Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Cleantechnica on Tesla-fansite, sieltä ette löydä yhtään objektiivista artikkelia vedystä koska “akut vaan on parempia” ja “fool cell”.

Roskasaitti, en suosittele edes Tesla-tietouden etsimiseen, sen tekee Electrek paremmin kunhan lukee kaikki massiivise fanboy -filterin läpi.

10 tykkäystä

Scanian oma julkaisu aiheesta.

3 tykkäystä
2 tykkäystä

The FCH JU has paired top expertise from academia and industry to drive its goals forward. The public-private partnership, supporting research, technological development and demonstration (RTD) activities in fuel cell and hydrogen energy technologies in Europe, has funded projects such as VOLUMETRIQ, PEGASUS, CRESCENDO and GAIA to design and develop solutions to make proton exchange membrane (PEM) fuel cells a lot more affordable.

1 tykkäys

Osaako joku arvioida voiko tämä matalaenerginen kemiallinen desalination-prosessi jollain aikajänteellä edesauttaa meriveden hyödyntämistä vedyn tuottamisessa?

https://fuelcellsworks.com/news/new-catalyst-moves-seawater-desalination-hydrogen-production-closer-to-commercialization/

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-02-02/andurand-sees-carbon-tripling-as-funds-turn-bullish-on-pollution?utm_content=energy&utm_medium=social&cmpid%

““We’re very confident the price path forward is up,” said Casey Dwyer, an analyst at the energy and oil-focused hedge fund run by Pierre Andurand. “We have an aggressive target for where we think prices need to go.””

2 tykkäystä

https://newsweb.oslobors.no/message/523601

Scatec näemmä julkaissut tänään tuloksensa

3 tykkäystä
4 tykkäystä

Huomenna tulossa shellin osari,en tiedä monellako täällä on salkussa tätä syntistä öljy/energia jättiä.

Itseäni shellin keississä kiehtoo se että milloin markkina alkaa hinnoittelemaan tuota shellin ev ja vety osiota. Ostivat brittien isoimman ev latauspiste tarjoajan ja nyt ovat täällä amerikan maalla aktivoituneet myös vedyn suhteen (heidän asemillaan lataus pisteitä) en usko että nämä jättiläiset jäävät sivusta katsomaan kun vety valtaa maailma ja sähköautot yleistyvät

Shell USA Media Archives | Shell United States.

11 tykkäystä

Ostin koronakupassa jostain 16.30 tasolta ja tulin toisiin ajatuksiin kun seurasin öljymarkkinoita ja ymmärsin mihin korona johtaa lento/laivaliikenteen kohdalla. Myin lähes samalla tasolla. Nyt jotain 14 hieman yli. Oon monesti miettinyt takaisinostoa halvemmalla ja seuraan silmä kädessä mitä tapahtuu. Kuitenkin mennään alimmilla tasoilla 25 vuoteen.

3 tykkäystä

Itsellä onnistui ajoitus täydellisesti,koronakuopasta ja 11,xx keskihinnalla isosti. Mietin että toinen jätti kylkeen eli exxon mutta heidän suunnitelmansa tähän energiamurrokseen ei vakuuttanut. Tosin näin isot yritykset ovat liikkeissään hitaita mutta heillä on hartioita kyllä maksaa markkinaosuuksista lisäksi shell on osinko aristokraatti ja jos palaavat normaaliin osingon maksuun niin näyttää omilla ostohinnoilla varsin suotuisalta.

Ettei menisi ihan offtopick taivasteluksi…
Miten näette equinorin asemoitumisen tähän uusiutuvien ja vihreiden muotojen markkinaan. Siellähän on norjan valtiolla omistusta equinorista ja valtio on kovasti tuonne vihreälle puolelle kallellaan mitä tulee energian tuotantoon ja energiamuotojen valtiotukeen. Voiko olla että valtiotasolla ajettaisi equinoriakin vihreämmäksi.

Tälläisiä pohdintoja tällä kertaa sarvihatun alta

3 tykkäystä

En löytänyt haullakaan tätä vielä täältä: Shell (RDS.A) to Buy 51% Share in Wind Farm Offshore Ireland

Royal Dutch Shell Plc ’s RDS.A subsidiary recently entered into an agreement to purchase 51% interest in Simply Blue Energy’s Emerald Project, a floating wind farm in the Celtic Sea off the south coast of Ireland.

Shell ostamassa offshore tuulivoimaa

6 tykkäystä

Mahtava uutinen. En itse niin näitä yksittäisiä uutisia ole lueskellut mutta heidän isoon suunnitelmaan tämä sopii kuin nenä päähän tai sotakirves allekirjoittaneen käteen. 300megaa ei vain vielä iso ole… giga tolkulla tuottoa niin aletaan puhumaan skaalasta

Edit: initial 300megaa ja 1gigan tavoite. Kiitos tästä,tutkitaan…

1 tykkäys

Täällä Shell b r6c3 salkun isoimpana mörkönä 10,97e keskihinnalla pitkänä… Osingon korotuksia täälläkin odotellessa :hugs: Exxonia myös salkussa osinkotuotolla 8,46%. Ei tuo Exxonin tiedossa ollut tappio vaikuttanut näemmä kurssiin kuin sitä nostaen…

Tällänen firma listautui Osloon: https://www.akerasa.com/en/investments/aker-horizons

Aker Horizons omistaa mm. aker carbon capturesta ja offshore windistä 51%.

Mielenkiintoinen osake, jota megatrendit varmasti nostavat ylöspäin.

2 tykkäystä

Itsekin olen kiinnittänyt huomiota tähän Aker Horizon listautumiseen ja siihen, että se omistaa 51% noista kahdesta. Nyt täytyy kysyä, jos joku viisaampi tietää: Mitenhän tuollainen järjestely yleensä vaikuttaa esim. tässä tapauksessa AOW:n kurssiin, sillä itselläni on sitä salkussa? AOW on julkaissut mielestäni uutisia, joiden olisi voinut ajatella nostavan kurssia, mutta päinvastoin se on ollut ainoa seuraamani norjalainen “vihreä osake”, joka on laskenut viimeisen kuukauden ja vielä aika reilusti. Norjan mediasta olen ymmärtänyt, että nyt alkuvuoden aikana siellä jaetaan offshorelisenssejä ja AOW on yksi mukana oleva kilpailija. Mietityttää, että miten tuollainen Horizon/AOW järjestely vaikuttaa kuvioon vai vaikuttaako yhtään mitään?

Örstiltä rapsaa

8 tykkäystä

EV.

Tässä pakollinen, hieman provosoivakin, luento GTKn tutkijalta kaikille energia-alasta kiinnostuneille.

Esitykseen kannattaa tutustua huolellisesti ajan kanssa:

Varsinainen jytky tulee n s 70 alkaen mutta kaikkiaan hyvin yleissivistävä esitys energiaresurssien käytöstä ja kaivannaisten riittävyydestä.

Michauxin mukaan planeettamme mineraalivarat eivät riitä edes EV kaluston muuttamiseen akkukäyttöisiksi, jos teknologia ei muutu hyvin radikaalisti.

Merkittävä osittaisratkaisu mielestäni on vedyn käyttöönotto mahdollisimman nopeasti ja laajasti. Kaikkein yleisimmällä alkuaineella voidaan korvata paljon rajallisempia resursseja. Tämä on jo ymmärretty niissä maissa, joissa kansalliset vetystrategiat on tehty ja se tullaan pian ymmärtämään kaikkialla, kun vaihtoehtoja ei juuri ole.

Haasteena on toki se, että vetykonversioihin tarvitaan entistäkin enemmän primäärienergiaa (uusiutuvaa tuotantoa) ja silloin kysymykseksi nousee resurssien riittävyys aurinko/tuulivoiman/elektrolyysin rakentamiseksi. Ehkäpä Simon tekee tuosta seuraavan esityksensä ; )

43 tykkäystä

Vow ASA has through its subsidiary Scanship been awarded a 5.7-million-euro contract with a major European shipyard for the delivery of two advanced wastewater purification systems.

The Scanship systems will be installed on two cruise ships to enter service in 2024 and 2026. The vessels will be operated under European brand and in joint venture with one of the largest Miami based cruise ship companies. Scanship has previously equipped six cruise ships under the same European brand.

The technology to be delivered by Scanship will purify all wastewater generated from 6,500 people onboard to the highest international discharge regulations, in line with newly enforced Baltic sea standard and according to continuous Alaskan water discharge requirements.
The contract includes a 5.7 million euro option contract for two additional vessels.

2 tykkäystä