Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Oliko tämä uutinen jo täällä. Liittyy aker Horizons ja Aker offshore.

" Aker Horizons ja Aker Offshore Wind tekevät yhteistyösopimuksen Statkraftin kanssa"

9 tykkäystä

Voisi Sleepy-Joe kohta heräillä ja pistää käskyt energiapolitiikkaan liittyen tiskiin, niin saataisiin taas valoa uusiutuvien osakkeiden kasaan.

3 tykkäystä

Taitaa noin klo 20 tnn antaa Joe nuo käskyt, todella mielenkiintoista kuulla ylipäätään mitä sanotaan esim aikatauluista. Kuinkahan moni iso alan sopimus odottelee että tukipaketit tulee käyttöön…

Amerikan serkut ovat sopineet aikataulusta Stim-pakettien käsittelyyn. Menee maaliskuulle, vaikka alunperin piti olla kiire.

Nyt alkuun annetaan työryhmille pari viikkoa aikaa hieroa yhteistyö/kompromissikuvioita kuntoon. Biden on ilmeisesti linjannut, että yhteisymmärryksessä päätetty aavistuksen laihempi ja myöhemmin tuleva tukipaketti on parempi vaihtoehto kuin väkisin republikaaneista kiireellä läpi runnottu lihavampi siivu.

Tiedä sitten vaikuttaako kursseihin mitään, kun kerran tulossa on, vaikkakin myöhemmin kuin odotettiin. Varmaan joku yksittäinen hermostuu ja rahastaa lappunsa, mutta eivät kai isot pojat sentään…?

2 tykkäystä

Tämä viikinkipäällikkö jäi kyydistä. Eipä tuohon nyt kristallipalloa tarvinnut kun on tämä norja ja vety hype päällä.

Pitänee odottaa että tilanne rauhoittuu. Siellä on kuitenkin osaavaa porukkaa johdossa ja omistajissa mutta kyllä 300% pomppu ajaa ainakin meikäläisen vähän takajaloilleen.
Odotellaan ja katsotaan tilannetta (eli jos jatkuu niin jäin asemalle)

1 tykkäys

https://cafcp.org/content/road-map-us-hydrogen-economy-northeast-region-launch

Joined by industry panelists:

○ Plug Power, Andy Marsh , CEO
○ Air Liquide North America, Karine Boissy-Rousseau , President Hydrogen Energy & Mobility North America
○ Toyota Motor North America, Robert Wimmer , Director Energy & Environmental Research Group
○ Microsoft, Mark Monroe , Datacenter Advanced Development
○ Air Products, Eric Guter , Vice President – Hydrogen Mobility Solutions
○ NEL Hydrogen, Stephen Szymanski , Vice President, Sales and Marketing – Americas

6 tykkäystä

Huomennako Biden esittelee sen ilmastostrategian?

Biden to sign major executive orders on climate change

8 tykkäystä

“DETROIT (Reuters) - Truck maker Navistar International Corp said on Wednesday it will collaborate with U.S. automaker General Motors Co and others to develop a hydrogen fuel-cell powered commercial truck and supporting fueling network.”

3 tykkäystä

Onko miten tuttu ja onko omistajia täällä? Kurssi ottanu nousua joulukuussa ja näyttäis olevan hyvää kasvua.

ITM Powerin tulokset

Backlogista

"Backlog and Pipeline:

£124m (£42m) backlog comprising £36m (£16m) contracted and £88m (£26m) in advanced stages of negotiation or subject to preferred supplier status

£434m+ (October 2020 fundraise: £325m) total tender pipeline; a 34% uplift in three months

Total pipeline attributable to ITM Power: £284m, being 65% of total contracts quoted

6 tykkäystä

“ZeroAvia’s HyFlyer II will receive a £12.3 million government grant to scale up its zero-emissions engines for demonstration on a 19-seater aircraft, showcasing its significant technological advances, meaning that customers can expect to fly on zero-emissions aircraft as early as the end of 2023”

7 tykkäystä

Tuo ZeroAvian HyFlyer II on ihan ok projekti. Saa nähdä mitä tuo poikii vielä jatkossa PowerCell Sweden tilaus kirjaan. Tuossa likkiä vanhaan…

Tuossa video

17 tykkäystä

https://live.euronext.com/en/ipo-showcase/hydrogen-refueling-solutions

Tuommonen tulossa Ranskan pörssiin

4 tykkäystä

http://www.globenewswire.com/news-release/2021/01/28/2165933/0/en/Vow-ASA-Vow-ASA-and-Arcelor-Mittal-join-forces-to-build-biogas-plant-in-Luxembourg.html

Vow julkaisi yhteistyökumppanin nimen, jonka kanssa solmittu mou joulukuussa

http://www.globenewswire.com/news-release/2021/01/28/2165988/0/en/Vow-ASA-Notification-of-trade-primary-insider.html

Ja heti perään lähipiiri ostoksilla

4 tykkäystä

Jeps, tuota seurannut eniten. Tulee näyttämään ns. närhen munat näille akkuvirityksille jotka on vaan täydellisen epäkäytännöllisiä isoine akkuineen ja lyhyine rangeineen.

3 tykkäystä

Onko tuosta ZeroAvian listautumisesta tullut mitään juttua? Katselin hausta niin oli AMCI:n kautta huhuttu tulevan, mutta ei mitään muuta. Tää olisi todella mielenkiintoinen keis.

1 tykkäys

Minä ajattelen tuon PowerCell Sweden kautta pidemmälle! Eli ei tuolla yhdellä projektilla vielä kuuhun mennä. Mutta kertoo jotain PowerCell Sweden polttiksen laadusta. Jatkossa tuosta on varmasti hyötyä kun nuo lento härvelit lisääntyy ja tuolle on jo siinä vaiheessa saatu viranomais luvituksiä valmiiksi. En esim yllätyisi yhtään jos Ehangin tai Xpengin Xpeng’s Kiwigogo ‘Flying Car’ Prototype Looks Like A Human-Carrying Drone | Carscoops
lento vehkeisiin tulevaisuudessa istutettaisiin PowerCeliin kennot. Siinä kohtaa voi jokainen miettiä mitä kyseisten lappujen kurssille tapahtuu :wink:

10 tykkäystä

https://www.euractiv.com/section/energy-environment/news/belgian-port-lays-out-plans-for-massive-imports-of-green-hydrogen/

Isoja juttuja todettu kannattavaksi Belgiassa

" The consortium announced on Wednesday (27 January) the completion of a feasibility study concluding that the project is both technically and economically feasible."

8 tykkäystä

Mielenkiintoista seurata mitä käytännössä tarkoittaa Volvo Energyn vetyinfrastruktuuriratkaisut mikä mainitaan tuossa jutussa. Lähinnä se että mikä on mittakaava, mihin ja kuka ne rakentaa ja toimittaa. Oma veikkaus on että NEL ja Everfuel ovat vahvoilla jos puhutaan yksistään euroopasta.

9 tykkäystä