Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

8 tykkäystä

PowerCell Sweden AB (publ) has secured an order valued at a total of MSEK 7.2 (EUR 720 000) from the German company H2FLY. The order comprises several fuel cell systems of type P System 100 and is scheduled for delivery during the first quarter 2022.

H2FLY will use the P System 100 fuel cell systems in its work to develop hydrogen-electric powertrain solutions for aviation.

15 tykkäystä

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/maakaasun-hinnannousun-yllattava-seuraus-vihrea-vety-on-harmaata-halvempaa-tuottaa/e588a16a-2845-4a69-811f-9c32a79569dc

12 tykkäystä
8 tykkäystä

Tästä jo linkkasin aiemmin englanninkielisen uutisen. Oli minulle yllätys että jo nyt näin pääsi tapahtumaan. Vihreällä vedyn hinnanheilahteluista povataan fossiilisia polttoaineita lievempiä, joten sekin on iso etu.

Tulen kaapista ulos ja myönnän että mielestäni Suomen pitäisi investoida suuresti vihreän vedyn tuotantoon.

11 tykkäystä

HYBRITillle EU tukia:

Yhteensä seitsemän large scale projektia sai tukia, loput löytyy tuolta:

Edit linkki pdf
Air liquide mukana kahdessa ja Neste :finland: yhdessä

6 tykkäystä

Tästä jo linkkasin aiemmin englanninkielisen uutisen. Oli minulle yllätys että jo nyt näin pääsi tapahtumaan. Vihreällä vedyn hinnanheilahteluista povataan fossiilisia polttoaineita lievempiä, joten sekin on iso etu.

Mihinköhän tämä oletus perustuu, onko ajateltu että vihreää vetyä valmistetaan erityisesti poliittisesti ystävällisissä maissa? Vihreä vety on yhtälailla riippuvainen tuulen määristä, aurinkovoimalla tuottaminen lienee varmemmin vakioitavissa. Maakaasu-vedyn tuottaminen taitaa olla lähinnä poliittisesti heilahtelevaa?

Yksi asia mikä on nyt selvinnyt ylipäätään tuulen energiakäytössä on se, että Saksassa on huomattu tuulivoimaloilla olevan jopa 30-40 kilometrin päähän tuulta heikentävä vaikutus. Mikä vaikutuis tällä on suursäätiloihin, sitä tuskin kukaan pystyy mallintamaan.

1 tykkäys

Sehän se taisi suurin syyllinen olla. Mitä sitä kiertelemään, persereikä-valtioilla tuppaa noita fossiilisia polttoaineita löytymään. Ja tuskin poliittinen tilanne ainakaan lientymään päin on menossa, joten Euroopan lienee syytä panostaa uusiutuviin. Ihan IMO vaan.

Luontoseuraukset on toki tuntemattomat ja ne on syytä tutkia tarkasti. Ettei vaan käy hassusti, niin kuin yleensä tapana on. Tässä ehkä helpottaa kvanttitietokoneet jotka periaatteessa pystyvät monimutkaisia mallinnuksia tekemään aiempaa nopeammin. Uskon että tässäkin käy niin, että ensiksi toimitaan ja vasta sitten tutkitaan…

Eipä toisaalta muita vaihtoehtoja ole kuin uusiutuvat ja ydinvoima.

5 tykkäystä

Ballardilta selkeä ja kiva video

2 tykkäystä

FreshH2 napannut jonkun Prix Spécial Joseph Libner erikoispalkinnon innovaatiosta, jolla on erityinen ympäristövaikutus. (vetykäyttöinen kylmäkuljetus)

On siis tämä Bosch:n (ja powercell swedenin) projekti

8 tykkäystä

Jokokohan sitä tänään saataisiin äänestys ilmastonmuutospaketista :crossed_fingers:

12 tykkäystä
8 tykkäystä

Onpa hyvä kirjoitus. Melkein kuin everlaastia olisi tämän kirjoittanut, poislukien tietysti se että tekstistä puuttuu kirjoitusvirheet, asiavirheet, vittuilu ja uhkailu.

37 tykkäystä

WASHINGTON, Nov 18 (Reuters) - The vote on U.S. President Joe Biden’s $1.75 trillion social spending bill has been delayed until Friday in the House of Representatives, after Republican House Minority Leader Kevin McCarthy gave an hours-long, circuitous speech.

2 tykkäystä

House passes $1.7T bill

23 tykkäystä
22 tykkäystä

Shell korottaa panoksia

13 tykkäystä

Hienoa! Huomioitavaa että tehtaan avaus on “ehkä” 2024. Plugin ekat vetytehtaat aukeavat jo reippaan puolen vuoden päästä, jos suunnitelmat menee putkeen. Etumatka on todella massiivinen.

14 tykkäystä

Btw koskas saataisiin energiapodi osa 3 @Vesa_Ahoniemi @Juha_Kinnunen ?

10 tykkäystä

Elektrolyysereistä voi tulla pula tämän mukaan. Se on sitten hyvä niille yrityksille, jotka niitä valmistaa :slight_smile:

12 tykkäystä