Kiina napostele, Plug Power aims for $1B in revenue by 2024 - FreightWaves

On China, a cautious approach

China is also fueling market interest in hydrogen fuel cell vehicles. To meet its ambitious goal of putting one million hydrogen vehicles on the road by 2030, the country has put in place incentives for new energy cars and trucks, along with penalties for fossil fuel transport.

Nevertheless, unlike a majority of fuel cell manufacturers, Plug has no immediate plans to target market share in the world’s biggest vehicle market.

“China is a gold rush for many companies,” Marsh said. “But we have a good business already and can be successful without China.”

One of the China-bound companies is competitor Ballard Power, a Canadian firm that last year closed a Chinese joint venture deal that will build trucks for the Chinese market.

Marsh said Plug is “very concerned about issues like intellectual property,” and that “most of the deals with the Chinese require giving them equity and ownership in your company, with their ultimate goal is to own the company.”

6 tykkäystä

En osaa sanoa tuosta Plugin tilanteesta mikä siellä on menossa ehkä @jaska1 osaa kertoa paremmin. Joo ei todellakaan osunut ennusteisiin…mutta vähän pidemmälle kun katsotaan hommat etenee suunitelmien mukaan. Toivotaan :pray: että tänään saataisiin kunnon dippi aikaiseksi tänne uppoaa kyllä kuponkeja :grin:

5 tykkäystä

Andyhän vahvisti Symbosiumissa vuoden 2020 tavoitteen $310 milj gross billingsiä. Symbosiumhan oli syyskuussa, joten tuon osalta en usko, että pettymystä tulee. Lisäksi Q2 Plug nosti Q3/2020 $110M-> $115M gross billings

Lisäksi symbosiumin webcastissa annettiin arvio 2021 joka oli $450milj. Kertoivat myös että ovat vuoden 2024 tavoitteista “slightly ahead” joka luo mielestäni hieman turvaa heidän arvioihin.

Tuloksel osalta saattaa näkyä, en osaa sanoa, mutta kyllähän tulosta pitää pikkuhiljaa alkaa tulla, onko se Q4/2020 vai Q2/2021 niin aika näyttää. Onhan tässä jo tuhdit etukenot otettu Q3 ajatellen.

8 tykkäystä

Tässä vielä gasunien oma juttu aiheeseen liittyen.

Hieman toisenlaista juttua tässä, jonka Thorsten Herbert jakoi twitterissä

Saako tuota Gasunieta ostettua jostain vai eikö ole vielä tullut pörssiin? -Tietämätöön :upside_down_face:

P.S. Gasunie on Hollannin valtioyhtiö, EWE yksityisomisteinen.

1 tykkäys
4 tykkäystä

Tuossa pari norski puljua jos kiinostaa… vielä kerkeää mukaan. Pro noussut tänäänkin +13%

https://teco2030.no/

5 tykkäystä

Pitääkö sitä nyt repiä jostain hillot tuohon NIOon… Olen toistaiseksi pysynyt irti autofirmoista ja pitäytynyt niille tarjottavassa tekniikassa, mutta prkl. Kuluneen vuoden nousu pistää bulleron miettimään, että onko jo myöhäistä :joy:

E: Älä @Meri keksi uusia nyt, en o ehtiny hexagoniin enkä everfueliinkaan mukaan vielä :wink:

3 tykkäystä

Odottakaa kunhan Biden valitaan…maanantai tulee olemaan kuuma päivä :wink:

2 tykkäystä

No eihän se tuohon sijoittaminen nyt kovinhuono idea olisi :grin:… Joskus törmännyt paskempiinkin :woozy_face:. Itse ollut 3 kertaa tuossa kyydissä ja hyvät kyydit on antanut :slightly_smiling_face:

3 tykkäystä

No se on varma… mutta nyt pitää ladata täysiä oikeisiin kuponkeihin :wink:

3 tykkäystä

Tuota Tecoa lueskelin läpi muutama viikko sitten ja sen jälkeen seuraillut kurssin laskua. Vaihto on niin pientä että välillä spreadi on 15% niin arveluttaa lähteä näin pienen kioskin kanssa ostoksille.
Oletko @Meri itse noiden lukuja tutkaillut?

Yhteenveto

Teco tutkiminen jäi vielä vaiheeseen mutta tuo pro vaikuttaa hyvältä…

2 tykkäystä

Se lukee suoraan ja vähän mutkan kautta tuon Bidenin vaaliohjelmassa. Siitä jokainen voi päätellä :slightly_smiling_face:

7 tykkäystä

Tässä viestissä oli tuosta hydrogen prosta juttua. Käyttävät siis kiinalaisen THEn lyysejä. Taustalla NEL/norsk hydron jengiä ja on enemmän tuollainen projektipulju kun ei omia tuotteita.

Edit tämä siis @Meri

1 tykkäys

Ja kun ketju on “sijoitusmahdollisuudet”, niin poikkeuksellisesti pörssikurssiviesti, jos joku on katsellut entrypaikkaa:

Jinko otti jostain syystä avauspompun jälkeen -15 $ hittiä. Syytä en ole ehtinyt katsoa, enkä siis suosittele, mutta näin heads uppina :wink:

3 tykkäystä