Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

8 tykkäystä

Intia!

''New report out by IEA on India and it’s massive growing energy needs.

NEW DELHI (Reuters) - India will be the main driver of rising demand for energy over the next two decades, accounting for 25% of global growth, and is set to overtake the European Union as the world’s third-biggest energy consumer by 2030, the International Energy Agency (IEA) said.

India’s energy consumption is expected to nearly double as the nation’s gross domestic product expands to an estimated $8.6 trillion by 2040 under its current national policy scenario, the IEA said in its India Energy Outlook 2021 released on Tuesday.’

ENPH has a big India presence and hopefully this will become a major market for them in the future. Ensemble in a box is tailor made for that massive market but won’t be out until Q4 at the earliest.’

Tää oli lainaus Yahoon Enphase palstalta. Heillä siis suunnittelua/valmistusta Intiassa ja varmasti kovat ambitiot siellä. Mutta Intiaa kannattaa seurata tiiviisti myös vetypuolella, ja erityisesti Bloomin suhteen, kuten aiemmin oli juttua.

5 tykkäystä

Meillä on aurinkoenergialle myös oma ketjunsa. Ajattelin vain vinkata jos ei ole sattunut silmään. Sinne linkkailtu suurin osa Enphasea koskevista uutisista Aurinkoenergia - mihin sijoittaa?

2 tykkäystä
4 tykkäystä

Joku taisi viime vuoden puolella viisaasti sanoa, että kun vedylle tehdään omia rahastoja, niin on aika myydä… :smiley:

Intiassa muuten muistaakseni Air Products on jo valmiina iso tekijä.

1 tykkäys

Hyzon taitaa olla no-brainer sen suhteen, että lafka on melkoisella varmuudella iso peluri alallaan.

Tällä hetkellä markkinaa taitaa paijata vastakarvaan lähinnä se, miten osuudet tulevasta julkisesta yrityksestä on esitetty jaettavaksi → SPAC lapun arvo…

Itse hautasin tämän salkun syvimpään koloon myyntisormen ulottumattomiin, mutta mitenkään ihan älyttömästi en uskalla panostaa :worried:

4 tykkäystä

Suomessakin jo iltapäivälehdissä pohdiskellaan:

2 tykkäystä

Voiko ihminen enempää olla ulkona asioista Liikenneneuvos Saara Jääskeläinen liikenne- ja viestintäministeriöstä. Ja tälle vielä maksetaan veronmaksajien rahoista palkka :woozy_face: :woozy_face:. Tuon tilalle kun palkattaisiin koivuhalko sekin olisi suomen kannalta parempi vaihoehto kuin tuo nykyinen. Koivuhalko ei ainakaan saisi vahinkoa aikaiseksi :grin:

39 tykkäystä

Ministeriön Jääskeläinen näkee asian toisin. Hänen mukaansa akkumineraalien kaivamiseen ja muuhun tuotantoon liittyvät ongelmat pystytään voittamaan, jos tuotantoa saadaan EU-maihin, esimerkiksi Suomeen.

Anteeksi? Mitenkäs nämä “ongelmat” selviävät sillä että tuotanto saadaan tänne? :grin: Puhutaanko nyt vain siitä ongelmasta, että akkuteollisuus luo enemmän työpaikkoja esim. Kiinaan? Valaiskaa ihmeessä jos olen täysin metsässä asian suhteen.

1 tykkäys

Onkos tämä jo ollut täällä?

https://finance.yahoo.com/news/shareholder-alert-weisslaw-llp-investigates-201800011.html

2 tykkäystä

WeissLaw again. You son of b**ch. Yleisesti noita ei linkata koska niitä löytyy 95% spaceista ja 75% vetylafkoista eikä ne aiheuta toimenpiteitä.

5 tykkäystä

can-i-get-your-bid

Joo ei näistä enempää

3 tykkäystä

Mitenhän täällä saisi ilmaista sen, että kestävä tuotanto ja liiketoiminta yms. on EU:ssa ja Suomessa juttu (sustainability), ja sen takia tuotantoa kannattaa siirtää kehittyvistä maista tänne?

Itse en suoraan sanottuna ihan pääse kärryille, kuinka tämän arvo pitäisi tällä hetkellä määrittää. Ja palkitseeko spaccina omistaminen mitenkään vai onko kyseessä kallista fomotusta?

  1. Pääsee aikaisemmin mukaan
  2. Mahtava volatiliteetti tarjoaa osto- ja myyntipaikkoja

Tuonne tuli nyt joku aivan turtti aloitus Hyzonista, käykää joku aiheeseen enemmän perehtynyt kirjoittamassa kunnon startti, ei tuollaista kestä katsoa :rofl:

10 tykkäystä

Tein Hyzonille ketjun :grinning:.

https://keskustelut.inderes.fi/t/tuleva-ipo-hyzon-motors-the-leading-hydrogen-fuel-cell-heavy-vehicle-company/13585

7 tykkäystä

Toki, mutta spacin arvo on tällä hetkellä päälle 400me. Ja oliko hyzonin arvo 2 miljardia. Spacin osuus hyzonista 10%. Ei nyt ihan pysy mukana. Pahoittelut epäselvästä tekstistä, jaloissa pyörii puolivuotias todella vilkas poika…

1 tykkäys

Tällä hetkellä ainoa mahdollisuus tuulipuvun omistaa Hyzonia on SPAC. Myöhemmin pääsee omistamaan normaalisti. Haluaako sitten odottaa vai ei, niin oma valinta…

4 tykkäystä

Tämä on ihan normaali käytäntö. SPAC yleensä ottaa firmasta noin 8 - 20% siivun.

4 tykkäystä