Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Olikos tämä IEA:n uusin rapsa jo täällä pureskeltavana? 90% tänä vuonna rakennettavasta energiatuotantokapasiteetista on uusiutuvaa energiaa. Sinänsä ei yllätä mutta kun miettii vauhtia ja mitä se tarkoittaa käytännön tasolla niin alkaa huimaamaan, Esim. pelkästään Shell ajaa alas tai myy öljynjalostamojaan 14:sta 6:een…

Tämä rapsa tais olla myös yksi iso draiveri energiaosakkeiden spurttiin eilen, melkein kaikki +10%

10 tykkäystä

Tuo vanha on ollut, mutta eikös tämä päivittynyt juuri nyt tässä kuussa?

Vaikka olisikin ollut, niin IEA:n uusiutuvien raportit on mielestäni pakkoluettavaa tämän ketjun keskustelijoille!

Cumminsilta kuvioita.
https://www.marketwatch.com/press-release/cummins-and-navistar-to-collaborate-on-heavy-duty-class-8-truck-powered-by-hydrogen-fuel-cells-2020-11-11?tesla=y&fbclid=IwAR2cKdN4Lb4xPihd6wjgdGY_RocuJ9Styx1eLYzA_01r3ruCqXJ779IZTbE

@T4K1 Kannattaa katsoa Zaptec, löytyy oma ketjukin foorumilta.

3 tykkäystä

Kyllä, hyvä katsella asioita välillä vähän lintuperspektiivistä. Cummins pitelee oikein Hydrogen-päivän ensi viikolla, CEO And Other Cummins Leaders To Discuss The Future Of Hydrogen Fuel Technologies And Its Plans To Bolster Capabilities - FuelCellsWorks

3 tykkäystä

Hyppäisin sähköautobisnekseen mukaan latausasemien mudossa. Mitä pörssiyhtiöitä alalta löytyy? Kotimaisista tulee mieleen Fortum ja Enersense. Fortumia löytyy ja jälkimäiseen suunnitelmissa laittaa siivu. Mitä muita tekijöitä löytyy erityisesti globaaleilta markkinoilta?

https://www.everfuel.com/wp-content/uploads/2020/11/201111_SER_Everfuel_Hexagon.pdf

3 tykkäystä

POWERCELL: BLACKROCK SEGLAT UPP SOM NÄST STÖRTA ÄGARE – HOLDING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska kapitalförvaltaren Blackrock har under oktober storköpt aktier i bränslecellsbolaget Powercell.

Det visar en uppdatering från ägardatatjänsten Holdings.

Blackrock ägde drygt 3,1 miljoner aktier per den 30 oktober, motsvarande 6 procent av kapital och röster. Det innebär en ökning från knappt 1 procent i slutet av september.

Blackrock är bolagets näst största ägare. Bosch äger cirka 11 procent.

Blackrock ollut aktiivinen viime aikoina…

4 tykkäystä

Tässä Hexagonin oma ilmo asiasta👍

4 tykkäystä

Jos PLUG nyt tuosta vielä nousee niin 25$ kohdalta tulee todennäköisesti nopeasti alas kun monella on noita 25$ targetti lappuja ja moni varmasti kotiuttaa voitot. :thinking:

Tuli juuri luettua SAsta Exxoni hehkutusartikkeli (Exxon Vs. Green New Deal: Buy Exxon If You Have A 5, 10 Or Even 20-Year Plan (NYSE:XOM) | Seeking Alpha), jossa mielenkiintoinen kohta JP Morganin tulevan öljyn hinnan arviosta:

On hiukan eri arvio, kitä nyt ollaan heitetty öljyn hinnasta. Pitäiskö sitä alkaa ostelemaan sitten enemmän öljyfirmoja ja tankkereita salkkuun :slight_smile:

2 tykkäystä

Kun BlackRock on ostoksilla ollut niin tämä Larry Finkin kirjoitus on ketjun kamaa!

4 tykkäystä
5 tykkäystä

Jonkunlainen selitys… Why Bloom Energy, FuelCell Energy, and Westport Fuel Systems Stocks All Rocketed on Wednesday | The Motley Fool

6 tykkäystä

Ensimmäisen lautan vesille lasku. Näitä on tulossa lisää… Ja näissä on Ballard Power Systems Inc polttokennot.

15 tykkäystä
2 tykkäystä
7 tykkäystä

Jännä että itse ajattelen niin, että halpa öljy (ja kai myös kaasu?) on viime vuosina jossain määrin jarruttanut vaihtoehtoisten/uusiutuvien energiamuotojen kehitystä ja käyttöönottoa, ja jos öljyn hinta reilusti nousee, uusiutuva sähkö tulee entistä kilpailukykyisemmäksi, samoin kuin biopohjaiset polttoaineet. Tietysti onhan sekin mahdollista, että koska merkittävä osa sähkön tuotantoa perustuu edelleen öljyyn ja maakaasuun, näiden hinnan nousu näkyy myös sähkön hinnassa. Mutta tällöinkin tuuli- ja aurinkosähköinvestoinneista tulee myös entistä kannattavampia.

Jos öljyn hinnan nousu perustuu tuotannon reiluun vähentämiseen, eihän se hinnan nousu silloin suoraan päädy kai öljy-yhtiöiden tuloksiin? Tietty jos skenaario on tuo mihin Seeking Alphan juttu näyttää pohjaavan, eli että tuotanto ja kilpailu vähenee koska osa firmoista menee konkkaan tai siirtyy pois fossiilisista, niin sehän kyllä sataa jäljelle jääneiden vakaalla pohjalla olevien firmojen kassaan.

Ihan hyviä pointteja tuossa jutussa kyllä perusteluna on, ehkä muovin kulutuksen kasvukäyrää mutu-tuntumalta haastaisin, kun korvaaviin pakkausmateriaaleihin siirtyminen vaikuttaisi olevan kovassa vauhdissa, ja entistä paremmin tiettyjä muovin ominaisuuksia vastaavia muovittomia materiaaleja on edelleen kehitysputkessa Suomessakin. Muovipusseja on kielletty monissa maissa, kehittyvissäkin. Volyymit tietysti tässäkin ratkaisee, ei miulla ole omia näkemyksiäni tukevaa tilastoa näyttää.

2 tykkäystä
6 tykkäystä

Nyt seuraavaksi perustetaan työryhmä, joka alkaa tutkimaan tiekarttaa. Sille myönnetään rahat vuoden 2022 budjetista. Hyvä Suomi!

15 tykkäystä