Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Minäkin toivoisin juttua HydrogenPro:sta ja lisäksi Teco2030:sta. Löysin nämä kuukausia sitten, ja teki mieli sijoittaa, mutta jäi sitten, koska vipuakin oli jo käytössä… Tecolla merkittävää on yhteistyö AVL:n kanssa, ja Pro:ssa taas Mitsubishi mukana, ja ilmeisesti isoimmat lyysit, mitä löytyy.

2 tykkäystä

https://www.powercell.se/en/investors/press-releases/detail/?releaseId=420723ECDA861A80

PowerCell Sweden AB receives order for MS-100 fuel cell system for stationary power in Australia

12 tykkäystä

" ustria’s biggest company, also one of Europe’s greenest utilities, is buying into natural gas pipelines to build a new hydrogen economy for power-hungry industries.

Verbund AG’S decision to purchase a network of pipelines this year perplexed some analysts. Unlike German and Italian utilities expanding in green power across the continent, the Austrian utility opted to deploy cash in domestic fossil-fuel infrastructure.

The acquisition turned Verbund, a hydropower specialist whose shares have outperformed peers by more than fourfold since 2016, into a major player in central Europe’s gas market."

5 tykkäystä

Teco:sta olen tähän ketjuun muutaman kerran kirjoitellut ja pari viime aikaista uutista jakanut. Kovin paljoa juttua ei googlenkaan avulla vielä ole löytynyt, muutama juttu sieltä täältä. Firmassa on vähän sellanen odotteluvaihe menossa, tuotteita lanseerataan ja organisaatiota kasvatetaan tuon listautumisen jälkeen, mutta kauppoja ei kovinkaan ole julkistettu. Itse olen omistajana ollut jonkin aikaa tuolta 27NOK lähtien, joskin jo hieman keventelin viime viikolla kovan nousun saattelemana. Lähinnä juuri siksi että uutiset puuttuu ja tieto on vähäistä. Odotuksissa itselläni on, että alkuvuodesta kerrotaan enemmän 2021 tavoitteista ja tuotelanseerausten etenemisestä.

1 tykkäys

VOW

Oslo (TDN Direkt): Maria Therese Victoria Badin, som er nærstående til konsernsjef Henrik Badin i Vow, har fredag kjøpt 2.900 aksjer i Vow til en kurs på 34,5 kroner.

Det kommer frem av melding fredag.

Maria Badin kontrollerer etter transaksjonen 37.349 aksjer i selskapet. Konsernsjefen kontrollerer gjennom sitt datterselskap Badin Invest 10.500.000 aksjer i Vow.

Lars Henrik Bjerke Lars.Henrik.Bjerke@tdndirekt.com Infront TDN Direkt

2 tykkäystä

Mulle on aina jopa hiukan mystistä, että mitä tähän “Vety” sanaan pitäisi sisällyttää kun puhutaan ? Tai mitä tuohon pitäisi ymmärtää sisällyttää, koko vetytalousko?

Koskeeko tämä vain polttokennovalmistajia ja elektrolyysilaitteistojen valmistajia, kuten Powercell, Ballard, Plug, Nel,ITM, McPhy. Vai koskeeko tämä nyt ehkä suurimman huomion saanutta Nikolaa, jolla on ajatuksena tehdä akku sekä polttokennorekkoja ja tarjota polttokennorekoille tarvittava infra ?

Oma näkemys kytkeytyy pitälti ilmastonmuutoksen torjumiseen, joka on ongelmaltaa täysin eri mittaluokkaa mitä vaikkapa korona on. Tämä kitkeminen/estäminen on vuosikymmenten projekti ja korvattava fossiilisten määrä on aivan tajuttoman iso. Tämän korvatakseen, tullaan tarvitsemaan kaikkia mahdollisia ratkaisuja, akkuja, vetyä, RNG:tä, jätevirtojen hyödyntämistä, jätevirtojen kierrättämistä,synteettisiä polttoaineita,hiilidioksidin talteenottoa +varastointia mitä moninaisin muodoin, muovinkorvikkeita, puhumattakaan maatalouden osalta tarvittavia mullistuksia. Listaan pitää vielä lisätä uusiutuvan energian älytön lisääminenja näihin liittyvät ratkaisut.

33 tykkäystä

Tämän päivän vaihto moninkertainen normaaliin verrattuna ja nyt näköjään halt:ssa :thinking: Edit: näköjään jatkuu kaupankäynti ihan siitä missä oltiin.

Olen muuten erittäin mielissäni siitä, kuinka Vow on tämän vuoden aikana saanut laajennettua tuota marine-sektorin ulkopuolista toimintaa Etian kautta saatujen teknologioiden avulla. Sillä saralla on kuitenkin mielestäni ne paljon suuremman potentiaalin bisnekset ja laajempi kenttä.

3 tykkäystä

Tuttuja nimiä monissa meiningeissä. Tulevista vuosista tulee kyllä melkoista, elleivät yleisemmin ala markkinat mätimään

5 tykkäystä

https://xebecinc.com/bgx-biostream/bgx-biostream-overview/?utm_medium=email&utm_source=email&sslid=MzcyMzA3tzAwMrG0AAA&sseid=MzI0NTEysDSyMAIA&jobid=778cefa3-e668-46b7-896f-617be865a5ba

Q3 rapsassa mainittu 2021 Euroopan maihinnousu piti tapahtua tämän kanssa, mutta ottivat sitten ns varaslähdön HyGearin ja Inmatecin ostoilla. Noo, enempi parempi😋

9 tykkäystä

Onko Renewable Energy Group miten tuttu ryhmälle?

Tai Enphase Energy. Ameriikassa kova meno niillä.

Tuolta löytyy Enhpasesta keskustelua. Tästäkin ketjusta löytyy, kun käyttää hakua, joka löytyy oik. yläkulmasta

Edit: @Sekatyomies Valitettavasti REGI:stä en osaa sanoa mitään kun en firmaa paremmin tunne.

Kts. Neste sijoituskohteena: ilmastonmuutostaistelun eturivissä - #444 käyttäjältä jaska7 tuolta löytyi muutama viesti.

Käytä tosiaan tuota hakua yläkulmasta. Se hakee koko foorumilta tietoa, sieltä löytyy, jos löytyy

5 tykkäystä
1 tykkäys

Enemmän kiinnostaisi tietää mielipiteitä, miten vahvalle pohjalle REGI rakentaa. Strategian katsoin jne.

9 tykkäystä
6 tykkäystä

Mielestäni koko energiamurros on vasta aaaivan alkutekijöissään, tämä on vielä pitkä projekti ja mielestäni sijoittajana tätä ei kannata sivuuttaa.

18 tykkäystä

Kiitän @jaska1

Jostain syystä tuo linkki ei suostunut toistamaan ääntä allekirjoittaneen päätelaitteella. Tässä suora Youtube-linkki: https://youtu.be/LSMX3Vlvzds

2 tykkäystä
2 tykkäystä

JJ Traynorin (toinen kahdesta HydrogenOne Capitalin perustajasta) tausta on kyllä, ainakin miehen oman LinkedInin mukaan, melkoinen :open_mouth:

Executive Vice President Investor Relations
Royal Dutch Shell
2005 - 2017
Responsible for Shell’s communications and relationships with financial markets

Jne…

E: Voi vaan olla ettei meikäläisen kuukausisäästösummilla vielä päästä asiakkaaksi :rofl: