Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

3 tykkäystä

Kiitos @sillinkutoja. Esityksessä on kipeästi kaivattua lisätietoa Everfuelin liikeidesta ja tavoitteista. Firman palkkalistoilla on 18 työntekijää ja seuraavan kolmen vuoden aikana on tarkoitus palkata yli 40 lisää. Eli pieni tiimi, mutta suuret suunnitelmat.

Minulle on vielä hieman epäselvää, onko tässä kyse vain ajan henkeen istuvasta projektista, jossa valmistellaan Everfuel myyntikuntoon ja vakavasta yrityksestä luoda jotain todella suurta. Nimi on aavistuksen maailmaa syleilevä.

Itselleni ei tällä hetkellä tuota vaikeuksia mennä mukaan, koska tässä isketään vedyllä juuri sinne, missä nyt on nähtävissä ehkä paras potentiaali. Toinen iskupaikka on mielestäni teräs- ja betoniteollisuudessa, mutta se toinen tarina, eikä liity Everfueliin.

Muistan aiemmin syksyllä pohtineeni, poikkeaako liikeidea jotenkin Nikolasta. Nyt alkavat näyttää kovin samanlaisilta. Näköjään ajoneuvotkin kuluvat all-in tarjoomaan.

Hahmoteltu kasvupolku on hurja ja vaatisi 1,5 mijardin euron investoinnit seuraavan 9 vuoden aikana.

5 tykkäystä

Seuraavaksi varmaan Bloom Energy anti? Nyt näyttäisi olevan hyvä hetki annille kun kursit ei pahemmin dropaa

2 tykkäystä
3 tykkäystä

Eiköhän tuo Bloomilta tule viikon sisään. Saa nähdä miten röyhkeitä Fcellillä ollaan, eli kehtaavatki pistää annin pystyyn, kun sellainen juuri oli. En kyllä tuota ihmettelisi.

En muista oliko täällä aiemmin akuistakin puhetta ja olisiko parempi paikka ollut heittää Fortumiin liittyvä keissi tänne kun kuitenkin vähän liippaa yleisesti energia-alaa…

2 tykkäystä

Pikaisen tutustumisen perusteella Gevo ei vaikuta erityisen houkuttelevalta omissa silmissäni.

Gevo teki Q3/2020:lla liikevaihtoa nolla (0) miljoonaa dollaria. Gevon liikevaihto koko tältä vuodelta lienee noin kuusi (6) miljoonaa dollaria.

Valtaosa tuosta 1.5 miljardin dollarin tilauskannasta on käsittääkseni seurausta Trafiguran kanssa solmitusta kymmenvuotisesta toimitussopimuksesta. En ole erityisen hyvin perillä Trafiguran toiminnasta, mutta Talvivaaraan liittyvän uutisoinnin myötä yhtiöstä on syntynyt itselleni varsin epäilyttävä mielikuva; en arvele todennäköisyyden olevan järisyttävän suuri tuon 1.5 miljardin tilauksen toteutumiselle.

7 tykkäystä

Joo hieman riskinen lappu ja liikkeet kurssissakin melkoisia. Suht maltillisella panoksella tässä, seurailen tovin mihin kehittyy. Kiitos näkemyksestä!

1 tykkäys

Mites tämä nyt menee? :thinking:

Tuommonen viritys ihan täällä härmässäkin meneillään.

9 tykkäystä
3 tykkäystä

Näitä tämän tyyppisiä ratkaisuja on kehitteillä toisaallakin. Mutta niistä pitää saada reilusti enemmän tehoa irti, jotta niillä aletaan korvaamaan isommilti varavoimaa laitoksilla ym. Nämä nyt kehitetyt oli luokkaa 25kW ja 100kW. Ne on auttamatta hyvin pienet ja niillä saadaan korvattua nimenomaan joitain pieni festareita, tai kuppiloita ja luokkaa maaseudun muuntopiiri. Vastaava kontti, jossa dieseli sisällä tuottaa 1MW tehoa helposti.

Polttokennojärjestelmät Powercellin ja vetyvarastoratkaisu Mahytec / Linde Gas. Mikään ei estä tekemästä näitä isommin.

4 tykkäystä

Enemmän minusta tuon projektin arvo on siinä, että se on tehty yhteistyönä eri EU-maiden kesken. Tätä kautta syntyy näkyvyyttä ja hyväksyntää tehdyille ratkaisuille ja jostain pienemmästä yksiköstä on helpoin aloittaa, jotta saadaa käytännön käyttökokemuksia. Minusta loistava uutinen vrt. PLUG/BLDP jenkeissä (esim. konesalit).

6 tykkäystä

Teksti puhukoot puolestaan :grinning:

7 tykkäystä

Japanese engineering firm Kawasaki Heavy Industries (KHI) has decided to withdraw from its nuclear power-related business operations, shifting its focus to hydrogen in the firm’s energy and environmental solutions sector"

Aika isohko liike

7 tykkäystä

Suora kysymys kaikille:

Sijoittaisitko Wavepiston yhtiöön?
  • Kyllä
  • En

0 voters

5 tykkäystä

Kovia on alkaa olemaan noi investoinnit. Onko tässä jo hiukan nokittelun makua ilmassa, eli ”meidän firma panostaakin enemmän, kuin teidän” :grin: Toivottavasti meidän oma Fumi seuraa pian perässä ja julkaisee oman tavoitteensa.

3 tykkäystä

Kovat on suunnitelmat mutta kyllä Enel ja Iberdrola ovat ekana kakkulapio kädessä kun sekä Etelä-amerikan että Pohjois-afrikan vetykakkua aletaan jakamaan. Ranskan Engie ja Air Liquidekin saattaa päästä apajille historiakytkyjen vuoksi.

Ohessa linkki Enelin lattarikuvioista, ei mitään Seiska-lehden tasoista jymyuutista, infovirtaa vain…

6 tykkäystä