Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Jos globaali kapasiteetti elektrolyysereissä tällä hetkellä lähteestä riippuen 300-500MW on tuo 40MW prosentuaalisesti varsin kelpo lisäys. 2030 EU:n suunnitelmissa on 40+40GW ja omat silmät ovat siellä ja kauempana. Jostain on alettava, onhan se selvä ettei täys globaalikapasiteetti kerralla taivaasta putoa. Itse katselen tätä koko kehitystä askeleina kohti tulevia vuosikymmeniä ja pyrin omistukseni hankkimaan kykyni mukaan sitä aikaa silmällä pitäen

2 tykkäystä
2 tykkäystä

Öljyjätteihin palatakseni. Chevron ei kovin aktiivinen muutoksessa ole.

https://www.rechargenews.com/transition/big-threat-to-oil-still-hard-to-find-supermajor-chevron-ceo-cool-on-energy-transition/2-1-943837

1 tykkäys

kuva

Onkohan ITM:n hommia?

1 tykkäys
5 tykkäystä

Ilman muuta keskustellaan muustakin kuin vedystä! Kyllä täällä aika ajoin pyörii muitakin mielenkiintoisia firmoja ja uusiutuvista ollaan keskustellaan harva se päivä. Aurinkoenergialle tosin on perustettu oma ketju, se löytyy tästä: Aurinkoenergia - mihin sijoittaa? - #4 by tonotsa

En myöskään löytänyt yhtään liputettua viestiä sinulta tästä ketjusta vai onko lippu peruttuu/viesti poistettu? Ihan hyvää asiapitoista keskustelua täällä on nyt käyty mitä lueskelin viimeisetkin viestisi :slight_smile:

Edit: Harmin paikka. Usein piirun verran pyöreämmällä asenteella saa ihmeitä aikaan.

3 tykkäystä

Mielenkiintoinen avaus ja ainakin artikkelin perusteella tällä yhtiöllä on valoisa tulevaisuus. Täytyy ottaa seurantaan, mutta tässäkin, kuten monessa muussakin mietityttä se, kun tuloksentekoon menee vuosia. Myös tuo Sila Nanon ja Group14:n ratkaisun osalta artikkeli jää hieman köykäiseksi ja asiaa pitäisi ehtiä tutkimaan hieman lisää. Ilmeisesti kuitenkin tuo silaanikaasu on sellainen, johon ei joka poika voi tehdasta pykätä eli markkintaherruus pysynee aika hyvin. Myös tietenkin Akerin mukana olo lisää aina turvallisuuden tunnetta. Täytyy seurata yhtiötä…

1 tykkäys

Mielenkiintoinen siirtymä

7 tykkäystä

Eiköhän tuossa nimityksessä haettu julkisuutta(kin). Itselle tulee mieleen, miten takamatkalla näissä hankkeissa Suomessa ollaan
“he (Herkko Plit) aim is to have the equipment in operation by the end of 2024”

P2X:n nettisivusto on hyvin ohkainen, lakkaa toimimasta ja rahoitusta tietysti kuvitellaan saatavan yhteiskunnalta:
“Hanke tarvitsee merkittävää tukea ollakseen kilpailukykyinen ja yhtiö tulee hakemaan investointitukea niin Euroopan komission tukimekanismeista kuin myös kansallisista tukilähteistä.”

Pitkä on matka…

5 tykkäystä

Arvoisat foorumistit,

onko kukaan teistä vielä iskenyt silmäänsä vastikään Tukholman First Northille listautuneeseen Scandinavian Biogas Fuels nimiseen firmaan? Ei ole foorumilta mainintoja ko. lafkasta.

Pikasilmäyksenä vain katsonut. En osaa arvioida tämän firman teknologiaa onko päteviä mutta luvuista paljastuu että firma on kasvava, tekee vielä tappiota mutta senkin suunta on plussaa kohti. Tavoitteena 2024 750miljoonan kruunun liikevaihto 30% EBITDALLA:

  • operating income corresponding to at least SEK 750 million year 2024
  • an operative EBITDA margin of at least 30% year 2024

Markkina-arvo nyt reilu 1500miljoonaa kruunua eli jos yritys pääsisi 2024 tavoitteeseen niin kasvuyhtiön kertoimilla markkina-arvoksi 225miljoonan kruunun EBITDALLA voi kukin laskea sopivalla kertoimella potentiaalista markkina-arvoa.

No, vinkkinä vain kaikille kenellä kiinnostaa!

Lisäys, vielä ei ole kurssi avauksesta raketoinut, noussut vain nykysuhdanteille maltillisesti muutaman kymmentä prosenttia :smiley:

Edit otin aloitusposition💰

19 tykkäystä

Edit: @Maikkol Tullut Twitterin fiidissä myös vastaan, mutta perehtyminen jäänyt vaiheeseen.

2 tykkäystä

Kahtellut tuota Biogasia, mutta kun ei ole saatavilla Mandatumille, niin olen jättänyt syvemmän perehtymisen. Muutenhan olisin luultavasti sijoittanut yhtiöön.

1 tykkäys

No, äkkiäkös Nordnetin avaa ja eikun Biokaasuttelemaan.

Kannattaa ottaa Twitterissä @Frivid40 seurantaan. Hän on ainakin twiitannut paljon yhtiöstä ja sieltä olen löytänyt pari muikeaa sijoitusideaa.

2 tykkäystä

Otin itse myös yhtiön (Recsi) seurantaan ja ehdin hieman tutustua tuohon Sila Nanon toimintaan, joka on yksi mahdollisuus kaasun käyttöön. Ilmeisesti recsi on suurin(lähde?) kaasuntuottaja.

Lukemista:

https://finance.yahoo.com/news/silicon-anode-battery-market-2027-153000118.html

https://www.inc.com/magazine/201904/jeff-bercovici/sila-nanotechnologies-silicon-lithium-ion-battery.html

Tässä ehkä yhteenvetona tuon piin käyttö grafiitin tilalla:

That product is not much to look at–just a fine-grained black silicon powder that could be soot or gunpowder. But painted in layers on the anode part of a lithium-ion battery cell, this magic sand stores 24 times more positively charged lithium atoms per atom than the graphite it replaces. That translates to batteries that will extend the range of electric vehicles without recharging by 20 percent–and Berdichevsky expects to double that margin to 40 percent before long. At that level, it could reduce the battery load and thus the price of EVs–something Tesla and other car companies are desperate to do.

4 tykkäystä
2 tykkäystä

https://www.bloomberg.com/amp/news/articles/2021-01-14/pepsico-pledges-to-achieve-net-zero-carbon-emissions-by-2040?__twitter_impression=true

Pepsi Net-Zero jengiin ja vuosi 2040 tavotteena

4 tykkäystä

Microvastista uutista:

8 tykkäystä
7 tykkäystä

Mjaa, onnistuin pari viikkoa sitten ostamaan Scandinavian biogassia mandatumilla, ei ollut mitään ongelmia.

2 tykkäystä