Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Eli x10 hinta tuohon esitteeseen verrattuna? Hmm, hiukan erikoisen tuntuista menoa kyllä tämän osalta. En myöskään löytänyt mistään 2020 myyntilukuja ainakaan pikaisella etsinnällä.

@Intueor 1€ on about 10kr, eli 2kr on noin 20 senttiä. Tuossa esitteessä mukaan kuuluisi olla 0.2 kr, jos puhutaan eurocenteistä. 1.5 miljoonan Targetti on kuitenkin euroissa.

Itselleni tällaiseen listautumiseen lähteminen on uutta, joten aion perehtyä asiaan ensin. Hieman epävarma olo tuosta. 0,2 eur = 2 SEK vai olenko väärässä?

Onko joku foorumilla lähtenyt tuohon mukaan?

Edit: meni sentit ja äyrit sekaisin, hupsis.

0.2 sek = 20 öre.

Voiskohan toi 0.2 olla €emeli centtiä

@Vodel1 Tällainen viesti tuli perään puhelun jälkeen. Viesti jatkuu ja sisältää tarkempia tietoja, jotka rajasin poies.

1 tykkäys

Joo :+1:selkeetä institutionaalisten sijoittajien käyttäytymisetä ESGn mukaan. ESG mittaus on myös aikamoinen sillisalaatti ja eri mittareilla saadaan aivan erilaisia lopputuloksia ja raportoinnista puuttuu standardit. Esim. Öljyyhtiöt ja teräsyhtiöt ovat todennäköisesti vastuulisuusraportoinnin mallioppilaita.

Lähinnä meinaisin, että jos jätetään sijoitushorisontista “pahat yhtiöt” pois, oletan silti että cash flow matters myös “hyvien yhtiöden” kohdalla. Vai onko korkotuotto, eli nollatuotto riittävä kompensaatio maailman pelastamisesta (+ ehkä siitä että rahat ovat parkissa yhtiössä, joka tuskin kohtaa negatiivista regulaatiota ja mainetta)? Tämä lähinnä juuri foliohattuiluna, en usko että sijoittajien rahallisen kompensoinnin halu (ja ahneus :slight_smile: ) on mihinkään kadonnut.

Keissinä Plugi on kiinnostava. Muun muassa foorumille se tuli tarjottimelle jo aikaisissa vaiheessa. Itse ainakin aliarvioin jo alkujaan valtavan nousupotentiaalin (olettaen että nousu on perusteltua ja ottamatta siihen mitään muuta kantaa). Edit. Kysymys, mikä on salaisuus tunnistaa tällaiset mega caset? :sunglasses:

Kommentoin tänne, koska ei sinällään liity suoraan Plugiin.

3 tykkäystä

@jaska1:n nokka haistaa rahan paremmin kuin poliisin raha koira. Ei oo mikään salaisuus.

4 tykkäystä

Joo. Tää on kyllä paremi ketju tälläisen yleisen puoleiseen lätinään!

Jenkkien puolella on tullut ilmoituksia näistä “pistetään öljyt/fossiiliset pois” ja siirrytään kohti ESG/vihreää/uusiutuvaa. Lappuja ja niitä yrityksiä pörssissä on rajallinen määrä ja on tuo suunta näitä kohti myös osittain buustannut tätä.

Tunnistamiseen varmaan voinee sanoa että sattuma/tuuri :). Toki aktiivisesti jaksan penkoa ja tutkia asioita. Itsessä on myös erittäin paljon optimistin vikaa! Voidaan sitten puhua kyvystä tunnistaa tms. kun on vaikka edes 5v tai 10v träkiä näyttää edes indeksin voittamisesta.

15 tykkäystä
12 tykkäystä

referoisiko joku minulle, että mitä sässä jutussa kerrotaan? Onko Neste hankkimut laitteistot jostain muualta, vai onko Nesteen omaa kehitystä?

jos ei ole nesteen omaa kehtystä, niin tiedättekö kuka toimittaa laitteistot?

Salkussa Vow, Quantafuel, Agilyx ja Carbios. mitä muita toimijoita on muovin kimpussa? Neste näköjään, mutta kellä on teknologia?

Vähän kuin vedyssä, uskon minä, että Fortum tulee jossain vaiheessa olevan vedyn kanssa tekemisissä, mutta toisten teknologialla. Kiinnostaa siis kenellä on osaaminen Muovin muuttamiseen sähköksi tai polttoaineeksi?

1 tykkäys

Omaa kehitystä. Ei kerrota muuta kuin että ostaa muovin Belgialaiselta Ravagolta

VTT tutkii myös

jahas. hittolainen, pitäskö omistaa Nestettä? :smiley: Onkos siitä nesteen Sunfire (joku saksalainen vety firma, oliko tuo sen nimi?) hankinnasta kuulunut mitään uutisia? en ole Nestettä seurannut ollenkaan.
Vau P/e 2021 36 :slight_smile: !!

Osaisiko joku kertoa mitkä yritykset ovat keskittyneet merelle asennettaviin tuulivoimaloihin? Valmistajat, asentajat ja niitä hallinnoivat.

@enska Aker offshore wind, Siemens Gamesa ja Orsted ainakin panostavat offshoreen. Kannattaa selata ketjua ylöspäin. Hiljattain myös Cadelerista ollut täällä juttua.

3 tykkäystä

Onko tästä kenelläkään tarkempaa analyysiä? Pitäisi perehtyä tarinaan.

2 tykkäystä

Todella pientä näyttää olleen vaihto tässä viimeiset pari vuotta, mutta joulukuun lopussa näköjään noussut reippaasti tähän päivään. Onkohan tälle joku muu syy kuin, että on Norjalainen uusi(vm.2017) uusiutuvaan energiaan satsaava pien yritys, jollaista kaikki nyt jahtaavat…

Onko kukaan törmänny Orbital Energyyn?
Tuntuu tulevan nyt joka paikassa vastaan ja pöhinä jatkunu positiivisesti hinnassa. Jotain huhuja ollut Amazonin kanssa jostain diilistä mutta nämä on näitä discord/reddit/stocktwits hommia. Viime viikolla aika kova nousu takana ja hinta 3.40$

1 tykkäys

Tässäpä ois patteriukoille muutamia mielenkiintoisia artikkeleja.

Toyotan superakku

Ennusteet ja yrityslistaus

Solid State puskee vaan väkisin läpi

7 tykkäystä

Saipem ja subsea 7, scorpio bulkersilla suunnitelmia tilata asennus alus.

1 tykkäys

“Kun vetyä tuotetaan elektrolyysillä, hyötysuhde on tällä hetkellä 60–70 prosenttia, eli noin kolmannes käytetystä sähköstä menee hukkaan lämpönä. Kun vedystätuotetaan sähköä kaasuturbiinilla tai polttokennolla, hyötysuhde on 40–55 prosenttia. Näin ollen kokonaishyötysuhde prosessissa sähköstä vedyksi ja takaisin sähköksi on 24–38 prosenttia.”

" Uniper omistaa Saksassa kaksi vedyntuotantolaitosta, yksi Hampurissa ja toinen Falkenhagenissa, missä sähköllä tuotettua vetyä voidaan myös metanoida tai siirtää sellaisenaan maakaasuverkkoon ja vähentää näin kaasunkäyttäjien päästöjä."

Fortum hype kohta?

Itse olen aina pitänyt vetyteknologiaa huonona, juuri tuon takia ettei siinä ole kummoinen hyötysuhde. Onko vety-hype nyt päällä vain sen takia, että se on vihreää energiaa?

Olen ihan pihalla vielä näistä vety-osakkeista. Mutta olisi varmasti ainakin tutustumisen arvoista, kun moni firma kauheassa nosteessa.

edit tutkin lisää asiaa

Ihan mielenkiintoisia juttuja varmaan osa mainittu myös ketjussa. Muski sanonut Fuelcell tegnologiaa “mindboglingly stupid” :D. Näillä hinnoilla ei tosiaan uskalla lähteä enää mukaan, mutta katsellaan jos tulee joskus hinnat alas. Videossakin mainittu EU:n 1 Triljoonan panostus vihreisiin tekoihin, niin mukavahan tuossa olisi olla kyydissä :thinking:

3 tykkäystä

Katselin juuri ajankuluksi Riku Rantalan vetämän “100 kysymystä ilmastosta” ohjelman energia jakson. Tuossa tulee ihan hyvin kokonaiskuva selväksi käynnissä olevasta energiamurroksesta. Myös Fortumin toimitusjohtaja mukana keskustelemassa.

https://www.ruutu.fi/video/3729199

E: oli näköjään tänne jo aiemminkin linkattu jaska1 toimesta mutta liittyy hyvin edelliseen viestiin